• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Hayır bişey olmaz canım korkma muadilini veriyorlar içindeki maddeler aynı sadece firma farklı arkadaşım zestat kullanıyordu ona daha önce Velorin veriyorlarmış eczacı yok diye Zestat vermiş kaç kutu zestat kullandı şimdi de Velorin vermiş dr u aynı demiş
Çok sağol canım. İnşallah iyi olurum.

Ben bugün terapiye gittim kızlar iyi geldi çok şükür 🤲🏻 doktorumla konuşunca rahatladım ağlamak istiyorsan ağlamalısın dedi hayatında buna da yer ver dedi şizofren miyim ben lütfen söyleyin dedim hayır yaygın anksiyete bozukluğu panik bozukluk dedi baya bi anlattı bakalım etkisi kaç gün sürer 😔

Çok sağol canım. İnşallah iyi olurum.
Ben de mesela paxil alıyordum çok uyku yaptı muadilini alıyorum paxera eski ilacım diye kabul etmedim bu sefer paxil kullanalım dedim Dr uma aşırı uyku yaptı bana aslında başkalarına yapmıyormuş ertesi akşam paxeraya geçtim

Ramazan’dan beridir iyi değilim. Ben normalde bir kaç ilaç daha kullanıyordum dr kontrolünde azaltmaya çalışıyordum en son 100mg olanı bırakacaktım ama kötü olunca dr biraz daha devam edelim dedi. Ama şuan etki var mi yok mu bilmiyorum ilacı içsem de kötüyüm içmesem de daha kötüyüm.
Sen yine Ramazandan beri ben geçen Ağustos ayından beri toparlayamadım ne kadar iyiydim geçen yaz resmen iyileştim diyordum senesi geliyor 😔

Doğru diyorsun canım. İşte anksiyete sahibi olmak böyle bir şey ya doktor farketmeden verdiyse diye düşünüyorum ☹. Allah razı olsun canım. İnşallah dediğin gibi bu ilaç daha iyi gelir.
Dr farketmeden verdiyse diye düşünme gittiğin zaman her zaman ilacını sor ne yazdığını ben hep sorarım hangi ilacı verdiniz diye e devletten reçetene de bakabilirsin canım

Prozac niye yazmadı acaba yurtdışında mutluluk hapı diye satılıyormuş eczanelerde çoğu kişi kullanıyormuş
Aslında prozac kullandın mı diye sordu hayır dedim. Onu yazayım dedi. Çıktım odasından baktım zedprex yazmış. Eczane aynı ilaçlar dedi ama bilemiyorum. İnşallah aynı etken maddeli farklı isimli ilaçlardır. Bir kaç kez daha oldu bugün elektrik çarpıyor gibi his.

Dr farketmeden verdiyse diye düşünme gittiğin zaman her zaman ilacını sor ne yazdığını ben hep sorarım hangi ilacı verdiniz diye e devletten reçetene de bakabilirsin canım
Ben de aynıydım ya Dr yanlış ilaç verdiyse ya eczacı başka piyasada bulunan ucuz olan muadilini verdiyse diye hep ilacın adını öğrenirdim😔

Aslında prozac kullandın mı diye sordu hayır dedim. Onu yazayım dedi. Çıktım odasından baktım zedprex yazmış. Eczane aynı ilaçlar dedi ama bilemiyorum. İnşallah aynı etken maddeli farklı isimli ilaçlardır. Bir kaç kez daha oldu bugün elektrik çarpıyor gibi his.
Yok o tarz yan etki yapmaz bence muadilidir hatta bu ilaç senin söylediğin şikayetlere göre daha iyidir o yüzden prozac yerine bunu vermiştir tahminimce canım sen şimdi ilaç değişti diye vesvese yapıyorsun korkma vücudun zaten faverine alışkın çok farklı yan etki yapacağını sanmam

Ben bugün terapiye gittim kızlar iyi geldi çok şükür 🤲🏻 doktorumla konuşunca rahatladım ağlamak istiyorsan ağlamalısın dedi hayatında buna da yer ver dedi şizofren miyim ben lütfen söyleyin dedim hayır yaygın anksiyete bozukluğu panik bozukluk dedi baya bi anlattı bakalım etkisi kaç gün sürer 😔
Çok şükür ya inşallah çok iyi olursun sen de bizler de. Doktorum çok pozitif ben hep böyle mi kalacağım dedim hiç öyle şey olur mu dedi. Ondan duymak daha iyi geliyor tabi. Terapi için randevu bulamadım. Korona ruh sağlığımıza epey etki etmiş. Herkes ya psikiyatriste ya psikoloğa gidiyor.

Yok o tarz yan etki yapmaz bence muadilidir hatta bu ilaç senin söylediğin şikayetlere göre daha iyidir o yüzden prozac yerine bunu vermiştir tahminimce canım sen şimdi ilaç değişti diye vesvese yapıyorsun korkma vücudun zaten faverine alışkın çok farklı yan etki yapacağını sanmam
İnşallah canım. Allah razı olsun. Ruhun hasta olması çok farklı. Karnın ağırsa ya da başka bir yerin gösterir burası dersin ama bizde öyle değil.

Çok şükür ya inşallah çok iyi olursun sen de bizler de. Doktorum çok pozitif ben hep böyle mi kalacağım dedim hiç öyle şey olur mu dedi. Ondan duymak daha iyi geliyor tabi. Terapi için randevu bulamadım. Korona ruh sağlığımıza epey etki etmiş. Herkes ya psikiyatriste ya psikoloğa gidiyor.
Aynen öyle devlette ilacımı bikaç kutu yazdırayım diye randevu baktım hiç yok dışarı çıksak korkuyoruz ya korona bulaştıysa diye ben de terapiye 3 haftada bir gidiyordum bu sefer 4 haftaya çıkardım fiyatlar pahalı diye ama bu sefer yine kötü oldum

İnşallah canım. Allah razı olsun. Ruhun hasta olması çok farklı. Karnın ağırsa ya da başka bir yerin gösterir burası dersin ama bizde öyle değil.
Başka yerin ağrıması da bizde farklı farklı düşüncelere sokuyor mesela dizim ağrıyor hastaneye gitmeye korkuyorum kafam kurup duruyor ya dizimde tümör varsa diye 😔

Ben de iyi olacağım günler gelecek mi diyorum hep 😔

Aynen öyle devlette ilacımı bikaç kutu yazdırayım diye randevu baktım hiç yok dışarı çıksak korkuyoruz ya korona bulaştıysa diye ben de terapiye 3 haftada bir gidiyordum bu sefer 4 haftaya çıkardım fiyatlar pahalı diye ama bu sefer yine kötü oldum
Psikolog bu ruh halin için öneride bulundu mu? Bazen sadece konuşmak da yetiyor ama bizlere bir yol göstermesi lazım psikologların.

Gelecek inşallah. Valla ümitliyim artık. Doktor bana çık gez dolaş dedi. Korona var dedim ama, olsun gez dedi. Yani şunu demek istedi evde durup da kendi kendine hastalık üretme.
Doğru demiş ama anksiyete çok geldiği zaman yorgun düşüyorsun gezmek istemiyorsun yatmak istiyorsun doktorum bugün bunun için o an yatmak istiyorsan yat daha sonra kalkmadın mı dedi kalktım dedim yatmak ihtiyacı hissettiğinde yat ağlamak istediğinde ağla duygularına engel olma niye geliyorlar diye korkma dedi

Doğru demiş ama anksiyete çok geldiği zaman yorgun düşüyorsun gezmek istemiyorsun yatmak istiyorsun doktorum bugün bunun için o an yatmak istiyorsan yat daha sonra kalkmadın mı dedi kalktım dedim yatmak ihtiyacı hissettiğinde yat ağlamak istediğinde ağla duygularına engel olma niye geliyorlar diye korkma dedi
Çok doğru demiş. Biz duygumuzdan korkuyoruz. Mesela midem bulanıyor. Ben karalar bağlıyorum niye midem bulanıyor diye. Halbuki normal bir durum. Herkesin başına gelebilir. Duygularımızı yönetmeyi öğrendiğimiz vakit iyi hissedeceğiz inşallah.

Back
X