- 19 Temmuz 2023
- 3
- 0
- 25
-
- Konu Sahibi _uyuyanguzel
Sizce ilaç kullanmalı mıyım 1 senedir çok ağırlastı ben direniyorum amaAnksiyete bu, nerde gorsem tanirim
Bende de uc yildir var ama kullanmadim hic bende direniyorumSizce ilaç kullanmalı mıyım 1 senedir çok ağırlastı ben direniyorum ama
Arkadaslar merhaba. Okuyanlar aynısını benzerini yaşayanlar cevaplarsa çok çok sevinirim. Ben 3 senedir rahatsızım 2. Hamileliğimde başladı herşey ve birden uzanırken aşırı korku endişe geldi evden dışarı attım kendimi ve geçti biraz sonea bu böyle ara sıra gelmeye başladı korktugum şeyleri yapınca çoğalıyordu ucaga bindiğimde falan oluyordu geceleri beni uyandırıp ataklar halinde geliyordu doğum yaptım ve biraz azaldı ama ruh halim çöktü aşırı mutsuz huzursuz hayattan zevk alamayan birine dönüştüm son 1 senedir de ağır ağır ataklar geçiriyorum aşırı fiziksel belirtilerde yaşıyorum gözde bulanık görme içim titriyor şeker hastası gibi aşşşırı korku endişe ölüm ve çıldırma korkusu tansiyon yüksekliği kalp atışlarım genelde 100 ü geçkin ve hep bi çarpıntı yaşıyorum hareket edince aşırı nefes darlıgı bazen kalpte tekleme baş dönmesi yaşıyorum ve bu yüzden atak geçiriyorum hareket etmeye yürümeye bile korkuyorum ama mecburum 2 cocugum var bazen bisiklet sürüyorum günde 3 4 saat bile sürdüğüm olsu ama hep bi nefes darlıgı ama böyle içten kesiliyot nefesim sanki birisi soluk borumu sıkıyor ilaçsız atlatmaya calısıyorum ama geçmiyor kızlae yaşayan var mı ? Her türlü kanı verdim mr girdim kardiyologlara gittim 2 ayrı birisi kalp kapakcıgın hava kacırıyor ama önemsiz dedi diğeri hiçbir şey yok dedi bilmiyorum geçmiyor ne yapmam lazım yaşayan var mı göğüs bölgemde hep ağrı var kalp sıkışması çarpması hızlı atımgırbette oturuyorum tr gitmek istiyorum ama nasıl uçağa binecegm diye düşünüyorum terapi alıylrum konusmalı 6 aydır bir tık faydası oldu ama geçmiyor hala
Bende de anksiyete var, son olarak boğazima tktim uc KBB gittim yok bir sey diyor, iki defa ultrason cektirdim yok bir sey diyor ama bogazim hep agriyor, buda mi psikolojik acabaAnksiyete bu bütün doktorlara gidin hiçbirinde birşey çıkmaz gitmediğim doktor kalmadı nöroloji ortopedi kbb hiçbirinde birşey çıkmadı aşırı bir korku oluyor başın çok ağrıyor evden dışarı çıkasın gelmiyor en kötü senaryoyu kuruyorsun hatta kafanda sinsi sinsi ilerliyor bir psikoloğa görünebilirsiniz iyi geliyor çünkü tamamen psikomatik oluyor bunlar
Aynen öyle size tavsiyem sakın internet araştırması yapmayın benimde bogazıö ağlıyordu hemde 1 ay hiç geçmedi internetten araştırdım da tiroıd falan çıkıyordu iyice kafayı yemiştim doktorlarda önermiyor zaten internet araştırması anksiyete bunlar hep 4 yıldır benimle birlikte kafayı meşgul edin sürekli stressiz kalın geçiyorBende de anksiyete var, son olarak boğazima tktim uc KBB gittim yok bir sey diyor, iki defa ultrason cektirdim yok bir sey diyor ama bogazim hep agriyor, buda mi psikolojik acaba
Çok geçmiş olsun. Bence de anksiyete. Ben ilaçsız geçiremiyorum. İlaçsız dayanmak çok zor her an değişik ruh halleri oluyor. Bir psikiyatriye gidin bence
Peki sizin bogaz nasil gecti? Troid yok, bademcik normal ne bilim herseye bakildi ama agri gecmiyor benimde genel olarak bir ay ama agri olarak iki haftadir bogaz problemi gecmiyor(Aynen öyle size tavsiyem sakın internet araştırması yapmayın benimde bogazıö ağlıyordu hemde 1 ay hiç geçmedi internetten araştırdım da tiroıd falan çıkıyordu iyice kafayı yemiştim doktorlarda önermiyor zaten internet araştırması anksiyete bunlar hep 4 yıldır benimle birlikte kafayı meşgul edin sürekli stressiz kalın geçiyor
Peki sizin bogaz nasil gecti? Troid yok, bademcik normal ne bilim herseye bakildi ama agri gecmiyor benimde genel olarak bir ay ama agri olarak iki haftadir bogaz problemi gecmiyor(
Ve benim en sevdigim sekerli seylerÇok stres yapmışsınız büyük ihtimalle sakinleşince geçecek benim sakinleşince geçiyor şöyle düşünün ben doktora gittim birşeyim yok bir sıkıntım yok niye bu kadar kafaya takıyorum ki geçecek elbet diye beyninize komut verin gerçekten psikolojik olarak ağrıyor anksiyetede sonra siz ve bedenizin sakinleşince kendiliğinden geçiyor benimki kendi kendine geçti beyni meşgul edin olumluma yapın stres yapmayın relax olun birde şekerli şeyler yemeyin düşman anksiyeteye şekerli yiyecekler
Aynılarını yaşadım hatta daha fazlasını. Gitmediğim doktor kalmadı sonuç koskoca bir panik atak ve anksiyete. Beş yıl oluyor ilaç kullanıyorum ama hala devam ediyor ataklar. Bende ayrıca bayılma hissi ve dünyadan kopmuşluk hissi de vardı. Gerçekten çok zorArkadaslar merhaba. Okuyanlar aynısını benzerini yaşayanlar cevaplarsa çok çok sevinirim. Ben 3 senedir rahatsızım 2. Hamileliğimde başladı herşey ve birden uzanırken aşırı korku endişe geldi evden dışarı attım kendimi ve geçti biraz sonea bu böyle ara sıra gelmeye başladı korktugum şeyleri yapınca çoğalıyordu ucaga bindiğimde falan oluyordu geceleri beni uyandırıp ataklar halinde geliyordu doğum yaptım ve biraz azaldı ama ruh halim çöktü aşırı mutsuz huzursuz hayattan zevk alamayan birine dönüştüm son 1 senedir de ağır ağır ataklar geçiriyorum aşırı fiziksel belirtilerde yaşıyorum gözde bulanık görme içim titriyor şeker hastası gibi aşşşırı korku endişe ölüm ve çıldırma korkusu tansiyon yüksekliği kalp atışlarım genelde 100 ü geçkin ve hep bi çarpıntı yaşıyorum hareket edince aşırı nefes darlıgı bazen kalpte tekleme baş dönmesi yaşıyorum ve bu yüzden atak geçiriyorum hareket etmeye yürümeye bile korkuyorum ama mecburum 2 cocugum var bazen bisiklet sürüyorum günde 3 4 saat bile sürdüğüm olsu ama hep bi nefes darlıgı ama böyle içten kesiliyot nefesim sanki birisi soluk borumu sıkıyor ilaçsız atlatmaya calısıyorum ama geçmiyor kızlae yaşayan var mı ? Her türlü kanı verdim mr girdim kardiyologlara gittim 2 ayrı birisi kalp kapakcıgın hava kacırıyor ama önemsiz dedi diğeri hiçbir şey yok dedi bilmiyorum geçmiyor ne yapmam lazım yaşayan var mı göğüs bölgemde hep ağrı var kalp sıkışması çarpması hızlı atımgırbette oturuyorum tr gitmek istiyorum ama nasıl uçağa binecegm diye düşünüyorum terapi alıylrum konusmalı 6 aydır bir tık faydası oldu ama geçmiyor hala
Bire bir aynı şeyleri yaşıyorum sürekli sol göğüs ağrısı sol omuz ve kol ağrısı ölüm korkusu , midede şişkinlik sürekli kendini yorgun hissetme , uyuyama ve erken uyanma sabah dayak yemiş gibi kalkma , sersemlik beyim çalışmıyor gibi hissetme ve sayamayacağım bir çok belirti var , 6 kez kardiyoloji gittim 4 kere dahileye 3-5 kere fizik tedavi ama onlarda herşey temiz çıktı en son psikiyatriye yönlendirdiler panik bozukluk ve fibromiyalji teşhisi kondu. Aynı şekilde bende gurbette yaşıyorum ve uçağa binip memlekete gidemiyorum korkudan. Allah yardımcımız olsunArkadaslar merhaba. Okuyanlar aynısını benzerini yaşayanlar cevaplarsa çok çok sevinirim. Ben 3 senedir rahatsızım 2. Hamileliğimde başladı herşey ve birden uzanırken aşırı korku endişe geldi evden dışarı attım kendimi ve geçti biraz sonea bu böyle ara sıra gelmeye başladı korktugum şeyleri yapınca çoğalıyordu ucaga bindiğimde falan oluyordu geceleri beni uyandırıp ataklar halinde geliyordu doğum yaptım ve biraz azaldı ama ruh halim çöktü aşırı mutsuz huzursuz hayattan zevk alamayan birine dönüştüm son 1 senedir de ağır ağır ataklar geçiriyorum aşırı fiziksel belirtilerde yaşıyorum gözde bulanık görme içim titriyor şeker hastası gibi aşşşırı korku endişe ölüm ve çıldırma korkusu tansiyon yüksekliği kalp atışlarım genelde 100 ü geçkin ve hep bi çarpıntı yaşıyorum hareket edince aşırı nefes darlıgı bazen kalpte tekleme baş dönmesi yaşıyorum ve bu yüzden atak geçiriyorum hareket etmeye yürümeye bile korkuyorum ama mecburum 2 cocugum var bazen bisiklet sürüyorum günde 3 4 saat bile sürdüğüm olsu ama hep bi nefes darlıgı ama böyle içten kesiliyot nefesim sanki birisi soluk borumu sıkıyor ilaçsız atlatmaya calısıyorum ama geçmiyor kızlae yaşayan var mı ? Her türlü kanı verdim mr girdim kardiyologlara gittim 2 ayrı birisi kalp kapakcıgın hava kacırıyor ama önemsiz dedi diğeri hiçbir şey yok dedi bilmiyorum geçmiyor ne yapmam lazım yaşayan var mı göğüs bölgemde hep ağrı var kalp sıkışması çarpması hızlı atımgırbette oturuyorum tr gitmek istiyorum ama nasıl uçağa binecegm diye düşünüyorum terapi alıylrum konusmalı 6 aydır bir tık faydası oldu ama geçmiyor hala
Çok geçmiş olsun. Bu belirtilerin aynısı var bende. Şişkinlik, çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik, vücutta huzursuzluk, uyuyamama,sabahları çarpıntı ve nefes darlığı ile uyanma, sabah işe giderken sağa sola yalpalayarak gitme, sanki boğazım tıkanmış gibi bir his ve malesef 7/24 hiç dinmeyen kulak çınlaması. Say say bitmez. 8 aydır ben de çözüm bulamadım. Hele ki bu nefes darlığı ve çınlama beni öldürecek. Akciğer ve temiz deniliyor.Bire bir aynı şeyleri yaşıyorum sürekli sol göğüs ağrısı sol omuz ve kol ağrısı ölüm korkusu , midede şişkinlik sürekli kendini yorgun hissetme , uyuyama ve erken uyanma sabah dayak yemiş gibi kalkma , sersemlik beyim çalışmıyor gibi hissetme ve sayamayacağım bir çok belirti var , 6 kez kardiyoloji gittim 4 kere dahileye 3-5 kere fizik tedavi ama onlarda herşey temiz çıktı en son psikiyatriye yönlendirdiler panik bozukluk ve fibromiyalji teşhisi kondu. Aynı şekilde bende gurbette yaşıyorum ve uçağa binip memlekete gidemiyorum korkudan. Allah yardımcımız olsun
Çok geçmiş olsun bende inandıramıyorum kendimi ama zaten organik bir bozukluk olmadığı sürece psikolojik olarak adlandırılıyor tüm hastalıklar ama sorun şurada başka insanlara psikolojik kökenli deyince sanki kendimiz uyduruyormuş gibi görüyorlar o dahada sinir bozucuÇok geçmiş olsun. Bu belirtilerin aynısı var bende. Şişkinlik, çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik, vücutta huzursuzluk, uyuyamama,sabahları çarpıntı ve nefes darlığı ile uyanma, sabah işe giderken sağa sola yalpalayarak gitme, sanki boğazım tıkanmış gibi bir his ve malesef 7/24 hiç dinmeyen kulak çınlaması. Say say bitmez. 8 aydır ben de çözüm bulamadım. Hele ki bu nefes darlığı ve çınlama beni öldürecek. Akciğer ve temiz deniliyor.
Bunlar psikolojik olamaz bence