Panik bozukluk anksiyete

Bende bir bakıyorsunuz mükemmelim sonra birden geliyor bişiler panik atak yaşamıyorum ben çarpıntı geliyor bana

Canım öyle yapmaya çalışıyorum telkin ediyorum devamlı kendimi bişey olsa doktor görürdü sonuçta okudular ettiler bilir falan diye bol bol telkib veriyorum öyle biraz rahatlıyorum
Nasıl sin canım benim nefes darlığı geçti onu unuttum sıra göğüs ağrılarında 🥺

Nasıl sin canım benim nefes darlığı geçti onu unuttum sıra göğüs ağrılarında 🥺
Yine nefes darlığım tuttu bu saatte . Gazdan mi baska biseyden anlamadım. 2 saatir uyumaya çalışıyorum olmuyor. Eskiden ağızdan nefes alıyordum şimdi sanki ağızdan da nefes almakta zorlanıyorum.

Nefes darlığını psikolojiye bağlayanlara ozellikle bazı doktorlara sesleniyorum. Yaw Allah aşkına bunun neresi psikolojik. Nefes alamıyorum işte. Anlayın artık beni. 😡😡😥😥
Yarın hastaneye yetisirsem doktora haykiracagim yeter yeter diye.
Tıp o kadar ilerlemiş nefes darlığıma bir çare bulamdiniz diye isyan edeceğim.😥😥😥😥 Tutturmussunuz psikolojik diye. İnsan hastalığının psikolojik olup olmadığını az çok bilmez mi?

Bu arada sen nasil oldun? Umarım sizinki geçti.

Bu nefes darlığınin nedenleri ne olabilir ?
Kalp ise temiz , akciğer ise sorun yok, Ferritin ve demir ise normal aralıklarda , Burun ise et var ama bu derece sıkıntı yapmaz diyor doktorlar ki hemen hemen herkesin burnunda et var diyor doktorlar.

Uyuduğum zaman ağzımdan salya akıyor , arabaya bindigimde karnım ağrıyor ve indikten kısa bir süre sonra nefes darlığım daha da artıyor. Mide reflüsü veya pankreas nefes darlığı yapar mı bilmiyorum. Ultrasonda bunlar ile ilgili hastalık belli oluyor mu ? İlla endoskopiye mi girmek lazım?

Yine nefes darlığım tuttu bu saatte . Gazdan mi baska biseyden anlamadım. 2 saatir uyumaya çalışıyorum olmuyor. Eskiden ağızdan nefes alıyordum şimdi sanki ağızdan da nefes almakta zorlanıyorum.

Nefes darlığını psikolojiye bağlayanlara ozellikle bazı doktorlara sesleniyorum. Yaw Allah aşkına bunun neresi psikolojik. Nefes alamıyorum işte. Anlayın artık beni. 😡😡😥😥
Tıp o kadar ilerlemiş nefes darlığıma bir çare bulamdiniz diye isyan edeceğim.😥😥😥😥 Tutturmussunuz psikolojik diye. İnsan hastalığının psikolojik olup olmadığını az çok bilmez mi?

Kalp ise temiz , akciğer ise sorun yok, Ferritin ve demir ise normal aralıklarda , Burun ise et var ama bu derece sıkıntı yapmaz diyor doktorlar ki hemen hemen herkesin burnunda et var diyor doktorlar.

Uyuduğum zaman ağzımdan salya akıyor , arabaya bindigimde karnım ağrıyor ve indikten kısa bir süre sonra nefes darlığım daha da artıyor. Mide reflüsü veya pankreas nefes darlığı yapar mı bilmiyorum. Ultrasonda bunlar ile ilgili hastalık belli oluyor mu ? İlla endoskopiye mi girmek lazım?
Merhaba canım Mide rahatsızlığı kesinlik lr nefes darlığı yapıyor sende kaygılaninca bu durum artıyor evet bütün doktor lar bişey bulamayınca psikolojik diye gecistryla ben yaklaşık 2 aydır yaşıyor um sanki nefesim yetmiyor gibi hissediyorum çok tuhaf ama spor yapıyorum müzik dinliyorum iş güç unuturuyir en azından oturup nefesini dinlemekten iyidir

Ben tam iyi oluyorum ama zihnim sürekli kalbimi kontrol altına almak istiyor oda harekete geçiriyor ve çarpıntı yapıyor
İki haftadır yoğun anksıyete yaşıyorum kaygılar yoğun geçiyor ve benı çok zorluyor gün ıcınde hıc gecmıyor ılacı bırakmıştım tekrar başladım nasıl baş edeceğiz Allah yardımcımız olsun

İki haftadır yoğun anksıyete yaşıyorum kaygılar yoğun geçiyor ve benı çok zorluyor gün ıcınde hıc gecmıyor ılacı bırakmıştım tekrar başladım nasıl baş edeceğiz Allah yardımcımız olsun
Oyle ya da böyle bununla yaşamayı öğreniyoruz. Allah hepimize yardim etsin

Oyle ya da böyle bununla yaşamayı öğreniyoruz. Allah hepimize yardim etsin
Beş yıllık evlıyım beş yıldır da bu sorunla savaşıyorum ılac kullanırken çok ıyıydım ama bırakınca tekrar başa döndüm yaşayan anlar bırtek esıme söylüyorum anlamaya calısıyor başka şeyler düşün diyor ama elımdekı bısey degıl basa döndüm ve bu defa da uyuyamama korkusu gecelerı aklıma gelıyor ıstemsız uyku ılacı da verdı doktor ama sureklı ona bagımlı kalmak istemiyorum burada sızlerle paylaşmak biraz da olsa rahatlattı ınsallah asarız dıger normal ınsanlara özenır oldum ve nazarın etkısı de bu hastalıkta çok büyük diye düşünüyorum dua okutsam bı hocaya acaba Iyı gelırmı

Beş yıllık evlıyım beş yıldır da bu sorunla savaşıyorum ılac kullanırken çok ıyıydım ama bırakınca tekrar başa döndüm yaşayan anlar bırtek esıme söylüyorum anlamaya calısıyor başka şeyler düşün diyor ama elımdekı bısey degıl basa döndüm ve bu defa da uyuyamama korkusu gecelerı aklıma gelıyor ıstemsız uyku ılacı da verdı doktor ama sureklı ona bagımlı kalmak istemiyorum burada sızlerle paylaşmak biraz da olsa rahatlattı ınsallah asarız dıger normal ınsanlara özenır oldum ve nazarın etkısı de bu hastalıkta çok büyük diye düşünüyorum dua okutsam bı hocaya acaba Iyı gelırmı
Sanki beni anlatmışsın. Aynı durumdayız. Ben de buraya yazınca biraz rahatlıyorum. Hocaya okutmak konusunda yorumsuzum ama iyi gelir mi bilemiyorum. Ben yaptım ama pek faydası olmadı

Sanki beni anlatmışsın. Aynı durumdayız. Ben de buraya yazınca biraz rahatlıyorum. Hocaya okutmak konusunda yorumsuzum ama iyi gelir mi bilemiyorum. Ben yaptım ama pek faydası olmadı
Siz ilaç kullanıyor musunuz peki tam olarak sızın sıkıntılarınız neler

Siz ilaç kullanıyor musunuz peki tam olarak sızın sıkıntılarınız neler
Evet ilaç kullanıyorum. Anksiyete var bende de. Kötü bir şey olacakmış hissi ve ardından gelen el kol uyuşması mide bulantısı kusma vs. Aşırı titremeye başlıyorum

Arkadaşlar öncelikle merhabalar 24 yaşında bir çocuk annesiyim evliyim. Ben bundan yaklaşık 6-7 ay önce yanii Eylül ayıydı sanırım panik atak yaşadım daha sonra sürekli olarak ölüm korkusu çarpıntı VS yaşadım kalbimin hasta olduğunu düşündüm ve 2 adet kardiyoloji uzmanına göründüm eko ve holter cihazı taktırdım kan değerleri akciğer filmi VS vs hepsi temiz çıktı ve doktorlar sorun görmedi en son psikiyatri bölümünü gittim ve doktor panik bozukluk teşhisi koydu ilaç kullandım yaklaşık 6 ay anafranil 10 mg ve ansiox ama onu 1 ay kadar kullandım kesti. Şimdi tek sorum şu ben panik atak yaşamıyorum gayet iyi hissediyorum kendimi ama sürekli kalbimi ve nabzımı dinliyorum ölçüyorum aklım düşüncem sürekli kalbimde bunu nasıl aşabilirim benim gibi olanlar varsa yardımcı olur musunuz?
Tekrar doktoruna görünmelisin

Midede yapıyor biz kaygılaninca alıyor basjni gidiyor nefes darlığı ben unuttum o nefes darlığıni takmıyorum şimdilik doktora gittim yine ilaç verdi dozajı düşük başlycm

Şuan nasılsın?

Nasıl oldunuz bu nefes darlığı artık benim içinden çıkamayacağım bir hal aldı hiç birşey yok deniyor ama bana aldığım nefes yetmiyor yemek yerken su içerken bile zorlanıyorum

Nasıl oldunuz bu nefes darlığı artık benim içinden çıkamayacağım bir hal aldı hiç birşey yok deniyor ama bana aldığım nefes yetmiyor yemek yerken su içerken bile zorlanıyorum
Malesef 6 aydan fazla oldu. Aynıyım.Dün tekrar kalp için kontrole. Kalpte sorun yok dedi doktor. Ama gel görki söylediğiniz gibi bana da yetmiyor. Karnımı tam sisiremiyorum. Kalp ve akciğer temiz. Ama carpintim bayağı var. Doktor başka yerlerde de sıkıntı varsa kalp haliyle etkileniyor dedi. Resmen yaşayan ölüyüm. Psikolojim ve sosyal hayatim sıfır.

Malesef 6 aydan fazla oldu. Aynıyım.Dün tekrar kalp için kontrole. Kalpte sorun yok dedi doktor. Ama gel görki söylediğiniz gibi bana da yetmiyor. Karnımı tam sisiremiyorum. Kalp ve akciğer temiz. Ama carpintim bayağı var. Doktor başka yerlerde de sıkıntı varsa kalp haliyle etkileniyor dedi. Resmen yaşayan ölüyüm. Psikolojim ve sosyal hayatim sıfır.
Bana da 3 ayı geçti gitmediğim doktor kalmadı neyin nesi ise geçmiyor gece uyurken hiç bi sorun yok ama gün içinde nefes alamamaktan yemek yiyemez hale geldim

X