Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Arkadaşlar merhaba bende çok tuhaf şeyler yaşıyorum yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle son 1 aydır bağırsak problemi yaşıyorum yemekten sonra mide bulantısı halsizlik titreme hele tuvalete çıktıktan sonra çarpıntı bayılacak hissi yaşıyorum. Acildeki doktorlar panik atak olduğunu söylediler. Ben gastroentoloji doktoruna gittim hassas bağırsak sendromu olabilir dedi tranko buskas ve rennie şurup verdi. Çarpıntım olduğu için tranko buskas kullanmadım daha çok çarpıntı yapar diye. En sonunda düzelme olmadığı için ataklara dayanamayıp psikiyatr gittim o da tranko ve selectra verdi kaygı bozukluğu olduğunu söyledi. Korkudan ilacı kullanmadım en son kardiyolojiye gittim çarpıntı sorunum olmadığını psikiyatrın yazdıklarını kullanmamı istedi ama korkudan ilaçları almıyorum çarpıntı falan yapar mı diye.Yani sorun bağırsakta mı panik mi anlayamıyorum bilemiyorum ilaç kullanmak istemiyorum kendimi mi doktorlara ifade edemiyorum benimle aynı şeyleri yaşayanlardan yardım istiyorum lütfen hayat kalitem düştü resmen..
Aynılarının kat kat fazlasını yaşıyorum sakin ol düşünmemeye çalış .İki kere kolonoskopi oldum bana da hassa bagirsaj sendromu dedi doktor .Trans... İyi gelir doktorunu dinle

Kizlar geçen mayıs ayında 3 prof doktora gittim kardiyolojiye şimdi yine gitsemmi kalp kaç yılda bir muayene lazim.Carpintim oluyor gine

Kizlar geçen mayıs ayında 3 prof doktora gittim kardiyolojiye şimdi yine gitsemmi kalp kaç yılda bir muayene lazim.Carpintim oluyor gine
gitme canm bende 10küsür yldr bunlarla savasyorum en son gecen sene braktm doktor prof kalp doktoru dediki bak kac ay once ayni sikayetle geldin simdi gene geldin bana inanmiyosanda söyle dusunmeye calıs bunca zamandr bu hissettiklerimin bana bi zarari olmamis demekki bu sikayetlerden dolayi bana bise olmicak kendini bu sekilde ikna etmeye calıs psikolojik oldugna inandiginda zaten gecicek dedi oylede oldu zor oldu ama oldu inan o bitiyo baskasi baskliyo takicak bise illahaki buluyo insan bunu kabullen eger kabullenirsen cok daha kolay gecer

gitme canm bende 10küsür yldr bunlarla savasyorum en son gecen sene braktm doktor prof kalp doktoru dediki bak kac ay once ayni sikayetle geldin simdi gene geldin bana inanmiyosanda söyle dusunmeye calıs bunca zamandr bu hissettiklerimin bana bi zarari olmamis demekki bu sikayetlerden dolayi bana bise olmicak kendini bu sekilde ikna etmeye calıs psikolojik oldugna inandiginda zaten gecicek dedi oylede oldu zor oldu ama oldu inan o bitiyo baskasi baskliyo takicak bise illahaki buluyo insan bunu kabullen eger kabullenirsen cok daha kolay gecer
Gerçekten çok doğru diyorsun ama gelde anlat bunu içine nasıl sosyal hayatımi etkiliyor anlatamam.Ruyalar görüyorum onlardan ayri etkileniyorum.İnsallah atlatırız sağol cevabın icin

Sende kalple ilgili neler oluyor bende vuruyor göğsüme hızlı hızlı bazen nabzim artıyor.bazen kelebek çırpınıyor gibi

Bi ara anksiyetenin tavan yapmasıyla her an kötü birşey olacakmış korkusuyla çıldırma kontrolü kaybetme korkusu kendime çocuğuma zarar vereceğim korkusu ile evimde duramıyordum. Annemlere eşyalarımı toplayıp kaçıyordum. Evde ne huzur kaldı ne düzen 2 ay 3 ay bu böyle gitti. Sonra psikoterapi almaya başladım. Yavaş yavaş bu korkuyu yendim. Ama yine başımda anksiyete beynimde hep konuşuyor. Hastanelik olucam hastaneye yatırılacağım kendimi bilmeyeceğim korkusu var. Kendime çevreme evime yabancılaşma da yaşıyorum ve bunlar psikoz belirtisi mi diye çok korkuyorum gün boyu yataktan çıkmak çok zor benim için
Tam bu kismini bende yasadim kendimi kaybetcem aklimi yitirecem delirecem korkusu vardi.hatta 2.hamileligimde kurtaja karsi olamama ragmen kurtaj olmak istedim cunku delirecem sandim.kendine yabancilasma ust duzeydeydi hala kurtaj llan ben miyim kabullenemiyorum cok uzukuyorum.yasayan anlar

Sende kalple ilgili neler oluyor bende vuruyor göğsüme hızlı hızlı bazen nabzim artıyor.bazen kelebek çırpınıyor gibi
aynen canm carpnti bazen oyle oluyoduki halsz kaliyodum nefesimi toplayamiyidum okadar hzlaniyodu bazende surekli durup tekrar atıyo gibi oluyodu midemle kalbim arası biyerde sanki bi baloncuk patlıyomus gibi bazen göğüs kafesime kramp giryomus gibi surekli biseler oluyodu inan parmagm agrisa kalbe yoruyodum disim agrisa kesin kalbimden diyodum ama bi sure sora alsyosun sora bakyosun hep ayni sey ama bise olmuyo hayattasin ikna oluyosun gene oluyo arada ama oncedende olmustu diyip daha az korkuyosun ilac kullaniyosan duzenli kullan aksatma eger kullanmiyosan bas edemedigni dusunyosa mutlaka doktora git antidepresan basla ama ben boyle basederim diyosan kendine surekli telkinde bulun sakin ol de daha oncede olmustu gecmisti gene gecicek de nefesini kontrol et en onemlisi o hzli nefes alip vermek heycani dahada artryo nabzinda daha cok yukseliyo bu sekilde yaparsan bi sure sora kabulleniyo beyin

aynen canm carpnti bazen oyle oluyoduki halsz kaliyodum nefesimi toplayamiyidum okadar hzlaniyodu bazende surekli durup tekrar atıyo gibi oluyodu midemle kalbim arası biyerde sanki bi baloncuk patlıyomus gibi bazen göğüs kafesime kramp giryomus gibi surekli biseler oluyodu inan parmagm agrisa kalbe yoruyodum disim agrisa kesin kalbimden diyodum ama bi sure sora alsyosun sora bakyosun hep ayni sey ama bise olmuyo hayattasin ikna oluyosun gene oluyo arada ama oncedende olmustu diyip daha az korkuyosun ilac kullaniyosan duzenli kullan aksatma eger kullanmiyosan bas edemedigni dusunyosa mutlaka doktora git antidepresan basla ama ben boyle basederim diyosan kendine surekli telkinde bulun sakin ol de daha oncede olmustu gecmisti gene gecicek de nefesini kontrol et en onemlisi o hzli nefes alip vermek heycani dahada artryo nabzinda daha cok yukseliyo bu sekilde yaparsan bi sure sora kabulleniyo beyin
Bu ramazan gununde Allah senden razı olsun beni çok rahatlattın.

Bazen arada yoğunlaşıyor bişeyler tetikliyor sanırım birşeye üzüldüysen yahut kötü bir haber duyduysan bunlar hep tetikliyor bir randevu al git yine doktora belki kullandığın doz şuan yetmiyor olabilir erteleme ve üzülme geçecek iyi olduğun günler olduğu gibi arada kaygımız arttığı günler de oluyor maalesef hergün güllük gülistanlık olmuyor canım ben de aynı şekilde öyleyim bazen aşırı kaygı yaşıyorum bazı günler ise kaygısız neşeli mutluyum
Evet canım olmuyor hergun aynı. Çok şükür bu günümüze de

Bende de anksiyete var.7 numara dizisini izler miydiniz? Zeliha diye bir karakter vardı.Evdekilerden biri gecikse biraz başlardı yazmaya...Ya bi inşaatın yanından geçerken kafasına tuğla düşüp bayıldıysa,o sırada ordan geçen organ mafyası onu kaçırıp böbreklerini alıp ormana attilarsa....diye.İşte ben o Zelihayım :)) Kafamın içi festival gibi ama katılmak istemiyorum:) İlaca başladım.Tv,sosyal medya,gazete hepsini bıraktım.kisisel gelişim kitapları aldım.Büyükler hep dua eder ya Allah önce akıl sağlığı versin diye.Gercekten ne kadar önemliymiş.İnsallah hepimizin ruhu ve bedeni sifalanir bu ramazan.

Hayatımın en zor 1 yılını geçirdim ben malesef bu anksiyete yüzünden birine zarar vermekten korkuyordum, kendime zarar vermekten korkuyordum hemde aşırı derece de artık esir almıştı korkularım beni evde tek kalmak istemiyordum birşey yaparım diye ve malesef zarar verme opsesyonunds bu tarz düşünceler oluyormuş doktorum bana demişti ki benim intihar etme olasılığım seninkinden çok daha fazla sen bunu asla yapmazsın ihtimal bile vermiyorum demişti. Malesef bu rahatsızlık insanı mahvediyor Allah senin de yardımcın olsun canım
Çok teşekkür ederim canım allahım sana da tez zamanda şifa versin inşallah🙏🏻

Sabah çarpıntı ile uyandım.Sanki kalbim çıkacak tansiyon ölçtüm normal nabız normal ama yinede kalp atışını hissediyorum .Evdeki herkes uykuda acile gitsem rahatlarim 😔

Sabah çarpıntı ile uyandım.Sanki kalbim çıkacak tansiyon ölçtüm normal nabız normal ama yinede kalp atışını hissediyorum .Evdeki herkes uykuda acile gitsem rahatlarim 😔
ilac kullanıyomusun acile gitme sakın hic biseyin yok saglklısın bunlar tamamen zihin oyunu cok saat gecmis gerci yazalı belkide gittin acile ama bu acile gitme dusuncesi icin sana sakinlestrici vermedimi doktorun

ilac kullanıyomusun acile gitme sakın hic biseyin yok saglklısın bunlar tamamen zihin oyunu cok saat gecmis gerci yazalı belkide gittin acile ama bu acile gitme dusuncesi icin sana sakinlestrici vermedimi doktorun
Var cnm alıyorum gitmedim şükür .Şimdide midem aşırı gaz yapıyor nefes darlığı oluyor .sağ ol yazdığın icin

X