Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bende ilaç alerjiside var canım kullanamıyorum ☹️ kendi kendime terapi yapıyorum inşallah düzelir yoksa bugün yarın ölcm diyorum 🥴
aynı sorunlarla bende doktor doktor gezdim en son psikiyatride buldum kendimi yaygın anksiyete ve panik atak denildi..ilaca başladım 2 ay sonra terapilere başlıyacakmışım önce biraz sakinleşmen gerekiyor dedi doktor :KK43: ilacı kullanmak biraz zor geldi bana ama biraz sakinledim sanki kalp çarpıntım öldürecek hissi vermiyor ama devam ediyor hala

biraz sakinledim sanki kalp çarpıntım öldürecek hissi vermiyor ama devam ediyor hala
İlerleyen günlerde ilaç daha da etki etmeye başlayınca o da kalmayacak inşallah ilacın tam etki süresi 6 haftadan başlıyor terapiye de başlayınca daha da iyi olursunuz inşallah

aynı sorunlarla bende doktor doktor gezdim en son psikiyatride buldum kendimi yaygın anksiyete ve panik atak denildi..ilaca başladım 2 ay sonra terapilere başlıyacakmışım önce biraz sakinleşmen gerekiyor dedi doktor :KK43: ilacı kullanmak biraz zor geldi bana ama biraz sakinledim sanki kalp çarpıntım öldürecek hissi vermiyor ama devam ediyor hala
hangi ilaclara basladiniz

Selam kızlar benim gibi olan var mı hala sürekli kalp ağrısı çeken her an kalp krizi yapacak mış hissi gelen ayaklarda ellerde boşalma, korkma, endişe, kaygı her an ölckmiş korkusu yaaa bu panik atak ne kötüymüş be insan travma görünce bir daha düzelmiyor
Ve kalp doktoruna gittim egk çekildi ultrasondan da bakıldı bir sorun yok denildi, 🤦‍♀️
Ben varım canım. Benim de gitmediğim doktor kalmadı, ancak sorunun psikolojik kökenli olduğu söylendi. Şu an emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum, pandomim nedeniyle ekonomik olarak çok iyi durumda olamadığımız için psikolojik destek de alamıyorum. O nedenle kendi kendimin doktoru olmaya çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun bu duygu ve düşünce durumlarında? Muhtemelen aynı şeyleri yaşıyor ve hissediyoruz. Belki bir nebze de olsa iyi geliriz birbirimize. Ben mesela buraya gelmeden önce bu durumları yaşayan tek insanın kendim olduğunu düşünür daha çok stres olurdum. Ne zaman dışarı çıksam “insanlar ne kadar mutlu ve yaşama sevinciyle dolu bir de bana bak ne kadar karamsarım hayata karşı“ derdim. Ancak şimdi yalnız olmadığımı biliyorum bu bile bir nebze de olsa içimi rahatlatıyor. Neler yaptığımızı birbirimize anlatırsak bu süreçte iyi gelir diye düşünüyorum. Çünkü bizi ancak bizim gibi olanlar anlayabilir. 🧡

hangi ilaclara basladiniz
Cito.... ilac ismi vermek yasak galiba
Ya ben hala yarim doz iciyorum icimdeki ilac korkusunu atamiyorum cunku yarim doz ictigim halde aşırı uyuma istedigi ve sersemlik var üzerimde ...tam doz.alirsam sanki oğluma bakamam dikkatimi veremem korkusu yaşıyorum ve buna engel olamiyorum ..zaten hastalıgim aşırı endişe nasil olcak valla bilmiyorum bayramdan sonra doktora gidicem :KK43: eşim bayram tatilinde evde olucak o zman tam doz almaya başlarim diye dusunuyorum

Cito.... ilac ismi vermek yasak galiba
Ya ben hala yarim doz iciyorum icimdeki ilac korkusunu atamiyorum cunku yarim doz ictigim halde aşırı uyuma istedigi ve sersemlik var üzerimde ...tam doz.alirsam sanki oğluma bakamam dikkatimi veremem korkusu yaşıyorum ve buna engel olamiyorum ..zaten hastalıgim aşırı endişe nasil olcak valla bilmiyorum bayramdan sonra doktora gidicem :KK43: eşim bayram tatilinde evde olucak o zman tam doz almaya başlarim diye dusunuyorum
bende ayni ilaca basladım 5mg 10 gun oldu bende cok bise olmadı kac mg sizin ilacnz bide şöle soleyim 10 yılı askndr panik atak ankisiyetem var bu ilac mezvularnda baslarda bende cok tedirgin olurdum ve inanın psikolojik olarak butun yan etkileri yasardım biraz takmamaya calışın ben ilac ictim aceba ne etkisi olucak diye dusunmemeye calısın biliyorum cok zor hatta size imkansz gibi geliyo ama yıllarca ayni sorunu yasamis ilac korkusu yasamis biri olarak size tavsiyem bu

Ggerçekten hemen hemen ayni şeyleri yaşıyorum. Sürekli kendimi dinliyorum. Sanki kötü bi hastalık var gibi. Kiloma gun içinde belki 20 kere bakıyorum zayıflama var mı diye.istahsizlik zaten yok midem bulaniyo yedikçe. Eşim beni böyle gördükçe çok uzuluyo ama elimden bi şey gelmiyo
Aynı ben de öyleyim burada dertleşip birbirimize destek olalım yalnız olmadığımızı bildiğimizde biraz daha güç alabiliyoruz. Küçük fıtıksa korkma bende de var. Benim eşim de bıktı artık ona pek söylememeye çalışıyorum kendi başıma idare etmeye çalışıyorum ama bu hastalık çok zor birşey mücadele etmek çok zor hayattan hiç zevk almıyorum. Anksiyete sonrası depresyon da geliyor.

Bh arada bacagm agrıyor dedim bi mr daha cekelim dediler smdide priformis diye bsey cktı pazar günü acildeydim cok fena grip olmusum 2 tane serum yedim allah yardmcimız olsun ben ilacta kullanmıyorum sizofren olma korkusu kanser olma korkusu bende cok var bide ağrılarım oluyor benim onlar cok tetikliyor düsünsel takıntı var bnde hicbsey düsünmüyorsam bile beynimde aynı şarkı calar lanet bsey
Aslında bu ağrıları kendimiz yaratıyormuşuz. Aynı şeyler bana da oluyor çevremdeki herkes hayretle bakıyor ama ben onu sonuna kadar yaşıyorum. Karnım ağrısa bağırsaklarında bi şey var midemde hazımsızlık olsa mide kanseriyim. En son beyin mr i çektirdim baş ağrısından tümörden supheleniyordum çok şükür ki bi şey cikmadi

Aslında bu ağrıları kendimiz yaratıyormuşuz. Aynı şeyler bana da oluyor çevremdeki herkes hayretle bakıyor ama ben onu sonuna kadar yaşıyorum. Karnım ağrısa bağırsaklarında bi şey var midemde hazımsızlık olsa mide kanseriyim. En son beyin mr i çektirdim baş ağrısından tümörden supheleniyordum çok şükür ki bi şey cikmadi
Hep oyleyiz hayatımız gidiyor elden biz hastalıklarla ugrasiyoruz

kızlar hayrli geceler bise sorucam bu yabancılasma dedigniz nasıl bise ne hissediyosunuz yada nasil davraniyosunuz bana zaman zaman neden evliyim bu adam niye benim hayatimda benim burda ne isim var niye evlendimki gibi dusunceler geliyo ve esimden uzaklasiyorum konusmak bile istemiyorum uzun zamandr bukadar olmamisti bu sizin dedigniz gibi bisemi yoksa benim gercekten sevgim tukendimi kafamda surekli ayrlma istegi dusunceleri var okadar daralyorumki anlatamam

Xanax içip emziren var mı? 54 günlük bebeğim var paxera 30 kullanıyorum ama tetikledi anksiyetem xanax a başladım tekrar. 7 senedir anksiyete hastasıyım. Çok zor bi hamilelik yaşadım şimdi bebeğime bakarken zorlanıyorum

Xanax içip emziren var mı? 54 günlük bebeğim var paxera 30 kullanıyorum ama tetikledi anksiyetem xanax a başladım tekrar. 7 senedir anksiyete hastasıyım. Çok zor bi hamilelik yaşadım şimdi bebeğime bakarken zorlanıyorum
canım sanırım emzirmeyi kesmen lazım xanax emzirirken vermiyolar diye biliyorum cok zor bu durum anliyorum ama kendi saglgn icin ve bebegine daha saglkli bakabilmek icin doktorada sorsan sanirim emzirmeyi kes der cunku yengemde ayni sorunu yasiyo ve cocuk memeyi ısrarla brakmadigi icin bi turlu ilaca baslatmadi doktor bir bucuk yasinda cocugu

canım sanırım emzirmeyi kesmen lazım xanax emzirirken vermiyolar diye biliyorum cok zor bu durum anliyorum ama kendi saglgn icin ve bebegine daha saglkli bakabilmek icin doktorada sorsan sanirim emzirmeyi kes der cunku yengemde ayni sorunu yasiyo ve cocuk memeyi ısrarla brakmadigi icin bi turlu ilaca baslatmadi doktor bir bucuk yasinda cocugu
Valla emziriyorum ya. Yapacak bi şey yok. 0.5 mg xanax için anne sütünden mahrum kalmasın

Valla emziriyorum ya. Yapacak bi şey yok. 0.5 mg xanax için anne sütünden mahrum kalmasın
Yanlış düşünüyorsunuz nasıl yani anne sütünden mahrum kalmasın diyorsunuz ya ilaç süte geçiyorsa doktora danışmadan lütfen kullanmayın rica ediyorum kullanıyorsanız da doktora sorana kadar sütünüzü vermeyin

Ben bu düşünceyi idrak edemiyorum anne sütünden tabii ki mahrum kalmamalı çocuklar ama şuan verdiğiniz sütte ilaç var ise yine de gönlünüz razı mı ilaçlı anne sütü vermeye
Doktora, uzmana danışmadan vermeyin.

Ben bu düşünceyi idrak edemiyorum anne sütünden tabii ki mahrum kalmamalı çocuklar ama şuan verdiğiniz sütte ilaç var ise yine de gönlünüz razı mı ilaçlı anne sütü vermeye
Doktora, uzmana danışmadan vermeyin.
Hamileliğimden beri psikiyatr kontrolünde ilaç kullanıyorum şu anda da öyle. Hamileyken doğum doktorum da ilaçlar hakkında yorum yapmıyordu çocuk doktoru da yapmıyor. Bu işin piri psikiyatrlar. Çocuk doktoruna giden 100 kadından 1i ilaç kullanıyorsa psikiyatra gelen 100 kadının hepsi kullanıyor ayrıca bugün iç organlarına bakıldı, kan alındı ve temiz çok şükür ki

Hamileliğimden beri psikiyatr kontrolünde ilaç kullanıyorum şu anda da öyle. Hamileyken doğum doktorum da ilaçlar hakkında yorum yapmıyordu çocuk doktoru da yapmıyor. Bu işin piri psikiyatrlar. Çocuk doktoruna giden 100 kadından 1i ilaç kullanıyorsa psikiyatra gelen 100 kadının hepsi kullanıyor ayrıca bugün iç organlarına bakıldı, kan alındı ve temiz çok şükür ki
Emzirirken ilaç kullanmanın uygun olup olmadığını yahut hangi ilaç uygundur bunu siz yine de danışın

Yarın 1.5 ay sonraya aldığım terapi randevum var tam iyi oldum derken hayatımda birşeyler ters gidiyor bunlarla mücadele etmeyi de öğrenmek gerek sanırım çünkü hayat iniş çıkışlarla dolu...

Şunu da belirtmeliyim ki doktorumu çok ama çok seviyorum iyi ki sen varsın Okan Ufuk İpek iyi ki Allahım seni karşıma çıkarmış; derdimle dertlenen doktordan çok bir arkadaşça yaklaşan sanki aileden biriymiş gibi davranan kimi zaman keyifle sohbet ettiğim benim bugünlere gelmeme yardımcı olan ilk başta Allahıma şükür sonra da doktoruma şükranlarımı sunuyorum.

Bu hastalık geçmez demeyin eğer tedavinizi düzenli olursanız geçiyor. Doktorumla terapiye başladığım ilk zamanlar hala gözümün önüne gelir seansta doktorum anlatırdı benim kafam hep hastalık kurardı. İçimden şöyle derdim "üf doktor anlatıyorsun iyi hoş ama ben şu kapıdan çıktıktan sonra yine doktor arayışlarına giricem" desem de her yolu denemiş biri olarak artık terapiye de bir şans verme hakkımı kullanarak denemeye karar vermiştim. Seanstan çıktıktan sonra her ne kadar biraz rahatlama sağlasam da hemen iyileşme süreci oluşmadı. Yataktan çıkamadığım doktoruma telefonda çıkamıyorum hiçbir şey yapmak istemiyorum sadece yatmak istiyorum dediğim günleri unutmuş değilim. Allah düşmanıma bile vermesin dediğim bir hastalık ne insanda huzur bırakıyor ne ailede.

X