Kizlar para biriktirmenin en iyi yolu cuzdaniniza sadece o gun harcaycaginiz kadar para koymak. geriye kalanin hepsi ya bankada ya evde durmali. cebinizde yuklu para tasirsaniz mutlaka daha hizli harcarsiniz. ben yanimda her zaman bes on lira tasirim.bana bu bir iki gun bu yeter derim onunla gezinirim.goren de beni zugurt sanir.ama bu yolla her istedigimi her beyendigimi alamam. halbu ki yaninizda yuklu para varsa nasilsa var bu da kac para kii zaten diye dusunuyorumbir de elim neye uzansa amaclarimi hatirlarim.benim biriken parayla boyle bir planim var deyip asla harcamam.naniknanik
kesinlikle kumbara yöntemi
bende maşımı aldığım gün eşimden habersiz her ay çeyrek alır atardım bi tarafa çünkü arabamız yokdu bu parayı birikdiripo ona sürpriz yapmak isdiyordum. maaş durursa elbise ayakkabı cart curt kalmıo ama 50 tane çeyrek altınım oldu yaşasınnnnnn.araba parası birikince eşime kocaman bi sürpriz olacak.artı para harcamamaya özen gösteririm.pekde cimri değilimdir isdediğimide yaparım arada ama gezmeye gideceksem bikaç meyva yıkar 2 sandviç yapar atarım çantama
dışarda yemek yemek ateş pahası dışardada yediğimiz olur ama sık değil abartmam o parayla et alır terasımızda mangal yaparız hemde tertemiz içimize sine sine marketten bişi alcaksam sepeti alıp aklıma eseni doldurmam belki 3 ay sora kullancağım bişeye para vermem almasamdaa olacak şeyleri almam bana acil gerekeni alırım fdiyat araştırması yaparım
bizde evlendıgımız ilk zamanlar hiç para bırıktıremıyorduk ama hiç yanı bide ustune borclu oluyorduk bankaya... sonra zamanla sizin taktiği uygulamaya basladık.. borclarımızı odedık sımdı bırıkım yapıyoruz yanı esım tek maasla yetısmeye calısıyor aslında bende artık deli gibi alısverıs yapmak yerıne çok çok acil seylerı alıyorum..
3yıllık evliliğin sonunda bankada suan 12.5oo kusurluk paramız var
mesela ben bu kış ustum için hiç bişey almadım dedımkı ders calıscaksın kızım evden cıkmayacaksın gecen senekilerle idare ettim.. yazlıkta bısey almıcam gerek yok gecen seneden baya bi var zaten :)
sonra marketten tek kanat -but-gogus almak yerıne butun tavuk alıyoruz daha hesaplı oluyor eve gelınce guzelce parcalayıp (gogus-but-kanat olarak) buzluga atıyoruz ,kemıkllerıde haslayıp o et suyunu ya o an yemeklere yada yıne derın dondurucuya koyuyorum..kırmızı et olarak kurban kesmek bize daha karlı gelıyor acıkcası
asla hazır corba,etsuyu almıyorum pudingte almıyorum .. canım çilekli pudıng cektı dıyelım yazdan kalma rondodan gecırdıgım poşetlere doldurdugum çilek püremi çıkarttıp sütle kaırsıtırp pudıngımı elde edıyorum vb gibi..
birde marketlerde 8li paketlerde sanki daha ucuzmus gibi gosterılır ya işte oyle oldugu zaman urunun asıl tek satıldıgı fiyatı ,o 8li olan fiyata boluyorum boylece gercekten ucuzmu pahalımı oldugunu anlıyoruz ve ona göre alıyoruz ürünü,,(margarinler-kutu sutler gibi)
yazdan ucuzken sebzelerımı meyvelerımı alıp ya dondururum yada haslayıp öyle koyarım.. tabi birazda annemle k.validemin katkısı var evim üzerinde (mutfak ozelıkle) hani kuskus salatasına katılan garnitur varya onu bile kendım hazırlarım evde derındondurucuya atarım.. makarna-tarhana annem-k.validemden gelir
mandıradan süt alıp yogurdumu kendım yapıyorum o markalı yogurtlara bin basar dıyorum :) arada ekmeğimi kendım yapıyorum mayalıdan fırında vs..
carsıda gezerken acıktıysam bi fast food yada pastane cafeye gırmek yerıne bi simit alıyorum yada evden hazırladıgım ekmek arasını,mini kola şisesının içinede limonatamı koyyorum cantama; oturuyorum beledıyenın bankına :)))
aklıma gelenleri yazdım acıkcası biz böyle yaparak ancak bırıkım yapmaya basladık ,böylece organık yasama donus yaptık farkında olmadan (pintilikten)
ama inanın böyle olmasaydık 12.500 hayatta bırıkmezdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?