• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para biriktiren hanımlar bakabilir mi...

ben de geldim :) memurum ve ailemin yanında yaşıyorum. nişanlıyım ve düğün hazırlığındayız. ailemle yaşadığım için ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum yok. faturaymış, şuymuş, buymuş hiç bir şey. haziran ayında düğünüm olacak. ben de pek takside bulaşmamaya çalışarak, çeyiz işimi hallettim. bunun dışında beyaz eşya paramı biriktirdim. ayrıca öğrenciliğimden beri olan banka hesabımda 17.500 TL kadar para biriktirdim. tabi ki bunda en büyük etken geçim sorumluluğumun olmaması. ama gelirleri benden çok yüksek arkadaşlarıma ve kuzenlerime baktığımda yine de kendimi başarılı buluyorum. sıkı biri değilim. ama sosyalleşmeyi gidip bir yerlerde kahve içmek, yemek yemek olarak da görmüyorum. sosyal hizmetlerde gönüllü ablalık yapıyorum, bu bana göre sosyalleşme adına çok daha faydalı. okurken de öğrenci derneklerinin aktivitelerine katılırdım. hem kendimi geliştirirdim hem birilerine faydam olurdu. ihtiyaç odaklı yaşıyorum. yani bir şey almadan önce ihtiyacım var mı diye düşünüyorum. montum varken, sırf rengi modeli için gidip yeni bir mont almıyorum mesela. telefon işimi görüyorsa gidip sırf özeniyorum deyip modelini yükseltmiyorum. iş kadını değilim, telefonu mesajlaşmak ve arama yapmak için kullanıyorsam, gidip çok pahalı telefonlara para vermeyi hiç düşünmüyorum. tüketim çılgınlığı toplumun başına bela bence. öyle bir çılgınlık ki insanlar mutsuzluklarını alışveriş yaparak gidermeye çalışıyor.

çeyiz işini annemin sayesinde biraz abarttığımı itiraf ediyorum:KK48: uzunca bir zaman eksik gedik olmaz deyip kendimi avutuyorum.
bu arada tatilimi de yaparım. genelde yurt dışı turlara katılırım. evlendikten sonra nasıl olacak bilmiyorum. yani nişanlımla şu an için yaşam frekansımız tutuyor gibi. yani birimiz düşüncesizce para harcayıp, diğerimiz ihtiyaca göre harcarsak yine olmaz sanki. :KK64:
bence israf etmemek tasarrufun anahtar kelimesi. ihtiyaç odaklı yaşamak, azla yetinmeyi bilmek, fazlasını biriktirmek ve yeri geldiğinde ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak. bunun geliri bereketlendirdiğine bütün kalbimle inanıyorum.

kızlar herkese bereketli kazançlar diliyorum:KK52:

ben de geldim :) memurum ve ailemin yanında yaşıyorum. nişanlıyım ve düğün hazırlığındayız. ailemle yaşadığım için ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum yok. faturaymış, şuymuş, buymuş hiç bir şey. haziran ayında düğünüm olacak. ben de pek takside bulaşmamaya çalışarak, çeyiz işimi hallettim. bunun dışında beyaz eşya paramı biriktirdim. ayrıca öğrenciliğimden beri olan banka hesabımda 17.500 TL kadar para biriktirdim. tabi ki bunda en büyük etken geçim sorumluluğumun olmaması. ama gelirleri benden çok yüksek arkadaşlarıma ve kuzenlerime baktığımda yine de kendimi başarılı buluyorum. sıkı biri değilim. ama sosyalleşmeyi gidip bir yerlerde kahve içmek, yemek yemek olarak da görmüyorum. sosyal hizmetlerde gönüllü ablalık yapıyorum, bu bana göre sosyalleşme adına çok daha faydalı. okurken de öğrenci derneklerinin aktivitelerine katılırdım. hem kendimi geliştirirdim hem birilerine faydam olurdu. ihtiyaç odaklı yaşıyorum. yani bir şey almadan önce ihtiyacım var mı diye düşünüyorum. montum varken, sırf rengi modeli için gidip yeni bir mont almıyorum mesela. telefon işimi görüyorsa gidip sırf özeniyorum deyip modelini yükseltmiyorum. iş kadını değilim, telefonu mesajlaşmak ve arama yapmak için kullanıyorsam, gidip çok pahalı telefonlara para vermeyi hiç düşünmüyorum. tüketim çılgınlığı toplumun başına bela bence. öyle bir çılgınlık ki insanlar mutsuzluklarını alışveriş yaparak gidermeye çalışıyor.

çeyiz işini annemin sayesinde biraz abarttığımı itiraf ediyorum:KK48: uzunca bir zaman eksik gedik olmaz deyip kendimi avutuyorum.
bu arada tatilimi de yaparım. genelde yurt dışı turlara katılırım. evlendikten sonra nasıl olacak bilmiyorum. yani nişanlımla şu an için yaşam frekansımız tutuyor gibi. yani birimiz düşüncesizce para harcayıp, diğerimiz ihtiyaca göre harcarsak yine olmaz sanki. :KK64:
bence israf etmemek tasarrufun anahtar kelimesi. ihtiyaç odaklı yaşamak, azla yetinmeyi bilmek, fazlasını biriktirmek ve yeri geldiğinde ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak. bunun geliri bereketlendirdiğine bütün kalbimle inanıyorum.

kızlar herkese bereketli kazançlar diliyorum:KK52:
Bende bazen arkadaşlarıma laf sokuyorum telefon konusunda :D benim telefon lumia 530 nokıa.... 300 tl ye aldım sıfır. 1 yılı geçen ay doldu... Arkadaşlarıma diyorum ki internete girmek mesajlaşmak için alıyorsunuz birde kamera için. Gidip te bu da aynı işi gorurken niye sizin gibi kerizleneyim diyorum. Ben biraz mecburi değiştirdim telefonumu. :)

Bende bazen arkadaşlarıma laf sokuyorum telefon konusunda :KK70: benim telefon lumia 530 nokıa.... 300 tl ye aldım sıfır. 1 yılı geçen ay doldu... Arkadaşlarıma diyorum ki internete girmek mesajlaşmak için alıyorsunuz birde kamera için. Gidip te bu da aynı işi gorurken niye sizin gibi kerizleneyim diyorum. Ben biraz mecburi değiştirdim telefonumu. :)
bu küçük bir örnekti. aslında hemen her konuda öyleyiz. almaya yetişemiyoruz sonra da sıkıp atmaya:KK43: babannemin dediği gibi allah ekmek veriyor da yiyoruz:KK43:

Hanımlar, hani bu para böööööyle insanın gozunde durdugu zaman hep harcanıyor ya, sizde de oluyor mu bilmiyorum ama, ben çok gereksiz harcama yapıyorum. Mesela bir gün çıkıyorum, sabahtan akşama kadar yeme içmeye 60-70 tl harcayıp, bir de üstüne bir sürü alışveriş yapıp geliyorum. Yani harcamak güzel tabii de, hiç birikimin olmaması da çok kötü oluyor :KK43:
Bu savurganlığım yüzünden, bankaya hesap açtım sadece birikim için OLMADI..
en sonunda dedim ki Altın mı alsam? Aranızda birikim için altın alan var mı?
Ben varım canım. İki aydır parayi elime aldigim gibi direk Kuyumcuya gidiyorum bir çeyrek alıyorum. Ay sonu para kalmasını beklemek kaç ay hüsrana uğrattı beni. Şimdi iki ayda iki tane çeyreğim oldu.

Ben varım canım. İki aydır parayi elime aldigim gibi direk Kuyumcuya gidiyorum bir çeyrek alıyorum. Ay sonu para kalmasını beklemek kaç ay hüsrana uğrattı beni. Şimdi iki ayda iki tane çeyreğim oldu.

bende böyle yapıcam artık.ayda 1 çeyrek..
altın pahalı şu aralar ama olsun.başka türlüde bir şeyin olacağı yok

Selam birikimci hatunlar
Bende sünnet düğünü yaptım kredilerim var,kredi kartı borcumuz var, elden borcumuz var
Son üç aydır gezmelrri azalttım yok dönecek kadar, alışveriş listeyle yapıyorum, gerekmeyen şeyler almıyorum
Birinin para anca 115tl olmuş borçlar azalsa çeyrek yarım yapmak istiyorum

Bu durumda alıp da giymediğiniz kıyafetlerin, kullanmadığınız eşyaların listesini yapıp yanına da fiyatlarını yazarsanız durumun ciddiyetini daha iyi kavrarsınız.

Para harcamak güzel bir şey ama fazla harcamak uzun vadede insanı zarara sokar.
Bundan sonra, kullanacağınızdan emin olduğunuz kıyafetleri, çantaları, takıları alın gerisini yerine bırakın.
Cep telefonunuza ya da bir deftere ihtiyacınız olmadığı halde almaya kalkıştığınız eşyaları yazın (tabi parayı saklıyoruz) sonra ay ay ya da sene sonunda hesap yapıp yaptığınız birikimi değerlendirin.
Dışarıda yemek yemek bir şeyler içmek yerine, arkadaşlarınızı eve çağırıp yemek hazırlayın hem daha ekonomik hem daha eğlenceli.

Maaşınızı alır almaz (en az) 1-2 tane altın alın ve onları en güvenilir insana verin sizin için saklasın. 1 yıl sonra görün ne kadar birikiyor.

benimde hedefim heray en azından yarım gr altın almak .şimdi graminda çeyreği çıkmış 30 TL civarında...

kızlar giymediginiz kıyafetleriniz varsa bana yollarsanız sevinirim ihtiyacım var.ben 38 bedenim klasik spor tarz hepsi olur.

borçlarımız var onu ödemek için işe girdim.giyecek çok az seyim var zorlanıyorum.su borç bir bitse yarabbim çok rahatlayacagız ve bende normal yasamıma dönecegim.

Back
X