- 12 Kasım 2010
- 2.884
- 16.646
- 408
- 39
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben yazmışım gibi oldu yazıyı. Tamemen sizin gibi yaşıyorum.Ben olsam etmem. Akşama kadar bazı günler canım çıkana kadar çalışıyorum. Gerektiğinde mesaiye kalıyorum. İyi de bir maaşım var. Sigara kullanmıyorum çok nadir alkol alıyorum. Yani öyle lüks yaşamım har vurup harman savuran bir halim yok. Buna rağmen kendime aldığım bı tshirtin bile yeri geliyor hesabını yapıyorum. Bir şeylerimden kısıp para biriktirmeye çalışıyorum. Böyle insanlara da yardım falan etmem. Sadece bı kaç ayda bir çocuğa 200 300 lira belki verilebilir. Öğrencilik de kolay değil sonuçta. Ama hele sigaraya ve markaya çok para harcayan insanlara hiç acıyasım gelmiyor.
İşte bu yüzden ablası da size şöyle yapalım böyle yapalım diyor. Kimse kusura bakmasın siz çalışmak için çabalayıp çocugunuza hasret kalıyorsunuz okula gidiyorsunuz. Onlar keyfi yerinde evden iş begenmiyorlar. Sonra herşeye para bulup evlat okuyacagı zmn ne yapacaz diye kara kara düşünürler. İhtiyaçları olsa gereksiz harcamaları kısarlar. Eger yardım etmek istiyorsanız kitabını belli ihtiyaçlarını alın. Aileyi alıştırmayın. Ablası da yardım edelim falan dedigin de herkesin kendine göre ihtiyaçları var diyin. Yalan degil sonuçtaOnlar hepsi aynı memleket ve köyden. Uzaktan akrabalar. Eşim dışında, herkes aynı memleket ve köyden evlenmiş. Bir tek çift maaş bizim. Dolayısıyla milyarderiz gibi bakılıyor. Eşler çalışmıyor,biraz müsriflik var, biz de iyi kötü araba var, evimiz daha düzgün daha derki toplu duruyor ki aslında benim eşyaların taa bekarlıktan 15 yıllık eşyalar var, konsol vs yok, ama temiz kullandık, hep ucuz şeyler, dolayısıyla biz milyarder gibi duruyoruz. Ben senelerdir hep 6-7 gün çalışıyorum, branşım gereği kurs vs oluyor, hiç hayır demedim kurslara, derslere
Millete nasıl bu kadar güvenebiliyorlar anlamıyorum ya!!!Pes vallahi!En nefret ettiğim insan tipi,kimden neyi sağlarım.Öz be öz ablamdan soğuma sebebimdi.Almanya’ya staja giderken gelmiş kızına diyor ki “Teyzen sana oralardan şunu alır bunu alır şunu getirir” saydığı şeylerde öyle ucuz yollu şeylerde değil hani.Ağızlarıyla isteyebiliyorlar ya şok oluyorum...Bu ay hiç hesapta olmayan bir harcamam çıktı 0’ı gördüm para olarak,sağdan soldan topladığım bozukluklarla 2 paket makarna aldım ama abimden para isteyemedim utandım.Açlık başıma vurunca bi yazar gibi oldum yazdım yazdım sildim...Bu ne yüzsüzlük ya,kendi gelsin yan gelsin yatsın başkalarından yardım beklesin.Elbette yeğen bambaşkadır,tatlıdır,candır ama insanın bir şey alacağı yardım yapacağı varsa bile soğuyor böylelerini görünce.üniversiteyi kazanırsan amcan şunu öder, şu yapar diye söyjedi.
Eşimin kardeşinin üniversite sınavına hazırlanan çocuğu var. Orta düzey bir öğrenci. İyi kötü bir yer kazanır.Baba sanayinde çalışıyor, anne iş beğenmediği için evde. 3000 TL maaş beğenmedi ve yıllardır çalışmıyor. Anne baba günde 3 paket sigara tüketiyor. Baba her akşam alkol alıyor. Çocuk aşırı lüks takıntılı. Hep marka şeyler istiyor. Geçen yıl 2500 TL ye bisiklet aldırdı. Yoktan anlamıyor. Baba ayda 5000 civarı alıyor. Para yetmiyor, eşimin anne babası mutlaka 2 ayda bir gönderiyor. Kredi falan çekiyorlar. Ben baştan hiç girmedim bu işlere, sonu olmadığını anladım. Biz ikimizde öğretmeniz, evimiz kira, araç kredimiz var, 7 aylık bebek var. Eşimin ablası bazen dile getiriyor, çünkü onlara karşı aşırı hassas. Keşke kirada oturmasalar, hepimiz bir miktar versek, peşinat olsa diyor, yada ben kargoyla onlara birşey göndermişsem kendi çocuklarına gönderdiklerini de onlara veriyor. Bir kaç defa laf arasında üniversiteyi kazanırsan amcan şunu öder, şu yapar diye söyjedi. Çok iki arada kalıyorum. Neticede ben haftanın 6 günü okula gidiyorum, bebeğimi bırakıp, ayrıca uzaktan eğitim var, senelerdir hiç kurs almadığım olmadı, hamileyken de aldım, nöbet de tuttum, aylık 100 tl 100 dir. Hiç üşenmem. Yeter ki anlatacak ders olsun. Neticede onlar günlük 50 TL sigara parası veriyor. 50 de alkol olsa, ayda 3000 yapar. Diğer taraftan biz çift maaş, ay amcaya bak okuyan akrabasına yardım etmiyor gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?