Poğaçalar Pastane Poaam.. (Resimleriyle)

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
pastane poğaçası

1kase beyaz peynir,
1çorba kaşığı tuz,
1paket margarin(oda sıcaklığında),
1subardağı su süt karışımı,
2yumurta,
kibrit kutusu kadar yaş maya,
1çorba kaşığı tozşeker,
500gram un.veya alabildiğine un.

Unu eleyip ortasını havuz gibi açın
su ve süt karışımını ılıtın içinde mayayı tuzu ve şekeri eritin 10 dakika bekletip unun ortasına koyun
margarini ve yumurtayı ilave edin ele yapışmayacak bir karışım yapın
2 misli kabarana dek hamuru mayalandırın
hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın
elinizle açtıktan sonra ortasına peynir koyup poğaça şekli verin tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp (yumurta sarısına az sıvıyağ eklerseniz parlaklık verir)çatalla şekil verin
tepside 30 dakika bekletin ve ardından 180 derece fırında pişirin afiyetle yiyin

Eklentiler

• $DSC02380.JPG
    $DSC02380.JPG
    57,7 KB · Görüntüleme: 127
  • $DSC02381.JPG
    $DSC02381.JPG
    55,3 KB · Görüntüleme: 93
  • $DSC02382.JPG
    $DSC02382.JPG
    54,6 KB · Görüntüleme: 116
  • $DSC02383.JPG
    $DSC02383.JPG
    77 KB · Görüntüleme: 108
  • $DSC02443.JPG
    $DSC02443.JPG
    58,2 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:

31 poğaça çıkmış bu tariften.. üzerine çörek otu ve beyaz susamda çok yakışıyor. evde var ise öylede yapıyorum ben..

Son düzenleme:
ellerine emeğine sağlık. çok iştah açıcı görünüyorlar..

tarifini aldım canım hakkını helal et..
bende kandil için ne yapsam diye düşünüyordum.. bu tarif iyi oldu..

hemen yaptım canım.. tadıda en az görüntüsü kadar süper oldu..
öndekileri uzun gibi yapıp içine zeytin koydum(eşim peynir yemiyo)
gerçi uzun yapmaya çalıştım ama tepsi mayası sırasında kabardığından biraz elips şeklini aldı.. neyse fark etmez.. benim kociş hertürlü götürür.cokacimcoookkaydirigubbakcemile3

pastanepoaamzeytinli.jpg

Son düzenleme:
hemen yaptım canım.. tadıda en az görüntüsü kadar süper oldu..
öndekileri uzun gibi yapıp içine zeytin koydum(eşim peynir yemiyo)
gerçi uzun yapmaya çalıştım ama tepsi mayası sırasında kabardığından biraz elips şeklini aldı.. neyse fark etmez.. benim kociş hertürlü götürür.cokacimcoookkaydirigubbakcemile3

pastanepoaamzeytinli.jpg

oof of nar gibi kızarmış üstleri.. ellerine, kollarına sağlık.. şekil olarak muhteşem görünüyor.. tadına da varılmaz..

Son düzenleme:
sayende canım..
tarifini bizimle paylaştığın için teşekkürler..

enişte çok şanslı.. askerden dönünce artık kendisinede yaparsın dimiii :KK66:opuyorumnanaktan
(bu arada allah kuvuştursun)

sayende canım..
tarifini bizimle paylaştığın için teşekkürler..

enişte çok şanslı.. askerden dönünce artık kendisinede yaparsın dimiii :KK66:opuyorumnanaktan
(bu arada allah kuvuştursun)

ne demek ben teşekkür ederim asıl, bizlerle paylaştığın için, güvenip denediğin için.. marifetli ellerde değince sanat eserine dönüşüyor tarifler böyle.. insanın seyredesi geliyor..

Ben paylaştığım fotoğrafı onun için hazırlamıştım gecenin bir vakti :-)
mutfağa düşkünlüğüm sebebiyle nişanlım hep kendinin şanslı olduğu söylerdi :-) aklıma geldi bu sözünü okuyunca şimdi.. böreklerini, poğaçalarını, yemeklerini özledim çok diyor telefonda.. artık düğünden sonra sürekli yiyeceğim nasılsa diye telkin ediyor kendini..

Temennin içinde teşekkür ederim. Allah razı olsun.. RAbbim tüm asker yakınlarını sevdiklerine kavuştursun, askerlerimizi korusun inşallah..

Sevgi ve selam ile,

ya kısslar peki ymuşak oluyormu. yani ertesi güne kalınca kafana vur kafan yarılsın pozisyonuna dönüyor mu???
ben biraz acemiyim poğaça işinde ya bir türlü tutturamıyorum yumuşaklığını.:KK43:((

ya kısslar peki ymuşak oluyormu. yani ertesi güne kalınca kafana vur kafan yarılsın pozisyonuna dönüyor mu???
ben biraz acemiyim poğaça işinde ya bir türlü tutturamıyorum yumuşaklığını.:KK43:((

yok canım bu gayet yumuşacık oluyor.. sertleşmiyor. kıtır bir tarif değil.. bende halamdan almıştım bu tarifi.. pikniğe giderken yapmıştı bayılmıştım..
yapan arkadaşımız daha var aynı tarifi.. aynı sayfada onun şahaseri de :-)
eğer yine deneyen olursa fotoğrafları paylaşsın :-)
hepinizi öpüyorum, sevgiler

Canım ben bu tarifi hafta sonu yaptım ama benimki posur posur olmadı.
Kabartma tozlu margarinli sert poğaçalar varya onlar gibi oldu ama tadı güzeldi.
Acaba mayasımı za geldi yoksa ben tereyağlı margarinlerden koyduydum ondan mı sert oldu

X