kendinize bir hedef belirlerseniz çok istediğiniz birşey o gazla insan biriktirebiliyor benim gelirim giderim kendime ait .Ailem hayatta değil .Hayaller kurduğum bir beşik kertmem var İlerde hayallerimi gerceklestirebilmek icin kimseye boyun bukmemek icin biriktirmek zorundayim. Bende baslayali cok olmadi 10 tane felan oldu . Birde altin isi uzun vadeli bir istir . eger aniden bozdurmaniz gerekecek bir durum olcaksa hic bulasmayin derim cok feci zarara girebilirsiniz .en azindan bir iki sene olsun onunuzde bozdurmak icinHer ay zor olmuyor mu öğrenciyken?
Ne kadar biriktirdiniz?
Heveslendim şimdi
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
para biriktiren hanımlar bakabilir mi...
- Konu Sahibi blleg
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben ilk başlarda altın alıyordum o zamanlar 80di şimdi bilmiyorum kaç oldu, araba alırken altın hesabımı sıfırlattım mecburen, altın almak en mantıklısı demislerdi o zamanda bana.Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin inşallah
Azminiz takdire şayan :)))
Amin çok sağolun, rabbim herkese nasip etsin inşallah.
Bireysel emeklilik için yaş sınırlaması yok mu?
Küçük altın güzel de, devamı gelir mi bilmiyorum..
Sen bankaya gidip ben para biriktirmek istiyorum hesap açalım dersen onlar
senin şartlarına uydururlar açılan hesabı.
Kardeşime bireysel emeklilik, kuzenime de kumbaralı bir şeyler yapmışlardı.
Adı değişir ama aynı sistem sonuçta bankacı arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verir.
Hayır bekarım da, çok fuzuli harcıyorum üzülüyorum sonra da. Benim de öyle.. Dolabım giyilmeyen kıyafet kaynıyor.. Geçenlerde, muşta bir okula gönderdim 3 koli kıyafet, artık almıyorum..
Aynen bende öyleyim. Bende almıyorum. Hatta takip etmeyi bıraktım butik hesaplarını. :) Para biriktirmem lazım ciddi bir ilşkim var. İnan çok pişman oldum ilşkim başlayınca. Bir de babam rahatsızlandı. Devlet hastanesi olduğu halde o kadar para harcandı ki. İnsanın kenarda mutlaka birikimi olmalı o zaman anladım. Altın almaya karar verdim ben. Alırsam onu bozdurup harcamam.
Cüzdanda batıyor o para bana.
O senin kendi fevriligin kolay kolay tutumlu olmazsin bence bende para biriktiriyorum hemde yeni evliyim birsuru borcum varken gereksiz hiç birşeye bulasmiyorum günlük 60 70 lira harcasam oooo elinde olan parayı kenara koymayi bilmen lazım altın al döviz al hiç bunları yapamazsan günlük kenara bozuk paralarını koy bir kumparaya o bile bir birikim..
Ben de heveslendireyim sizi o zaman, ben de öğrenciyim, 4 senedir para biriktirdim biraz da ailemin üstüne para koymasıyla araba aldım aralıkta, benim bursum vardı onu hiç harcamadan direk bankaya yatırıyordum, pek de dışarı çıkmayınca para birikiyordu
İdolümsün şu anda .Maşallah bir de öğrenciyken yapmışsın.
Annem bunu okusa kesin şimdi bana söylenmeye başlamıştı
Teveccühünüz efendim ayağımı yerden kessin diye almamı istedi ailem, ankarada okuyorum metroda perperişan oluyordum, mezun olunca satmayı düşünüyorumİdolümsün şu anda .Maşallah bir de öğrenciyken yapmışsın.
Annem bunu okusa kesin şimdi bana söylenmeye başlamıştı
Daha güzelleri senin olsun inşallah
kredi kartım yok
instagram filan da yok
kimseyi takip etmiyorum, AVMlere de gitmiyorum, daral geliyor
senelerdir aynı bedende olduğumdan ve giymeyeceğim şeyi almadığımdan giyilmemiş dolap bekleyen kıyafetim yok ama kıyafetim de gayet var, bol bol yetiyor. her sene yurtdışında tati yaparım ama önceden alırım hesaplı şekilde.
15 yaşından beri aileden ayrı yaşıyorum, evimi aldım, ödemesi bitmek üzere, arabamı alacam parasını biriktiriyorum.
ben genelde önce parasını biriktirip ondan sonra alıyorum.
instagram filan da yok
kimseyi takip etmiyorum, AVMlere de gitmiyorum, daral geliyor
senelerdir aynı bedende olduğumdan ve giymeyeceğim şeyi almadığımdan giyilmemiş dolap bekleyen kıyafetim yok ama kıyafetim de gayet var, bol bol yetiyor. her sene yurtdışında tati yaparım ama önceden alırım hesaplı şekilde.
15 yaşından beri aileden ayrı yaşıyorum, evimi aldım, ödemesi bitmek üzere, arabamı alacam parasını biriktiriyorum.
ben genelde önce parasını biriktirip ondan sonra alıyorum.
Uzun yillar yasadim bunu.oyle cok kiyafetim cantam vardiki cogunu unutup giymiyordum bile..zamanla yendim bu hastaligimi.simdi daha mutluyum.aldigim kiyafetleri doyasiya giyiyorum.eskiyince birilerine veriyorum.bugun mesela be yesil kazak begendim.30 tl idi.cokda guzel.ama dusundum.cok kisligim var.kus boyunca toplasan 2 kez giyecegim.bosverdim.birikim yapmak cok daha iyi.dirayetli olmalisin.
Bende aksine hic harcamam.
Annemn bu huyumu elestirir hep.Gencsin git harca,gez keyfine bak diye.
Biraz yasadiginiz yer ve ortaminizla alakali da olabilir bu harcamalar.
Benim arkadas cevrem yok fazla,meselq kiyafetler alsam son trendlerden inanin giyecek yerim yok.
Yurt disindayim,ogrenciyim.Cocugum var.
Biriktiririm elime gecen nakiti.
Annemn bu huyumu elestirir hep.Gencsin git harca,gez keyfine bak diye.
Biraz yasadiginiz yer ve ortaminizla alakali da olabilir bu harcamalar.
Benim arkadas cevrem yok fazla,meselq kiyafetler alsam son trendlerden inanin giyecek yerim yok.
Yurt disindayim,ogrenciyim.Cocugum var.
Biriktiririm elime gecen nakiti.
Kendi kendinizi kandırmakla bu sorunu çözemezsiniz. Geçici çözümler bunlar. İradenize hakim olamadıktan sonra aldığınız altını da bozar harcarsınız, bankaya koyduğunuzu da çeker harcarsınız yani. Gerçek ve kalıcı çözüm istiyorsanız, önce iradenize hakim olmayı öğrenmelisiniz.
Bu arada, ben de çok biriktiren ve banka hesabında ciddi miktarda birikimi olan bir insanım. Bunun sebebi çok para harcamayı sevmemem, pahalı mallardan hoşlanmamam, ve kenarda birikmişimin olmasının bana 5 dakikalık harcama hevesinden daha fazla haz ve mutluluk vermesi.
Bu arada, ben de çok biriktiren ve banka hesabında ciddi miktarda birikimi olan bir insanım. Bunun sebebi çok para harcamayı sevmemem, pahalı mallardan hoşlanmamam, ve kenarda birikmişimin olmasının bana 5 dakikalık harcama hevesinden daha fazla haz ve mutluluk vermesi.
Şükürler olsun o konuda kendımı çok ıyı durduruyorum :))
Elimden gelse herseyı bırıktırcem
Geçenlerde bı kutu yaptım açmayayım dıye kolı bandıyla öyle bır sardım kı yukarıdanda para grmelik bişey açtım o doldukca zevk alıyorum
ayy ağzına kadar doldasa altın yappsam ne kadar varsaaaa
Elimden gelse herseyı bırıktırcem
Geçenlerde bı kutu yaptım açmayayım dıye kolı bandıyla öyle bır sardım kı yukarıdanda para grmelik bişey açtım o doldukca zevk alıyorum
ayy ağzına kadar doldasa altın yappsam ne kadar varsaaaa
Ben euro hesabı actım canım, orada euro bırıktırıyorum... Ilerde tatıl parası olarak kullanmak ıcın ama zamanı gelene kadar katı suretle dokunmayacagım...Hanımlar, hani bu para böööööyle insanın gozunde durdugu zaman hep harcanıyor ya, sizde de oluyor mu bilmiyorum ama, ben çok gereksiz harcama yapıyorum. Mesela bir gün çıkıyorum, sabahtan akşama kadar yeme içmeye 60-70 tl harcayıp, bir de üstüne bir sürü alışveriş yapıp geliyorum. Yani harcamak güzel tabii de, hiç birikimin olmaması da çok kötü oluyor
Bu savurganlığım yüzünden, bankaya hesap açtım sadece birikim için OLMADI..
en sonunda dedim ki Altın mı alsam? Aranızda birikim için altın alan var mı?
Hanımlar, hani bu para böööööyle insanın gozunde durdugu zaman hep harcanıyor ya, sizde de oluyor mu bilmiyorum ama, ben çok gereksiz harcama yapıyorum. Mesela bir gün çıkıyorum, sabahtan akşama kadar yeme içmeye 60-70 tl harcayıp, bir de üstüne bir sürü alışveriş yapıp geliyorum. Yani harcamak güzel tabii de, hiç birikimin olmaması da çok kötü oluyor
Bu savurganlığım yüzünden, bankaya hesap açtım sadece birikim için OLMADI..
en sonunda dedim ki Altın mı alsam? Aranızda birikim için altın alan var mı?
Ben çocuklarıma hesap açtım
Evde 3 aydan 3 aya kumbaranın içini doldurup bankaya yatırıyoruz
Çocuklarım 18 yaşına girdiği vakit yağmasada gürleyen eğitim için harcanacak ve belkide kendilerinin özeli için harcanacak hesapları var artık.
Tavsiye ederim ben çok iyi gidiyorum bu konuda .Ve diyorum o 3 ay boyunca sıkışsakta açılmayacak ve direkt bankaya yatacak ve öylede oldu . :)))