patatesin cimlenmesi...?

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.385
26.109
598
merhaba kizlar ya patates aliyorum 1 hafta sonra bakiyorum cimlenmisler yani biz iki kisiyiz aldigimiz patatesler bekleyebiliyor eskiden cuvalla alirdik babamin evinde sanki o zaman boyle bir sorun yoktu saklama kosullariylami alakalidir nedir bilmiyorum yani cimlenmesi normal mi beni bi bilgilendirirseniz sevinirim :16:

merhaba kizlar ya patates aliyorum 1 hafta sonra bakiyorum cimlenmisler yani biz iki kisiyiz aldigimiz patatesler bekleyebiliyor eskiden cuvalla alirdik babamin evinde sanki o zaman boyle bir sorun yoktu saklama kosullariylami alakalidir nedir bilmiyorum yani cimlenmesi normal mi beni bi bilgilendirirseniz sevinirim :16:

cnm bizde de oluyo:37:
eğer ışık gören ve sıcak bi yerde saklarsan daha kolay çimlenir:27:
mümkünse karanlık ve serin yerde muhafaza et üstüne bi bez örtebilirsin mesela:31:
bi de az al ben hep 5-6 tane alırım:1:

Son düzenleme:
cnm bizde de oluyo:37:
eğer ışık gören ve sıcak bi yerde saklarsan daha kolay çimlenir:27:
mümkünse karanlık ve serin yerde muhafaza et üstüne bi bez örtebilirsin mesela:31:
bi de az al ben hep 5-6 tane alırım:1:

kasanin en altinda ama gunes vuruyor tabi oraya nerden bulucam karanlik yeri :1::1:
en iyisi az az almakta ama evde bulunsun die aliyoruz iste cimlenince iki saat cimlerini temizlemek gerekiyor,
korkuyorum o cimlenmeylen evi patates basacak :60:

aynen bizimkilerde çuvalla alıyorlar patatesi o yüzden bi süre sonra çimleniyor haliyle:32:

kasanin en altinda ama gunes vuruyor tabi oraya nerden bulucam karanlik yeri :1::1:
en iyisi az az almakta ama evde bulunsun die aliyoruz iste cimlenince iki saat cimlerini temizlemek gerekiyor,
korkuyorum o cimlenmeylen evi patates basacak :60:

yeni evliyken az almaya utanıyodum
bizim de baba evinde çuvalla alınırdı
baktım olcek gibi değil
ondan sonra koyverdim gitti:37:
şimdi taneyle alıyorum herşeyi:60::60::60::60:

burda oyle bir sorun yok gidip bitanede alsan birsey demezler de simdi gelen giden olur aniden evde bulunsun diye sey ediyorum,neyse demekki tek cimlenen bizim pattizler degil demekki :9::9:

Al benden de o kadar bizde 2 kişiyiz ama patatesler hemen çimleniyor deli olucam yaa.3-4 tane alıyorum artık..

Al benden de o kadar bizde 2 kişiyiz ama patatesler hemen çimleniyor deli olucam yaa.3-4 tane alıyorum artık..

deli olmamak mumkun degil bugun baktim hepsi cimlenmis temizledim simdi yine ayni olacak ama napim demekki care yok en iyisi lazim olunca almak :31:

Evet zararlıymış gerçektende İbrahim Saraçoğlu söylemişti
Yeşillenmesi çimlenmesi
Kanserojen maddeyemi ne dönüşüyormuş en iyisi azar azar almak soğan ve patatesi

Tiwitigül'üm Biraz Daha Fazla Alırsan Evin Patates Bahçesine Dönecek.. :27:

yazıldımı bilmiyorum ama patatesleriniz çoksa iki tane azsa bir tane yeşil elma atın içine bişey olmuyo...

Back