Paranoid kişilik bozukluğu.. Psikoloğa gitmek istemiyorum yardımm lütfen deneyimli arkadaşlar :(

uhappygirl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
238
98
18
28
Uzun süredir psikolojik olarak zor dönemler geçiriyorum. Bir kez psikoloğa gittim 7 ay önce. 2.randevuya gidemedim içimden gelmiyor. Kimseye güvenemiyorum, her şeyi çok fazla kafama takıyorum artık düşünmekten kafayı yicem. Psikoloğa gitsem bana faydası olmaz, iyileşemem diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum... Tedavi gören arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Psikiyatriste gitseniz daha faydası olur, ilaç tedavisi görmeniz lazım. Hayatınızı ciddi derecede etkileyen bozukluklardır kişilik bozuklukları, uzun süre tedavi görmeniz gerekir. Bu şekilde yaşamak size azap olur. Alanda çalışan birisi olarak söylüyorum lütfen seanslarınıza gidin, ilaçlarınızı düzenli kullanın. Kendi başınıza bunu aşamazsınız, mümkün değil. Çok çok zor.

Ben gayette halletim bende de aynı sorun vardı ben başardım valla işe girdim yeni arkadaşlar edindim filan zaman çokta güzel geçiyor yapabilirsin canım emin ol yukarda yazan arkadaşın dediklerine bakma sen kendi başına öyle de bi aşarsın ki herkes hayran olur bunları yaşayanları gördüğüm için söylüyorum ve hep geleceğe bakmaya çalış ilaçlar seni kendisine köle eder bir süre sonra pişman eder.. İlaçlar da çok iyi bişey değil yani kullandıktan sonra bağımlı olup sonra bırakmaya çalışmak oooohoooo öyle zor ve uzun bir süreç ki daha da pişman olabilirsin bu durum için. Benden sana tavsiye sev,çalış ve başar.. bunu bana bi psikolog söylemişti... inan ki işe yarıyor tabi yaparsan oturduğun yerde de iyi olmayı bekleyemezsin :)

İçinden çıkamadığınız durumlar varsa, etrafınızda size destek olacak birileri yoksa ortamınızı değiştirme vs gibi kafanızı dağıtacak durumlar oluşturamıyorsanız tedavi olmak en doğrusu.. kendi kendinizin doktoru elbette olabilirsiniz ama sorun ciddiyse daha büyük bi bunalım içerisine düşersiniz zaman geçtikçe.. çok geçmiş olsun, durumu ruh halinizi kabullenmek bile bence tedavi yolunda büyük bir adım..

Psikiyatriye gitmeye başladım. Daha yeni olduğu için faydası olup olmadığını bilmiyorum inşallah düzeleceğim. Hepinize teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…