para birktirme yolları

Evet ayrica annemin bana verdigi nasihatler ;

Kızım aldığın şey 1 lira bile olsa senin o şeye ihtiyacın yoksa tasarruf etmedin zarardasın.

İhtiyacın için indirimi bekleyebilirsin bu çok guzel birsey . Ama indirimden alıp ihtiyacını bekleme. Ihtiyacım olur diye sakın birşey alma.

Çocukların her şeyi olmak zorunda deģil. arada "yok" u bilsinler . Bazen de beklemeyi.

Ihtiyacim diye düşündüğün şeylerin gerçekten ne kadar ihtiyacın olduguna iyi karar ver. Bazı şeyleri heves uğruna alma.

Elinde artik kullanmadığın , ihtiyacım olur diye düşünüp sakladığın şeyleri paylaş. Senden çok işe yarayacaklar nasiplensin.

Zamanını tasarruflu kullan . Çok uyuma.

Gereğinden fazla yeme. Yediģini paylasarak ye.

Esinle para mevzularına girme . Hesap sorar gibi konusma . Tartısma.
Arkadaslarinla da para mevzularini konusma .

Hadi siz de yazin .Biraz tasarruf yapacam artik. Ben de neden birikmiyor 2 senedir para diye dusununce hatirladim bunları

Hadi siz de yazin .Biraz tasarruf yapacam artik. Ben de neden birikmiyor 2 senedir para diye dusununce hatirladim bunları

ben sabit giderlerimi yzıyorum ;
kira
aidat
bes
elektrik (yaklaşık)
su (yaklaşık)
internet
telefon faturası
doğal gaz (yaklaşık)
kredi kartı ( ekstra gerçekleşecek bir durum olmazsa belirlediğim limit)
mutfak (yaklaşık)

bu harcamalarım hemen hemen aynı oluyor. kalan paradan kendime bonus harcama payı da ayırıyorum. sinema olur dışarıda yemek olur. kitap alırım dergi alırım. hani keyfime göre harcama geri kalanı ay sonuna kadar saklarım

siz de gelir gider tablosu ile nereye ne kadar harcadığınızı belirleyip tasarrufa oradan başlayabilirsinz

günaydın E elvan7 ne güzel yazmışsın

benim de anneannem çok tasarrufludur.
dışarı çıkarken suyumuzu yanına alırdı
havuç salatalık atardı çantasına acıkınca yerdik
televizyonu fazla çalıştırınca çok ısındı deyip kapatırdı
suları kovalarda biriktirir cam temizliği yahut çiçeklere vermek için kullanırdı
bulaşıkları yıkarken az su kullanır

bir dönem bu tarz yaşayan insanları kınayan bir zihniyet olmuştu
ama şimdi bakıyorum herkes tasarrufun birikimin değerini anladı
biz de gerek onlardan gördüğümüz gerek burada okuduklarımız ile umarım bizden sonraki nesillere fayda sağlarız

Anneniz kitap gibi ders gibi bi kadın masallahh allah omrunu uzun sağlıklı etsin çok etkilendim

Giderlerin tamamiyla esim ilginiyor . Bana karismaz. Ama 2000 model eski bir arabamiz var yenilesek fena olmaz.

Bzm sabit giderler
Araba kredisi
Öğrenim kredisi
Kk borcu
Tlf fatura
Net fatura
Tv fatura
Aklıma gelenler bunlqr

Benim maaşından olan giderler de şöyle,
Kredi
Birikim
Tlf faturam
Gün paraları
Harçlık
Kumbarama attığım (bilezik alacağım)
Bazı ekstralar...

Diğerleri eşimden.

Bizim
Elektirik, su , dogalgaz, tlf , adsl , benzin , market, giyim, bakici. Kredi karti felan .

Cok sukur kredi de yok . Ev kira degil. Baska borç da yok . Birikim de yok.

Ben Bi taraftan gram altın almaya çalışıyorum kalanla
Düğün takıları duruyor
Araba borcu bitince niyetim ev almak insallah
Brz peşinat biriktirmek lzm inşallah olır

ben henüz evli değilim. para biriktiriyorum ama pek de bir amacım yok. biriksin dursun işte kötü gün parası diye birikiyor. ama bi amacım hedefim olsun da istiyorum. daha doğrusu istiyordum.

artık şöyle bir kararım var. eylüle kadar biriktirip eylülde lazer epilasyona başlayım diyorum. kalan kısmı da yine kötü gün parası olarak birikmeye devam etsin

Bi yerden başlamak önemli zaten cnm
Ben evlenmeden biriktiriyordum araba almıştım hedefim oydu mesela bnm :)

Bu hafta 100tl harcadım doktor ve arkd hediye içindi
Market alışverişi yapmadım hiç:)

Harika güzel fikirler

ben dün hiç harcamadım :) ihtiyaç olmadı. bugün haftalık meyve sebze alışverişimi yapıcam

kızlar yasım 35 bir yıldır çalısıyorum asgari ücret alıyorum bir cocugum var
bir araba aldım kredisni ödüyorum 2 yıl kaldı
ben bir ikinci cocuk cok ama cokkkk istiyorum
ama bir yandanda işim cok sükür iyi calıssam mı bebek mi yapsam yas ilerledi
ev için peşinat biriktirmek istiyorm ne yapsam sastım bana ne olur yol gösterin
sizce ne yapmalıyım akıl akıldan üstün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…