Köfteler PATATESLİ İÇLİ KÖFTEM!.. (Fotograflı)

Gezgin..

Canıma Can Kattın!!...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
2.552
2
Dün gece saat 12:00 geciyordu ki net'te gördüğüm bir resim üzerine içli köfte sevdası düstü içime... :)
İnanın üşenmedim kalkıp yaptım...
O derece iştahımı kabarttı... :)
Sizinlede paylasmak istedim İLK içli köftemi...
Umarım beyenirsiniz...

1 su bardagı ince bulgur
(ben siyah ince bulgur kullandım)
2 su bardagı sıcak su
2 veya 3 kasık un
3 yemek kasıgı kadar haslanmıs patates
aldıgı kadar tuz
İçi için;
3 adet patates
1 sogan
baharat (ne isterseniz...) Ben karabiber,kekık,pul biber kullandım...
Sosu için;
2 yemek kasıgı salca
bir su bardagı su
tuz

Öncelikle patatesleri haslayarak baslıyoruz...
Bir yandan da bulguru tepsimize alıp üzerine kaynar suyumuzu bosaltıyoruz ve üzerini kapatıp bekletiyoruz 10 dk kadar...
Patatesler haslanınca püre haline getiriyor ve 3 yemek kasıgı kadar ayırıyoruz...
1 soganı ince ince dograyıp tavaya alıyoruz, 5 dk kavurduktan sonra renk vermesi için salca koyuyoruz yarım kasık kadar,üzerine haslanmıs ve pure olmus patatesleri ileve edip iyice birbirine yediriyoruz...Dilediğiniz baharatları katabilirsiniz...
(Ben acı olmasını istediğim için biber salcası ve pul biber koydum)
Ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz...
Diger taraftan yumusayan bulgurların üzerine unu,tuz'u,patates püresini ilave edip bir güzel yoguruyoruz...
Ben bu kısımda zorlanıcagımı düşündüm ama hiç öyle değilmiş,kaynar su bulguru öyle kıvama getirmişki 5 dk karıstırmam yetti cok sukur...
Böylelikle İÇLİ KÖFTE korkumuda yenmiş oldum...
Devamen,bulgurlarımızın içini elimizi ıslatarak yuva seklinde acıyoruz,patatesli harctan yarısına gelicek kadar ekleyip kapatıp yuvarlıyoruz...
Ben birazını kızartmak istediğim için uzun uzun sekil verdim...(esim kaynamıs ben ise kızarmıs seviyorum onun için iki cesit yaptım:)

Daha sonra suyumuzun kaynadıgı tencereye köftelerimizi yavasca ilave ediyoruz..
Kızartmak istiyenler için,yagımızı iyice kızdırıp köftelerimizi içine bırakıyoruz,altı üstü iyice kızarınca cıkarıyoruz..Kimi yumurtaya batırıp kızartıyormus,ben ona cesaret edemedim,için pişmez korkusu ile...
Diğer taraftan haslanan köftelerimizi kontrol ediyoruz,iyice yumusayınca suzerek cıkartıyoruz...
Tavada 2 yemek kasıgı salcamızı su ile kaynayana kadar karıstırıp haslanmıs köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz...
Hiç denemeyenler gözünüz korkmasın,gercekten işlemlere dikkat edilirse gayet kolaymıs...
Ben diğer aşamalara gecicem inşallah,irmikli olan,kıymalı olan vs...
Bu baslangıctı..
Umarım sizinde hosunuza gider...
Nacizane resimlerimi ekliyorum hemen...

Son düzenleme:
gezgin harikasın wallaa,gecenin o saatinde üşenmeden kalkıp yapmışsın alkisalkisalkis

çok güzel görünüyor eminim tadıda öyle olmuştur..bende çok severim içli köfteyi ama şu uzun oyma işini bir türlü beceremem,anneminki ise incecik olur oyuzden ben yapamam...

bu arada patatesli bizde yaparız,ama yuvarlak ve haşlama seninki gibi,biz haslamayı tereyağ ile yeriz sen sos yapmışsın yaa,bak bir erimiş tereyağ ile denee,neefiiisss

off sabah sabaah naaptın banaa cokacimcoook

canımm sağolasın güzel yorumun için...opuyorumnanaktan
Senin dediğin gibide denicem inşallah,zaten bu bir girişti,içli köfte gibi bir lezzet benden kurtulamaz daha...kaydirigubbakcemile3
Hiç zor değil o yuvarlama kısmı canım,en basiti oydu hatta,hiç çekinmeden dene emin ol pişman olmuyacaksın...kaydirigubbakcemile2

ellerine sağlık
dışı patatesl iç harcı kıymalı olanı yedimcokacimcoookiçi patateslide güzel olur denemek lazım yerimseniben
oymayı becerebilseydim denerdim boshayallersmile

ellerine sağlık
dışı patatesl iç harcı kıymalı olanı yedimcokacimcoookiçi patateslide güzel olur denemek lazım yerimseniben
oymayı becerebilseydim denerdim boshayallersmile

Gercekten oymak zor değil,elini ıslatarak işlemi sürdürürsen ne catlar nede sorun cıkar...
Ayrıca bende hep kıymalı yiyordum,cok beyeniyorum o cesıt olunca,ama kayınvalidem patatesli yapıyormus,evlendiğim hafta yaptı sagolsun ve cok beyendim,patatesli olan kısmına bol acı veya acı salca koyuyorsun,oda öyle yapmıstı,lezzetine doyamamıstım...cokacimcoook
Damak zevki tabi... Hem bundan dolayı hemde ilk denemem oldugu için kolaydan baslamak istedim,devamı gelicek inşallah...kaydirigubbakcemile2
Tesekkür ederim yorumun için...opuyorumnanaktan

çok kez denedim cnm olmuyor bir türlü tabak gibi açılıyor

çok kez denedim cnm olmuyor bir türlü tabak gibi açılıyor

kaydirigubbakcemile3...
Canım ben şöyle yapıyorum,elime bulgurlu harctan alıyorum,iyice yuvarlıyorum,daha sonra bas parmagım ile ortasını acmaya baslıyorum,bulgurlarıda öyle elim acık bırakmıyorum,diğer elimle bir yandan sıkıyorum ki tabak gibi acılmasın...kaydirigubbakcemile2
Cok suku bu kısımda zorluk yasamadım,en korktugum tarafıydı...
İnanmak yetiyormus...opuyorumnanaktan

ellerinize saglik,bende sizin gibi disi patatesli ama ic harci kiyma+yesil mercimekli yaptim ilk denememdi cok güzel oldu.Ama patatesli icli köfte bana cocuklugumda apartmanimizdan gelen icli köfte kokusunu hatirlatti.opuyorumnanaktan

ellerinize saglik,bende sizin gibi disi patatesli ama ic harci kiyma+yesil mercimekli yaptim ilk denememdi cok güzel oldu.Ama patatesli icli köfte bana cocuklugumda apartmanimizdan gelen icli köfte kokusunu hatirlatti.opuyorumnanaktan

İçli köftenin her hali güzel...:asigim:
Teşekkür ederim canım yorumun için...opuyorumnanaktan

böyle detaylı resimlerle anlatılınca sanki daha çok anlıyorum. çok güzel görünüyor

süper,elinize sağlık...

Teşekkür ederim..opuyorumnanaktan

harikaaaaaaaaaaaaaaaaa...........

Beyenmeniz beni rahatlatıyor,teşekkür ederim canım..opuyorumnanaktan

böyle detaylı resimlerle anlatılınca sanki daha çok anlıyorum. çok güzel görünüyor

Sagolasın canım..
Katılıyorum sana,bende ayrıntılı görsel anlatımlarda cabuk kapıyorum işi...kaydirigubbakcemile2
Ama önemli olan görmeden yaptıgındır...kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…