geçmiş olsun birkaç gün ağrı yapıyor ne yazık ki( ben daha şeker yüklemesi yaptırmadım canım doktorum 3 hafta sonra yaparız dedi 28. haftaya kadar yapılıyormuş... benimde erken doğum riskim varmış rahim damarlarımda daralma olmuş 3 hafta sonra gittiğimde düzelmemiş olursa sıkı takibe alıcakmış beni... hep bu illet hastalık yüzünden moralim bozuktu dün aday ya benim yüzümden mi oldu acaba diye ilaçta kullanıyorum ya ben sağa sağlim alalım aday yaa bebeişlerimizi kucağımıza tek isteğim bu walla banada hem çok uzak bazende çok yakın geliyor dua et bana olur mu benim dualarım sizlerle
geçmiş olsun cnm içini ferah tut ilaç dan olsaydı kadın doğumcun seni uyarırdı ve ilacı keserdi demekki ilaçtan değil.hem niye senin yüzünden olsun sen bebişin için daha faydalı olabilmek için ilaç kullanıyorsun keyfinden değil.hamilelik zor bir süreç bir ay gittigimizde herşey normalken bidahaki gittigimizde problemler çıkabilior.Allah yardımcımız olsun.bende çok korkuyorum herşeyden bebişime bişey olur die bana bişey olur die çok korkuorum.normal doğumdan sezeryandan hepsinden korkuyorum Allahım bizlerinde cesur bir insan olmamızı nasip etsin herşeyden korkuoruz valla.banada çok uzak geliyor Allahım zaman güzel bir şekilde çabucak geçsin bebişlerimizi sagsaglım alalım kucagımıza.en önemliside ondan sonra inşallah bebişlerimize iyi anneler oluruz.benimde dularım sizlerle.
bu arada kan sonuçlarımı aldım hafif kansızlık varmış.kadın doğumcuma göstercem sonuçları gidince.
Duygucum bak bende plesenta pervia var doktor benim yüzüme sen" saatli bombasın" dedi..düşün...
Sıkı takibe alır gerekeni yapar gerektiğinde müdahale eder bizim elimizde olan şeyler değil bunlar sağ salim alıcaz bebeklerimizi kucağımıza kendini üzüp bebişimizi strese sokma kuzum olabilir böyle şeyler..
o ne tatlım yaa... çok geçmiş olsun ilk defa duydum(( ayy efrah walla moral oldun bana Allah razı olsun amiiinnn canım amiiinn inşallah bütün hamileler sağa sağlim alsın bebişlerini kucağına inşallah.......
sen de bana çok moral olmuştun kuzum tabi destek olucaz böyle böyle atlatıcaz bu durumu..
Plesenta pervia yani bebeğin eşi normalde bebeğin üstünde olur yani sizin mide kısmında bende bebek plesentanın üzerinde.Doğum yolum tamamen plesenta yani eşi ile kapalı..Normal doğum yapamıorum ve doktor yanında kan bulundur ameliyetta dedi...Herşeyde vardır bi hayır çok şükür tıbbın çok ilerlediği bir dönemdeyiz derdimiz varsa dermanımız da vardır elbet..Bi saatten sonra kendimizi önce Allah'a sonrada doktorlara bırakmak zorundayız onlar bizim gibi neler görüolar nelere müdahale ediolar..Biz de çıkıcaz bi şekilde düze inş...
ayyy canım benimmm yaaa inşallah... ben biraz internetten baktım düzelebiliyormuş biliyor musun hamilelik ilerledikçe... inşallah seninkide düzelir canım yaa... çok çok geçmiş olsun tekrar... aynen doğru söylüyorsun artık herşeye müdahale ediliyor Allah ın izniyle... senin bu çarpıntılarına oda sebep oluyodur hee istemeden içten içe takıyorsun işte( Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...
aday yaa iyi ki varsınız walla o kadar moral oluyor ki sizden duyduklarım yalnız olmadığımı görüp mutlu oluyorum walla... ne kadar rahat olmaya çalışırsam çalışıyim ilaç kullandığım için hep 1 soru işareti oluyor içimde istemedenwalla aday bizde şöyle cesur cesur hamileliğimizin tadını çıkarsak sanki dünyada bir biz doğurucaz walla yaa amaaaannn ((( inşallah canım benim yaaa inşallah bebişlerimizi hepimiz sağa sağlim alırız kucağımıza ve senin dediğin gibi layığıyla annelik yapabiliriz inşallah onlara... ama ben çok inanıyorum onlar sağlıklı şekilde dünyaya bir gelsin biz çok iyi olucaz eminim Allah ın izniyle....desteğin için çok teşekkür ederim canım...
bu arada bendede biraz kansızlık var canım ilaç kullanıyorum takma kafana bizim kanı minik afacanlar çekiyor ya normalmiş
7 aya kadar çıkma ihtimali varmış cnm benim geçmiş yerleşmiş tamamen hayırlısı olsun zaten normal doğum yapacak yapıda bi insan değilimki ayrıca sadece onu mu bu dünyada uçan kuşa kadar takabilirim ben kafama öle bi yapım var benim kaçmaz yani...
7 aya kadar çıkma ihtimali varmış cnm benim geçmiş yerleşmiş tamamen hayırlısı olsun zaten normal doğum yapacak yapıda bi insan değilimki ayrıca sadece onu mu bu dünyada uçan kuşa kadar takabilirim ben kafama öle bi yapım var benim kaçmaz yani...
sende iyiki varsın cnm.Allahın izniyle bugünlerde geçicek.ya etrafımda millete bakıorum benle hamile olanlar bebiş eşyalarını nerdeyse tamamlamış ama ben erken diorum ya alırsam bişey olursa hemen erkenden almim onun bile tadını çıkaramıorum yani.ama bebişimi kucagıma aldıgım günü hayal edince o bana destek oluyor işte belkide hepimizi ayakta tutan şey bu yoksa hamileliği kaldıramazdık.benimde yanıma ananem gelicek azcık can sıkıntım geçer belki doğuma kadar bırakmıcam onu:)annemin yerini tutmasada idare eder:)
kansızlıgıma aile hekimim ilaç yazmadı doktoruna göster dedi tahlil sonuçlarını ayın 25inde kısmetse kontrolümüz.
sende sıkma canını cnm hep olumlu düşün.(söyleyene bak dimi:))
bu arada sende sıkma canını yavrum herşeyde bir hayır vardır tayyip yasayı çıkarırsa yırtarsınbiz nasıl yapıcaz sezeryan o zaman bilmiyorum
cnm belki yasaya panik ataklılar ile ilgilide bir madde koyarlar hee.panik ataklılara sezeryan serbest die:)
Allah yardımcın olsun cnm plesanta kaçıncı haftadan beri var birde ultrasondan tesbit edilebiliyormu.bende çok korkuorum her gittigimde kötü haber alırım die.Allah korusun bizleri ve bebişlerimizi.hiç bişey korktuğumuz gibi olmasın inşallah ilerde bebişlerimizden bahsederiz burda birbirimize.
bu arada sende sıkma canını yavrum herşeyde bir hayır vardır tayyip yasayı çıkarırsa yırtarsınbiz nasıl yapıcaz sezeryan o zaman bilmiyorum
Canım plesenta bebeğin eşi onunla beraber oluşuyor ilk haftalarda tespit edilmişti böyle olduğu sende bundan sonra böyle bişey olma ihtimali yok korkma :) en azından bundan korkma yani yoksa bizim korkmadan yaşamamız mğmkün değilde...
Walla koymaları lazım gerçekten öyle bir madde..Benim doktorum senin çok stresli bir yapın var senle normal doğum yapamayız bebeği sıkıştırrsın dediklerimi yapamazsın demişti bana nedense hiç şaşırmamıştım "ayyy yok canım doğururum ben aslanlar gibi sizin söylediklerinizi de yaparım ne olacakmış" diyemedim tabi...
şaka bir yana bunun bir esneklik payı olucaktır muhakkak bence... mecburi durumlar var sonuçta...birde anne adayı öyle istedikten sonra özellikle özel hastanelere müdahale edemezler bence!!! hakkımızda hayırlısı kızlar ne diyelim...
kızlar çok komiğiz aslında biz he. herkes normal doğum için mücadele ediyo biz sezeryan olsun diye.bizi en iiyi biz anlarız.panik ataklı olmayan biri anlayamaz.:)ama düşünsenize hepimiz normal doğuma alınıyomuşuz ve sorunsuz normal doğurup çıkıyomuşuz.mümkün mü acaba:)
Wala rabbim ol derse olur tabi ama şu an zor görünüor:44:
amin canım inşallah