- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.482
- 248
- Konu Sahibi Dilaraginosss
Patates Püreli Kuzu Pirzola /// Sponsorum olur musunuz KAZEN BEY ? :)))
Herkese merhabaa
Yenilen pehlivan güreşe doymaz demişler ya aynen de öyle sonuncu olmaktan korkmuyorummm
Yemeğim çok beğenildi umarım sizlerde beğenirsiniz..
Malzemeler
kuzu pirzola ( ben on parça kullandım )
3 orta boy patates
domates sosu ( yaz sonunda kendim hazırlamıştım konserve olarak )
süslemek için maydanoz, roka,turp
terbiyesi için ;
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Sarımsak
Karabiber
Kaya tuzu ( iri )
Dağ kekiği (iri parçalı )
Patates püresi için ;
Bir kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Yapılışı
kuzu pirzolaları terbiye malzemeleri ile ( zeytinyağı ,süt ,karabiber,kekik, sarımsak ) karıştırdım.
İyice yedirdim ben bu sosu etle ,sonra streçle kapatıp dolapta 1- 2 saat beklettim.
Bu sırada patates püresini hazırladım..
3 orta boy patatesi ben düdüklü tencerede haşladım kabuklarını soyup blender yardımı ile püre kıvamına getirdim. Tencerede erittiğim tereyağına püre yaptığım patatesleri ,sütü ve tuzu ekleyip istediğim kıvama gelene dek pişirdim…
Terbiye olan pirzolaları, az yağ ile iyice kızdırılmış tavada her iki yüzlerini de mühürledim
sonrasında ısıya dayanıklı kaba yerleştirdim ve hazırladığım domates sosunu üzerine gezdirip fırına attım yaklaşık 45 dakika.
Veee son olarak patates püremiz ile servis yaptım..
afiyetler olsun ….
Herkese merhabaa
Yenilen pehlivan güreşe doymaz demişler ya aynen de öyle sonuncu olmaktan korkmuyorummm
Yemeğim çok beğenildi umarım sizlerde beğenirsiniz..
Malzemeler
kuzu pirzola ( ben on parça kullandım )
3 orta boy patates
domates sosu ( yaz sonunda kendim hazırlamıştım konserve olarak )
süslemek için maydanoz, roka,turp
terbiyesi için ;
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Sarımsak
Karabiber
Kaya tuzu ( iri )
Dağ kekiği (iri parçalı )
Patates püresi için ;
Bir kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Yapılışı
kuzu pirzolaları terbiye malzemeleri ile ( zeytinyağı ,süt ,karabiber,kekik, sarımsak ) karıştırdım.
İyice yedirdim ben bu sosu etle ,sonra streçle kapatıp dolapta 1- 2 saat beklettim.
Bu sırada patates püresini hazırladım..
3 orta boy patatesi ben düdüklü tencerede haşladım kabuklarını soyup blender yardımı ile püre kıvamına getirdim. Tencerede erittiğim tereyağına püre yaptığım patatesleri ,sütü ve tuzu ekleyip istediğim kıvama gelene dek pişirdim…
Terbiye olan pirzolaları, az yağ ile iyice kızdırılmış tavada her iki yüzlerini de mühürledim
sonrasında ısıya dayanıklı kaba yerleştirdim ve hazırladığım domates sosunu üzerine gezdirip fırına attım yaklaşık 45 dakika.
Veee son olarak patates püremiz ile servis yaptım..
afiyetler olsun ….
Son düzenleyen: Moderatör: