- 21 Nisan 2011
- 976
- 1.864
- 113
- Konu Sahibi littlemother
Saol canim teşekkür ederim. Esim suan gayet iyi hic bir sorun yok. Esimin de kalsiyum o civardaydi. Ameliyat şart yani. Ameliyat olunca hersey bitiyor. Yalniz benkm esimin cok zor bulundu yeri. Mercimek kadar bir organ bu ve sabit bir yeri yok. Esim 6 tane Profa gitti 4 u ben bu ameliyati yapamam dedi. Bir tanesi bekleyelim dedi biri de acariz bakariz bulamazsak kapatıriz dedi. Bide göğüs kafesini kiracaklardi falan bi suru sey. Doktor cok ama cok onemli. Esim de kemik erimesi de başlamıştı. 3 kez böbrek taşı dusurdu. Hastalik artık vucuda zarar vermeye baslamisti. En son uzun uğraşlar arastirma ve tavsiyeler neticesinde prof dr yesim erbile gittik. Mehmet ali erbil in ablası aynı zamanda. Kimsenin cesaret edemediği ameliyati 1 saat içinde kemikleri kirmadan halletti. All bin kere razi olsun. Iyi bir endokrin cerrahi bulmanızi tavsiye ediyorum. Organ cok hassas bir bolgede. Isin ehli bir cerrah yapmazsa ses telleri falan hasar gorebiliyor. Yine sorun olursa cevaplarim. Sakin ihmal etmeyin.
Bir arkadaşında söylediği gibi yeri tam belli olmuyor ama ameliyat esnasında alınan parça tahlile gidiyor paratiroid olduğu kesinleşince ameliyat tamamlanıyor. Samsun'a yakınsanız kesinlikle doktorumu tavsiye ederim. Ben tam 45 gün hastanede kaldım Hamileliğimin ilk üç ayı tamamlanıp ameliyat olabileyim diye. Yani beterin beteri var. Çok fazla kendinizi harap etmeyin. En azından benim gibi ameliyata engel bir durumu yok. Ben 100 den fazla serum yedim. Çünkü fazla kalsiyum vücuttan ancak bu şekilde atıldı. Hamileliğimin 3. ayında ameliyat olabildim ve 1-2 gün sonra taburcu oldum. Ameliyat sonrası ağrı kesici bile kullanamadım bebeğime zarar vermesin diye. Bence benim yaşadıklarımı bir düşünüp sabırlı ve metanetli olmaya çalışın.
Kizlar esimin sol paratiroid lojunda bi adenom görüldü. Ameliyat olacak muhtemelen. Bundan sonrasi ne olacak? Ameliyat ne kadar sürüyor? Ameliyat sonrasi iyilesme süreci ne kadar?