Aslında eşim savurgan bende ona uyduğum oluyor onun kartı sadece yeme, içme, gezme, fatura bunlara gidiyor. Burada yiyecek için gereksiz alışverişimiz zaten bolca mevcut. (Bazen yetişmeyince eşime para gönderiyorum.) Bende kendime evimize ve bebeğime birşeyler alıyorum.Bir de kıyafet alınacağı zaman ben alıyorum.
Bir şey alırken ilk önce gerekli geliyor. bir tane bebeğim var tabi alıcam dedim. mesela örnek veriyorum bebeğime silikon mama kabı, kase, önlük, bardak set aldım 1200 tl verdim. Şimdi bebeğime normal tabaktan yedirmek daha kolayıma geliyor, önlük de takmıyorum.
Kendime kıyafet aldıysam bir giydikten sonra o kıyafetten soğuyorum yakıştıramıyorum.
Ben niye mutlu olamıyorum alışverişten stres atamıyorum.
Ev alma hayalim var (yıllar sonra olursa belki) tabi bu haldeyken nerdeyse para kalmıyor. İstesek çok rahat tek maaşı kenara atabiliriz niye yapamıyoruz anlamıyorum.bu düşünce de bana kendi paramı harcamanın zevkini vermiyor.
Not: Bütçemiz benim senin şeklinde değil aslında sadece tek hesap değiliz, ben eksik olunca eşime veriyorum bir de para biriktirmeye, yatırım yapmaya çalışıyorum
12 yıl bankacılık yapmış biri olarak yazıcam
Dönem dönem faizler düştü insanlar çok ucuza ev aldı artık olur mu bilmem ama ne de olsa alamayacağız deyip boşa para harcamak bana mantıklı gelmedi
benim son 2 yılda çok masrafım oldu, yeni bir şehre taşındım, işim değişti-kilo aldım-verdim, bankacılık giyimi yeni işyerime hiç uymadı, iklim değişti yeni kıyafetler vb derken neredeyse tüm dolabı yenilemek zorunda kaldım
ev masrafı da cabası hala da yaptırmam gerekenler var bir sineklik yaptırcam o bile dünya para olmuş
alışverişi son aylarda hep taksitle yaptım çünkü geçen seneye göre fiyatlar fahiş arttı
taksit kısıtlaması geldi şimdi de dolap dan alıyorum çoğunlukla
ayakkabı 1-2 yerli marka buldum deri oralardan alıyorum
yeme içmeye gelince dışarda çok nadir yiyoruz o da kampüste
evde eşim her şeyi yapıyor ne istersem
akşam yürüyüşe çıkınca marketlere de uğrayıp aktüel ürünlerden buldukça stok yapıyoruz
öğlen işyerinde yemekhanede yiyoruz
bir kaç ay daha yüklü kart ödemem var
kalan parayı da yatırım yapıyorum sepet şeklinde karışık
eşimle birleştirip kredi de çıkarsa araba almak istiyoruz
yani bence dışardan yemek aşırı pahalı en çok para ona gidiyordur sanırım