ben de geldim :) memurum ve ailemin yanında yaşıyorum. nişanlıyım ve düğün hazırlığındayız. ailemle yaşadığım için ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum yok. faturaymış, şuymuş, buymuş hiç bir şey. haziran ayında düğünüm olacak. ben de pek takside bulaşmamaya çalışarak, çeyiz işimi hallettim. bunun dışında beyaz eşya paramı biriktirdim. ayrıca öğrenciliğimden beri olan banka hesabımda 17.500 TL kadar para biriktirdim. tabi ki bunda en büyük etken geçim sorumluluğumun olmaması. ama gelirleri benden çok yüksek arkadaşlarıma ve kuzenlerime baktığımda yine de kendimi başarılı buluyorum. sıkı biri değilim. ama sosyalleşmeyi gidip bir yerlerde kahve içmek, yemek yemek olarak da görmüyorum. sosyal hizmetlerde gönüllü ablalık yapıyorum, bu bana göre sosyalleşme adına çok daha faydalı. okurken de öğrenci derneklerinin aktivitelerine katılırdım. hem kendimi geliştirirdim hem birilerine faydam olurdu. ihtiyaç odaklı yaşıyorum. yani bir şey almadan önce ihtiyacım var mı diye düşünüyorum. montum varken, sırf rengi modeli için gidip yeni bir mont almıyorum mesela. telefon işimi görüyorsa gidip sırf özeniyorum deyip modelini yükseltmiyorum. iş kadını değilim, telefonu mesajlaşmak ve arama yapmak için kullanıyorsam, gidip çok pahalı telefonlara para vermeyi hiç düşünmüyorum. tüketim çılgınlığı toplumun başına bela bence. öyle bir çılgınlık ki insanlar mutsuzluklarını alışveriş yaparak gidermeye çalışıyor.
çeyiz işini annemin sayesinde biraz abarttığımı itiraf ediyorum uzunca bir zaman eksik gedik olmaz deyip kendimi avutuyorum.
bu arada tatilimi de yaparım. genelde yurt dışı turlara katılırım. evlendikten sonra nasıl olacak bilmiyorum. yani nişanlımla şu an için yaşam frekansımız tutuyor gibi. yani birimiz düşüncesizce para harcayıp, diğerimiz ihtiyaca göre harcarsak yine olmaz sanki.
bence israf etmemek tasarrufun anahtar kelimesi. ihtiyaç odaklı yaşamak, azla yetinmeyi bilmek, fazlasını biriktirmek ve yeri geldiğinde ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak. bunun geliri bereketlendirdiğine bütün kalbimle inanıyorum.
kızlar herkese bereketli kazançlar diliyorum
çeyiz işini annemin sayesinde biraz abarttığımı itiraf ediyorum uzunca bir zaman eksik gedik olmaz deyip kendimi avutuyorum.
bu arada tatilimi de yaparım. genelde yurt dışı turlara katılırım. evlendikten sonra nasıl olacak bilmiyorum. yani nişanlımla şu an için yaşam frekansımız tutuyor gibi. yani birimiz düşüncesizce para harcayıp, diğerimiz ihtiyaca göre harcarsak yine olmaz sanki.
bence israf etmemek tasarrufun anahtar kelimesi. ihtiyaç odaklı yaşamak, azla yetinmeyi bilmek, fazlasını biriktirmek ve yeri geldiğinde ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak. bunun geliri bereketlendirdiğine bütün kalbimle inanıyorum.
kızlar herkese bereketli kazançlar diliyorum