Parmak emmek

pipiscikIer

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2024
10
1
6
25
6 aylık bir bebeğim var, parmağını emiyor 2/3 aydır. Tanıma evresi başladı önce, emme evresine de geçtik. Bu o şekilde bir durum değil, sıkıldığında emmek değil, emmezse uyuyamıyor. Bağımlılık emmesi gibi. Başlarda tanıma evresi olarak düşündüm, dokunmadım. Sonra bağımlılık olduğunu düşündüğüm için yollar aramaya başladım, emmezse çok zorlanıyor. Kuzenimin annesi de çalışan anneydi, uzun seyahatlere çıkmak zorunda kalırdı, o sıra alışmıştı kuzenim parmak emmeye, şu anda 18 yaşında hala emiyor. Emmezse uyuyamiyor. Aynı durumu bebeğim de yaşar diye çok korkuyorum, kuzenim ne kadar zorluklar çekti biliyorum çünkü, hatta uğraşmayı bile bıraktı öyle devam ediyor. Ne yapabilirim? Benzer birşey yaşayan var ise yardımcı olabilir mi lütfen. Emziği kabul etmiyor doğdu doğalı, hatta eskiden ağlar hiç istemezdi şuan ağzına alıyor ama oyun oynuyor emzikle sadece emmiyor yani. Farklı farklı emzikler de denedim, olacak gibi değil. Ne şekilde biraktirabilirim parmak emmeyi? Emzik emseydi en azından saklama şansım olurdu, bir şekilde bırakırdı zor da olsa. Parmağı nasıl saklayabilirim ki? Çorap giydirmeyi denedim en azından uyku vakitleri ama psikolojisi kötü etkilenir diye korkuyorum. Kendi elimizin bağlandığını ve asla çözemedigimizi düşünsenize? Böyle hissediyor gibi geliyor rahatsız oluyorum, o da rahatsız oluyor fark da ediyorum. Ne yapacağım? Kafam çok karışık. Bu aylarda bu şekilde elini emerek uyuyan bebeği olan birileri var mı? Nasıl çözdünüz ya da ne zaman bıraktı? Elini emen bebek değil, emerek uyuyan bebek ya da emmeden uyuyamayan bebek lütfen...

Bilemedim ki ya benim oğlanda 6 ay parmak emiyor ama uyurken değil emzik var bizde keşke sizinki de emzik tutsaydı

Back