• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parsiyal (Kısmi) Plesenta Previa:(

Tozpembehayallerim

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2018
249
292
18
Merhaba sevgili arkadaşlar (bu ikinci hesabım).

Konuyla ilgili bilgisi, deneyimi olan arkadaşlarım yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıntılı usg de plesenta previa teşhisi kondu. Dr um detaylı açıklama yapmadı. Nette araştırdım biraz kanama, erken doğum gibi ciddi risk altında olduğumu öğrendim.
Yukarı çıkar mı diye sorduğumda belki çıkar %50 ihtimal dedi geçiştirerek. Evden hiç çıkmıyorum sürekli dinlenerek geçiriyorum günleri. Dr a 21.haftada gittim en son. Kanama olacak korkusuyla yaşıyorum resmen. Ne yapacağımı bilemiyorum gebelik stresle geçiyor elimde olmadan. Aynı rahatsızlığı yaşayan arkadaşlarım fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Plesenta yukarı çıkar mı diye umutlanıyorum ama içim rahat değil:110:

öncelikle sakin olun... çünkü stres fayda yerıne zarar verir... sonrada şunu düşünün bunu yaşayan tek kişi deilsiniz .başınıza da henuz bişey gelmedıyse dınlenın yatın bol bol iş yapmayın yakınlarınızdan yardım ısteyın ve daima iyisini düşünün bence bişi olmayacak ve bundan sonra doktora gıtmeden soracaklarınızı kağıda yazın... guzel doğumlar diliyorum ...

benim kuzenim de eş dedikleri şey aşağıdaydı ve dediğine göre çok fazla kanaması oluyormuş birden bire. hamileliği boyunca yattı ve maşallah bebişini sağ salim kucağına aldı

Benim de yakın arkadaşımın başına geldi , sapasağlam Doğum yaptı
O halde iken bi de oğlu vardı bir buçuk yaşında , dinlemeye çalıştı
Nette hiç birşey okumuyorum demişti

İlk kızımda bende de vardı. Oluk oluk kanamalar da oluyordu, ama nasıl kanamalar anlatamam. Gebeliğin başında üçüz gebelikti, yerleşim yerleri yüzünden ve rahim üç bebeği taşıyamadığı için öyle olmuş. 60 tane filan da progestan iğnesi oldum. İki bebeğimin kalbi durduruldu, yoksa hepsini kaybediyordum. Sonra kanamalar devam etti, her kanamada soluğu doktorumun yanında aldım ve her seferinde her şey yolundaydı. Nihayetinde kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Panik yapmadan önce doktorunuzu dinleyin. Yeterli bilgi vermiyorsa, siz sorular oluşturup öyle gidin yanına. Doktorum sürekli yatmana gerek yok, normal hayatına devam et demişti, ben de öyle yapmıştım. Size ne gibi tavsiyeler verdi?

gecmıs olsun demeye geldım
saglıkla sıhhatle kucagınıza alın bebısınızı ınsallah :KK36:
baska doktorlara da danısmanızı tavsıye ederım tek bır doktora baglı kalmamak gereklı dıye dusunuyorum

öncelikle sakin olun... çünkü stres fayda yerıne zarar verir... sonrada şunu düşünün bunu yaşayan tek kişi deilsiniz .başınıza da henuz bişey gelmedıyse dınlenın yatın bol bol iş yapmayın yakınlarınızdan yardım ısteyın ve daima iyisini düşünün bence bişi olmayacak ve bundan sonra doktora gıtmeden soracaklarınızı kağıda yazın... guzel doğumlar diliyorum ...
Çok teşekkür ederim güzel cevabınız için. Elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum. İnşallah her şey güzel gider..

Benim de yakın arkadaşımın başına geldi , sapasağlam Doğum yaptı
O halde iken bi de oğlu vardı bir buçuk yaşında , dinlemeye çalıştı
Nette hiç birşey okumuyorum demişti
Bende nette araştırdım araştırdım sonra tüm moralim sıfıra indi. Keşke okumasaydım dedim sonra. Sürekli dinleniyorum. Umarım bende sağlıkla zamanında kavuşurum bebeğime. Çok teşekkür ederim cevabınız için

İlk kızımda bende de vardı. Oluk oluk kanamalar da oluyordu, ama nasıl kanamalar anlatamam. Gebeliğin başında üçüz gebelikti, yerleşim yerleri yüzünden ve rahim üç bebeği taşıyamadığı için öyle olmuş. 60 tane filan da progestan iğnesi oldum. İki bebeğimin kalbi durduruldu, yoksa hepsini kaybediyordum. Sonra kanamalar devam etti, her kanamada soluğu doktorumun yanında aldım ve her seferinde her şey yolundaydı. Nihayetinde kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Panik yapmadan önce doktorunuzu dinleyin. Yeterli bilgi vermiyorsa, siz sorular oluşturup öyle gidin yanına. Doktorum sürekli yatmana gerek yok, normal hayatına devam et demişti, ben de öyle yapmıştım. Size ne gibi tavsiyeler verdi?
Çok teşekkürler. Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Benim dr um ben sormasam açıklama bile yapmayacaktı sürekli yatmam gerekli mi dedim yoo dedi sadece. Kanama olur mu diye sordum çok yoğun kanaman olabilir dedi ne yapmam gerekli diye sordum acile gelirsin dedi. Bende dr u değiştirdim başka bir dr a gidecem artık. Daha hiç kanamam olmadı benim ama her an tetikteyim. Erken doğum riski varmış maalesef. Tek korkum o. Tüp bebekle gebe kaldım ve kaybetmek korkusu çok zor..

Merhaba sevgili arkadaşlar (bu ikinci hesabım).

Konuyla ilgili bilgisi, deneyimi olan arkadaşlarım yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıntılı usg de plesenta previa teşhisi kondu. Dr um detaylı açıklama yapmadı. Nette araştırdım biraz kanama, erken doğum gibi ciddi risk altında olduğumu öğrendim.
Yukarı çıkar mı diye sorduğumda belki çıkar %50 ihtimal dedi geçiştirerek. Evden hiç çıkmıyorum sürekli dinlenerek geçiriyorum günleri. Dr a 21.haftada gittim en son. Kanama olacak korkusuyla yaşıyorum resmen. Ne yapacağımı bilemiyorum gebelik stresle geçiyor elimde olmadan. Aynı rahatsızlığı yaşayan arkadaşlarım fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Plesenta yukarı çıkar mı diye umutlanıyorum ama içim rahat değil:110:
Perinatologla görüşün . Kuzenimde vardı . Yata yata 34. haftada doğurdu .
Sağlıklı bir kızı var .
Diğer kuzenim de de vardı . ikiz. 24 haftalık doğdular . Onlar şanslı değildi maalesef.
Perinatologa gidin .Yatın dinlenin . Temizlik yemek yapmayın .Yere çöp düşse almayın .
Kendinize bakın geçmiş olsun

Perinatologla görüşün . Kuzenimde vardı . Yata yata 34. haftada doğurdu .
Sağlıklı bir kızı var .
Diğer kuzenim de de vardı . ikiz. 24 haftalık doğdular . Onlar şanslı değildi maalesef.
Perinatologa gidin .Yatın dinlenin . Temizlik yemek yapmayın .Yere çöp düşse almayın .
Kendinize bakın geçmiş olsun
Teşekkürler cevabınız için. Hiç iş yapmıyorum sürekli yatarak geçiriyorum zamanı. Umarım bende sağlıkla doğum yapabilirim. Perinatolog randevu aldım umarım yolunda gider

Çok teşekkürler. Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Benim dr um ben sormasam açıklama bile yapmayacaktı sürekli yatmam gerekli mi dedim yoo dedi sadece. Kanama olur mu diye sordum çok yoğun kanaman olabilir dedi ne yapmam gerekli diye sordum acile gelirsin dedi. Bende dr u değiştirdim başka bir dr a gidecem artık. Daha hiç kanamam olmadı benim ama her an tetikteyim. Erken doğum riski varmış maalesef. Tek korkum o. Tüp bebekle gebe kaldım ve kaybetmek korkusu çok zor..
Sağ olun. Benim de tüp bebekti. (şuan ki hamileliğim normal yolla) Doktoru değiştirmekle çok iyi yapmışsınız. Umarım kanamalar olmaz ama olursa da hemen panik yapmayın. İllaki bir şey olacak, erken doğum olacak diye bir durum yok. Umarım sağlıkla alırsınız siz de bebeğinizi kucağınıza.

Şuan benim de eşi aşağıda yukarı çıkma ihtimali var. 24. haftaya kadar çıkabilir ondan önce kesin teşhis konulamaz dedi doktorum. İnşallah çıkar çıkmazsa da bunu yaşayıp sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var. Onları düşün içini ferahlat.

Back