paragözmüşüm !

Şöyle de bir durum var ki eşinizin bir borcu dolayısıyla eve haciz vs gelebilir, sanırım ortak tapu olsa bu açıdan da daha emniyetli oluyor mallar... Bunu da bir düşünsün bence...

zatn kanunlara göre adınız tapuda geçse de geçmese de ortak mala giriyor.tabi ki sizin adınız geçe sizin gönlünüzü alırdı.ayrıca sizin imzanın ve rızanız olmadan da satamaz evi.yani buradan bile belli ikinizin da hakkı olduğu.eşiniz yanlış anlamış sizi

Evlilik kurumu içerisinde alındığı için evet boşanırlarsa konu sahibinin %50 hakkı var ama, evlilik kurumu içerisinde eğer ev ortak mesken değil ise ev satılırken eş rızası aranmaz.

Kendi üstüne istediği için asıl 'paragöz' ün kendisi olduğunu söylemediniz mi?
Hem de ikinizin olan bir şeyi 'eşiyle' bile paylaşamayacak kadar paragöz....

• Beğen
Reactions: anu
Tapuya aile konutu şerhi tesis ettirirseniz sizden habersiz satamaz ve borca binaen ipotek ettiremez...kısa bir süre önce bir yakınımın başına geldi ...şerh konmadığı için eşi evi ipotek ettirdi...

size keçiye benzetirken inatçılığınızı benzeteceğim.. iki keçi varmış köprünün üzerinden ben geçeceğim diye kavgaya düşmüşler. aşağıda da azgın su akıyormuş. köprüde kavga ederken boynuzları birbirine dolanmış ve ikisi de akıntıya kapılıp, ölüp gitmişler.

gereksiz yere tartışıyorsunuz. annesinin yada babasının üstüne yapmış olsa neyse, sadece kendi üstüne yapmış. gönül almak için o kadar ince düşünceli değilmiş, erkeklerde pek incelik olmaz zaten....
aynen ol e1 haftadır konuşmuyor benmle hep kaçıyor çıkıp çıkıp gidiyor demek bu kdr önemliymiş onun için , umursamıyorum artık kendi bilir

son durum 1 haftadır konuşmuyor evı satacakmış satamaz ablasınn üstüne kredi çekti die ailesi tek tek öğrendi olay oldu resmen ve burnundan kıl aldırmıor evın içinde esir gbiyim yüzüm ebakmıor konuşmuor gelir gelmez ailesinn yannda soluğu alıyor ben yokmuşum gibi davranıyor, iyice onurumu kırıyor kaç gündür ağlıyorum . dün ablası geldı n edemek bu ne oluor sıze şu bu die snirlendi kardeşine gözleri doldu bende oturdum tutamadm hıçkıra hıçkıra ağladım hala kocam satavcam istemıorm dıo hayatımda tanıdığım en berbat huylu erkk soğuttu kendınden ve yatağımı ayırdım o gücün eğitmiş onu dio ablasına :KK57: bildiğiniz durumlar çocuksu

Eşiyle ayrılma noktasına geldiğinde eşi habersiz evi başkasının üstüne geçirebilir.
Yani bunu düşünürsek ohooo diyebilbirsiniz ama burada o kadar çok konu okudum ki erkeklerden herşey bekliyorum artık.
yaparda zaten eminim Allaha havale ettim .

son durumuna üzüldüm ya. çok çocukça hareket ediyor.

ikinizde konuşmadan iyi sabrediyorsunuz. çok uzatmayın.

içindekileri anlatan - ama kırmadan dökmeden- bir mektup yaz. evliliğiniz yıpranıyor.

son durumuna üzüldüm ya. çok çocukça hareket ediyor.

ikinizde konuşmadan iyi sabrediyorsunuz. çok uzatmayın.

içindekileri anlatan - ama kırmadan dökmeden- bir mektup yaz. evliliğiniz yıpranıyor.
yıprandı zaten ıkımızde adım atmıyoruz kaçıyoruz ne yapsam şaştım ya yaklaşsam bu sefer ters bırsey der mı dıe vazgeçiyorum o da aadım atmıyor memnun gibi halinden ama soğudum gdecek yermde yok kı dün hiç geçmedi zamn evde sürekl yatakdaydım o çıktı gıttı aksam geldı bışey yokmuş gıbı evde ıslık çalıor ıyıce tepem atıor kırıp dökesim gelor sıyırmak üzereyim

Geri adım atmanı istiyor boyle mi terbiye edecek seni! bu evlilik boşanmaya gitmez inşaallah
ya bir şey dedim die resmen cephe aldı hala düşündükçe tepem atıyor bu kdr önemli miydi onun için benm ağlamam kadar üzülmem kadar yazıklar olsun ona diyorum , şimdi ben yanaşsam bu demek olacakki onun için dediğime geldi demekki ben ne desem kabul eder bu olcak ortasını bulabilecek kapasitesi yok

bi sonraki konuda bosanmayi düsündügünüzü demissiniz....

sinirle kalkan zararla oturur.

ne kadar önemsiz :) ha yazmis yaziniz ha yazmamis...:KK14:

Pardon da tapuda resminiz olsa yanınızda gezdirip bakın ortak bende avrım mı diyecektiniz?
Evli olduğunuz sürece aldığınız mal mülk zaten ortak. Yani bunu uzatmanın mantığı yok kesinlikle.
He derseniz ki ben eşime güvenmiyorum benden habersiz satar kullanır o zaman haklısınız
Ama öyle bir durum yoksa gereksiz kavga olmuş

ya bir şey dedim die resmen cephe aldı hala düşündükçe tepem atıyor bu kdr önemli miydi onun için benm ağlamam kadar üzülmem kadar yazıklar olsun ona diyorum , şimdi ben yanaşsam bu demek olacakki onun için dediğime geldi demekki ben ne desem kabul eder bu olcak ortasını bulabilecek kapasitesi yok

canım çok abartmayın, ailesinden çekindiğinden ortak tapu yapamıyor olabilir, gururuna da yediremez size durum böyle demeye.

Evlilik kurumu içerisinde alındığı için evet boşanırlarsa konu sahibinin %50 hakkı var ama, evlilik kurumu içerisinde eğer ev ortak mesken değil ise ev satılırken eş rızası aranmaz.
bir arkadaşımın eşi yeni ev sattı ev eşinin adına olmasına rağmen arkadaşımın da imzası gerekmişti ben de oradan duydum

bir arkadaşımın eşi yeni ev sattı ev eşinin adına olmasına rağmen arkadaşımın da imzası gerekmişti ben de oradan duydum

Dediğim gibi eğer ikametleri o evde görünüyor ise imza istenir değilse istenmez.Veya ortada bir boşanma davası vardır, tedbir konulmuştur yine eşin bilgisi dahilinde satılır ev, tedbir konulmadı ise yine eşin rızası aranmaz. Keşke dediğin gibi olsa...

X