• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para gözümü kör etse

Eğitime zekaya tipten daha fazla değer veren bir üye olarak, bu kadar nitelikli adamın gömülmesine çok şaşırdım. Adam ilmek ilmek emek vermiş o yere gelene dek. Parası için evlenilecek ama sadece. Trajikomik
ya kariyeri sayısal zekası olan bazı erkeklerde duygusal zeka olmuyor işte, ya da kader nasip ne derseniz yani

ama bence asıl kadının çocuğu olup
çok böyle önem sıralamasında geride gibi kalması, olsun çocuk severim demek ayrı bir olay...çocuk bu.
velayet annede bile olsa eski eş al götür canım ne olcak mı diyecek?

valla açıkçası ben de eğitim kariyer öncelikleyen biriyim, yalan yok.
fakat normal karşılıyorum erkekler güzelliğe bakar kadınlar paraya, bunu yadırgamıyorum, eleştirmiyorum. düzen bu.

ben asıl çocuk varken bu işi fazla cüratkar buluyorum. kadın çocuksuz olsa gitsin denesin, evlenirse de sıksın dişini, oturum filan alsın vs. ne olcak...

ha ama ben tamamen aşkın peşinden gider sonra sürünürüm, benim dediğimi yapın yaptığımı yapmayın aman diyim...

Yani maddiyat bu kadar önemliyse bi tanış bakalım belki komik falan biridir o da kilosunu bastırır takilir gidersiniz belli mi olur? Bak eser yenenlere, baya obez bir adam, çok da yüksek gelir kisminda bile değildi ama tescilli 3. mü neydi güzel kız onu aşırı sempatik buldu evlendi.

adam ABD'de yaşıyor ya görüşmeleri muhtemelen zor, uzaktan anca
+ sanırım adam evlilik amaçlı birini arıyor, ki bu da abes değil ABD filipinli ithal gelin kaynayan bir yer

yani biraz speed date bişey olcak galiba
arkadasim k1 vizesiyle gitti amerikaya (murselin gittigi vize. gidip 90 gun icinde evleniyorsun. evlenirsen vize devam ediyor)
2021 baharinda basvurdu, 2023 subatinda anca cikti vizesi - onda da cesitli kanıtlar gosterdi iliskisine dair, sorulari cevapladi oyle alabildi . o mulakatta elenenler varmis.
ki o zaman hersey daha kolaydi, simdi gocmen karsiti bir politika var, kac ulkenin vize basvurusi iptal edildi daha yeni.
bilmiyroum boyle bir surece girseler konu sahibi kac senede gider, onca sene uzaktan nasil devam edebilirler.
malesef yabanci ulkede evlilik coook prosedur olan birsey. ben bile haziranda gun almaya niyet ettim , 4 ay sonra zor evlendim - onda da iki hafta sonraya yer buldum sansima iptal eden cikti da. kacsaydi evrakimin suresi doluyordu sifirdan tekrar basvurup bir de onu bekleyecektim.
gercekten tiksindirici, asla bitmeyen bir sürec. defalarca agladim evlendirme dairesinde. yabanciyla evlilik basvurulari carsamba günüydü, kac insanin kavgasina tanik oldum - yillar once evrakta yazilmis bir harften bile reddedilen insanlar oldu - git ulkeye dava ac duzelt gel dediler - (ki benzer birsey bizim de basimiza geldi ama 3 haftada cozulebilecek bir sorundu).
kesinlikle birbirini yeterince sevmeyen iki insan bu bilinmez, burokratik surecten sağ cikamaz.
konu sahibi gidecek olsa,
bir gun gidecek ama ne zaman bilmeyecek. sansina 7 ayda da olur 2 -3 yilda da olabilir, red de gelebilir. bu belirsizlik korkunc birsey

arkadasim k1 vizesiyle gitti amerikaya (murselin gittigi vize. gidip 90 gun icinde evleniyorsun. evlenirsen vize devam ediyor)
2021 baharinda basvurdu, 2023 subatinda anca cikti vizesi - onda da cesitli kanıtlar gosterdi iliskisine dair, sorulari cevapladi oyle alabildi . o mulakatta elenenler varmis.
ki o zaman hersey daha kolaydi, simdi gocmen karsiti bir politika var, kac ulkenin vize basvurusi iptal edildi daha yeni.
bilmiyroum boyle bir surece girseler konu sahibi kac senede gider, onca sene uzaktan nasil devam edebilirler.
malesef yabanci ulkede evlilik coook prosedur olan birsey. ben bile haziranda gun almaya niyet ettim , 4 ay sonra zor evlendim - onda da iki hafta sonraya yer buldum sansima iptal eden cikti da. kacsaydi evrakimin suresi doluyordu sifirdan tekrar basvurup bir de onu bekleyecektim.
gercekten tiksindirici, asla bitmeyen bir sürec. defalarca agladim evlendirme dairesinde. yabanciyla evlilik basvurulari carsamba günüydü, kac insanin kavgasina tanik oldum - yillar once evrakta yazilan bir harften bile reddedilen insanlar oldu (ki benzer birsey bizim de basimiza geldi).
kesinlikle birbirini yeterince sevmeyen iki insan bu bilinmez, burokratik surecten sağ cikamaz.
bir gun gidecek ama ne zaman bilmeyecek. sansina 7 ayda da olur 2 -3 yilda da olabilir, red de gelebilir. bu belirsizlik korkunc birsey
konu sahibini shipledik, evlendirdik, gönderdik bile
maşallah bize.

ama şaka bir yana bu dediklerinizi biliyorum,
dahası orada aynı evde yaşarken de gerçekten evli misiniz diye kontrol ediyorlar green karta filan başvuracak olursanız gittin diye de bitmiyor

Konu sahibi, adam sadece sizi eklemiş, görüşmek istiyorsanız görüşün edin ama çok önce planlara girişmişsiniz. Bir gelinliğinizi alıp yola revan olmadığınız kalmış. Ben sizi de anlıyorum, zor bir evlilik ve ilişki geçmiş başınızdan ve şimdi maddi durumu iyi-yurtdışında yaşayan bu kişiyi bir çeşit fırsat olarak görüyorsunuz. Fakat bu tür adamlar ne kadar çirkin, bakımsız, kilolu, kel vs. de olsa çok gözü açık cinsleri de vardır. Siz onun fırsatlarından yararlanayım derken birde bakarsınız o sizi sömürüyor. Bu anlamda dikkatli olmanızı öneririm.

Bir arkadaşım var güzeller güzeli prenses gibi bişey. Maddiyatı severdi zaten 6 ay önce Çene cerrahı ve İmplant uzmanı bir adamla evlendi ve o tarz ürünlerin üretimini yapan getirten bir şirketi varmış. Durumu belli çok iyi her ay yurt dışına tatile çıkıyorlar nerdeyse. Çocuğu görsen bildiğin patatese benziyor Allahım Affetsin kurban olduğum Rabbim. 😀 hafif esmer göz çevresi karanlık dudakları morumsu renksiz bişey kel ve tombul 100 ü vardır 😀 Allahım affet tekrar sen beni 😀 gördüğümde şok oldum o kız buna nasıl baktı ay bismillah dedim Ama sonra stalkladım çocukta yok yok 😀😀😀 nasıl sevişiyor onla acaba sanırım kafasına para geçiriyor
Yani ne bileyim hem zengin hem çirkin olamazsın.Adam 120 kilo falan.Zayiflayamiyorsan tıp çok ilerledi bunun bile caresi var sonra saç ektirebilirdi baya kel.Yani kendine hiç bakmamış hic yatırım yapmamış 😔

Şimdi şöyle dusunelim. Diyelim ki adamın niyeti ciddi evlenmek istiyor ve evlendiniz. Hadi eşiniz bonkör de çıktı diyelim. Önce siz degiseceksiniz daha çok kendinize bakacaksiniz daha güzel olacaksınız şıkır şıkır giyineceksiniz. Sonra eşinizi kendinize yakistirmamaya baslayacaksiniz. 120 kilo diyorsunuz obez yani. İnsan kilolu olabilir ama obez olanın halinden bence anca obez insanlar anlar.
Bu durum size zamanla batacak. Herşeyi batacak giyimi kuşami, ( çünkü istediği gbi giyinemeyecek kilodan ötürü )yürüyüşü, kokusu...herşeyi batacak . Sizse genç ve bakımlı bir kadın olarak ister istemez başkalarından etkileneceksiniz. Durum vahim bir hale donecek. Evlilik hüsranla sonuçlanacak
Ben olumlu bakmadım. Evet ikinci evlilik mantık evliliğidir daha çok ama buradan pek mantıklı gözükmedi bana..fiziksel olarak bu kadar itici bulduğunuz biriyle evlilik sizi yanlislara sürükler

Oyle bir anlatiyor ki adam yoklukta kimi gorse zaten beğenir sanki adamin tipinden dolayi soz hakki yokmus gibi doğru söylüyorsunuz belki de adam begenmicel
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım beni beğendiği için arkadasima tanıştır demis

gercekten tiksindirici, asla bitmeyen bir sürec. defalarca agladim evlendirme dairesinde. yabanciyla evlilik basvurulari carsamba günüydü, kac insanin kavgasina tanik oldum - yillar once evrakta yazilmis bir harften bile reddedilen insanlar oldu - git ulkeye dava ac duzelt gel dediler - (ki benzer birsey bizim de basimiza geldi ama 3 haftada cozulebilecek bir sorundu).
Adam Türkiye'de boşuna zahmet etmişsiniz bu kadar yazmaya

Şimdi şöyle dusunelim. Diyelim ki adamın niyeti ciddi evlenmek istiyor ve evlendiniz. Hadi eşiniz bonkör de çıktı diyelim. Önce siz degiseceksiniz daha çok kendinize bakacaksiniz daha güzel olacaksınız şıkır şıkır giyineceksiniz. Sonra eşinizi kendinize yakistirmamaya baslayacaksiniz. 120 kilo diyorsunuz obez yani. İnsan kilolu olabilir ama obez olanın halinden bence anca obez insanlar anlar.
Bu durum size zamanla batacak. Herşeyi batacak giyimi kuşami, ( çünkü istediği gbi giyinemeyecek kilodan ötürü )yürüyüşü, kokusu...herşeyi batacak . Sizse genç ve bakımlı bir kadın olarak ister istemez başkalarından etkileneceksiniz. Durum vahim bir hale donecek. Evlilik hüsranla sonuçlanacak
Ben olumlu bakmadım. Evet ikinci evlilik mantık evliliğidir daha çok ama buradan pek mantıklı gözükmedi bana..fiziksel olarak bu kadar itici bulduğunuz biriyle evlilik sizi yanlislara sürükler
Evet düşününce midem kaldırmıyor ama ileride inşallah pişman olmam

Yani maddiyat bu kadar önemliyse bi tanış bakalım belki komik falan biridir o da kilosunu bastırır takilir gidersiniz belli mi olur? Bak eser yenenlere, baya obez bir adam, çok da yüksek gelir kisminda bile değildi ama tescilli 3. mü neydi güzel kız onu aşırı sempatik buldu evlendi.
O adam da zengindir yoksa niye baksın Berfu.Bir de kendi ekleyip yürümüş Eser'e

ya kariyeri sayısal zekası olan bazı erkeklerde duygusal zeka olmuyor işte, ya da kader nasip ne derseniz yani

ama bence asıl kadının çocuğu olup
çok böyle önem sıralamasında geride gibi kalması, olsun çocuk severim demek ayrı bir olay...çocuk bu.
velayet annede bile olsa eski eş al götür canım ne olcak mı diyecek?

valla açıkçası ben de eğitim kariyer öncelikleyen biriyim, yalan yok.
fakat normal karşılıyorum erkekler güzelliğe bakar kadınlar paraya, bunu yadırgamıyorum, eleştirmiyorum. düzen bu.

ben asıl çocuk varken bu işi fazla cüratkar buluyorum. kadın çocuksuz olsa gitsin denesin, evlenirse de sıksın dişini, oturum filan alsın vs. ne olcak...

ha ama ben tamamen aşkın peşinden gider sonra sürünürüm, benim dediğimi yapın yaptığımı yapmayın aman diyim...
Cocugumu geri plana attığımı kim söyledi? Kaç yerde onun geleceği için de düşündüğümü yazdım.Ona da yurt dışı eğitim ve maddi imkan kapısı açılacak.Babasindan hayır yok zaten

Görüşün tabi ki.
38 yaşındayım boşanıyorum. Çekişmeli davadayim. İkinci evlilik olursa tamamen çocuk sahibi olmak için evlenirim. Adamın maddiyati çocuk için uygunsa olur. Fizik tip vs umursamıyorum. Ama bakim ve temizlik önemlidir. Kendim için mesela adam çok zengindir ama çocuk istemiyor gene olmaz. Çünkü benim çocuğum yok. Çocuk istemeyeni çok zengin de olsa istemem.

Sizin çocuğunuz var. Adam çocuk istemese de sizin için okeydir. Bence bir deneyin. Eğer ter korkmuyorsa, temizse olabilir. Zaten adam sizi evlilikte el üstünde tutup sevip değer verirse zamanla ısınırsınız. Cinsellik çok bulutlar üstünde gibi olmaz ortalama olur. Çok cinsel hayat beklentiniz yok ise neden olmasın?

Kimisi çocuk için evlenir kimisi maddi, manevi nedenlerle evlenir. İlk evliliğimde eşime kör kütük aşıktım gitti eskortlarla beni aldattı. Aşk evliliği abartılıyor bence. Hele 40 yaşından sonra aşk evliliği çok gereksiz, en iyisi mantık evliliği.. Ne istediğini bileceksin hem karşındakini olduğun gibi görüyorsun. Idealize de etmiyorsun..bence bir deneyin. Belki hoş sohbeti, enerjisi yüz yüze sizi etkileyecek denemeden bilemezsiniz.
Ben de onu düşünüyorum aşk evliliği yaptık da ne oldu bir gun yüzümüz gülmedi her gun para kavgası...Bir de üstüne ben de aldatıldım Ayşen Gruda'ın bir lafı vardır hem fukara hem seyi büyük 🤣🤣

Uzun yıllar önce bir oda arkadaşım vardı uyduruk bir bölümde okuyordu. Çıktığı çocuksa en bilinen üniversitede yüksek yapıyordu. Çıktığı da pek denemezdi ya neyse🙈arkadaşıyla dedikodu yaparlardı . Adamı bi aşağılardı sorma. Çirkince de bir kızdı . Ama adama lütufmuş gibi davranırdı. Adam bastı tekmeyi nüfuzlu birinin güzel kızıyla evlendi. Şu anda da yüksek bir mevki de çalışıyor. Bu konu da böyle bitmez umarım.
Adamı aşağilamıyorum ki

Yani ne bileyim hem zengin hem çirkin olamazsın.Adam 120 kilo falan.Zayiflayamiyorsan tıp çok ilerledi bunun bile caresi var sonra saç ektirebilirdi baya kel.Yani kendine hiç bakmamış hic yatırım yapmamış 😔
Kendine baksa da kellesiyor bazıları..ama fakir olan zenginlesmiyor miras kalmadıkça
:KK53:

Evet düşününce midem kaldırmıyor ama ileride inşallah pişman olmam
Bence asıl sorun sizin sürekli arayışta olmanız.
Sizi istemeyen, çocuğunuzu istemeyen adamla aylarca ya ikna olur evlenirse diye ısrarla devam ettiniz.
Şimdi de bu adam geldi. Sevgi yok hoşlanma yok sırf para için.
Bu kadar yalnızlıktan korkmanız normal mi?
Üstelik siz çocuksuz bir bekar değilsiniz. Asıl düşünmeniz gereken şey çocuğunuzken siz olmayacak şeylerin peşimde koşuyorsunuz.

buluşup görüşün bence. ön yargısız tanımaya çalışın. ama tipiyle değil; salt yaşama bakış açısı, kültürü, hayata bakışınız açılarından değerlendirin. birlikte bir yaşam kurabilir miyiz gözü ile bakarak tanımaya çalışın. belki de görüşleriniz uymayacak. hayat tarzınız uymayacak ama belki de tam tersi olacak. parası var tipi olmasa da olur diye düşünmeyin. parayı tipi bir kenara bırakıp yalnızca bu dediklerime odaklanın. sonra kararınızı verin.

Bence asıl sorun sizin sürekli arayışta olmanız.
Sizi istemeyen, çocuğunuzu istemeyen adamla aylarca ya ikna olur evlenirse diye ısrarla devam ettiniz.
Şimdi de bu adam geldi. Sevgi yok hoşlanma yok sırf para için.
Bu kadar yalnızlıktan korkmanız normal mi?
Üstelik siz çocuksuz bir bekar değilsiniz. Asıl düşünmeniz gereken şey çocuğunuzken siz olmayacak şeylerin peşimde koşuyorsunuz.
Ay geldi yine...

Back
X