• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak

persephone__

zamanı tanrı yaşar,insanoğlu hep ölmek için doğmuş
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
1.339
1.678
53
31
Hanımlar bir kaç haftadır terapiste gidiyorum ve beni psikiatriste yönlendirdi psikiatrist de panik atak teşhisi koydu.
Aslında ilaç yazacaktı ama ben küçüklüğümde yaşadığım bir olay yüzünden ilaç içmekten çok korkuyorum mecbur kalmadıkça içemiyorum içince de genelde kusuyorum.
İstemeyince de doktor yazmadı çünkü ilaç içmek seni bu kadar kötü etkiliyorsa zaten sana fayda sağlamasını bekleyemeyiz dedi.
Bide ergenlik döneminde de anti depresan kullanmıştım ve bırakmak çok zorlu bir süreçti.
Doktorun söylediklerinden pek bişey anlamadım zaten ama eve gelince panik atak belirtileri yazdım, 13 tane çıktı. Bu belirtilerden 4'ü size uyuyorsa panik atak vardır yazdı ama bende 13'ü de var.
Ama normalde çok sakin hiç kimseye sinirlenmeyen bir insanım ama eşim söz konusu oldu mu kendimi kontrol edemiyorum krize giriyorum. Yani genel bir durum değil ama onla tartışınca kalbim sıkışıyor çıldıracağımı ölceğimi hissediyorum yani bu kadar da değil ama anlatamıyorum o duyguyu. Gerçekten çok ama çok korkuyorum.
Başka bu rahatsızlığı önceden geçirip bitirmiş var mı tecrübelerini paylaşabilir mi?
Hanımlar cidden içim rahat değil lütfen demorlize edecek yorumlar yapmayın öğrendiğimden beri gerçekten çok üzgünüm.

Esinle tartistiginda yasadigin atak kaybetme korkusundan. Ilac degilde atak geldiginde kullanabilecegin damlalar oluyor suyun icine damlatip iciyorsun dr un verebilirdi. Bende panik atak hastasiyim 1 yildir ilacsiz idare ediyorum ve hamileyim hormonlarin etkisiyle kotu oluyorum:( ama dr asla ilac vermiyor. Sana tavsiyem nefes alma tekniklerini ogren nette var esini bilgilendir bu konuda psikologda baska bi cozum spor yap kapali alanlarda durma eger bunlar yeterli olmuyorsa da ilac tedavini 1 yil boyunca gor ana asla kafana gore ilacini kesme cunku tedavi cope gidiyor.gecmus olsun simdiden:))

Esinle tartistiginda yasadigin atak kaybetme korkusundan. Ilac degilde atak geldiginde kullanabilecegin damlalar oluyor suyun icine damlatip iciyorsun dr un verebilirdi. Bende panik atak hastasiyim 1 yildir ilacsiz idare ediyorum ve hamileyim hormonlarin etkisiyle kotu oluyorum:KK43: ama dr asla ilac vermiyor. Sana tavsiyem nefes alma tekniklerini ogren nette var esini bilgilendir bu konuda psikologda baska bi cozum spor yap kapali alanlarda durma eger bunlar yeterli olmuyorsa da ilac tedavini 1 yil boyunca gor ana asla kafana gore ilacini kesme cunku tedavi cope gidiyor.gecmus olsun simdiden:))
Çok teşekkür ederim. Devlet hastanesindeki doktorlar yoğunluktan dolayı fazla ilgilenemiyod. Sanırım özel bir psikiatriste gitsem daha ayrıntılı bir yol çizebilşr.

Çok teşekkür ederim. Devlet hastanesindeki doktorlar yoğunluktan dolayı fazla ilgilenemiyod. Sanırım özel bir psikiatriste gitsem daha ayrıntılı bir yol çizebilşr.
Tabi dr onemli cnm zaten panik atakta tek bir hap var genelde onu veriyorlar tabi bu hastaligin seyrine gore degisiyor dedigim gibi bu hastalikla savasmak icin once kabullenmek sonrada beynimizde yarattigimiz korkulari yenmek gerek

Bendede ayni rahatsizlik var, atak gelince onu kovuyorum, şöyleki ben senden gucluyum Allahim beni koruyor korkmuyorum dedikden sonra cok rahatliyorum, kotu bi durum bende soyle oluyor bi sicaklik geliyor, bas donmesi, gozde bulaniklik, kalp atisi cogaliyo, gecmiş olsun, beyin alti bi durum yenmeye calis, sen ondan guclusun unutma!

1.5ay önce erkek arkadaşım benden ayrıldı. Panik atak olduğunu söyledi ve bunun sebebi olarak beni görüyor. Doktor teşhisi koyuldu mu bilmiyorum ama son zamanlarda çok kötü durumdaydı.

Erkek arkadaşım da kalp ritim bozukluğu çıktı. Bu rahatsızlıkla başladı herşey. En ufak bir kalp çarpıntısında kalp krizi geçirdiğini sanıyordu. Defalarca doktora gidip muayene oldu. Hiç birşey çıkmadı. Bu sorunu bitti bu sefer de basının arka kısmına ve boynuna ağrı girmiş. Haftalarca ağrısı geçmedi ve hep kafaya takıyordu. En mutlu anımızda bile birden düşüncelere dalıyor ve vücudundaki agrılardan bahsediyordu. Sürekli vücudunu düşünür olmuştu. Bası ve boyunu için de doktora gitti. Doktor kas gevşetici vermi . Kullandı ama tatmin olmadı. Gitti mr çektirdi. Neyseki mr da birşey çıkmayınca rahatladı ve yüzü biraz olsun gülmeye başlamıştı.

Kısa sürdü ama. Daha sonra da nefes alamıyorum,aldığım nefes yetmiyor gibi hissediyorum demeye başladı. Uzun bir süre de buna taktı kafayı ve mutlulıgumuza engel oldu bu davranışları hep . doktora gitti burnundaki etleri aldırdı. Yine de nefesi düzelmediği için hiç iyi hissetmedi kendini.

Bunalıma girdi bu durum yüzünden. Ve beni suçladı sen sebep oldun diye. Ayrıldı benden git başkasını kötü yap dedi bana. Sanırım dönmeyecek bana.

Ayrı şehirlerdeyiz. Son zamanlarda yanıma gelmiyordu otobüsten korkuyorum nefes alamoyorum tramvaydan korkuyorum diye. Ölmekten korkuyordu öleceğini sanıyordu. Son zamanlarda bacaklarının titrediğini nefes alamadığını kalbinin çarptiğini vs söylüyordu.

13 yıldır psikiatristlerin verdiği ilaçlardan 3 günde hipnoz ile kurtuldum teşekkürler Doçent. Dr Ali ilseven
Tavsiye ederim.

Back