Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

rukiye bu sefer doğurdu sanırım:)bizim burasıda serin karadeniz bu hafta serindi.cnm sen normal doğummu düşünüyorsun.çarpıntın varmışya bu normal doğuma engelmi.ara ara çarpıntı bendede oluyor.birde yakma işleminden bahsetmişsiniz gerideki sayfalarda ne yakması kalple alakalımı

Ayy canım yaa, evet doğurdu herhalde.. İnşaAllah dualarımız yardımcı olmuştur ona..
Normal doğum düşünmüyorum canım benim.. Nasıl düşünebilirim ki.. Aslında elimde olsa seezeryanda istemem ama başka seçeneğim yok dimi.. İlk doğumum normaldi ve olabilecek en zor doğumlardandı.. Masada kalıyorduk oğlumda bende.. Şİmdi asla cesaret edemem normal doğuma.. Bugün kontrolüm vardı.. Doktora sezeryan işini sordum.. Mecbur olnadıkça sezeryan yok dedi.. Oysa ben, daha hamile kalmadan bu dokotra gitmiştim ve demiştim ki: " Bakın, beni sezeryanla doğum yaptıracaksanız, ben hamile kalmayı düşünüyorum, önce bu pazarlığı yapalım sizinle" demiştim.. O da, sorun değil demişti.. Doğumumun zorluğundan bahsetmi,ştim.. Sonra beni muayene etmişti ve "dikilmemeiş yerin kalmamış " demişti.. Biz bu şartlarda, daha hamilelik öncesinde anlaşmıştık.. Şimdi bugün ben konuştuklarımızı hatırlamıyroum dedi bana.. Ama ben yine hatırlattım.. Ben bu şartlarda gelip konuşmuştum sizinle dedim.. Oda bana " Bunu bana değil, sağlık bakanına anlatacaksın" dedi.. Bende "olmaz öyle şey" dedim ve ısrar ettim.. O da, madem bu kadar ısrar ediyorsun, mecbur seni yapacağız o zaman dedi.. Ama acayip bir gülmesi vardı.. Çok huylandım.. Ya iyi bir para yiyecek benden.. ya da sallıyor. Ne olacak bende bilmiyorum..
Yakma işlemi kalple alakalı canım.. Bizim normal kalp atımlarımızın arasına ekstra damarlardan akstra atımlar giriyor.. İşte bu da çarpıntılara neden oluyor.. Yakılan bu ekstra atımların çıktığı nokta.. Kalp damarlarından brinde fazladan olan bu atım merkezlerini bulup yakıyorlar.. Rabb'im kimseye yaşatmasın.. Çok zordu benim için. Ve başarısz oldu..
Ayy nasıl destan gibi yazdım gene.. Beni tanıyanlar bu destanlarıma da alışıktırlar.. benim uzun yazılarıma sizde alışın bence.. :KK53: Çooook öptüm.. Şimdilik iyi geceler...:KK3:

fındıkkurtlarım günaydın... kızlar bana iş zor gelmeye başladı artık yaa walla zor kalkıyorum sabah uyku modundayım sürekli.... sizler napıyosunuz bayağ yazışmışsınız bakıyorum:))) rukiye yi çok merak ediyorum umarım iyidir oda bebeğide...

merhaba arkadaşlar ben 21 haftalık hamileyim içim cok yanıyo sürekli sıkıntı var içimde ne yapsam gitmiyo beynim uyuşuyo etrakileri algılayamıyorum işhahsızım arada bir kalp carpintım oluyo doktora gittim dr panik atak dedi ilaç kullanıyorum selectra 3 gün oldu ama geçmiyorrrr bu ilacın etkisi gec mi oluyor acaba antidepresanlar hemen etkisi ngöstermiyor mu lütfeım yardım edinnnnnnn

merhaba canım çok geçmiş olsun sıkma canını öldürmüyor bu rahatsızlık süründürüyor... ilaçlar bünyeden bünyeye değişir ama 2 haftayla 1 ay arasında tam etki gösterir antidepresanlar... 3 gün çok kısa bir süre sık dişini yakında etki eder....

Evet canımın içi, biliyorum etkin dozun 2o mg. olduğunu.. Ama direniyorum işte.. Kn-endimi iyice çıkmazda bulursam kullanırım. O benim için bir kurtuluş umudu.. En azından kendimi kötü hissettiğimde "dozu artırırsam rahatlarım" fikrinin bir kebarda durması bile bana terapi gibi etki yapıyor.. Rahatlatıyor beni.. Şu an derdim evle.. Evde durmak istemiyorum.. Ev beni bunaltıyor.. Kendimi dışarı atasım geliyor sürekli ama bir arkadaşım bile yokki, kafa dağıtayım.. Diyorum ya, dayanıyorum şimdilik..
Başlarda ne güzel iyiydim yaa.. Ne olduysa 4. aydan sonra oldu.. Bebek fikri korkutuyor beni sanırım.. Bebek büyüdükçe fikride büyüyor bende..

anladım canım kendini öyle telkin ediyorsan oda iyi bir taktikmiş:))) ama çokta sıkma kendini... aslında bir çok insanda varmış hamilelik depresyonu bizim ki panik atak yüzünden ne yazık ki perçinleniyor... evde olmak kötü tabiii bizim hiç boş kalmamız lazım sürekli bir meşgale bulmamız gerekiyor yoksa ataklar rahat vermiyor :KK47: bendede 4 aydan sonra başladı malesef kiiii aman nill yaa bazen isyan edesim geliyor walla millet nasıl geçiriyor hamileliğini benim arkadaşım mesela sezeryan istedi kendisi ameliyathaneye koşarak girdi walla bizim endişeli gözlerimizle dalga geçiyordu zorla aynı gün taburcu ettirdi kendini o kadar cesurdu ki.... bizde hamileliğimizin tadını bile çıkaramıyoruz doğum yapıcağım günü düşünmek bile istemiyorum :KK14: neyse isyan etmiyim bunada şükür rabbim beterinden korusun ne diyim... meleklerimize sağa sağlim bir kavuşalım Allah ın izniyle herşey düzelicek ben buna çok inanıyorum!!!!

Ayy canım yaa, evet doğurdu herhalde.. İnşaAllah dualarımız yardımcı olmuştur ona..
Normal doğum düşünmüyorum canım benim.. Nasıl düşünebilirim ki.. Aslında elimde olsa seezeryanda istemem ama başka seçeneğim yok dimi.. İlk doğumum normaldi ve olabilecek en zor doğumlardandı.. Masada kalıyorduk oğlumda bende.. Şİmdi asla cesaret edemem normal doğuma.. Bugün kontrolüm vardı.. Doktora sezeryan işini sordum.. Mecbur olnadıkça sezeryan yok dedi.. Oysa ben, daha hamile kalmadan bu dokotra gitmiştim ve demiştim ki: " Bakın, beni sezeryanla doğum yaptıracaksanız, ben hamile kalmayı düşünüyorum, önce bu pazarlığı yapalım sizinle" demiştim.. O da, sorun değil demişti.. Doğumumun zorluğundan bahsetmi,ştim.. Sonra beni muayene etmişti ve "dikilmemeiş yerin kalmamış " demişti.. Biz bu şartlarda, daha hamilelik öncesinde anlaşmıştık.. Şimdi bugün ben konuştuklarımızı hatırlamıyroum dedi bana.. Ama ben yine hatırlattım.. Ben bu şartlarda gelip konuşmuştum sizinle dedim.. Oda bana " Bunu bana değil, sağlık bakanına anlatacaksın" dedi.. Bende "olmaz öyle şey" dedim ve ısrar ettim.. O da, madem bu kadar ısrar ediyorsun, mecbur seni yapacağız o zaman dedi.. Ama acayip bir gülmesi vardı.. Çok huylandım.. Ya iyi bir para yiyecek benden.. ya da sallıyor. Ne olacak bende bilmiyorum..
Yakma işlemi kalple alakalı canım.. Bizim normal kalp atımlarımızın arasına ekstra damarlardan akstra atımlar giriyor.. İşte bu da çarpıntılara neden oluyor.. Yakılan bu ekstra atımların çıktığı nokta.. Kalp damarlarından brinde fazladan olan bu atım merkezlerini bulup yakıyorlar.. Rabb'im kimseye yaşatmasın.. Çok zordu benim için. Ve başarısz oldu..
Ayy nasıl destan gibi yazdım gene.. Beni tanıyanlar bu destanlarıma da alışıktırlar.. benim uzun yazılarıma sizde alışın bence.. :KK53: Çooook öptüm.. Şimdilik iyi geceler...:KK3:

tatlım sen bence hemen başka bir doktor bul anlattıklarından bende huylandım ya başından savmak için söyledi bunu yada acayip para yicek senden imkanın varsa başka doktor bul derim ben yol yakınken... yoksa o gün geldiğinde doktor ne derse onu yapmak zorunda kalırsın walla.......

idare edioruz cnm.:)bizim buralar serin valla tv de duymuşunuzdur bu taraflara çok yağdı samsun sinop tarafına

ohhh serin serin takıl bakalım :))) tatlım haberim var ya şaka bir yana çok fena olmuş oralar Allah yardımcısı olsun sıkıntı yaşayanların ne diyim... senin oralarda yokmuş okudum yazını sevindim tatlım... Rabbim hepimizi korusun zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun ne diyim...

anladım cnm geçmiş olsun.bence doktor senle dalga geçmek korkutmak için söylemiştir.bakalım ne diyeceksin die.benim doktorum hiç yorum yapmıyo yaa adam son anda bakalım ne dicek:)bu arada annem geçen haberleri izliyormuş annenin doğum korkusuda tıbbi zorunluluk kategorisine giriyormuş.

fındıkkurtlarım günaydın... kızlar bana iş zor gelmeye başladı artık yaa walla zor kalkıyorum sabah uyku modundayım sürekli.... sizler napıyosunuz bayağ yazışmışsınız bakıyorum:))) rukiye yi çok merak ediyorum umarım iyidir oda bebeğide...

Allah yardımcın olsun cnm.inşallah duygunun kolay dogum hikayesini duyarız bize cesaret olur.tabi minoşla ilgilenmekten nete girebilirse yazar:)

tatlım sen bence hemen başka bir doktor bul anlattıklarından bende huylandım ya başından savmak için söyledi bunu yada acayip para yicek senden imkanın varsa başka doktor bul derim ben yol yakınken... yoksa o gün geldiğinde doktor ne derse onu yapmak zorunda kalırsın walla.......
cnm sanırım annenin doğum korkusuda tıbbi zorunluluğa giriyor.ama ben daha karar veremiorum korkuyorum ikiisindende Allah bebişimizede bizede sağlık versinde katlanrz inşallah.

ohhh serin serin takıl bakalım :))) tatlım haberim var ya şaka bir yana çok fena olmuş oralar Allah yardımcısı olsun sıkıntı yaşayanların ne diyim... senin oralarda yokmuş okudum yazını sevindim tatlım... Rabbim hepimizi korusun zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun ne diyim...

amin cnm..

Tişörtümün üstünden görülüor kalp atışım gene bi öle bi böle bi ritimsizlik tövbe yarabbim ya...

Tişörtümün üstünden görülüor kalp atışım gene bi öle bi böle bi ritimsizlik tövbe yarabbim ya...

gene mi canım yaa.... sık dişini terapiler etkisini göstericek yavaş yavaş bu kadar dayandın biraz daha dayanmaya çalış hiç olmadı ilaç kullanıcaksın artık yapıcak birşey yok bu halinde bebeğe zararlı sürekli stres sürekli tedirginlik aynı şeyleri oda yaşıyor içerde... kıyamam geçicek cnm az kaldı sık dişini

gene mi canım yaa.... sık dişini terapiler etkisini göstericek yavaş yavaş bu kadar dayandın biraz daha dayanmaya çalış hiç olmadı ilaç kullanıcaksın artık yapıcak birşey yok bu halinde bebeğe zararlı sürekli stres sürekli tedirginlik aynı şeyleri oda yaşıyor içerde... kıyamam geçicek cnm az kaldı sık dişini

ya ben de onu düşünüorum duygu bebeğim etkilenior bu tedirgin halimden :KK43:
ya bak bu cümleyi yazdım ya baktım olmuyo mutfağa bi girdim patates mantısı yaptım poğaça yaptım buzdolabımı boşalttım bir güzel sildim temizledm yerleştrdm 2 3 saat..ohhh hiçbirşeyim yok ne hastalık ne bişey..Resmen oturup dinlenirken gelior ya da dışarda...

ya ben de onu düşünüorum duygu bebeğim etkilenior bu tedirgin halimden :KK43:
ya bak bu cümleyi yazdım ya baktım olmuyo mutfağa bi girdim patates mantısı yaptım poğaça yaptım buzdolabımı boşalttım bir güzel sildim temizledm yerleştrdm 2 3 saat..ohhh hiçbirşeyim yok ne hastalık ne bişey..Resmen oturup dinlenirken gelior ya da dışarda...

aynen canım aynen öyle sinsi bir hastalık ki oo en zayıf halimizi seçiyor lanet olasıca:KK47: çok iyi yapmışsın uğraş bulmak çok faydalı bu hastalıkla geçicek canım Allah ın izniyle bebeklerimizde bizde sağa sağlim atlatıcaz bu günleri... sık dişini doğumunada az kaldı bu kadar sabrettin biraz daha dayan... ve de yalnız olmadığını unutma en azından ölmiceğmizi biliyoruz en azından şimdilik ileri ki yaşlarda bu hastalıktan kurtulamazsak eğer bu stresi ne kadar kaldırabiliriz orası meçhul ne yazık ki :KK43:((((

rukiyecim seni çok merak ediyoruzzzz umarım bebeğinde sende çok iyisinizdir... hayırlı haberlerini bekliyoruz canım dört gözle dualarımız seninlee :KK16:

merhaba arkadaşlar..benim bebeğim oldu çok şükür.ikimiz de sağlıklıyız elhamdülillah.normal doğum yaptım.ayrıntıları daha sonra anlatırım..

merhaba arkadaşlar..benim bebeğim oldu çok şükür.ikimiz de sağlıklıyız elhamdülillah.normal doğum yaptım.ayrıntıları daha sonra anlatırım..

Allah analı babalı büyütsün cnm. çok sevindim.sen kendini bebişini toparla dinlen sonra anlatırsın ayrıntısını dört gözle bekliorum.çünki benimde normal doğum yapma ihtimalim var.bu arada bugün mü doğdu dünmü.hayırlı uğurlu olsun tekrardan darısı başımıza:)

Süperrrr maşallah ya elhamdllh çok sevindim..Hayırlı evlat olsun inş...

Kızlar ben kaçırrsam doğum hikayesini kopyalayın biyere veya sayfasını not alın ADAY ve DUYGU tamammı? :KK49::KK49:

Nasılsınız bakalım pazar bugün gezmeleremi gidilecek?Benm eşim çalışıor evde pinekleyeceğim tüm gün...

ayyy canım beniiim gözümüz aydınnnnn Allah analı babalı büyütsün inşallah... Çok ama çookkk sevindim kurtuldun çok şükür sağa sağlim bebeğinde sende... darısı bizlerin başına inşallah... ayrıntıları merakla bekliyoruz canım bebeğini öp bizim için hemde koklaya koklaya:KK16:

X