• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

parça parça çeyiz yapmak mı yoksa çeyiz setlerinden almak mı?

ssirun

BOY:1.75 BAŞLANGIÇ:74,5 GÜNCEL:72,1 HEDEF:65
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
319
593
33
kızlar merhaba.

konu aslında bdv konusu değil biliyorum ve özür diliyorum ama bir an önce başlamam lazım bu işe, o yüzden buraya yazıyorum.

şimdi şöyle; çeyiz yapıyorum malum, ama artık tencere tavaya da ufaktan başlamam lazım. evlilik setleri için kredi kartımda öyle bi limit yok. zaten 3000 3500 lira falan o kadar yüklü bir meblağ gözümde büyüdüğünden hayatta da almam.
şimdi napıcan o kadarlık çeyizi falan diyecek varsa şimdiden söyleyeyim kusura bakılmasın kullanacağım şeyler bunlar, iyisi olsun istiyorum. zamanım da var. siz daha ucuzlarını bulup aldıysanız ne ala ama benim zevkime hoşuma giden ürünler bu fiyatlardan başlıyor. sonra polemiğe girmeyelim 2-3 tane belli başlı tip var onlar olaya dahil oluyor ve ben her evlilik konumdan sonra ban yiyorum çünkü.

asıl sorum şu: ben diyorum ki, belki daha pahalıya gelecek ama, bunları tek tek alsam ne olur? yani 700-800 tl'den kahvaltı setimi alsam 2 taksitle. o bitince tenceresi. o bitince günlük yemek takımı vs.vs. bu şekilde maks. 3 taksit şeklinde tek tek alsam hem en azından hepsini aynı marka almak zorunda da kalmam.

mantıksız mı sizce?

İhtiyaç neyse onu al,set neymiş. Dolap bekleyen gereksiz şeylerden hiç hoşlanmam.

Ucuzunu alma gibi bi kaiden yoksa kalietelisini tavsiye ederim tabiki
Ve takım almanda fayda var daha kullanışlı oluyor ben sadece günlük yemek takımımı 6 kişilik ikişer takım farklı renk almıştım sonrasnda ilerde zaten evine bikaç kullanışlı bişey daha alıyorsun bi tane daha takım alayım demiyorsun yani

Bence mantıksız. Öyle yapacsgina paranı biriktir toplu al çeyiz paketini. Zaten içinde çatal bıçak kahvaltı seti yemek takımı tencere seti var hiçbirı de gereksiz değil çpk ihtiyaç olan şeyler. Ucuz paket de kaliteki paket de var. Premium setleri vsr mesela onlardan alabilirsin. Bende zamanında almstm baya uyguna geldi

Ben kahvaltı seti sevmem. Çay dediğin bardaktan içilir hepsinde fincan var. Bir de gereksiz bence. 5.yılım evlilikte hakikaten yazık onlara verilen paraya...

şöyle ki maalesef bende para birikmiyor. bazı sebeplerden dolayı her ay muhakkak ekstrem birşey çıkıyor ve biriken parayı oraya kaydırmak durumunda kalıyorum.
ben de zaten herşeyim iyisi olsun istiyorum. bir kere para verip uzun süre sağlam temiz kullanmak niyetindeyim. acelem yok ama sıkışmasında.
set derken mesela çeyiz setleri var tencere yemek kahvaltı çata takımını bir alıyosun aynı yerden. onlardan değil de mesela kahvaltı setimi karacadan alayım 12 kişilik misafir yemek takımı ve tencere setim korkmazdan olsun çatal kaşığım hisardan olsun gibi.
para tutamıyorum kızlar ne yapayım :( akıl verin bari
mavikara mavikara T TamBirRabia Ysmdfn Ysmdfn

Ben kahvaltı seti sevmem. Çay dediğin bardaktan içilir hepsinde fincan var. Bir de gereksiz bence. 5.yılım evlilikte hakikaten yazık onlara verilen paraya...

Ben öyle düşünmüyorum kahvaltı seti bence çok kullanışlı 3 yildr kullanıyorum çok memnunum. O fincankari kahve için kullanıyorum. Ayrıca kahvaltı takımındaki tabakları bazen pasta börek için kullanıyorum ben çok memnunum

Ne yapıcan seti ya. Hem dünya para hem de saçma sapan şeyler oluyor içinde. Bence de tek tek al hersey içine sinsin

kızlar merhaba.

konu aslında bdv konusu değil biliyorum ve özür diliyorum ama bir an önce başlamam lazım bu işe, o yüzden buraya yazıyorum.

şimdi şöyle; çeyiz yapıyorum malum, ama artık tencere tavaya da ufaktan başlamam lazım. evlilik setleri için kredi kartımda öyle bi limit yok. zaten 3000 3500 lira falan o kadar yüklü bir meblağ gözümde büyüdüğünden hayatta da almam.
şimdi napıcan o kadarlık çeyizi falan diyecek varsa şimdiden söyleyeyim kusura bakılmasın kullanacağım şeyler bunlar, iyisi olsun istiyorum. zamanım da var. siz daha ucuzlarını bulup aldıysanız ne ala ama benim zevkime hoşuma giden ürünler bu fiyatlardan başlıyor. sonra polemiğe girmeyelim 2-3 tane belli başlı tip var onlar olaya dahil oluyor ve ben her evlilik konumdan sonra ban yiyorum çünkü.

asıl sorum şu: ben diyorum ki, belki daha pahalıya gelecek ama, bunları tek tek alsam ne olur? yani 700-800 tl'den kahvaltı setimi alsam 2 taksitle. o bitince tenceresi. o bitince günlük yemek takımı vs.vs. bu şekilde maks. 3 taksit şeklinde tek tek alsam hem en azından hepsini aynı marka almak zorunda da kalmam.

mantıksız mı sizce?
Mantıksız deil canım bende senin gibi çeyizlerimi içime sine sine aldım toplu almanın tek avantajı bazı şeyleri hediye film alabiliosun okadar

şöyle ki maalesef bende para birikmiyor. bazı sebeplerden dolayı her ay muhakkak ekstrem birşey çıkıyor ve biriken parayı oraya kaydırmak durumunda kalıyorum.
ben de zaten herşeyim iyisi olsun istiyorum. bir kere para verip uzun süre sağlam temiz kullanmak niyetindeyim. acelem yok ama sıkışmasında.
set derken mesela çeyiz setleri var tencere yemek kahvaltı çata takımını bir alıyosun aynı yerden. onlardan değil de mesela kahvaltı setimi karacadan alayım 12 kişilik misafir yemek takımı ve tencere setim korkmazdan olsun çatal kaşığım hisardan olsun gibi.
para tutamıyorum kızlar ne yapayım :KK43: akıl verin bari
mavikara mavikara T TamBirRabia Ysmdfn Ysmdfn

Canım anlıyorum seni de bu sefer maddi anlamda sana fazla gelecek diye dedm nerdeyse ekstra bin lira fazla ödeyeceksin. Yazık değil mi o zarar ettiğin bin liraya nevresim takımlarını alırsın. Onlarda çok kullanılıyor çünkü . Premium setler çok şık. Tabi bunlar benim düşüncem

Ben öyle düşünmüyorum kahvaltı seti bence çok kullanışlı 3 yildr kullanıyorum çok memnunum. O fincankari kahve için kullanıyorum. Ayrıca kahvaltı takımındaki tabakları bazen pasta börek için kullanıyorum ben çok memnunum
6 tane tabak alırım. Bir de fincan takımı. 100 lira bile tutmaz :-)

Canım anlıyorum seni de bu sefer maddi anlamda sana fazla gelecek diye dedm nerdeyse ekstra bin lira fazla ödeyeceksin. Yazık değil mi o zarar ettiğin bin liraya nevresim takımlarını alırsın. Onlarda çok kullanılıyor çünkü . Premium setler çok şık. Tabi bunlar benim düşüncem

farkındayım aslında ama diyorum ya toplu parayla set vs düşünürsem daha çok bekleyeceğim ve yumurta kapıya dayanınca sıkışacağım :(
çünkü uzun zamandır var olan ciddi borçlarımız var ailecek. babam ticaret yapıyordu diyeyim siz anlayın :110:
kaç zaman oldu ama hala daha muhakkak bir yerden birşeey çıkıyor. zarar edeceğimin farkındayım ama ne yapayım öbür türlü de olmayacak. azıcık biriktirsem bişey çıkacak dayanamayıp oraya kaydıracağım parayı :(

Özeniyorsun evet özenmen normal.
Ama kahvaltı seti, misafir seti ve günlük tabak çanak alırsan dolaplara sığmıyorsun. Evin her yeri tabak oluyor.
Bence kahvaltı seti çok gereksiz, cidden kullanılmıyor.
Onun yerine düzgün bir 12 kişilik misafir takımı al, içindeki çay fincanı ve pasta takımı oluyor onla kahvaltı sofrası hazırlanıyor gayet. Şıklıksa şık oluyor zaten.
Bir de günlük alacaksan Porland'ın outletlerine gidip beğendiğin tabaklardan farklı takımlar yapabiliyorsun. Yada ikeada düz renk tabaklardan gönlünce farklı bir takım yaparsın. Hem ucuza gelir hem de daha kullanışlı olur.
Ben öyle yaptım hatta 12 tabak aldım. İnan gönlüme göre takım yapınca değiştire değiştire kullanıyorum günlüüğü hem sıkılmıyorum hem az para verdim.
Cidden yer sorunu oluyor. Çok abartma bu nedenle.

Her yeni evlenecek kişiye aynı önerilerde bulunuyorum:

1. Günlük yemek takımı ayrı, misafirlik ayrı olMAsın. Siz misafirden daha değerlisiniz, bir tane en beğendiğinizi alın, herkes o takımı kullansın. Bu durum kaşık çatal takımı için de geçerli.

2. Çeşit çeşit tencere setlerine gerek yok. İyisinden bir düdüklü (düdüklü kullanıyorsanız), kaliteli çelik tencere, ki bunun için de sete gerek yok, bir de pilav için yapışmayan türden yeter de artar bile.

3. Kahvaltı setine yine gerek yok, yemek takımı alacaksınız zaten onun içinde kahvaltı için de kullanılabilecek tabaklar mevcut.

Hem keseniz rahat eder hem yer derdiniz olmaz.
Yeter ki ağız tadıyla kullanmak nasip olsun.
Mutluluklar.

Sen söylemesen dönüp eski konuna bakacağım yoktu ama daha bir kaç önceki konunda kenarda birikmiş 100 lira olmadığından yakınmışsın. Gerçekten mantıklı mı sence götürüp milyarları senede belki 1 kere kullanacağın setlere vermek?

Evlenmekten vaz mı geçsem diye sormuşsun hatta öteki konunda, sevdiğinden daha mu önemli bu tip ayrıntılar da sevdiğinden vazgeçip bunlardan vazgeçemiyorsun?

Konuna gelince annemin 96 yılında çeyizime almış olduğu çatal kaşık ve tabakları kullanıyorum. 2013 de evlendim. Setlerin güncel fiyatlarından vs hiiiççç haberim yok. Ben 96 lık demode çatal kaşık tabaklarımla çok mutluyum:KK36:

Bence de kahvaltı setine gerek yok, ben normal yemek takımını da kahvaltı setini de karışık kullanıyorum kahvaltıya gerek yokmuş hiç.

Ben toptan çeyiz seti aldım hem vaktim yoktu hem de aklımdan çıksın dedim ama içinde gereksiz parçalar var

Hatta 12 kişilik takım yerine 6 kişilik varsa iki tane al kepçesi falan iki tane olsun

Sen söylemesen dönüp eski konuna bakacağım yoktu ama daha bir kaç önceki konunda kenarda birikmiş 100 lira olmadığından yakınmışsın. Gerçekten mantıklı mı sence götürüp milyarları senede belki 1 kere kullanacağın setlere vermek?

Evlenmekten vaz mı geçsem diye sormuşsun hatta öteki konunda, sevdiğinden daha mu önemli bu tip ayrıntılar da sevdiğinden vazgeçip bunlardan vazgeçemiyorsun?

Konuna gelince annemin 96 yılında çeyizime almış olduğu çatal kaşık ve tabakları kullanıyorum. 2013 de evlendim. Setlerin güncel fiyatlarından vs hiiiççç haberim yok. Ben 96 lık demode çatal kaşık tabaklarımla çok mutluyum:KK36:

anneannemin 1990 senesinde anneme 12 ay senetle aldığı bms marka tencereleri kullanıyoruz. hala daha. gayet de memnunuz.
buradan da benim dediğime geliyoruz: almışken iyisini alacaksın ömürlük kullanacaksın.
1996 senesinden kalma sağlam tencerelerinizle mutluluklar diliyorum. bizde mutluyuz.

ayrıca eski konularımdaki problemlerimi de çözüyorum. her konumda olduğu gibi bu konumda da verdiğiniz eşsiz destekten ötürü teşekkür ediyorum

Back