pastasız düğün olurmu?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar kaç gündür nişanlımla düğün pastası için bir birimize girdik bizim şöyle aileler farklı yerde olduğu için 2 düğün olucak benim memleketimde pasta kesilecek ama nişanlımın memleketin de pasta kesilmicekmiş sadece masalarda kuru pasta kola hazır olcakmış bende karşı çıktım tabi kavga da kaçınılmaz oldu onun memleketinde düğüne karışmamam mı gerekiyor?

belki onların memlekette adet öyledir herkes alışmıştır düğünde pasta olmamasına.
senin çevren zaten senin memelektindeki düğünde olacak ve herşey istediğin gibi olacak. bana kalırsa onun memeleketindeki düğünü sorun etme

bızde ıkı dugun yaptık

ıkısınde de kuruyemısı ,kuru pastası,kolası ve yaspastası vardı

sımdıye kadar yaspastasız düğünde gormedım ..

ne kadar tutuyor kı düğün pastası ..2,5 yıl once 300 tl odedık bız..

İnsanlar düğüne geliyor pasta ikram edilmez mi? Çok ilginç.
200- 300 tl den mi kaçıyorlar o kadar düğün salonunu tutmuşlar da.

Ben de pastasız düğün görmedim

evet kızlar onların düğünlerinde pasta kesilmeşmiş abilerinde falan hiç kesilmemiş bende hiç görmedim duymadım öle pastasız düğün olsun garip geliyor memleketindeki düğüne karışmayım diyorum ama sonuçta nişanlımın memleketinede benim misafirlerim gidecek dayımlar halamlar vbb.. gibi onlarada mahçup olmak istemiyorum ama nişanlımda ben pastanın eziyetiyle uğraşamam diyor parasında değilim diyor bende kızıyorum sanki pastayı sen dağıtacaksın diye oda düğünü çok kalabalık olcağı için o çurcunada pasta kesimi dağıtımı uğraşamam diyor en son kestirip attı tamam konu kapanmıştır pasta istemiyorum diye üfff sinirliyim halemm

Biz de iki düğün yaptık sizin yapacağınız gibi.
İkisinde de hemen hemen benzer şeyler yaşandı ikram ile ilgili.
Pasta olmamasında bu kadar inat etmelerini maddiyata bağlayamıyorum.
çünkü taş çatlasa 300*400 lira tutar bir pasta.
Geçen sene bu zamanlar o kadar verilmişti ikinci düğünümdeki pastaya
Pastanın bir eziyeti olmaz düğünden 3 gün önce en geç pastanızı gider seçersiniz.
o insanlarda getirir salona salon görevlileri de parçalar dağıtır.
genel prosedür bu her düğünde
bizde de öyle oldu,bu kadar mesele edecek bir durum değil..

aynen canım bütülcek bir sorun değil ama nişanlım sağolsun büyütüyor oda parasında değilim diyor mantıklı sebebim var diyor ama ben anlamıyorum mantığını bu arada 2 düğün yapıldı demişsin peki senin memlektindeki düğünü sizmi karşıladınız erkek tarafımı?

Bişey dikkatimi çekti, sen neden başkaları ne der diye düşünüyorsunki...
Sonuçta Çırağan sarayında da olsa düğünün insanlar bir bahane bulurlar...
Bence kırmayın birbirinizi, onlarda pasta yoksa üzerine çok gitmeyin, sizin orada da pasta olayını istemeyebilirdi ama saygı duymuş, bence sizde onun düşüncesine saygı duyun...
İleride böyle küçük şeyleri sorun yaptığınız için pişmanlık yaşayabilirsiniz...

bencede pastasız düğün olmaz ya da konuş nişanlınla kuru pasta yerine yaş pasta olsun

ben gördüm pastasız düğün hatta ne kuru pasta ne kola ne bişi millet acından öldü diyebilirim şehir dışındaydı lüks bir mekandı ama hiç bişey ikram edilmedi erkek tarafı kendi misafirlerini evlerinde agırlamışlar ama biz kız tarafı tamamen mağdur olduk adetleri öyleymiş tabi benim kuzen kriz geçirdi bizde şoookk olduk
ama pastasız düğün olmaz hem ne varki azcıkda ona gitsin paranız o kadar ayrı ayrı yerlerde düğün oluyorda ne olur ki yaniii anlamadım gitti sonradan oda pişman olur şu erkekleri hiç anlamam zaten sanki düğün umurlarında deil benim eşimde olsa olur olmasada olur edasındaydı tabi aielsi dolduruyordu bizimkini şu almasın ne gerek var falan die bizde sürekli kavga ettik ve ben çok yıprandım ben dört dörtlük olmasada elimzden gelenin en iyisini yapalım dedimçe eşim he olur bakarız dedi ama şimdi de bin pişman
sen iyilikle anlatmaya çalış 'canım bana laf gelmez laf sana gelir bir düğün yaptılar bize bişi ikram edemediler der elalem de bir nabız yokla bakalım

biz iki yıl önce güzel bir mekanda nikahla evlendik. akşamki organizasyonda 50 kadar kişi ağırlandı ama düğün pastası almak kimsenin aklına gelmedi.:) çok takmadım açıkçası çok güzel bir geceydiama yinede unutmamış olmayı tercih ederdim

ben bir farkli acidan bakiyorum konuya. Benimde 2 dugunum olucak salonda yemekli olucak ama malesef bizim melekette pastalari igrenc yapiyorlar. Ben aileme dedim o igrenc pastalardan istemiyorum pastasiz olsun aslinda kendim yapsam en guzelini yaparimda neyse mumkun olmuyor iste :). Annem dedi olmazsa ozel yaptiralim dugun pastasini. Yada baska bir fikir meyve tabaklari ve baklavi. Oylede cok hos oluyor. Belki bir fikir olur. Acikcasi benim dugunumdede 2 defa pasta olucak heralde ama nedense sevmiyorum pastayi.

Bence fazla takma kafana. Sen kendi tarafinda eglenmene bak. Onlar kendi misafirlerine vermek istemiyorsa kendileri bilir.Nasil olsa onlarda adet degilmis kimsenin bir beklentisi yok yani. Senin aileni evde guzel agirlasinlar.

Son düzenleme:
Pasta için kavga ediyorsanız kırılma ama hiç evlenmeyin , bu çok basit birşey bu kadar büyütmeyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…