Babam bizim için ev alalım diye fikir attı ortaya. Kendi birikimlerini koyacaklar ama üzerlerine ev olduğu için kredi çekemiyorlar. Biz çeksek de alsak dedim kardeşim tüm parayı verdikleri için sorun çıkarabilirmiş. O zaman o kredi çeksin biz ödeyelim, bu durumda ev onun üzerine olacak; annem bu fikre sıcak bakıyor. Canım sıkıldı açıkçası. Ev bizim üstümüze olsa sorun olacak, kredisini bizim ödediğimiz ev kardeşimin üstüne olsa sorun olmayacak.
Zaten ev almak aklımızda yoktu alamasak da sorun değil.
Ama annem adil olmaz size hep eşit davrandım, birinize versek eşitlik bozulur aranız açılır diye hep aklıma giriyor. Bunun üzerine düşündüm, yetişirken asla eşit haklarımız olmadı ve adil de davranılmadı. Kardeşim hep özel okullarda okudu, bütün senelerinde özel dersler aldı. 3 sene üni sınavına hazırlandı, her seferinde de yüksek fiyatlı özel eğitim merkezlerinde hazırlandı. Uniyi yurt dışında okudu, 4 yıl binlerce dolar ona gönderilecek diye benim harcamalarım hep kontrol edildi. İstediği tüm spor kollarında yer aldı; taekwondo,voleybol, hentbol, futsal vs. Ben sadece gitar çalmak istedim, derslerime engel olur diye reddedildi. Bir kez unideyken yurt dışı seyahati fırsatım oldu sadece harçlık gerekiyordu, tüm birikim kardeşime gidiyor diye gidemedim. Tüm bunların üstüne annemin düşüncesi zoruma gitti açıkçası.
Geçmişteki imkan eşitsizliğini gündeme alıp düşünmekte haksız mıyım bilmiyorum? Bunun kavgasını yapmadım hiçbir zaman ama bundan sonra ne düşüneceğim bilmiyorum, kırıldım biraz.