Pasta'nın günlüğü..

Tatlım rica ederim, dertleştik işte.
Ya ne güzel bak eşinin para yönetimi konusunda ne kadar çok yeteneği var.
Seni seviyor, başka kadınlara da bakmıyor azıcık öküz diyorsun kız hangisi değil ki?
Bence askere gitse biraz orada örselenirdi adam ederlerdi onu ya iyi olurdu.
Ama daha yaşı genç emin ol bu asilikleri kabalıkları bundan.
Boşansan daha mı iyisini bulacan ki?
Takmicaksın kafana kendi hayatına bakacaksın, kendini üzmiceksin.Bırak senin ve evin için çalışsın. Bırakma kız adamı ne güzel işte.
Mühendis adamların ortak sorunu bu biliyor musun? Benim eski erkek arkadaşım da mühendisti, adamlarda duygu empati vs bakımından çok eksiklikler oluyor.
Cevahir sevdiğim bi yer valla bi haftasonu karşıya geçersem bi pastanı yerim kız neden olmasın :27::27:

İşte benim de en zoruma giden şey bu.
Yoksa tabi ki ben eşime destekolurum, bundan da gurur duyarım ama alışkanlık haline getirmesin.Her başı sıkışınca şeronun yanına gelmesin artık o mesajı vermek istedim ona.
Cumartesi gün ki halin kötüydü diyo çok üzüldüm yapma bunu bi daha diyo.
Anlamıyo hala neden o hale geldiğimi.Artık aileme de bişi anlatamıyorum onları üzmekten başka bi şeye yaramıyor.
Neyse bi kaç kişiden denkleştirmiş borcunu ödicek, bu ayki ftrları filanda ödeticem ona. Alıştırıyorum artık ufaktan.Almış gazı da gelmiş.İşi de büyütcem artık arkadaşım dediğim insanlara acımıcam onlar beni zor durumda bıraktılar diyo.
Adamlar eşime ödeme yapmayıp kendileri ohh keyif.Bizimki de kalp kırmaz kendi sıkıntı çeker.
Çeksin sıkıntıları ki aklı başına gelsin, kimseye acımasın.
Ticaret hayatı bunlar kaldırmaz...

Evet aynen öyle.
Çocuk genç daha 85 li.
Ayol 85 te ben ilkokula başladım :52:
Kocam benden 2,5 yaş büyük,38 yaşında onun bile çocukça davranışları olaibliyor.Azıcık sabretmesi lazım.Sabrın sonu selamet ama tabi son karar onun :26:

Dik başlı olan pastanın kocası kız :1::1:

benim eşimde mühendis kızlar bu kadar denk geliriz yani :)

set bozulurken değer kaybedio diye bana almayı layı görmedi, eşimin uyanık ailesi. Tüm bencilleriklerinin uyanık davranışlarının karşısında benim insan olduğumu ilk kez hayellerle evlendiğimi unuttular sanırım, ama bunları unuturken keşke evlilikten soğuyacağım ihtimalini unutmasalardı.

Ne kadar benzer hikayeler.
Bu yüzden şimdi yeni gelin olacak kızlara diyorum.
İmkanları dahilinde koca adayı ve ailelerini sıkıntıya soksunlar. Yoksa değer görmüyorsun.

günaydın şerocum, işte elini taşın altına sokmaktan korkan erkek modeli.
Biz iyi niyetlerle herşeye ortak olalım, yokluğa ses çıkarmyalım sonuç bu.!
En zoruma giden de enayi yerine konulmak şu hayatta.

Ah cancağızım Allah kolaylıklar versin bize. zaten kadınlara hep sabredilmek öğretilmiş. neyseki bazılarımız daha akıllı olup daha dik durabiliyoruz bazı şeylere. birde hep ezilen kadınlarımız var. gerçi hangisi akıllılık bilemedim ama. enayi yerine konulmak benimde en en en nefret ettiğim şey üstüne bastın canım..

warya şero aile eşten daha önemliymiş, pasta maşallah bu konuda şanslı ama onunda eşinin odunumsu davranışları işte. Kız sanki eşi değilde ergen arkadaşı.
Eşine ne kadar verirsen o kadar ister zamane erkekleri zıvanadan çıkmış ceplerinde akrep var. Verme bakalım baksın başının caresine. Koltukta oturan kocayı napcaksın ki zaten.

ah canım sadece odun olsa neyse ama benimki birde diken fırlatıyor olduğu yerden onlardan rahatsız oluyorum. yoksa odunluğuda kabulüm. sürprizler güzellikler yapmasın beni düşünmesin ama beni kırmasındaaa :19::19:

Ne kadar benzer hikayeler.
Bu yüzden şimdi yeni gelin olacak kızlara diyorum.
İmkanları dahilinde koca adayı ve ailelerini sıkıntıya soksunlar. Yoksa değer görmüyorsun.

warya bir kırık iğnneyide alın demedim, almalarıda umrumda değildi inanki, kendi ailem aklımda kalmasın diye bi çok şeyi yaptı,
Ki eşimin ailesinin durumu iyi, bizimkiler daha zor şartlarda geçiniyorlar.
Ama onlar nede olsa bu kızın ailesi elinden geleni yapacak diye işlerine geldikleri gibi davrandılar nasıl ucuza kapatırız düşüncesiyle.!!
Sanki indirimden aldıkları eşyayım ben.!!

Ailem nişan yaptı eşimin anansı babası sadece bilezik taktılar gelen misafirlerden kmse takı takmadı, benim akrabalarım ailem taktı sonuçta nişan salonda oldu, neyse takı odasına gittik görümcem takılar kimde kalacak diye sormazmı yanımadakilere rezil olduğumamı yanayım onu saçlarından sürümediğimemi, neyse görgüsüzşüğüne verdim. düğünden sonrada, eşim tüm takıları kendi hesabına bankaya koydu sonuçta ortak hayata başlamışız ben o fark etmez diye düşünüyorum, konuşurken bir gün görümcem dememzi biz ortak hesaba koyduk benim tarafımdan da eşiminkinden de aynı takı geldi, ulen benim çevremin taktığı daha çoktu ben bunların hesabını yapmıyorum, yani kendilerinin 1 tl si bile çok değerli bizimkinin önemi yok herşeyleri tek taraflı, kız resmen bana sen enayisin dedi. Daha neler varda sayfalar yetmez.!! 1 yıl oldu ama ilk günki gibi sinirlerim duruyor, Allahım unuttur çıkar aklımdan diye dua ediyorum.:(

kim dik başlı ben mi ?:)))) alındım şimdi küstümn çok :)

set bozulurken değer kaybedio diye bana almayı layı görmedi, eşimin uyanık ailesi. Tüm bencilleriklerinin uyanık davranışlarının karşısında benim insan olduğumu ilk kez hayellerle evlendiğimi unuttular sanırım, ama bunları unuturken keşke evlilikten soğuyacağım ihtimalini unutmasalardı.

ay yok tatlım sana neden dik başlı diyeyim :9: o kadar tanımıyorum zaten seni yoksa derdim de:9: eşimi anlatıyordum devamı gibi olmuş o haklısın ama senden dedğil kocamdan bahsettim :9:
herşeyi para olan insanlara çok acıyorum.. aldığım parayı harcayamayacaksım tadını çıkartamayacaksam, bana zevk veren şeyler yapamayacaksam yerin dibine batsın o kağıt parçaları. hoş artık kağıt bile dğeil direk hesaptan kullanılıyorya neyse işte. kağıt bile dğeil sanal bişey yani. borcum olmasında gerisinin önemi yok. borçları ödiyim paramı çatır çatır yiycemm :9::9: seninkilerde çok uyuzzz Allah gözlerini doyursun..

ay yok tatlım sana neden dik başlı diyeyim :9: o kadar tanımıyorum zaten seni yoksa derdim de:9: eşimi anlatıyordum devamı gibi olmuş o haklısın ama senden dedğil kocamdan bahsettim :9:
herşeyi para olan insanlara çok acıyorum.. aldığım parayı harcayamayacaksım tadını çıkartamayacaksam, bana zevk veren şeyler yapamayacaksam yerin dibine batsın o kağıt parçaları. hoş artık kağıt bile dğeil direk hesaptan kullanılıyorya neyse işte. kağıt bile dğeil sanal bişey yani. borcum olmasında gerisinin önemi yok. borçları ödiyim paramı çatır çatır yiycemm :9::9: seninkilerde çok uyuzzz Allah gözlerini doyursun..

ok yanlış anlama :)

aynen canım,benim ailem diye demicem ama inanki biz ne kadar tok gözlüysek karşı taraf o kadar aç gözlü. Elimi verdim kolumu kapacaklardı şimdi tırnağımı bile göstermiyorum.
Bayramda ilk el öpmeye gittim, 1 mendil bile vermediler yaa bu kadar mı değersiz görülür insan inan aklım almıyor, bunları hak edecek davranışlarım olsa neyse dicem.
Kendi kızlarının kvdesine saydırıyorlar ama şunu bunu yapmadı diye benim yanımda bide yaa demekki dışardan salak duruyorum :)

Tatlım rica ederim, dertleştik işte.
Ya ne güzel bak eşinin para yönetimi konusunda ne kadar çok yeteneği var.
Seni seviyor, başka kadınlara da bakmıyor azıcık öküz diyorsun kız hangisi değil ki?
Bence askere gitse biraz orada örselenirdi adam ederlerdi onu ya iyi olurdu.
Ama daha yaşı genç emin ol bu asilikleri kabalıkları bundan.
Boşansan daha mı iyisini bulacan ki?
Takmicaksın kafana kendi hayatına bakacaksın, kendini üzmiceksin.Bırak senin ve evin için çalışsın. Bırakma kız adamı ne güzel işte.
Mühendis adamların ortak sorunu bu biliyor musun? Benim eski erkek arkadaşım da mühendisti, adamlarda duygu empati vs bakımından çok eksiklikler oluyor.
Cevahir sevdiğim bi yer valla bi haftasonu karşıya geçersem bi pastanı yerim kız neden olmasın :27::27:

ben boşanırsam evlenmek için boşanmiycamki. kesinlike tek kalırım. ne evlenicem başıma bela alıcam. defolup gitsinler ya çocukmu alıyorum nüfusuma yıka pakla, yemek hazırla ,ütü yap işe gönder halada yaranama seni beğenmesinler. sana gereksiz desinler!!!

şero'cum bu arada ben h.içi buradayım cevahire yakınım yani. haftasonu istanbulun ücra bir köşesinde yaşam savaşı veriyorum :9::9:

ay birde evet ne kadar yolarsan o kadar değer görürsün. hanım hanım olucam dersen tepene çıkarlar.. yüzsüz olman lazım onalr gibi.

warya bir kırık iğnneyide alın demedim, almalarıda umrumda değildi inanki, kendi ailem aklımda kalmasın diye bi çok şeyi yaptı,
Ama onlar nede olsa bu kızın ailesi elinden geleni yapacak diye işlerine geldikleri gibi davrandılar nasıl ucuza kapatırız düşüncesiyle.!!

Ailem nişan yaptı eşimin anansı babası sadece bilezik taktılar gelen misafirlerden kmse takı takmadı, benim akrabalarım ailem taktı sonuçta nişan salonda oldu, neyse takı odasına gittik görümcem takılar kimde kalacak diye sormazmı yanımadakilere rezil olduğumamı yanayım onu saçlarından sürümediğimemi, neyse görgüsüzşüğüne verdim. düğünden sonrada, eşim tüm takıları kendi hesabına bankaya koydu sonuçta ortak hayata başlamışız ben o fark etmez diye düşünüyorum, konuşurken bir gün görümcem dememzi biz ortak hesaba koyduk benim tarafımdan da eşiminkinden de aynı takı geldi, ulen benim çevremin taktığı daha çoktu ben bunların hesabını yapmıyorum, yani kendilerinin 1 tl si bile çok değerli bizimkinin önemi yok herşeyleri tek taraflı, kız resmen bana sen enayisin dedi. Daha neler varda sayfalar yetmez.!! 1 yıl oldu ama ilk günki gibi sinirlerim duruyor, Allahım unuttur çıkar aklımdan diye dua ediyorum.:(

Ay allahımm ya kıyamam ben sana :(
Sen kaç senelik evlisin..
Bizim kız isteme- söz-nişan bir arada oldu aile arasında.
Kaynanam ne taktı dersin?
HİÇ !
Eşimle alyansları biz aldık, onun parası yetmedi ben çektim kredi kartımdan nakit.
Kredi kartıda kabul etmemişti çünkü kuyumcu.
Dert değildi ki biz aşıktık, evleniyorduk..
Eşimin gerçekten durumu yoktu bi maaşı vardı.
Bir de kredi ödediği evi vardı, üzmek istemedim.
O zamanlar benim de işim pek doğru düzgün değildi.
Düğün yapacaz dediler yapmadılar.Zaten valde hanım 22 gün kala nikahı erteletmek istedi.
Zaten 11 aydan fazla nişanlı kalmışız daha neyi ertelicek ki? Oglu 33 ben 31 olmuşuz.
Karşı çıktık, eşimi tehdit ettim ya bu nikah olur ya atarım yüzüğü.
Ve o nikah oldu, ama eşim annesine diyememiş bunu. Bana öyle diyor. İnanmıyorum ya.
Kaynana bir yıl boyunca ne aradı ne sordu.
Bende onu sormadım ya.
Güya evli olduğumuzu bilmiyormuş!
Dügünsüz evlendim, takısız bi dul gibi - hani öyle derler diye dedim..
Annem madem onlar yapmicak biz köyde yapalım dügün dedi eşim onu da istemedi.

Ne balayı ne dügün ne takı hiçbişi görmedim.

Kaynanam iki sene sonra geldi oglunun evi ya bende kaldı.Almanyadaki kız kardeşinin kızı ile konuşmuş.
Ftrlarının benim ödediğim benim adıma olan hattan.
Ama benden bahsetmemiş kadına!
Kaynana gidince kadın aradı ben çıktım, pardon x bey ( eşimin ismini söyledi ) değil mi? yanlış oldu sanırım ..dedi.
Yok dedim ben eşiyim.Kadın şok oldu..
Bİliyordu bizi bu kadın oysaki, nişanlı iken tanışmıştık.
Demek ki gelip benim çorbamı içen bana kaynanalık yapan o kadın yeğenine benden bahsetmemiş.!
Ne hissettiğimi siz düşünün... Bu kadına neden gelinlik edeyim ki ben?????

benimkinin artısı var cimri birazda :)
Tutumlu derler ona :)) Benimki de çok savruk ya :))

Ayy aynı benim kocanın mantığı sendeki :)))
Hiç para sevmez para el kiri der geçer...
Ama sonrası kötü oluıyor kenarda kötü günler için de para olmalı kenarda bence...
Ne bileyim biz böle yetiştik, annem bile direktif veriyor hala onca senedir 3 kuruşunuz yok diye.

moralini bozmak gibi olmasın ama çıkmıyor canım bunlar akıldan. anca daha sonradan aa bana birde bunu yapmışlardı diye kötüleri gelir. uyuz şeyler. ne kadar uzak durabilirsen dur kızz :9:

ok yanlış anlama :)

aynen canım,benim ailem diye demicem ama inanki biz ne kadar tok gözlüysek karşı taraf o kadar aç gözlü. Elimi verdim kolumu kapacaklardı şimdi tırnağımı bile göstermiyorum.
Bayramda ilk el öpmeye gittim, 1 mendil bile vermediler yaa bu kadar mı değersiz görülür insan inan aklım almıyor, bunları hak edecek davranışlarım olsa neyse dicem.
Kendi kızlarının kvdesine saydırıyorlar ama şunu bunu yapmadı diye benim yanımda bide yaa demekki dışardan salak duruyorum :)

sende desenya madem önemliydi neden bana yapmadınız diye. ben aram kötü olmadığı halde söylüyorum. kv kızına çeyiz yaparken ufak bişeyler alınca sonuçta benimde olup olmadığını biliyor ya anne bana neden almadın diyordum. hemen ertesi gün geliyordu. bazende parasını vereyim banada alırmsıın diyordum nezaketen almıyordu tabi parasını ama eşya geliyordu. 3-5 bişey almışlığı vardır. ben kötülükten demedim ama bana karşı kötü olsalar inadıma dahada fazlasını derdim. sizde bana yapmadınız diye hayatta duramazdım.

2013 de bi akşam cevahirde bulusalım dostlar ,

bana uyar arkadaşım seve seve hemde. inşallah şeroda karşıdan gelebilir. pasta ısmarlarım sizee :))

aynen görgüsüz insanlar karşısında görgülü olmak çok büyük bir hataymış,

cahil insan ne anlar kibarlıktan. hikaye vardı öyle bitane.
kuyumcu işe yeni başlayan çırağına bir zümüt yada yakut verşyor. git bunun karşılığında sana ne verirler sor diyor. kilerde bulgur vereyim diyorlar, pazarda meyve vereyim diyor, kitapçı 2 kitap eder diyor. çocuk geri dönüyor. birde git şu kuyumcuya sor diyor. kuyumcuya giden çocuk sen bunu nereden buldun bu çok değerli çok para eder diyor.. yani anlayana çok değerlisin ama anlamayana zümtür, yakut olsan ne fayda.. hşkayeyi tam anlatamamış olabilirim idare edin işte :)

ben boşanırsam evlenmek için boşanmiycamki. kesinlike tek kalırım. ne evlenicem başıma bela alıcam. defolup gitsinler ya çocukmu alıyorum nüfusuma yıka pakla, yemek hazırla ,ütü yap işe gönder halada yaranama seni beğenmesinler. sana gereksiz desinler!!!

Pardonda bu yukarıdakileri neden yapıyorsun ki?
Yapsın kendisi!
Kendini kasma bu kadar.. Ben artık pek eskisi gibi kasmıyorum.
Eşimin ütülerini neredeyse hiç yapmam o yapar..

şero'cum bu arada ben h.içi buradayım cevahire yakınım yani. haftasonu istanbulun ücra bir köşesinde yaşam savaşı veriyorum :9::9:

Bende tam tersi. Gebzede çalışıyorum ben canım, evimde anadolu yakasının ücra bir köşesinde.
Haftaiçi gelemem gelsem de geri dönemem :1::1:

2013 de bi akşam cevahirde bulusalım dostlar ,
Bana uyar:31:

bu konudan çıkarsan yeni topiğimiz mühendiszedeler'in hikayeleri olsun :28::28:

Heheh aynen :27::27:

Ay allahımm ya kıyamam ben sana :(
Sen kaç senelik evlisin..
Bizim kız isteme- söz-nişan bir arada oldu aile arasında.
Kaynanam ne taktı dersin?
HİÇ !
Eşimle alyansları biz aldık, onun parası yetmedi ben çektim kredi kartımdan nakit.
Kredi kartıda kabul etmemişti çünkü kuyumcu.
Dert değildi ki biz aşıktık, evleniyorduk..
Eşimin gerçekten durumu yoktu bi maaşı vardı.
Bir de kredi ödediği evi vardı, üzmek istemedim.
O zamanlar benim de işim pek doğru düzgün değildi.
Düğün yapacaz dediler yapmadılar.Zaten valde hanım 22 gün kala nikahı erteletmek istedi.
Zaten 11 aydan fazla nişanlı kalmışız daha neyi ertelicek ki? Oglu 33 ben 31 olmuşuz.
Karşı çıktık, eşimi tehdit ettim ya bu nikah olur ya atarım yüzüğü.
Ve o nikah oldu, ama eşim annesine diyememiş bunu. Bana öyle diyor. İnanmıyorum ya.
Kaynana bir yıl boyunca ne aradı ne sordu.
Bende onu sormadım ya.
Güya evli olduğumuzu bilmiyormuş!
Dügünsüz evlendim, takısız bi dul gibi - hani öyle derler diye dedim..
Annem madem onlar yapmicak biz köyde yapalım dügün dedi eşim onu da istemedi.

Ne balayı ne dügün ne takı hiçbişi görmedim.

Kaynanam iki sene sonra geldi oglunun evi ya bende kaldı.Almanyadaki kız kardeşinin kızı ile konuşmuş.
Ftrlarının benim ödediğim benim adıma olan hattan.
Ama benden bahsetmemiş kadına!
Kaynana gidince kadın aradı ben çıktım, pardon x bey ( eşimin ismini söyledi ) değil mi? yanlış oldu sanırım ..dedi.
Yok dedim ben eşiyim.Kadın şok oldu..
Bİliyordu bizi bu kadın oysaki, nişanlı iken tanışmıştık.
Demek ki gelip benim çorbamı içen bana kaynanalık yapan o kadın yeğenine benden bahsetmemiş.!
Ne hissettiğimi siz düşünün... Bu kadına neden gelinlik edeyim ki ben?????

Tutumlu derler ona :)) Benimki de çok savruk ya :))

Ayy aynı benim kocanın mantığı sendeki :)))
Hiç para sevmez para el kiri der geçer...
Ama sonrası kötü oluıyor kenarda kötü günler için de para olmalı kenarda bence...
Ne bileyim biz böle yetiştik, annem bile direktif veriyor hala onca senedir 3 kuruşunuz yok diye.

para pul olmasa zerre sorun değil, sanki aç gözlüymüşüm gibi kızıyorum kendime ama aç gözlü olsaydım bunlar başıma gelmezdi.
Kpederin diğer oğluna evlenirken yaptıklarını, benim babam bana yaptı yaa.!! ee gofrettonun ailesi yapıyor zaten niye masraf etsinki.
sağda solda ovünsün gelinim diye.!!!! bunları evlendikten sonra öğrendim tabi, resmen bizi enayi yerine koydular.!!!
Ben ok hayyeller içinde hepsine sevgi saygı dolu olarak girmiştim bu yola, şuan sadece büyüklüklerine saygı duyuyorum oda bana karşı resmi olmalarını sağlamak için
söylenecek çok söz varda bulaşmasınlar bana Allaha havale ediyorum.

Back