• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patates krizi yaşıyoruz?

Balparmak95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2017
113
52
18
29
Herkese iyi pazarlar

Mesele şu ki eşimin gereksiz takıntıları beni çileden çıkarıyor. 1 yıldır marketten döndürülmüş hazır kesim patates alıp kızartıyordum son birkaç gündür ben onu sevmiyorum diyip benim yemekler için kullandığım patatesleri sabahları harcıyor. Hayır çuval alıp koyacak yerim olsa al hergün sabah akşam doğra. Yer yok artı dışarda yiyorsun, 1 yıldır yiyorsun şimdi birden sevmiyor oldu. Patatesi doğrarken tam bulaşık makinesinin önüne çömelmişti, bıçak almak içim “öteye çekil” dedim diye patatesi fırlattı,düzgün konuş, “çekilir misin” de diye griplere girdi. Adamın saçma sapan takıntıları beni artık yıldırdı. Kanadı fırında yerdi şimdi bunlar tam pişmiyor,çevire çevire pişir,2 saat pişir,böyle yemem diyip yemiyor. Zaten 40 dk pişiyor,kanat ya alt tarafı. Yok Efendim mercimek çorbasının içine patates,havuç katma öyle sevmiyorum , kahveye köpürsün diye bir tane çikolata atıyorum oda şekerli içer ama çikolata attığımı öğrendiği günden beri çikolata tadını bozuyor katma,önceden daha güzeldi tadı diye tutturdu. Önceden de atıyordum. Mesela birşey konuşmak istesem yatakta konuşamam,televizyon izliyorum konuşamam, şuan dışardayız yeri değil böyle resmen doldum taştım.

Yaşı küçük mü? Belli bir olgunluğa gelememiş izlenimi bıraktı bende. Zor biri gibi, nasıl çözülür orasını bilemiyorum:işsiz:
Yok ne küçüğü 30’a girmek üzere. Bende 23. Kendini zorlaştırıyor bile isteye. Ama benim sabrım tükendi. İnsan niye kendine durup dururken takıntı edinir idrak edemiyorum

Dondurulmuş patates ile normali arasında hakikaten fark oluyor ama. Benim çocuklar da sen yap diyorlar patatesi. Çuval çuval almanıza gerek yok, haftada 2 kilo patates her türlü yeter. Mercimek çorbasını ben de sade severim, sadece ezıgelinde katarım patates havuç, bu da tercih meselesi yani. Aslında abartılı bir sorun yok sadece ikinizin farklı bireyler olduğunu ve farklı damak tatlarınız, zevkleriniz olduğunu kabul edip birbirinize anlayışlı yaklaşmaya çalışın

Yok ne küçüğü 30’a girmek üzere. Bende 23. Kendini zorlaştırıyor bile isteye. Ama benim sabrım tükendi. İnsan niye kendine durup dururken takıntı edinir idrak edemiyorum
artık erkek çocuğu olduğundan pohpohlanmaktan mıdır nedir 30 olsalar da ergen gibi davranıyorlar. Hizmetçi misiniz herşey onun damak tadına göre olacak, patates fırlatmalar falan bide. Ayy hiç hoşlanmam herşeye burnunu sokan adamlardan zira benimki de öyle:110: Oturup güzelce konuşmayı denesen? Bahane uyduruyormuş gerçi ama bir yolunu bulup sakince konuşabileceksen konuş. Birbirinizi kıracaksanız veya iki taraftan birinin sakin kalamayacağını düşünüyorsan uygun zaman bul en yumuşak veya mutlu halini kovala.

Ya biraz öz eleştiri yapmalasın...konularına arda arda denk gelince, o senmiydin diye baktım tekrar ve evet sen de geçimsiz, huysuz bir insan gibisin.

Ses tonunu, surat ifadeni ayarlayamıyorsun sanki.

Bir patatesten huzursuzluk çıkartabiliyorsun.
Bir patatesten huzursuzluk çıkarmak gibi mi geldi cidden size?

Dondurulmuş patates ile normali arasında hakikaten fark oluyor ama. Benim çocuklar da sen yap diyorlar patatesi. Çuval çuval almanıza gerek yok, haftada 2 kilo patates her türlü yeter. Mercimek çorbasını ben de sade severim, sadece ezıgelinde katarım patates havuç, bu da tercih meselesi yani. Aslında abartılı bir sorun yok sadece ikinizin farklı bireyler olduğunu ve farklı damak tatlarınız, zevkleriniz olduğunu kabul edip birbirinize anlayışlı yaklaşmaya çalışın
Bende böyle düşünerek mercimeği sade yaptım ama kendim içinde içine yarım bulyon attım ben sade içemiyorum yavan geliyor. Onu ağzına sürmedi ama dışardan eve isteyip gayette içiyor

Kizmazsaniz patates .çorba ,kahve ve üslup konusunda katiliyorum:KK53:
Yok neden kızayım. Benim sinir olduğum nokta tercihleri değil. Bunları başta sevip sonra dan beğenmemesi,yememesi. Baştan burun kıvırsaydı mesela. Üslup konusuna gelince keşke kendisi hep rica ile konuşsa da benden de bunu bekleyecek yüzü olsa.

Son birkaç gündür birdenbire ters davranması tuhaf. Direkt sormayı deneyin, nereden çıktı bu yeni huyların diye.

Insanin damak tadi degisir bu normaldir. 1 sene yesem ben de sıkılırım.

Esim cayın icine demlerken seker atarmis. 7 sene boyle icmisim. Ogrendigimden beri tatli geliyor icemiyorum.

Market olmayan bir yerde misiniz yani neden patatesi kullanmasini dert ettiniz bilmiyorum. Kac tane kullaniyor ki bi insan kac kilo patates yer?

Uslubu bozuk. Size hizmetci muamelesi yapiyor patavatsiz. Konusmak istediginizde hep bir bahanesi var, cekilmez. Bu acidan cok haklisiniz. Ama ben esime patatesi bitiriyor diye laf etmezdim. Hic de cuvalla almadik. Bittikce aliriz. "Oteye cekil" de demem. Cekilir misin derim.

Esim de bana patatesi bitiriyorsun demez, derse cikacak cingari iyi biliyor.

Patates konusunda hak verebilirim,bizim evde de sevilmiyor o patatesler. Kaç kilo patates yiyor ki bu adam? Çuvalla mı alacağım diyorsunuz? Yemeğe kaç tane patates kullanılır ki zaten,patates yemeği yapmayacaksaniz kalabalıkta değilseniz 1 hadi bilemedin 2 patates koyarsınız.
Diğer konularda da kendi yapsın beğenmiyorsa. Bilemiyorum yemek yapmayan biri bana şöyle yap böyle yap dese sen hayırdır bu işin kompetanı mısın derim. Ha kendi yemek yapabilen biri ise belki dikkate alabilir dedigini deneyebilirim bir kez ne kaybederim diye düşünerek.
Bilemedim sanki karşılıklı uslup sorununuz var gibi geldi bana

Back