erkek arkadaşımla bu yüzden çok kavga ediyoruz ona da laf sokuyorum hırpalıyorum bugünde ağlayacaksan oynamayalım dedim yine barıştık nasıl düzelirim
ben bu lafi söylesem, sevgilim benle biraz bozuşsa sonra barışsa "ne isim var bu ezikle" derim, terkederim.
adam da normal değil.
bence hic "babam da boyleydi" , "akrep burcuyum" diye düşünme - degismeye calis. konuyla ilgili kitaplar oku, videolar izle...
benim de vardı "hep burcumdan" diye kötü huylarima kilif bulusum senin yaslarindayken.
bu yaslar zaten aile evinden nihayet kurtulduğun - doğduğundan beri san normal gelen davranışları sorgulayıp degisim icin çabaladigin yaslardir. yani bunu düşünüp kendine sinir olman bile iyi birsey
bende mesela yengec kabukları vardi, beni kıran konularda "şu davranişin beni kirdi" diyemezdim - sinirlenirdim. bu da annemin ozelligi. ama zamanla büyüdüm ve annemin sevmedigim özelliklerini devam ettirip kendini da sevmeyen bir insan olmamayi sectim. bu yüzden zor da olsa degismeye calistim ve değiştim.
misal daha dün..sevgilime yurtdisindan bir paket gelmisti - arkadasi sevdiği aburcuburlari yollamis. bir kavanoz o kadar lezzetliydi ki alinca arabada bir yedik, ertesi gün evde görünce bir dolu kaşik aldim, dün de sofraya götürdüm yiyelim diye bir dolu kasik da oyle aldim. zaten 250 ml kavanoz, yariya inmisti. sevgilim görünce şaşirarak "aa daha yeni actik nasıl bitti" dedi. tüm istahim kacti, gozlerim doldu. icimdeki gicik insan elimdeki kaşığı atip "yemem daha" falan gibi trip atıp surat asmamı istedi ama bu kesinlikle kendime yakistirdigim bir davranis degil. ben de tuttum kendimi, bir sey demedim, film izliyorduk devam ettik. arada "sana iki şey soyleyecegim, birincisi kalan bulasiklari yıkamak istemiyorum - ikincisi bugun aburcubur yerken dedigin seyden hoslanmadim" dedim. hemen filmi durdurdu anlamak icin tekrar sordu bozulduğum hoslanmadigim kısmı, kendini açıkladi, beni güldürdü falan bir sekilde hem sorunu çözdük hem de rahatsiz oldugum seyi dile getirdigim icin icimde tutup kendimi germedim- hem rahatsizlik duyduğum seyi ogrendi bir daha dikkatli olur benzer cümleler kurarken.
sonra sarıldık "teşekkür ederim benimle paylaştığın icin" dedi, filmimize devam ettik - mesele ikimiz icin de çözülmüş oldu.
oysa suratimi sallandirsam 10 saat de gecse anlamazdı - bosu bosuna gerilirdik, güzelim günde tadimiz kaçardı.
ne gerek var yani?
sen de bir reaksiyon vermeden önce birkac saniye düşün ve surat asmak yerine verecegin alternatif saglikli tepkiyi ver:)
naz niyaz okey de bir yerden sonra insanlarin uzaklasinca "oh be onsuz hayat ne rahat" dedigi birine dönmeye baslarsin - senin babandan uzaklaşınca hissettigin gibi.