• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paranoya.. lütfen okuyun

hasekisultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
179
11
118
Balıkesir
merhaba kızlar, benim eşime paranoya teşhisi kondu. düşmanlık görme paranoyaları var çok zor bir yaşam sürüyoruz. özellikle de ben çok sıkıntıdayım evlenmeden önce varmış 1 buçuk yıldır evliyim ve resmen hayatım evlilikten sonra kabusa döndü. ilaç kullanmaya başladı 13 gün oldu . ama ne zaman iyileşir hiçbir fikrim yok . sizin içinizde paranoya teşhisi konmuş yakını olan var mı varsa ne gibi tecrübeleriniz oldu iyileşebildi mi. neler yaşandı paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz...

merhaba kızlar, benim eşime paranoya teşhisi kondu. düşmanlık görme paranoyaları var çok zor bir yaşam sürüyoruz. özellikle de ben çok sıkıntıdayım evlenmeden önce varmış 1 buçuk yıldır evliyim ve resmen hayatım evlilikten sonra kabusa döndü. ilaç kullanmaya başladı 13 gün oldu . ama ne zaman iyileşir hiçbir fikrim yok . sizin içinizde paranoya teşhisi konmuş yakını olan var mı varsa ne gibi tecrübeleriniz oldu iyileşebildi mi. neler yaşandı paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz...

zavallı ablama bu teşhis kondu maalesef.. yaşadığı ihanetten sonra kesinlikle kendine gelemedi.. ilaçsız tedavi olmak istedi ama mecburen kullandı.. 1 seneden uzun sürdü.. tam iyileşti dedik eşi yüzünden tekrar eski haline döndü.. ve ben tabiki en önemlisi.. zaten başımda bi sürü deert var.. yavaş yavaş öldüğümü hissediyorum bende bu şekilde.. ilaca başlamış eşin ama daha çok yeni 1 ay bekle bakalım.. canım Allah yardım etsin..

sevgili hayatbeceriksizi, çok teşekkür ederim ilgine. ilacın uzun süre kullanılması lazımmış hatta bazen bir ömür boyu, tekrar etme olasılığı yüksek bir rahatsızlık. bakalım artık ne olacak. ablanda kıskançlık paranoyasımı oluştu. allah yardımcınız olsun

sevgili hayatbeceriksizi, çok teşekkür ederim ilgine. ilacın uzun süre kullanılması lazımmış hatta bazen bir ömür boyu, tekrar etme olasılığı yüksek bir rahatsızlık. bakalım artık ne olacak. ablanda kıskançlık paranoyasımı oluştu. allah yardımcınız olsun

canım rica ederim.. ablam hamileyken eşi başka biriyle resmen kara sevda yaşıyodu.. karı-koca ilişkileri bitmişti.. ablam çok ama çok büyük depresyona girdi daha doğuma 4 ay kala.. doğum oluncada tabi duurumlar değişmedi ve eşini takip etti.. yakın bi arkadaşıyla bildiğin bastı yani.. herşeyinden şüphelenir olmuştu.. sonra güven mselesi olşunca tabiki doğru düzgün bi ruh halide kalmadı ablamda.. ayy çok zor günlerdi be gülüm.. allah kimseye yaşatmasın.. çok şükür ki senin problemin buna benzer bişey de değil.. :a015:sende etkileniyosundur şimdi eşin böyle bi rahatsızlık yaşıyo diye.. kıyamam ya

Çok zor bir durum, ilaçlarını kesinlikle aksatmasın. Umarım kökten düzelir rahatsızlığı tatlım.

Benim de takinti hastaligi var.Doktora gitmedim.kendi kendime koydugum bir teshis.Yurt disinda yasiyorum.Arastirdim turk psikolok yok yasadigim yerde ne yapicam bilemiyorum.Mutlu olamiyorum bu yuzden.benim durumum da olanlar varsa paylasirlarsa cok sevinirim.

canım bendede takıntı hastalığı var stresli dönemlerde aşırıya kaçıyo huzursuz ediyo:(((yalnız doktorlar ilaçla büyük çoğunluk vede uüraş bul falann dinleyip hoop gönderiyolarr olay sende bitiyoo ilaçlarıda doktorlar yazıyo iştee ,,ilaçlar bastırıyo:(((benimde çok sıkıntılı bir devrem var geçerse bir derdim baya rahatlıcam allah izin verirse:(((dua edelim birbirimizze bol bol

Yaşadıklarından çok etkilendim arkadaşım, çok da üzüldüm.. Geçmiş olsun..

Eşin rahatsızlığını kendisi de kabul ediyorsa, düzeltmeye gayret ediyorsa ilaç artı psikoterapi desteği ile iyileşebileceğini düşünüyorum.
İlaç bir yere kadar destek sağlar, insan esas desteği kendinden alır, kendi gayreti oldukça kalıcı bir iyileşme sağlar diye düşünüyorum.
Paranoya teşhisi konmuş kişi, meselâ eşini, çocuğunu kendisini öldürmek istediğinden şüpheleniyor, ona karşı siper alıyor,
esas sorun buna kendisinin de inanması.
Buna inanıp, yanlış olmadığını düşünüyorsa, ilaçlar taşkınlığını bastırır, düşüncelerini minumum da yaşamasını sağlar. İlaç bu anlamda destektir.
Fakat bu düşüncesinin yanlış olduğunu normal olmadığını düşünürse, nasıl düzelteceği hususunda gayret edicektir, ilaç desteği ile de bu süreç kolay geçecektir.

Bu tür psikolojik rahatsızlıklar genetik olarak çocuğa da geçebiliyor.. Allah sabır versin canım.. Erken farketmişsin..
Annem ve biz senelerce idôl gördüğümüz ev reisimizin paronayak direktifleriyle yaşadık.. Daha da fenası biz çocuklar birer yetişkin olduğumuzda farkettik..

Benim de takinti hastaligi var.Doktora gitmedim.kendi kendime koydugum bir teshis.Yurt disinda yasiyorum.Arastirdim turk psikolok yok yasadigim yerde ne yapicam bilemiyorum.Mutlu olamiyorum bu yuzden.benim durumum da olanlar varsa paylasirlarsa cok sevinirim.

kızlar size takıntı için yeşil ışığı takip ederek yapılan bir tedavi var onu önerebilirim ama adı aklıma gelmiyor gelince yazarım

canım bendede takıntı hastalığı var stresli dönemlerde aşırıya kaçıyo huzursuz ediyo:(((yalnız doktorlar ilaçla büyük çoğunluk vede uüraş bul falann dinleyip hoop gönderiyolarr olay sende bitiyoo ilaçlarıda doktorlar yazıyo iştee ,,ilaçlar bastırıyo:(((benimde çok sıkıntılı bir devrem var geçerse bir derdim baya rahatlıcam allah izin verirse:(((dua edelim birbirimizze bol bol

sanırım psikiyatra gitmişsiniz psikologa gitmenizi öneririm. bi de konuşmayla çözmeyi deneyin.

Benim de abime paranoya teşhisi konulmuştu o zamanlarda gittiğimiz hastane npistanbul.com'du gerçekten başarılı bir hastane, tedavi iyi sonuçlandı

Back