• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para insanı mutlu eder mi ?

ForgetMeForever

One Day Baby We'll Be Old
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
211
0
26
İstanbul
Evet kızlar dünden beri aklıma takılan soru kısa ve öz, Para mutluluk getirirmi? Getirirse neden getirir getirmesse neden getirmez?

Ben ne fakir nede zengin bir insanım. Orta halli bir ailem var, hamdolsun fazlasındada gözüm yok, önümde yiyecek yemeğim arkamda kıyafetlerim Allaha şükür çok olmasada birşeylerim var.
Sokakta 1 gr bile ekmek bulamayan insanlar, yoksullar var, keşke hepsine yardım edebilsem,edebilsek...

Ama bazende şunu diyorum, evimiz konforsuz bir ev, belki biraz daha paramız olsaydı, daha güzel ve konforlu bir evimiz olurdu.
Birde benim hasta bir kardeşim var, onun tedavisi için daha fazla imkan sağlayabilseydik..

Bu yüzden bazen keşke biraz daha paramız olsaydı, biraz daha imkanlarımız olsaydı daha iyi bir yaşam sürebilseydik diyorum
Bu ikilemde kalıyorum sürekli, sizlerin yorumlarıyla biraz daha gerçekçi bakacağım bu olaya..

Örnekler olursa sevinirim.
:40:

Kızlar biliyorum konuyla alakası yok ama :40: nasıl konu açıyorsunuz ya bi yardımcı olsanız bana.eskiden 1 tane konu açmışım ama nasıl açmışım hatırlamıyorum,ne yaptıysam açamadım :41:

para mutluluk getirmez canım
biraz vesile olabilir ama tek basına yetemez

eşimle benim durumumuz maddi olarak çok iyi ama ben mutlu muyum değilim
4.5 ay önce doğumda kızımı kaybettik
keşke param az olsaydı da kızım hayatta olsaydı inan o zaman çok daha mutlu olurdum

para mutluluk getirmez canım
biraz vesile olabilir ama tek basına yetemez

eşimle benim durumumuz maddi olarak çok iyi ama ben mutlu muyum değilim
4.5 ay önce doğumda kızımı kaybettik
keşke param az olsaydı da kızım hayatta olsaydı inan o zaman çok daha mutlu olurdum

Başınız sağolsun, evlat acısını şuan bende yaşıyorum , onun kadar zor birşey olamaz.
Güçlü durmaya çalışın, ben öyle yapıyorum çünkü öbür türlü biterim,tükenirim.

mutluluk insanın kendi içinde bulabileceği bişeydir bence çok apra da bi yerden sonra can sıkıntısı getirir

Sokakta 1 gr bile ekmek bulamayan insanlar, yoksullar var, keşke hepsine yardım edebilsem,edebilsek...
o sokaktakı açlar zenginlerı doyuramadığımız için açlar para bazı ınsanları gerçekten mutlu eder herşeyi para olmuş insanları ama

Yanı bılemıorm ınan ekrana baktım hayatıma baktım dusundum

Yanı bısıylerın arasında kaldım bole
Etmez heraldeeeee

Benım bı arkıdasım var annesı babası ayrı cok zengınler 17! 18 yasındakı kıza ev tutular kız harcıo gezıo ama mutlumu dıl her seye sahıp altında a3 arabası evı ama ne basında ne ana ne baba var ole olmak ıstermıydım ısterdım belkı boraz hur olmak ama o kadar bası bos yada parayla dans eden sımarık bırı sanmammm

O kadar bası bos cık :50:

Başınız sağolsun, evlat acısını şuan bende yaşıyorum , onun kadar zor birşey olamaz.
Güçlü durmaya çalışın, ben öyle yapıyorum çünkü öbür türlü biterim,tükenirim.

sizin de basınız sağolsun
sizin hamilyken mi oldu yoksa doğumdan sonra mı sakıncası yoksa merak ettim
güçlü durmaya calısıyorum ama böyle gördüğüm yere yazıyorum içimi döküyor rahatlıyorum

para mutluluğa yetmiyor, zaten parayla mutlu olunsaydı da dünya adaletsiz olurdu
dünyanın en mutlu adamı Bill Gates en mutsuz adamıda evsizler olurdu

o sokaktakı açlar zenginlerı doyuramadığımız için açlar para bazı ınsanları gerçekten mutlu eder herşeyi para olmuş insanları ama

Çok doğru, mesela bu ülkede milyarları olupta fakirlere yardım etmeyen, parayı sadece kendine kullanan o kadar çok insan var ki, Gözlerini para bürümüş sanki Allah akıl fikir versin. !:20:

bende paranın mutluluk getireceğine inanmayanlardanım.hayatta en önemli iki şey sağlık ve huzur bence bu ikisi olmadıktan sonra paranın ne anlamı var.şunun için isteyebilirdim parayı insanlara yardım edebilmek amacıyla.onun dışında dedğim gibi çık paranın benim içn anlamı yok.geçenebilecğim kadar olsun az bişey kenara atabiliyorsam sağlığım ve huzurum varsa benden zengini yok.

sizin de basınız sağolsun
sizin hamilyken mi oldu yoksa doğumdan sonra mı sakıncası yoksa merak ettim
güçlü durmaya calısıyorum ama böyle gördüğüm yere yazıyorum içimi döküyor rahatlıyorum

para mutluluğa yetmiyor, zaten parayla mutlu olunsaydı da dünya adaletsiz olurdu
dünyanın en mutlu adamı Bill Gates en mutsuz adamıda evsizler olurdu

Boşver canım biz sonradan farkettik takma kafana, bir tane daha sağlıklı bir çocuk alırsın kucağına umarım
Benim kardeşim ölmedi rahatsız.
Güçlü ol herşeye rağmen, öpüyorum
:54:

6 aydır işsizim ..
Ne ıstedıgım gb gezebılıyorum ,
Ne ıstedıgım gb gıyınebılıyorum ,
Nede ıstedıgım gb egleneblıyorum ..

En basıt seyler bunlar parasızlıktan dolayı yapamadıklarım..
Birde hayatı ıhtıyacları dusun ..

Asıl soru para olmadan mutluluk olurmuydu ? olmazdı arkadasım..
Dunya mı paranın paramı dunyanın etrafında donuyor artık bılemıyorum ama ,
Eğer iş yok para yoksa bedavaya sahıp olabıldıgınız teksey nefesınız ..
O'da Allahtan ..
Kulllara kalsaydı nefesı bıle parayla satarlardı..

Son düzenleyen: Moderatör:
6 aydır işsizim ..
Ne ıstedıgım gb gezebılıyorum ,
Ne ıstedıgım gb gıyınebılıyorum ,
Nede ıstedıgım gb egleneblıyorum ..

En basıt seyler bunlar parasızlıktan dolayı yapamadıklarım..
Birde hayatı ıhtıyacları dusun ..

Asıl soru para olmadan mutluluk olurmuydu ? olmazdı arkadasım..
Dunya mı paranın paramı dunyanın etrafında donuyor artık bılemıyorum ama ,
Eğer iş yok para yoksa bedavaya sahıp olabıldıgınız teksey nefesınız ..
O'da Allahtan ..
Kulllara kalsaydı nefesı bıle parayla satarlardı..

Bu yanınıda unutmamak gerek! Çok haklısınız.

Herşeyin maddi olduğu bir dünyada yaşıyoruz... insanları dış görünümüne göre yargılıyoruz görünümünü beğenmediğimiz bir insanı tanıma tenezzülünde bile bulunmuyoruz, aşık olmamızın içinde bile bir maddiyat var, evi var mı? arabası var mı? bunları sormasak bile giydiği marka olmayan kıyafetleri beğenmediğimiz için belki de tipimiz değil diyoruz. Maddi durumu iyi olmadığı için okuyamayan ya da babadan zengin olmayıp çalışmak zorunda olan kişiye ''üç kuruşa çalışıyor'','' cahil'' gibi üzücü yakıştırmalar yapabiliyoruz belki de en acısı kibirin hal ve hareketlerde vücut bulması oluyor... para öyle birşey ki insanların nefretini, kötülüğünü, insanlığını kamufle edebiliyor. Para önemli hatta mutluluğun ne olduğunu unuttaracak kadar önemli ve üstün. itirazı olan?

Para güçtür... Cüzdanımızda 5 liraylamı daha güvende gezeriz 100 liraylamı?

Para yoksa mutlulukta olmaz.

Son düzenleme:
Para mutluluğa katkıda bulunur,ama parasızlık mutsuzluk getirir.
Mesela çok sevdiğin bir insan hasta,para lazım bunun için eğer durumun yoksa onun her gün gözlerinin önünde ölmesini seyredeceksin.Hayat zenginlere güzel ama parayı kullanacak kadar aklı olan zenginlere.

bazı konular gibi çok reyting alır mı bilmem;) ama güzel bir konu açmışsınız tebrik ederim.para bazı insanlar için tapılacak bir şey,bazıları için güç,bazıları için rahat bir yaşamdır.benim naçizane görüşüm para tek başına asla mutluluk getirmez,bana göre sadece konforlu bir yaşam ve bazı imkanların kapısını açan bir araçtır.öyle bir insan tanıdım ki milyonları var ama mutlu değil ve mutlu edemiyor.hem de para uğruna ne acılar çekiyor ve çektiriyor.burada önemli olan parayı hırs haline getirip onu hayatının merkezine almamak,o uğurda sevdiklerini ve sevenlerini harcamamak.bunun yerine mühim olan şudur; Allaha parası için şükredip,parasını gerektiği oranda paylaşabilip,onu, kişiliğini ve diğer insanları satın alabilecek bir unsur haline getirmemek.para var ;bir fakirin kursağında bir lokma olup yüzüne bir tebessüm kondurur,para var içip içip insanı kudurtur.para var;sevdiğine,eşe,dosta kurban alıp bayramda göndertir,para var kumarda kaybettirir.para var;hayırlı ve helal bir iş yapılır,para var sevdiklerini,sevenlerini kaybettirir.bu dünyada insanı mutlu eden şeyler bellidir;sağlık,iç huzuru,ve sevgi gerisi teferruat...

Son düzenleme:
Para güçtür... Cüzdanımızda 5 liraylamı daha güvende gezeriz 100 liraylamı?

Para yoksa mutlulukta olmaz.

Bence buna mutluluk değilde, imkanları çoğaltmak, yaşamı kolaylaştırmak desek daha mantıklı olur, çünkü emin olun hayatında birşeyleri eksik bir insanın para eksiğini tamamlayamaz.

Herşeyin maddi olduğu bir dünyada yaşıyoruz... insanları dış görünümüne göre yargılıyoruz görünümünü beğenmediğimiz bir insanı tanıma tenezzülünde bile bulunmuyoruz, aşık olmamızın içinde bile bir maddiyat var, evi var mı? arabası var mı? bunları sormasak bile giydiği marka olmayan kıyafetleri beğenmediğimiz için belki de tipimiz değil diyoruz. Maddi durumu iyi olmadığı için okuyamayan ya da babadan zengin olmayıp çalışmak zorunda olan kişiye ''üç kuruşa çalışıyor'','' cahil'' gibi üzücü yakıştırmalar yapabiliyoruz belki de en acısı kibirin hal ve hareketlerde vücut bulması oluyor... para öyle birşey ki insanların nefretini, kötülüğünü, insanlığını kamufle edebiliyor. Para önemli hatta mutluluğun ne olduğunu unuttaracak kadar önemli ve üstün. itirazı olan?

Birde insanları görünce fakir diye küçümseyenler, öldüresim geliyor. Şahsen ben yukarda yazdığınız maddelerin hiçbirini uygulamıyorum desem bana kızmasınız değilmi, öyle bi insan değilim allahıma çok şükür.

Back
X