• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paratiroid/parot hormonu yüksekligi.bilgisi olan yazabilir mi lütfen?

Saol canim teşekkür ederim. Esim suan gayet iyi hic bir sorun yok. Esimin de kalsiyum o civardaydi. Ameliyat şart yani. Ameliyat olunca hersey bitiyor. Yalniz benkm esimin cok zor bulundu yeri. Mercimek kadar bir organ bu ve sabit bir yeri yok. Esim 6 tane Profa gitti 4 u ben bu ameliyati yapamam dedi. Bir tanesi bekleyelim dedi biri de acariz bakariz bulamazsak kapatıriz dedi. Bide göğüs kafesini kiracaklardi falan bi suru sey. Doktor cok ama cok onemli. Esim de kemik erimesi de başlamıştı. 3 kez böbrek taşı dusurdu. Hastalik artık vucuda zarar vermeye baslamisti. En son uzun uğraşlar arastirma ve tavsiyeler neticesinde prof dr yesim erbile gittik. Mehmet ali erbil in ablası aynı zamanda. Kimsenin cesaret edemediği ameliyati 1 saat içinde kemikleri kirmadan halletti. All bin kere razi olsun. Iyi bir endokrin cerrahi bulmanızi tavsiye ediyorum. Organ cok hassas bir bolgede. Isin ehli bir cerrah yapmazsa ses telleri falan hasar gorebiliyor. Yine sorun olursa cevaplarim. Sakin ihmal etmeyin.

Bir arkadaşında söylediği gibi yeri tam belli olmuyor ama ameliyat esnasında alınan parça tahlile gidiyor paratiroid olduğu kesinleşince ameliyat tamamlanıyor. Samsun'a yakınsanız kesinlikle doktorumu tavsiye ederim. Ben tam 45 gün hastanede kaldım Hamileliğimin ilk üç ayı tamamlanıp ameliyat olabileyim diye. Yani beterin beteri var. Çok fazla kendinizi harap etmeyin. En azından benim gibi ameliyata engel bir durumu yok. Ben 100 den fazla serum yedim. Çünkü fazla kalsiyum vücuttan ancak bu şekilde atıldı. Hamileliğimin 3. ayında ameliyat olabildim ve 1-2 gün sonra taburcu oldum. Ameliyat sonrası ağrı kesici bile kullanamadım bebeğime zarar vermesin diye. Bence benim yaşadıklarımı bir düşünüp sabırlı ve metanetli olmaya çalışın.

Kizlar esimin sol paratiroid lojunda bi adenom görüldü. Ameliyat olacak muhtemelen. Bundan sonrasi ne olacak? Ameliyat ne kadar sürüyor? Ameliyat sonrasi iyilesme süreci ne kadar?

Ooo gorulduyse süper. Cok sanslisiniz. Biz gorunmedigi için cok zorluk cektik. Ameliyat 1.5 saat surdu bizim. 1 gece yatti esim sonra çıktık. Cok zorlanmadi sonrasinda. 2 hafta içinde iyilesti

Ooo gorulduyse süper. Cok sanslisiniz. Biz gorunmedigi için cok zorluk cektik. Ameliyat 1.5 saat surdu bizim. 1 gece yatti esim sonra çıktık. Cok zorlanmadi sonrasinda. 2 hafta içinde iyilesti

Ankarada yaptirmayi düsünüyoruz ameliyati. Bildiginiz biri var mi?

Ameliyattan sonra ömür boyu bu konuda dikkatli mi olmamiz gerekiyor?

Ankarada bildigim birisi yok malesef. İmkanınız varsa bizim doktorumuzu şiddetle tavsiye ederim. Ameliyat sonrası yine yilda 1 kontrolleri yaptirirsaniz iyi olur. Çünkü paratroid organi toplam 4-8 tane arasi. Birisi sorunlu oluyor genelde ama ilerde diğerleri de hortlayabiliyormus. Yani surekki kontrol altinda olmak en iyisi. Ankarada niye düşünüyorsunuz?

Ankarada yaptiracaksaniZ eger bulduğunuz genel cerrahin endokr cerrahisi konusunda uzman olmasına dikkat edin

Ankarada yaptiracaksaniZ eger bulduğunuz genel cerrahin endokr cerrahisi konusunda uzman olmasına dikkat edin

Su an doguda kücük bi ildeyiz. Esimin ailesi ankarada yasiyor. O yüzden orayi düsündük. Temmuzda buraya geldik. O vakte kadar hep istanbuldaydik. Orda anlasilsaydi istanbul bizim icin bi firsat olurdu.

Ameliyati ne kadara yaptirdiniz?

7500 tl hersey dahil. Kolan international hospital sisli de yaptirdik. 1 gece kaldık. Cok memnun kaldık biz. Ertesi gun esim cok rahat bir sekilde çıktı hastaneden. Cok korkutmuslardi ama korktugumuZ gibi olmadi sukur

Bir arkadaşında söylediği gibi yeri tam belli olmuyor ama ameliyat esnasında alınan parça tahlile gidiyor paratiroid olduğu kesinleşince ameliyat tamamlanıyor. Samsun'a yakınsanız kesinlikle doktorumu tavsiye ederim. Ben tam 45 gün hastanede kaldım Hamileliğimin ilk üç ayı tamamlanıp ameliyat olabileyim diye. Yani beterin beteri var. Çok fazla kendinizi harap etmeyin. En azından benim gibi ameliyata engel bir durumu yok. Ben 100 den fazla serum yedim. Çünkü fazla kalsiyum vücuttan ancak bu şekilde atıldı. Hamileliğimin 3. ayında ameliyat olabildim ve 1-2 gün sonra taburcu oldum. Ameliyat sonrası ağrı kesici bile kullanamadım bebeğime zarar vermesin diye. Bence benim yaşadıklarımı bir düşünüp sabırlı ve metanetli olmaya çalışın.
Çok geçmiş olsun.Belirtileri neydi acaba.Nasıl farkettiniz hastalığı

Peki doktor ne dedi ben o zaman cok korkmuştum filan. Önemli bişey değil d vit le düşmezse paratioid ameliyatı olcan filan demişlerdi de doktor d vit seviyesi hakkında bisey dedi mi size?
Çok geçmiş olsun. D vit kaç olunca ameliyattan vazgeçildi bir de kalsiyum değeriniz yüksek miydi kaçtı hatırlıyor musunuz

Merhaba samsunda hangi hastane ve hangi doktor yazabilirmisiniz

Back