patatesin cimlenmesi...?

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.385
26.109
598
merhaba kizlar ya patates aliyorum 1 hafta sonra bakiyorum cimlenmisler yani biz iki kisiyiz aldigimiz patatesler bekleyebiliyor eskiden cuvalla alirdik babamin evinde sanki o zaman boyle bir sorun yoktu saklama kosullariylami alakalidir nedir bilmiyorum yani cimlenmesi normal mi beni bi bilgilendirirseniz sevinirim

cnm bizde de oluyo
eğer ışık gören ve sıcak bi yerde saklarsan daha kolay çimlenir
mümkünse karanlık ve serin yerde muhafaza et üstüne bi bez örtebilirsin mesela
bi de az al ben hep 5-6 tane alırım

Son düzenleme:
cnm bizde de oluyo
eğer ışık gören ve sıcak bi yerde saklarsan daha kolay çimlenir
mümkünse karanlık ve serin yerde muhafaza et üstüne bi bez örtebilirsin mesela
bi de az al ben hep 5-6 tane alırım

kasanin en altinda ama gunes vuruyor tabi oraya nerden bulucam karanlik yeri
en iyisi az az almakta ama evde bulunsun die aliyoruz iste cimlenince iki saat cimlerini temizlemek gerekiyor,
korkuyorum o cimlenmeylen evi patates basacak

aynen bizimkilerde çuvalla alıyorlar patatesi o yüzden bi süre sonra çimleniyor haliyle

kasanin en altinda ama gunes vuruyor tabi oraya nerden bulucam karanlik yeri
en iyisi az az almakta ama evde bulunsun die aliyoruz iste cimlenince iki saat cimlerini temizlemek gerekiyor,
korkuyorum o cimlenmeylen evi patates basacak

yeni evliyken az almaya utanıyodum
bizim de baba evinde çuvalla alınırdı
baktım olcek gibi değil
ondan sonra koyverdim gitti
şimdi taneyle alıyorum herşeyi

burda oyle bir sorun yok gidip bitanede alsan birsey demezler de simdi gelen giden olur aniden evde bulunsun diye sey ediyorum,neyse demekki tek cimlenen bizim pattizler degil demekki

Al benden de o kadar bizde 2 kişiyiz ama patatesler hemen çimleniyor deli olucam yaa.3-4 tane alıyorum artık..

Al benden de o kadar bizde 2 kişiyiz ama patatesler hemen çimleniyor deli olucam yaa.3-4 tane alıyorum artık..

deli olmamak mumkun degil bugun baktim hepsi cimlenmis temizledim simdi yine ayni olacak ama napim demekki care yok en iyisi lazim olunca almak

Evet zararlıymış gerçektende İbrahim Saraçoğlu söylemişti
Yeşillenmesi çimlenmesi
Kanserojen maddeyemi ne dönüşüyormuş en iyisi azar azar almak soğan ve patatesi

Tiwitigül'üm Biraz Daha Fazla Alırsan Evin Patates Bahçesine Dönecek..

yazıldımı bilmiyorum ama patatesleriniz çoksa iki tane azsa bir tane yeşil elma atın içine bişey olmuyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…