Para yardımı yapılmalı mı?

Hadi yardımı falan geçtim de eşinizin ablası sizin alın teriniz hakkında söz söyleme hakkını nereden buluyor, çok istiyorsa kendi karşılasın, sonuçta onun da yiğeni. Ayrıca aylık 5000 TL geliri olan tek çocuklu bir aileye yardım etmek çok da zorunluluk değil bana göre. Bence alıştırmayın, sonra zorunluluk görürler, bir ay veremeseniz sizden kötüsü olmaz.

Yeğene, kardeşe yardım edilir tabiki ama hak edene. Anne baba sigara, alkol içeceklerini çocuklarına versinler parayı. Ben olsam sürekli bir yardıma izin vermezdim. "Amcası şunu yapar" diyene de kızardım ağzının payını veririm.

Ben olsam etmem. Akşama kadar bazı günler canım çıkana kadar çalışıyorum. Gerektiğinde mesaiye kalıyorum. İyi de bir maaşım var. Sigara kullanmıyorum çok nadir alkol alıyorum. Yani öyle lüks yaşamım har vurup harman savuran bir halim yok. Buna rağmen kendime aldığım bı tshirtin bile yeri geliyor hesabını yapıyorum. Bir şeylerimden kısıp para biriktirmeye çalışıyorum. Böyle insanlara da yardım falan etmem. Sadece bı kaç ayda bir çocuğa 200 300 lira belki verilebilir. Öğrencilik de kolay değil sonuçta. Ama hele sigaraya ve markaya çok para harcayan insanlara hiç acıyasım gelmiyor.

Ölürüm yine de etmem, büyük konuşuyorum.
Parası olmayan zıkkımlanmasın kardeşim. Çoluğun çocuğun rızkını zehire akıtmasınlar.
Kedi mamamızı değiştirdik, tam 2 katı fiyatlı olana geçtik eşimle şakalaşıyoruz kemerleri sıkma zamanı geldi diye.
İnsan evladını nasıl düşünmez..

Ben yazmışım gibi oldu yazıyı. Tamemen sizin gibi yaşıyorum.

Ben niye çocuğumun yiyeceği parayı geçimini para idaresini bilmeyen, 3000
lirayı beğenmeyen bi ebeveynin şımarık lüks merakı ve kendi konforunu düşünen bebesine harcayım ki. Benim ki can değil mi ne münasebet. !

Siz kendi 7 aylik bebeginizi dusunun. Bezi, mamasi,kiyafeti, asisi, oyuncagi bitiyor mu da ona sira gelsin. Sizden yardim bekleyeceklerine size yardim teklif etsinler.

koylerde o kadar yardima ihtiyac duyan ogrencilerimiz var ki,
siz de ogretmensiniz, sizin cevrenizde de vardir,
2500 tl bulup bisiklet alabilen bir aileye ozel olarak yardim etmezdim bu sartlarda.

bir de insan ister istemez o kadin calismiyor ev hanimi, ben calisiyorum neden yardim edeyim ki diye dusunuyor,
yani ben en azindan oyle dusunuyorum,
belki haksizlik da ediyoruzdur boyle dusunurken bilemiyorum ama,
neticede insaniz yani biz de.

o yuzden akrabalara yardim olayi cidden cok zor, insanin icinden de gelmiyorsa hele.
Imkaniniz varsa baska ogrencilere yardim edin,
soran olursa da kendi ogrencilerimden cok zor durumda olanlar var, kiyamiyorum onlara dersiniz.

Ailecek yardım etmeye devam ettiğiniz sürece,kendi sorumluluklarını almayacaklar zaten ve artık bu yaptığınız iyilik değil sizin bir vazifeniz olacak.

İşte bu yüzden ablası da size şöyle yapalım böyle yapalım diyor. Kimse kusura bakmasın siz çalışmak için çabalayıp çocugunuza hasret kalıyorsunuz okula gidiyorsunuz. Onlar keyfi yerinde evden iş begenmiyorlar. Sonra herşeye para bulup evlat okuyacagı zmn ne yapacaz diye kara kara düşünürler. İhtiyaçları olsa gereksiz harcamaları kısarlar. Eger yardım etmek istiyorsanız kitabını belli ihtiyaçlarını alın. Aileyi alıştırmayın. Ablası da yardım edelim falan dedigin de herkesin kendine göre ihtiyaçları var diyin. Yalan degil sonuçta

Sizin de eviniz yokmuş toplanıp size ev almayı düşünen var mı? Yardıma gelince çocuğun mizacı kurtarılabilecek gibiyse yardım edin. Yardım da nedir bayramda çıkarır amcası neyse gücü harçlık verir falan. Çocuk da alkole sigaraya zararlı birşeye vermiyorsa parayı.

5 lira bile vermem,bir daha boyle derse gorumceniz ben kendi evladimi dusunup calisiyorum,onunda anasi babasi var calissin evladina yetirsin,evde oturup sigara icmekle olmuyor bu isler diyin acik acik cat diye lafi koyun

Yardim edilecek bir durum yok anlamadim ki. Oyle bur talep gelirse evdeki is gücü olan kisileri hatirlatin

üniversiteyi kazanırsan amcan şunu öder, şu yapar diye söyjedi.
Millete nasıl bu kadar güvenebiliyorlar anlamıyorum ya!!!Pes vallahi!En nefret ettiğim insan tipi,kimden neyi sağlarım.Öz be öz ablamdan soğuma sebebimdi.Almanya’ya staja giderken gelmiş kızına diyor ki “Teyzen sana oralardan şunu alır bunu alır şunu getirir” saydığı şeylerde öyle ucuz yollu şeylerde değil hani.Ağızlarıyla isteyebiliyorlar ya şok oluyorum...Bu ay hiç hesapta olmayan bir harcamam çıktı 0’ı gördüm para olarak,sağdan soldan topladığım bozukluklarla 2 paket makarna aldım ama abimden para isteyemedim utandım.Açlık başıma vurunca bi yazar gibi oldum yazdım yazdım sildim...Bu ne yüzsüzlük ya,kendi gelsin yan gelsin yatsın başkalarından yardım beklesin.Elbette yeğen bambaşkadır,tatlıdır,candır ama insanın bir şey alacağı yardım yapacağı varsa bile soğuyor böylelerini görünce.

Konu sahibi siz çocuğunuza daha iyi bir gelecek sunmak için haftanın 6 günü çalıştığınızı söylüyorsunuz peki sizin emeğinize yazık değil mi? Çalışmak yerine evinizde oturup çocuğunuzu kendiniz büyütmeyi veyahut ücretsiz izin almayı bilmiyor musunuz? Bir daha görümceniz size vicdan yaptırmaya kalkarsa çocuğunuzun geleceği için yaptığınız fedakarlıklardan bahsedin ve sizin paranız üzerinden kimseye hayır yapmaması gerektiğini söyleyin isteyen kendi istediği yardımı yapsın, el şeyiyle gerdeğe girmeye kalkmasın.

Bütün aile onlara yağdırıyor, bu kadar zaman da bir arpa boyu yol alamayan insanlar bu saatten sonrada bir şey yapamazlar alışmışlar öyle yaşamaya. Durumu olmayan insan kuruşun hesabını yapar, günde 3 paket sigara ve alkol parası harcamaz.

Yeğen de çok parlak öğrenci değilmiş zaten ayrıca gözü okumakta olan insan tutacağı evin değil okuyacağı bölümün yapacağı işin hayalini kurar. İdeali olan bir çocuk olsa boşverin ailesini siz çocuğa destek verin derdim ama maalesef çocukta da o potansiyel yok. Evladınızın rızkını bu insanlara harcamayın.

Arada mi kalıyorsunuz yok artık

Yazdıklarınızı bi dışarıdan okuyun isterseniz

Önce kendı bebegım ve onun gelecegı
Sonra kendı ıhtıyaclarım
Kalırsa dısarı yardım yaparım
Benım mottom budur.
Sız de hayatınızın oncelık sırasını lüks tüketim yapan ınsanlar ıcın degıstırmeyın
Ayrıca gorumcenızde (bızım buralarda bır laf vardır) elalemin totosuyla osurmasın. Amca ve aılesı adına nasıl boyle bır soz atabılır ortaya. Amcan neler neler yapacak dıye. Aklım almıyor yapasım varsa da yapmam ısterse kotu amca ve karısı desınler. Insanlar kendı cocuklarını dusunmeden alkol sıgara ıcsın lüks tuketıme duskun olsun ama baskaları kendı cocuklarının rızkından kesın yardım etsın dıye beklesın oyle bır dunya yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…