canım ilaç kullanmamak tabii ki en iyisi... ama inan senin bu hallerin hem sana hem bebeğe daha zararlı... bence doktorunla bir durum değerlendirmesi yapmanızda fayda var... gebeliğin riskli dönemlerini çoktan atlatmışsın çünkü bence boşuna kendini kasıyorsun....
içtiğim ilaç uykusuzluk problemimi zaten pek çözmüyodu canım ama panik ataklarımı azda olsa rahatlatıyodu. gerçi ilacı bırakılı beri kendini çok dinliyorum kendile çok baş başa kalıyorum. buda beni dahada huzursuz ediyo. su içmeye bile korkuyorum boğulurum diye. yemek te öyle iştahım iki gündür yok.
epidurel oldum kızlar yani tam bayılmadım ama inanın korkulcak bişi değil.zaten hemşire başınızda duruyor olan biteni söylüyor sizi rahatlatıyor..en azından özelde öyleydi..sonra bi çığlık duyuyorunuz ve o an :)))) gerçi bende çok ağladım onu görünce o ayrı :)))
şu anda cipralexe devam ediyorum..yani emzirirkende kullanılıyor..bende etraftan duyduğum ve netten okuduğum kadarıyla emzirirken ilaç kullanamıyacağım diye çok korkuyordum nasıl dayanıcam diye..ama doktorlarım çok rahatlattı beni..yani emzirirkende mecbur kalındığı zaman pekala ilaç kullanıyormuş...lohusalık depresyojuna giren annelere direk antidpresan tedavisi veriyorlarmış mesela...yani hamilelikte psikolojik sorunları olmayıp ilaç kullanmayan anneler doğumdan sonra depresyon yüzünden ilaca başılıyorlarmış...
bu arada eğer anneleriniz hayatta ve yanınızdalarsa her anınızın değerini bilin....annesizlik çok zor.................
Duygucum merhaba..
Geçen haftaki feci ataktan sonra çarpıntım olmadı ama kalp sesimi arasıra duyuyorum kulaklarımda çıkıp yürüyorum veya nefes egzersizi yapıyorum..100lük şeker yüklemem için cumartesiye randevu aldım ve alır almaz gerildim o gün yiyeceğim 4 iğneyi düşünmeye başladım!!Hemen dışarı çıkıp temiz havada yürüdüm sonra eve gelip mutfakla uğraştımama yoruldum tabi şimdi oturuyorum ve kalbim bana her an çarpıntıya başlayabilrim diyor...ve daha 3 gün var o gün ayılıp bayılmaktan çok korkuyorum cuma akşamı bi çeyrek antidepresan daha alıp gideyim diorum ne dersin faydası olurmu yoksa ertesi güne etkisi geçermi?sabah içemem çünkü su içmem bile yasak o gün?napıyım kızlar sizce?
Ben tecavüze sebebiyle hamile kaldım bazen panik atak krizleri geçiriyorum, her gece kabus görüyorum. 31 haftalık hamileyim ve hamilelik süresince 16 kere kriz geçirdim. Doğum sırasında da böyle olursa diye çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.
Ben tecavüze sebebiyle hamile kaldım bazen panik atak krizleri geçiriyorum, her gece kabus görüyorum. 31 haftalık hamileyim ve hamilelik süresince 16 kere kriz geçirdim. Doğum sırasında da böyle olursa diye çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.
cnm şeker yükleme testinde iğnemi yapılıyor?
evet canım 4 kez kan alacaklar ve bu beni çok strese sokuyor
eşin tarafından bi tecavüzmü bu çok basit yazmışsın dehşete düştüm prof yardım alıyormusun biz sana burdan ona göre destek oluruz...
ayy efrah görüyorsun dimi neler var iğne falan düşünme be kuşum insanlar neler neler yaşıyor kasma hiç kendini ataklarını azdırma.....
selam canım ben sabahları kötü oluorum şimdi daha iyiyim senin neyin var?
cnm midem tuhaf halsizlik bitkinlik iç sıkıntısı var.birde ailemi özlüyorum yalnızım burda hamilelikte yalnızlık çok koyuyo bi eşim var oda bazen anlamıo duygularımı depresyondayım sanırım
birde beni üzen insanları takıntı yapıp duruyorum eşiimin ailesinden olsun arkadaşlarımdan olsun.takıntımda arttı sanki hamileliktenmi Acaba anlamadım gitti.off bunaldım biletimi alıp gidicem istanbula ailemin yanına sonunda eşim de beni arasın dursun:)bide doğum korkuusu tabii
içtiğim ilaç uykusuzluk problemimi zaten pek çözmüyodu canım ama panik ataklarımı azda olsa rahatlatıyodu. gerçi ilacı bırakılı beri kendini çok dinliyorum kendile çok baş başa kalıyorum. buda beni dahada huzursuz ediyo. su içmeye bile korkuyorum boğulurum diye. yemek te öyle iştahım iki gündür yok.
selamlar
yazıyı okuyunca çok kısa süre önceki hallerim geldi aklıma gerçi yazının geçmişini okumadım ama uykusuzluk sabırsızlık tedirginlik korku tüm bunları fazlasıyla yaşadım. hamilelikle başlayan anksiyetem ağlama nöbetlerim uykusuz geceler dakikaları saymalar... sonuçta 5. ayda ilaca başlama ve doğum öncesi bırakma sürecim oldu. doktor ilacı çok düşük dozajda verdi ve en azından bebeğimi sevmeye başladım ve daha mutlu oldum vs. yani resmen hayatımda tıkanan bir anı açtı. şimdi kızım 40 günlük ve sağlıklı bense hala nasıl o günler geçti inanamıyorum sanki zaman durmuştu ve bebeğimi hiç göremeyecektim. of ya anlatınca ne kötüymüşüm diyorum. hala da o günlerin gölgeleri var etrafımda ama en azından biliyorum geçiyor ve ilaçsız geçirmek gibi bir takıntıya hiç gerek yok. şu anda iyiyim yani mümkün olduğunca sonuçta bir insanın sorumluluğunu almak zor evde oturup eski hayatını özlemek zor ama ne demişler sabır acıdır meyvesi tatlıdır.
sağlıklı günler...
selamlar
yazıyı okuyunca çok kısa süre önceki hallerim geldi aklıma gerçi yazının geçmişini okumadım ama uykusuzluk sabırsızlık tedirginlik korku tüm bunları fazlasıyla yaşadım. hamilelikle başlayan anksiyetem ağlama nöbetlerim uykusuz geceler dakikaları saymalar... sonuçta 5. ayda ilaca başlama ve doğum öncesi bırakma sürecim oldu. doktor ilacı çok düşük dozajda verdi ve en azından bebeğimi sevmeye başladım ve daha mutlu oldum vs. yani resmen hayatımda tıkanan bir anı açtı. şimdi kızım 40 günlük ve sağlıklı bense hala nasıl o günler geçti inanamıyorum sanki zaman durmuştu ve bebeğimi hiç göremeyecektim. of ya anlatınca ne kötüymüşüm diyorum. hala da o günlerin gölgeleri var etrafımda ama en azından biliyorum geçiyor ve ilaçsız geçirmek gibi bir takıntıya hiç gerek yok. şu anda iyiyim yani mümkün olduğunca sonuçta bir insanın sorumluluğunu almak zor evde oturup eski hayatını özlemek zor ama ne demişler sabır acıdır meyvesi tatlıdır.
sağlıklı günler...
selam kızlar nasılsınız içim yine çok sıkkın bugün.