- 17 Ocak 2012
- 1.565
- 295
tabiki bebek büyüdükce vücudumuzdaki kan miktari artiyor.dolayisiyla kalbin pompaladigi kan mikatari yani yaptigi is artiyor.bu yüzden gebelikte nabiz yükselir deniliyor.arti bebek büyüdülce diyaframa baski yapiyor.kalbi yukari dogru itiyor.buda nefes darligi yapiyor.evet bunlar daha cok 3.trimesterde artan yogunluk gösteren belirtiler deniliyor.cünkü bir bebekler en cok bu dönem büyüyüp kilo aliyorlar.benim kilomda var.o yüzden nefesim daha cok daraliyor.hamileyken almadim hic kilo.öncesinde vardi zaten.
evet canim preeklemsi yüksek tansiyon, ödem olusmasi vücutta, böbrek yetmezligi ile ortaya cikar.benim tansiyonum 200 i geciyordu ilk gebeligimde.o yüzden 34.haftamda apar topar sezeryana aldilar tehlikeli diye.böbreklerim de calismadi.günde 2 litre su iiciyordum ama bütün gün bir cay bardagi kadar kücük tuvaletim ancak oluyordu.tehlikeli bir durum anliyacagin.birde sinsi bir hastalik.ikinci hamilelikte tekraralama riski cok yüksek dediler o yüzden günlük tansiyonumu ölcüyorum.ilkindede aniden cikmisti ortaya.simdilik tansiyon iyi.insallah tekrarlamaz.
ama iste panik atak olunca herseyi normalmis gibi karsilayamiyorsun.daha cok kafana takiyorsun.bende birde simdi gebelik sekeri cikti.hersey üst üste geliyor.isyan etmek istemiyorum ama baska cocuk istemiyorum.hamileliklerim cok zor geciyor.zaten bu bebiste planli degildi.süpriz oldu.hayirlisi.
olsun cnm 2 çocuk normal.ilk çocugun kardeşsiz kalmaz.inşallah bir sorun olmadan tamamlarız hepimiz.benim şeker değerlerimde biraz yüksek.100 gr lık yaptırdım.dahiliye normal dedi ama bilmiorum ben yinede korkuyorum.panik ataklı olarak sen diyetmi yapıyorsun.iğnemi benim değerler açlık 86.1.saat 150 2.saat 175 3.saat150.kadın doğumcuma daha göstermedim.