Para yardımı yapılmalı mı?

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Eşimin kardeşinin üniversite sınavına hazırlanan çocuğu var. Orta düzey bir öğrenci. İyi kötü bir yer kazanır.Baba sanayinde çalışıyor, anne iş beğenmediği için evde. 3000 TL maaş beğenmedi ve yıllardır çalışmıyor. Anne baba günde 3 paket sigara tüketiyor. Baba her akşam alkol alıyor. Çocuk aşırı lüks takıntılı. Hep marka şeyler istiyor. Geçen yıl 2500 TL ye bisiklet aldırdı. Yoktan anlamıyor. Baba ayda 5000 civarı alıyor. Para yetmiyor, eşimin anne babası mutlaka 2 ayda bir gönderiyor. Kredi falan çekiyorlar. Ben baştan hiç girmedim bu işlere, sonu olmadığını anladım. Biz ikimizde öğretmeniz, evimiz kira, araç kredimiz var, 7 aylık bebek var. Eşimin ablası bazen dile getiriyor, çünkü onlara karşı aşırı hassas. Keşke kirada oturmasalar, hepimiz bir miktar versek, peşinat olsa diyor, yada ben kargoyla onlara birşey göndermişsem kendi çocuklarına gönderdiklerini de onlara veriyor. Bir kaç defa laf arasında üniversiteyi kazanırsan amcan şunu öder, şu yapar diye söyjedi. Çok iki arada kalıyorum. Neticede ben haftanın 6 günü okula gidiyorum, bebeğimi bırakıp, ayrıca uzaktan eğitim var, senelerdir hiç kurs almadığım olmadı, hamileyken de aldım, nöbet de tuttum, aylık 100 tl 100 dir. Hiç üşenmem. Yeter ki anlatacak ders olsun. Neticede onlar günlük 50 TL sigara parası veriyor. 50 de alkol olsa, ayda 3000 yapar. Diğer taraftan biz çift maaş, ay amcaya bak okuyan akrabasına yardım etmiyor gibi oluyor

Lüks takıntısı olan birine vermeyi doğru bulmuyorum ancak okul kazanırsa belki kitap alırsınız ya sa yurt ucretine destek olabilirsiniz. Nakit vermeyin bence de.
Yurt ücretimi? Yurtta kalacak kim acaba? Şimdiden tek başına ev hayali kuruyor eleman. Baba da hiçbir şeye hayır diyemiyorum. Kesinlikle yurtta kalmaz.

Yurt ücretimi? Yurtta kalacak kim acaba? Şimdiden tek başına ev hayali kuruyor eleman. Baba da hiçbir şeye hayır diyemiyorum. Kesinlikle yurtta kalmaz.
Ben olsam yardım etmesini istemezdim. Sizin de evladınız var herkes kendi Çocugunu düşünür öncelikle.

Öğrencilik zordur, 50 lira öğrenci için büyük paradır ama aile sorumsuz.
Ben olsam arada para yardımı yapardım ailesinden habersiz.
Ama yüksek meblağ değil.
Normal öğrenci için öyle, hani para kıymetini bilen. Ama bu çocuğa cep harçlığı bile verirken sıkıntı yaşıyoruz. Eşimin babası köyden yanlarına gitmişti, 10 sene önce, ne istiyorsan alalım sana demiş torununa, spor ayakkabı beğenmiş çocuk. Adam da ne bilsin şimdinin parasıyla 750-800 liralık ayakkabı. Alsa cebinde dönüş parası kalmayacak, almasa sıkıntı. Biz de o günden sonra birşey almamaya karar verdik. Çünkü aldığımız şeyler onun istediği markalar olmayacak. Aldırıp atacak. Dolayısıyla giderken bir yaş pasta alıyoruz, yada bir kutu tatlı, herkes yesin

Ya bırakın şu yardım işlerini valla yük gibi hissetmenize gerek yok boşverin çocuğunu doğuran eğitim masraflarınzı da karşılar görümcenizin de ağzını kapatın bi daha bizim hakkımızda karar verip yorum yapma diye. Siz bebeğinizi bırakıp işe gidiyorsunuz yazık günah değil mi.

Önce sigarayı sonra alkolü en sonunda da lüks merakını bırakırlarsa yardıma ihtiyaç duymazlar.

“düz mantık hayat kurtarır”
Ya işte iişin o kısmı beni yardımdan vazgeçiriyor. Aslında gerçek paraları yok. Ne zaman gitsek evde temel tüketim maddeleri eksik. Geçen çay yoktu, pirinç yok.

Bu şekilde yaşayan birine vermem. Annenin küçük çocuğu yokken çalışmıyorsa vermem. Hepsi gereksiz şeyler ama cocuk 16 yaşında bisiklet aldırmış o lüks değil. Çocukken bisikleti olmamak kötü bir şey. Benim yoktu ablamın vardı o da bazen izin vermezdi binmeme. Diğer çocuklar binerken üzülürdüm. Tabii bu büyükken aldırmış ama sonuçta hala daha cocuk yani.

sızın yardım edecegınız konu yok esınızın ablası babası dıdısının dıdısı kım odemek ıstıyorsa buyursun odesınler o zaman
ınsanların tutupda gel sunun durumu yok para verelım dedıklerı aılenın dıgerlerınden daha fazla harcıyor olmasına da kıl oluyorum
herkes kendı hesabını bılır hıc dert etmeyın bence ustunde konusacagınız bır konu bıle yok bırakın sız yardım etmıyor gıbı gorunun onemlı degıl

Yahu bir zahmet evladının okul masraflarınıda ailesi karşılasın. Bu kadar uzun boylu düşünmeye gerek yok. Yardıma muhtaç durumda olsalar yardımda bulunurdunuz ama günde 3 paket sigara alacakları parayı kenara atsalardı bir değil iki öğrenci okuturlardı.

Bir de şu var ana baba sorumsuz olabilir çocuğunu düşünmüyor olabilir ama benim yeğenim o durunda olsa ben düşünmeden duramazdım. Koca koca insanları p şekil harcama yaparken düşünecek değilim ama yeğen var arada. Belki yegene bir şeyler yapılabilir. Mesela üniversiteye gidince aylık erzak almak gibi hem paran nereye gidiyor bilirsin.

Onlar hepsi aynı memleket ve köyden. Uzaktan akrabalar. Eşim dışında, herkes aynı memleket ve köyden evlenmiş. Bir tek çift maaş bizim. Dolayısıyla milyarderiz gibi bakılıyor. Eşler çalışmıyor,biraz müsriflik var, biz de iyi kötü araba var, evimiz daha düzgün daha derki toplu duruyor ki aslında benim eşyaların taa bekarlıktan 15 yıllık eşyalar var, konsol vs yok, ama temiz kullandık, hep ucuz şeyler, dolayısıyla biz milyarder gibi duruyoruz. Ben senelerdir hep 6-7 gün çalışıyorum, branşım gereği kurs vs oluyor, hiç hayır demedim kurslara, derslere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…