• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yardımı yapılmalı mı?

Normal öğrenci için öyle, hani para kıymetini bilen. Ama bu çocuğa cep harçlığı bile verirken sıkıntı yaşıyoruz. Eşimin babası köyden yanlarına gitmişti, 10 sene önce, ne istiyorsan alalım sana demiş torununa, spor ayakkabı beğenmiş çocuk. Adam da ne bilsin şimdinin parasıyla 750-800 liralık ayakkabı. Alsa cebinde dönüş parası kalmayacak, almasa sıkıntı. Biz de o günden sonra birşey almamaya karar verdik. Çünkü aldığımız şeyler onun istediği markalar olmayacak. Aldırıp atacak. Dolayısıyla giderken bir yaş pasta alıyoruz, yada bir kutu tatlı, herkes yesin

Öyle olursa olmaz zaten.
Para da vermeyin, hediye de almayın.
Ayrıca uzak bir yerde okursa 3 kuruş parayla marka takıntısı kalmaz.
Aç karnını doyurabildiğine şükreder.

Ayda beşbin maaşla herseyi yapabilirler. Sonuçta tek çocuk. Hiç anlamıyorum elalemden bişey beklemelerini. Arada harçlık verirsiniz olur biter. Heptrn bi ihtiyacını biz karşılayalım gibi bişeye sakın girmeyin. Başınıza kalır.

Ya işte iişin o kısmı beni yardımdan vazgeçiriyor. Aslında gerçek paraları yok. Ne zaman gitsek evde temel tüketim maddeleri eksik. Geçen çay yoktu, pirinç yok.
Olmasın sigaraya içkiye para vermeyi biliyorlar ama , vicdan yapmanızı gerektiren birşey yok bence , biz enayimiyiz asgari ücrete çalışıyoruz kimseye muhtaç olmamak için dert cekiyoruz akşama kadar

Bir de şu var ana baba sorumsuz olabilir çocuğunu düşünmüyor olabilir ama benim yeğenim o durunda olsa ben düşünmeden duramazdım. Koca koca insanları p şekil harcama yaparken düşünecek değilim ama yeğen var arada. Belki yegene bir şeyler yapılabilir. Mesela üniversiteye gidince aylık erzak almak gibi hem paran nereye gidiyor bilirsin.
Sanırım eşimin ablası da sizin gibi bakıyor olaya. Daha duygusal bir yaklaşım. Her ay düzenli olmasa da arada gıda maddesi gönderilebilir. Çünkü çocuğun da cebşndd sigara çıkmış. Nakit versem sigara alacak belli ki

illaki bir şey yapacaksaniz yurda falan giderse 1 aylik yurt parasini yada yarisini odemeyi teklif edebilirsiniz de gercekten ihtiyaclari varmi orada muallakta kaldim.
5000 lira maasa gore baya luks yasiyorlar cunku.

Siz kendi çocuğunuzun geleceğini garanti altına almak zorundasınız. Şuan sağlığınız yerindeyken onun geleceği için yatırım, para biriktirme gibi şeyler yapmalısınız. Zira ya ileride bir sıkıntınız çıkarsa, çalışamaz duruma düşerseniz Allah korusun. O zaman kimse size bakmayacaktır. Yaptığınız şeylerde yapmasaydın olacaktır.
Herkes doğurduğuna baksın kardeşim bakamıyacaksa neden doğuruyor mantığındayım. Her zamanda savunurum bunu. Allah verdi tamamda Allah sana akıl, fikirde verdi değil mi?
Alkol, sigara, marka takıntısı bunlar keyfi şeyler ve kesinlikle böyle insanlara yardım yapmayı kendime yük sayarım. Sizde öyle düşünün. Eğer bir yardım yapacaksanız nice aç insan, sokak hayvanları, öksüz, yetim var memleketimizde onlara yapın. Bu sorumsuz kişilere değil.

Ayda beşbin maaşla herseyi yapabilirler. Sonuçta tek çocuk. Hiç anlamıyorum elalemden bişey beklemelerini. Arada harçlık verirsiniz olur biter. Heptrn bi ihtiyacını biz karşılayalım gibi bişeye sakın girmeyin. Başınıza kalır.
Evlendikleri yıl eşimin babası ilk birkaç ay para yollamış, lazım olur diye, hala onu konuşuyorlar, aslında her ay düzenli göndermesi lazım, böyle olmaz diye. Her ay göndermese bile benim bildiğim 15 yılda 100 bin civarı parça parça para göndermiştir

Sanırım eşimin ablası da sizin gibi bakıyor olaya. Daha duygusal bir yaklaşım. Her ay düzenli olmasa da arada gıda maddesi gönderilebilir. Çünkü çocuğun da cebşndd sigara çıkmış. Nakit versem sigara alacak belli ki
Ben şimdi göndermezdim çünkü yine aileye yardım yapmış onların sigara içki parasına katkı yapmış olurdum. Ama cocuk şehir dışına okumaya giderse erzak yardımı yapabilirim ya da şimdi kötü olan dersi varsa falan dershane parasına yardım edebilirim bunun gibi şeyler. Yeğen de kendi çocuğuna yakın oluyor ya

illaki bir şey yapacaksaniz yurda falan giderse 1 aylik yurt parasini yada yarisini odemeyi teklif edebilirsiniz de gercekten ihtiyaclari varmi orada muallakta kaldim.
5000 lira maasa gore baya luks yasiyorlar cunku.
Eşimin babası gönderiyor, her ay olmasa da iki ayda bir. Onlar köyde büyükbaş hayvancılıl yapıyor, hayvan satılınca da gönderiyorlar. 5-10 bin

Eşimin babası gönderiyor, her ay olmasa da iki ayda bir. Onlar köyde büyükbaş hayvancılıl yapıyor, hayvan satılınca da gönderiyorlar. 5-10 bin
yardim yapiliyormus zaten sizde cok gerekirse icinizden gelirse harclik falan verebilirsiniz zaman zaman

Ben universitede iken kimse yardım yapmadı. Hem çalıştım hem okudum. Bir sürü de arkadaşım tanıdığım var. Hem çalışıyorlar hem okuyorlar harçlıklarını çıkarıyorlar. Arada harçlık verirsiniz. Ama duzenl bir yardim yapmayın sonra göreviniz olur.

Onlar hepsi aynı memleket ve köyden. Uzaktan akrabalar. Eşim dışında, herkes aynı memleket ve köyden evlenmiş. Bir tek çift maaş bizim. Dolayısıyla milyarderiz gibi bakılıyor. Eşler çalışmıyor,biraz müsriflik var, biz de iyi kötü araba var, evimiz daha düzgün daha derki toplu duruyor ki aslında benim eşyaların taa bekarlıktan 15 yıllık eşyalar var, konsol vs yok, ama temiz kullandık, hep ucuz şeyler, dolayısıyla biz milyarder gibi duruyoruz. Ben senelerdir hep 6-7 gün çalışıyorum, branşım gereği kurs vs oluyor, hiç hayır demedim kurslara, derslere
Hepsi koloni gibi toplanınca tabi vermeyince de dışlanırsın ama boşver dışlan ama senin emek emek kazandığını anası babası alkol sigara içene de kaptırma. Şimdi kızacaklar ama eskişehirde yaşıyorum üniversiteli gençlerin hali berbat nerde marka şey var onu giyiyo her gün cafeler ağzına kasar dolup taşıyor Ortam o bicim ellerinde sigara nargile dolaşıyorlar. Sonrada parasızlık acıtasyonu yapıyorlar. Üzgünüm ama öğrenci olan kimseye acıyamıyorum he gerçekten kyk yada diğer aldığı yardım harçlık burs paralarını kitaba deftere verenler ayrı. Ama bu da %5 falan herhalde. Sizin anlattığınıza göre de çocuk marka takıntılı falan hiç gerek yok vermeyin. Zaten okumak için okumanın da bi anlamı yok öylesine yazıp gidecekse neyine yardım edesiniz.

Ben şimdi göndermezdim çünkü yine aileye yardım yapmış onların sigara içki parasına katkı yapmış olurdum. Ama cocuk şehir dışına okumaya giderse erzak yardımı yapabilirim ya da şimdi kötü olan dersi varsa falan dershane parasına yardım edebilirim bunun gibi şeyler. Yeğen de kendi çocuğuna yakın oluyor ya
Eşim de çok yeğen kavramı yok. İki üç sene de bir, bir iki gün görüyoruz. Çocuk 16 yaşında, toplasanız 16 gün görmüşüzdür. Onlar bizden 1000 km uzakta, biz yazın eşimin memleketine gidiyoruz ama eşi ve çocuk gelmiyorlar. Köyde internet yok diye. Bize hiç gelmediler şimdiye kadar. Yol parası çok tutuyor çünkü. Benim memleketime yakın onların yaşadığı şehir, yılda bir gün gidiyoruz onlara

Hepsi koloni gibi toplanınca tabi vermeyince de dışlanırsın ama boşver dışlan ama senin emek emek kazandığını anası babası alkol sigara içene de kaptırma. Şimdi kızacaklar ama eskişehirde yaşıyorum üniversiteli gençlerin hali berbat nerde marka şey var onu giyiyo her gün cafeler ağzına kasar dolup taşıyor Ortam o bicim ellerinde sigara nargile dolaşıyorlar. Sonrada parasızlık acıtasyonu yapıyorlar. Üzgünüm ama öğrenci olan kimseye acıyamıyorum he gerçekten kyk yada diğer aldığı yardım harçlık burs paralarını kitaba deftere verenler ayrı. Ama bu da %5 falan herhalde. Sizin anlattığınıza göre de çocuk marka takıntılı falan hiç gerek yok vermeyin. Zaten okumak için okumanın da bi anlamı yok öylesine yazıp gidecekse neyine yardım edesiniz.
Ben Eskişehirliyim. Yazın 1 ay orada kalıyoruz, hiç sormayın en lüks mekanlar öğrenci dolu. Biz eşimle o bir ay süresince 2-3 kere bir yere gitsek müzikli falan bütçe açılıyor. Öğrenciler nereden buluyor o kadar parayı anlamıyorum. Kıyafetleri de marka

Yardım yapılacaksa gerçek manada ihtiyacı olan birine yapılması taraftarıyım. Anlattıklarınıza göre bunlar ihtiyaç sahibi değil.

Ya işte iişin o kısmı beni yardımdan vazgeçiriyor. Aslında gerçek paraları yok. Ne zaman gitsek evde temel tüketim maddeleri eksik. Geçen çay yoktu, pirinç yok.
ona bakarsak sızınde evde suan temel ıhtıyac malzemelerınızde eksıkler vardır :)
gercekten parasız olan boyle futursuz yasamaz onlar para harcamayı bılmıyor savurgan hepsı bu

Çıldırdınız mi?bu aileye para verilir mi?sigarayı,alkolü bıraksınlar. .lükse verecekleri parayla çocuğu okutsunlar. .5000 iyi para..harcamasını bilmemeleri onların sorunları

Ne yardımı Allah aşkına ihtiyaç sahibi değilki bu aile çok yoksul olsa neyse daha eviniz bile yok ülke şartları malûm bebeğiniz için birikim yapın herkes kendi yağında kavrulsun. Amcada Sabancı değilki yardım etsin..

Back