Mezeler - Ordövrler Patates şöleni (The Golden Girls sponsorluğunda)

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.254
Merhaba arkadaşlar..
Buda benim yapmaktan keyif aldığım, yiyen herkesinde çok beğendiği patatesli tarifim..

Malzemeler;
->1kilo patates
-> 2 tane pancar
-> 5- 6 tane tane havuç
-> taze soğan(yeşil soğan)
-> mayonez
->yağ
->yoğurt
->sarımsak
->baharat(isteğinize göre ben tuz, pul biber , kara biber ve nane kullandım)

Yapılışı;
Patatesler haşlanır. Soğuduktan sonra bir kapta güzelce ezilir.
Bu sırada pancarlar soyulur rendelenir ve yağda kavrulur(15 dakika yeterli oluyor). Daha sonra patatesleri bir kaba alıp 1 kaşık mayonez , 2 kaşık yoğurt , 2 adet sarımsak ve 2 kaşıkta patatesle harmanlıyoruz.(patates ,pancarın keskin tadını kırıyor.) Ayni işlem havuç içinde yapılır.(havuca 1 kaşık patates katsanız yeterli oluyor). Son olarak patatesi ise baharatlarla harmanladım..
Daha sonra kelepçe bir kaba sırasıyla pancar,doğradığımız yeşil soğan , patates ve son olarakta havucu koyuyoruz. Baharatladığımız patatesin orta da olması pancar ve havucun lezzetini daha güzel almamızı sağlıyor. bu şekilde dolapta 2 saate yakın beklettim ve çıkartması çok kolay oldu.
.

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
ellerine sağlık kajım en sevdiğim tariflerden biridir bu bu arada kavanozun da pek şekermiş

ayyyy çok çok güzel görünüyor...harikasın..mutlaka denicemtadıda enfestir şimdi bunun
hahahahah ay canım benı utandırıdın teveccühün
Kajjjj ellerine sağlık harika olmuşlar başarılar dilerim sanada
Resimlere tıklayınca açılmıyor haberin olsun
Sağolasın hanım ablacım. Neden açılmıyi ki ya
hahah komple söyledim gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…