• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para biriktiren hanımlar bakabilir mi...

Ben de yılda 6 maaş fazla alıyorum onları kenara atmaya başladım bir de her ay altın alıyorum daha yeni başladım ama olsun iradeliyim :KK200:

Hanımlar, hani bu para böööööyle insanın gozunde durdugu zaman hep harcanıyor ya, sizde de oluyor mu bilmiyorum ama, ben çok gereksiz harcama yapıyorum. Mesela bir gün çıkıyorum, sabahtan akşama kadar yeme içmeye 60-70 tl harcayıp, bir de üstüne bir sürü alışveriş yapıp geliyorum. Yani harcamak güzel tabii de, hiç birikimin olmaması da çok kötü oluyor :KK43:
Bu savurganlığım yüzünden, bankaya hesap açtım sadece birikim için OLMADI..
en sonunda dedim ki Altın mı alsam? Aranızda birikim için altın alan var mı?
ben de bankaya ayrı hesap açtım oraya biriktiriyorum. yokmuş gibi davranıyorum o para. başka türlüsü olmaz zaten. altın birikimi yapmadım hiç bilmiyorum.

Para biriktirmeyi çok seviyorum, kenarda köşede paramın olduğunu bilmek beni gerçekten çok rahatlatıyor bunun faydasınıda gördüm. Küçük bi ameliyat olmuştum 800₺ yi biriktirdiğim parayla ödemiştim. Zor zamanlarda ilaç gibi geliyor.

Hanımlar, hani bu para böööööyle insanın gozunde durdugu zaman hep harcanıyor ya, sizde de oluyor mu bilmiyorum ama, ben çok gereksiz harcama yapıyorum. Mesela bir gün çıkıyorum, sabahtan akşama kadar yeme içmeye 60-70 tl harcayıp, bir de üstüne bir sürü alışveriş yapıp geliyorum. Yani harcamak güzel tabii de, hiç birikimin olmaması da çok kötü oluyor :KK43:
Bu savurganlığım yüzünden, bankaya hesap açtım sadece birikim için OLMADI..
en sonunda dedim ki Altın mı alsam? Aranızda birikim için altın alan var mı?
Mermerhaba bende sizin gibi çok alışveriş yapıyorum eşyaları koyacak yer bulamıyorum bazen bu harcama bin lirayı buluyor günlük ne beğensem alıyorum biriktiremiyorum

Yeni topikler açılmış :) herkes hoşgeldi bu arada :) evet birikimden bahsetmişsiniz. Ben öğrenciyim bende en azından aşırı derecede olmasa da bazen gereksiz harcıyorum ama işte bazen kendimi frenliyorum o konuda rahatım. Aslında biraz irade. Birde benim elimde nakit olunca bir sure donra harcıyorum. Yazın biriktirdiğim parayı ihtiyacım var diyip harcamıştım hala o para içime oturur. Bende çözümü biriktirdiğim parayı altına dolara çevirdim. Şuan için bir çeyreğim ve 30 dolarım var. Bu aydan itibaren de güne girdik. Aylık 50 lira. Onu aldığım zamanda artık o zaman altın dolar Euro hangisi denk gelirse çevireceğim.

Ya birde ben şunu anlamıyorum çoğumuzda artık marka takıntı olmuş durumda. Mesela şampuanlar çoğu kişi pantene kullanır. Ya kusura bakmayın ama 700 ml olan pantene şampuana ben niye 11-12 lira vereyim hacışakirin ve durunun 700 ml şampuanları 3.50 lira. Aradaki farkı kumbaraya atıyorum ben. Hacışakirin de bir marka değeri var yani. Bazı durumlarda bimin, a101 in urunlerini denemekten çekinmeyin. Uygun oluyor hemde.

Arkadaşlar ben de bekarım. Şöyle bir şey yaptım, döviz hesabı açtırdım. Dolar biriktiriyorum. Para değerini koruyor dolar olunca. Altın değer olarak dengeli değil pek.

Mermerhaba bende sizin gibi çok alışveriş yapıyorum eşyaları koyacak yer bulamıyorum bazen bu harcama bin lirayı buluyor günlük ne beğensem alıyorum biriktiremiyorum
Eşya koyacak yer bulamayanlar olmayanlara yollasa çok güzel olur

Ya birde ben şunu anlamıyorum çoğumuzda artık marka takıntı olmuş durumda. Mesela şampuanlar çoğu kişi pantene kullanır. Ya kusura bakmayın ama 700 ml olan pantene şampuana ben niye 11-12 lira vereyim hacışakirin ve durunun 700 ml şampuanları 3.50 lira. Aradaki farkı kumbaraya atıyorum ben. Hacışakirin de bir marka değeri var yani. Bazı durumlarda bimin, a101 in urunlerini denemekten çekinmeyin. Uygun oluyor hemde.
Pantene i markadan saymıyorlar artık :))

bu ay zam farkı alıcam ama o zamları biriktiricem.
birde maaşımın kalanını bankada bırakıyorum bebek için birikiyor.
uzun zamandır alışveriş yapmayı bıraktım ihtiyaç dışı hiçbirşey almıyorum.
ama araba aldık birkaç yere borçlandım taksitleri bitmedi.

kendinize bir hedef belirlerseniz çok istediğiniz birşey o gazla insan biriktirebiliyor benim gelirim giderim kendime ait .Ailem hayatta değil .Hayaller kurduğum bir beşik kertmem var :KK70: İlerde hayallerimi gerceklestirebilmek icin kimseye boyun bukmemek icin biriktirmek zorundayim. Bende baslayali cok olmadi 10 tane felan oldu . Birde altin isi uzun vadeli bir istir . eger aniden bozdurmaniz gerekecek bir durum olcaksa hic bulasmayin derim cok feci zarara girebilirsiniz .en azindan bir iki sene olsun onunuzde bozdurmak icin

Umarım her istediğiniz olur :) teşekkür ederim önerileriniz için..

Aynen bende öyleyim. Bende almıyorum. Hatta takip etmeyi bıraktım butik hesaplarını. :) Para biriktirmem lazım ciddi bir ilşkim var. İnan çok pişman oldum ilşkim başlayınca. Bir de babam rahatsızlandı. Devlet hastanesi olduğu halde o kadar para harcandı ki. İnsanın kenarda mutlaka birikimi olmalı o zaman anladım. Altın almaya karar verdim ben. Alırsam onu bozdurup harcamam.
Cüzdanda batıyor o para bana.

Babanız için çokca geçmiş olsun umarım şimdi iyidir. Altın bana da çok mantıklı geliyor, ben de galiba artık altın alacağım :)

Back
X