• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Iyi olacaksınız lütfen buna inanın. Dediginiz gibi ağrı zaten kaygı kaynaklı. Doktorumun da bana önerdiği şey bazen yapmaktan korktuğun şeyi yap. Mesela sıkıntılıyken, içime anksiyete sıkıntısı geldiğinde (biliyorusnuz o sıkıntıyı, normal can sıkıntısı değil) dışarı çıkıp arkadaşımla bulusmaktan korkarım. Onun yanında ne yapicam sıkıntı varken nasıl konusucam ya fenalasırsam vs. gibi düşüncelerim olur. Bu düşünceler geldiğinde yapacağın şeyi terketme der doktorum. Yap ve sonucunu gör. Çok büyük ihtimalle bir şey olmaz, olsa da o durumla baş etmeyi öğrenirsin bu da o durumla ilgili olumsuz düşünceni olumluya çevirir, bak düşündüğüm oldu ama gayet hallettin başardın kendine güven bu konuda mesajı verirsin diye telkin eder beni doktorum. Ben de sizle paylaşmak istedim bir de bunu aklınızın köşesinde tutun derim.
Allah razı olsun çok sağol. Aslında üzerine gidecektim ama çocuğum yanımda kötü olursam o da benle korkuyor o yüzden geri döndük. Bundan sonra kendi başıma gitmeye çalışacağım. Yanımda biri varken daha da kötü oluyorum nedense. Sen iyi misin şimdi?

Sana
Alıyorum canım ama henüz etki etmedi demekki. Bugün gezmeye gidecektik. Yola çıktık biraz gittik arabamızla eşime gidemiyorum geri dönelim dedim. Çünkü sıcak bastı beni ki hava da zaten çok sıcak yine karnıma değişik bir kaygıdan kaynaklı ağrı girdi. Panik yaptım. İyi olacak mıyım diye düşünüyorum ağlayıp durdum gün boyu ☹
Sana ilacının yanında etki edene kadar bi ilaç verdi mi

Allah razı olsun çok sağol. Aslında üzerine gidecektim ama çocuğum yanımda kötü olursam o da benle korkuyor o yüzden geri döndük. Bundan sonra kendi başıma gitmeye çalışacağım. Yanımda biri varken daha da kötü oluyorum nedense. Sen iyi misin şimdi?
Citoles kullanmaya başlayalı 2 ay oldu. Çok çok daha iyiyim ama hala sıkıntı geliyor. Atak geçirmiyorum ama iç sıkıntısı beni öldürecek. Çok bunalıyorum. Bazen her şeyi yapabilirim, sağlıklıyım, başarabilirim gibi geliyor, bazen de hep böyle kalıp hayatımı doğru dürüst geçiremeyecekmişim gibi hissediyorum.

Citoles kullanmaya başlayalı 2 ay oldu. Çok çok daha iyiyim ama hala sıkıntı geliyor. Atak geçirmiyorum ama iç sıkıntısı beni öldürecek. Çok bunalıyorum. Bazen her şeyi yapabilirim, sağlıklıyım, başarabilirim gibi geliyor, bazen de hep böyle kalıp hayatımı doğru dürüst geçiremeyecekmişim gibi hissediyorum.
Ben de öyleyim bazen yaşadığım çok saçma geliyor bazen de acıdan ölsem de kurtulsam diyorum. Zor bir rahatsızlık. Eskisi gibi olmak istiyorum ☹️

Ben de öyleyim bazen yaşadığım çok saçma geliyor bazen de acıdan ölsem de kurtulsam diyorum. Zor bir rahatsızlık. Eskisi gibi olmak istiyorum ☹
Bana da hiç yuva kuramayacak,çocuk sahibi olamayacak mıyım gibi geliyor. Erkek arkadaşım var,ciddi düşünüyoruz ama çok takıyorum nişan söz isteme evlilik vs. sürecini nasıl geçirirm, anksiyetem bi çok şeyi mahvedebilir. Hamilelik sürecimde anksiyetem yine gelirse ilaç da kullanamam ne yaparım bunları düşünüp daha da bunalıyorum

Citoles 2.3.kutuda çok iç sıkıntısı yapıyor sonra geçiyor ama bana da yapmıştı

Bu akşam yine ölecekmişim felç geçirecekmişim hissi var dün akşam çok iyiydim aslında bir gün bir günü tutmuyor

Bana da hiç yuva kuramayacak,çocuk sahibi olamayacak mıyım gibi geliyor. Erkek arkadaşım var,ciddi düşünüyoruz ama çok takıyorum nişan söz isteme evlilik vs. sürecini nasıl geçirirm, anksiyetem bi çok şeyi mahvedebilir. Hamilelik sürecimde anksiyetem yine gelirse ilaç da kullanamam ne yaparım bunları düşünüp daha da bunalıyorum
Allah verir inşallah bir kolaylığını. Hem ilaç tedavin senin de yeni sayılır. Çok daha iyi olursun inşallah.

Allah verir inşallah bir kolaylığını. Hem ilaç tedavin senin de yeni sayılır. Çok daha iyi olursun inşallah.
3 yıl önce atlatmıştım bunu işte şimdi corona zamanı tekrarlayınca anladım ki sıkıntılı dönemlerimde tekrarlayacak bu. O yüzden çok dert ediyorum.

İnsan iyi olunca bir daha eskisi gibi hissetmeyecek gibi geliyor ertesi gün tekrar kötü olunca iyice umutsuzluğa düşüyorum ben de
Aynı ben de öyle ilaç da içsem iyileşemicem gibi geliyor uzun zamandır üst üste iyi olduğum günler yok bi ara o kadar iyiydim ki o günler yine gelir mi hiç bilmiyorum

3 yıl önce atlatmıştım bunu işte şimdi corona zamanı tekrarlayınca anladım ki sıkıntılı dönemlerimde tekrarlayacak bu. O yüzden çok dert ediyorum.
Bana da doktor öyle söyledi. Çok moralim bozulmuştu ama terapiye ümit bağladım ben de. Davranışçı terapi çok uygunmuş bu rahatsızlık için. Şimdi kendime iyi bir psikolog bakıyorum.

Az önce bi atak geldi hatta bikaç atak ölüyorum hissi hemen tranko aldım dayanamadım 😔
Şimdi panik atakta kitabını okuyorum da atak gelince neden korkuyorsan onun üzerine git. Mesela kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsun kalk ve hafif tempoda koş. Kalp krizi geçiren insan koşamaz çünkü. Koştuğunu görünce bir şeyin olmadığını anlayacaksın diyor kitapta. Bakalım ben de uygulamaya çalışacağım.

Back
X