- 7 Eylül 2009
- 2.612
- 23
rukiye bu sefer doğurdu sanırım:)bizim burasıda serin karadeniz bu hafta serindi.cnm sen normal doğummu düşünüyorsun.çarpıntın varmışya bu normal doğuma engelmi.ara ara çarpıntı bendede oluyor.birde yakma işleminden bahsetmişsiniz gerideki sayfalarda ne yakması kalple alakalımı
Ayy canım yaa, evet doğurdu herhalde.. İnşaAllah dualarımız yardımcı olmuştur ona..
Normal doğum düşünmüyorum canım benim.. Nasıl düşünebilirim ki.. Aslında elimde olsa seezeryanda istemem ama başka seçeneğim yok dimi.. İlk doğumum normaldi ve olabilecek en zor doğumlardandı.. Masada kalıyorduk oğlumda bende.. Şİmdi asla cesaret edemem normal doğuma.. Bugün kontrolüm vardı.. Doktora sezeryan işini sordum.. Mecbur olnadıkça sezeryan yok dedi.. Oysa ben, daha hamile kalmadan bu dokotra gitmiştim ve demiştim ki: " Bakın, beni sezeryanla doğum yaptıracaksanız, ben hamile kalmayı düşünüyorum, önce bu pazarlığı yapalım sizinle" demiştim.. O da, sorun değil demişti.. Doğumumun zorluğundan bahsetmi,ştim.. Sonra beni muayene etmişti ve "dikilmemeiş yerin kalmamış " demişti.. Biz bu şartlarda, daha hamilelik öncesinde anlaşmıştık.. Şimdi bugün ben konuştuklarımızı hatırlamıyroum dedi bana.. Ama ben yine hatırlattım.. Ben bu şartlarda gelip konuşmuştum sizinle dedim.. Oda bana " Bunu bana değil, sağlık bakanına anlatacaksın" dedi.. Bende "olmaz öyle şey" dedim ve ısrar ettim.. O da, madem bu kadar ısrar ediyorsun, mecbur seni yapacağız o zaman dedi.. Ama acayip bir gülmesi vardı.. Çok huylandım.. Ya iyi bir para yiyecek benden.. ya da sallıyor. Ne olacak bende bilmiyorum..
Yakma işlemi kalple alakalı canım.. Bizim normal kalp atımlarımızın arasına ekstra damarlardan akstra atımlar giriyor.. İşte bu da çarpıntılara neden oluyor.. Yakılan bu ekstra atımların çıktığı nokta.. Kalp damarlarından brinde fazladan olan bu atım merkezlerini bulup yakıyorlar.. Rabb'im kimseye yaşatmasın.. Çok zordu benim için. Ve başarısz oldu..
Ayy nasıl destan gibi yazdım gene.. Beni tanıyanlar bu destanlarıma da alışıktırlar.. benim uzun yazılarıma sizde alışın bence.. Çooook öptüm.. Şimdilik iyi geceler...