Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

canım ilaç kullanmamak tabii ki en iyisi... ama inan senin bu hallerin hem sana hem bebeğe daha zararlı... bence doktorunla bir durum değerlendirmesi yapmanızda fayda var... gebeliğin riskli dönemlerini çoktan atlatmışsın çünkü bence boşuna kendini kasıyorsun....

içtiğim ilaç uykusuzluk problemimi zaten pek çözmüyodu canım ama panik ataklarımı azda olsa rahatlatıyodu. gerçi ilacı bırakılı beri kendini çok dinliyorum kendile çok baş başa kalıyorum. buda beni dahada huzursuz ediyo. su içmeye bile korkuyorum boğulurum diye. yemek te öyle iştahım iki gündür yok.

içtiğim ilaç uykusuzluk problemimi zaten pek çözmüyodu canım ama panik ataklarımı azda olsa rahatlatıyodu. gerçi ilacı bırakılı beri kendini çok dinliyorum kendile çok baş başa kalıyorum. buda beni dahada huzursuz ediyo. su içmeye bile korkuyorum boğulurum diye. yemek te öyle iştahım iki gündür yok.

canım içtiğin ilacın ne olduğunu bilmiyorum fakat psikolojik problemler için kullandığımız ilaçlar 3 hafta ile 1,5 ay arası ancak etkisini tam olarak gösterir. sonuçta ağrı kesici kullanmıyoruz. sabretmek lazım biraz... kaldı ki sen çok kısa kullanmışsın o bile rahatlatmış seni... emzirirken bile ilaç kullanan var yurt dışında hamile kalan herkese prozac kullandırıyorlar rahat bir hamilelik geçirsinler diye... bence bizim doktorlar çok abartıyor... benimde içim çok rahat değil ama o halim kadar bebeğime zarar verdiğimi düşünmüyorum... anne ne hissederse bebekte onu hissediyor daha doğmadan stres yumağı olur bebek içerde ondan sonrada sorunlu çocuklar dünyaya geliyor Allah korusun... sen rahat etmelisin ki bebekte içeride huzurlu bir şekilde büyüsün sence yanlış mıyım??? doktorunla iyice konuş kafana görede kullanma tabii ama bu şekildede olmaz yaniii tekrar geçmiş olsun canım............

epidurel oldum kızlar yani tam bayılmadım ama inanın korkulcak bişi değil.zaten hemşire başınızda duruyor olan biteni söylüyor sizi rahatlatıyor..en azından özelde öyleydi..sonra bi çığlık duyuyorunuz ve o an :)))) gerçi bende çok ağladım onu görünce o ayrı :)))

şu anda cipralexe devam ediyorum..yani emzirirkende kullanılıyor..bende etraftan duyduğum ve netten okuduğum kadarıyla emzirirken ilaç kullanamıyacağım diye çok korkuyordum nasıl dayanıcam diye..ama doktorlarım çok rahatlattı beni..yani emzirirkende mecbur kalındığı zaman pekala ilaç kullanıyormuş...lohusalık depresyojuna giren annelere direk antidpresan tedavisi veriyorlarmış mesela...yani hamilelikte psikolojik sorunları olmayıp ilaç kullanmayan anneler doğumdan sonra depresyon yüzünden ilaca başılıyorlarmış...

bu arada eğer anneleriniz hayatta ve yanınızdalarsa her anınızın değerini bilin....annesizlik çok zor.................

cnm benim annem Allaha şükür hayatta ama uzakta çok zor geliyor uzakta olması Allah saglıklarını versinde uzakta olsunlar.ama çok özlüyorum:KK43:bende sezeryan olursa epudural isterim inşallah cesaret ederim.gönül normal doğurmak ister ama cesaretim yok bakalım hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

Duygucum merhaba..
Geçen haftaki feci ataktan sonra çarpıntım olmadı ama kalp sesimi arasıra duyuyorum kulaklarımda çıkıp yürüyorum veya nefes egzersizi yapıyorum..100lük şeker yüklemem için cumartesiye randevu aldım ve alır almaz gerildim o gün yiyeceğim 4 iğneyi düşünmeye başladım!!Hemen dışarı çıkıp temiz havada yürüdüm sonra eve gelip mutfakla uğraştımama yoruldum tabi şimdi oturuyorum ve kalbim bana her an çarpıntıya başlayabilrim diyor...ve daha 3 gün var o gün ayılıp bayılmaktan çok korkuyorum cuma akşamı bi çeyrek antidepresan daha alıp gideyim diorum ne dersin faydası olurmu yoksa ertesi güne etkisi geçermi?sabah içemem çünkü su içmem bile yasak o gün?napıyım kızlar sizce?

cnm şeker yükleme testinde iğnemi yapılıyor?

Ben tecavüze sebebiyle hamile kaldım bazen panik atak krizleri geçiriyorum, her gece kabus görüyorum. 31 haftalık hamileyim ve hamilelik süresince 16 kere kriz geçirdim. Doğum sırasında da böyle olursa diye çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.

Ben tecavüze sebebiyle hamile kaldım bazen panik atak krizleri geçiriyorum, her gece kabus görüyorum. 31 haftalık hamileyim ve hamilelik süresince 16 kere kriz geçirdim. Doğum sırasında da böyle olursa diye çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.

Canım sen ne diyorsun. Kesinlikle profesyonel bir yardım al.. Hemen bir psikyatri uzmanına git.. O seni psikoloğa yönlendirir zaten.. Bu şekilde tek başına bu olayla başa çıkman çok zor..

ayyy inanmıyorum yaaaaa:KK47: neden hamile kalmamak için müdahale ettirmedin önleyici iğneler falan var tecavüze uğrayanlar için... senin uzman yardımı alman gerekir canım çok acill!!!! biz burdan sana pek yardımcı olamayız ki... ama az kalmış bak kaçıncı haftalara gelmişsin dişini sıkmaya çalış... bizlerde ilaç kullanarak ayakta durmaya çalışıyoruz ne yazık ki :KK17: çok çok geçmiş olsunnnnnnn.....

Allah yardımcın olsun.Bizimkiler çok istediğimiz bebekler,senin durumun daha farklı bu zamana kadar zaten bir uzmandan yardım alman gerekiyordu.geçbile kalmışsın.keşke en başında farkına varsaydın bu bebeğin , ama olan olmuş.umarım bundan sonra herşey gönlünce olur...

cnm şeker yükleme testinde iğnemi yapılıyor?

evet canım 4 kez kan alacaklar ve bu beni çok strese sokuyor:KK52::KK52:

eşin tarafından bi tecavüzmü bu çok basit yazmışsın dehşete düştüm prof yardım alıyormusun biz sana burdan ona göre destek oluruz...

evet canım 4 kez kan alacaklar ve bu beni çok strese sokuyor:KK52::KK52:

eşin tarafından bi tecavüzmü bu çok basit yazmışsın dehşete düştüm prof yardım alıyormusun biz sana burdan ona göre destek oluruz...

ayy efrah görüyorsun dimi neler var iğne falan düşünme be kuşum insanlar neler neler yaşıyor kasma hiç kendini ataklarını azdırma.....

ayy efrah görüyorsun dimi neler var iğne falan düşünme be kuşum insanlar neler neler yaşıyor kasma hiç kendini ataklarını azdırma.....

hiç sorma duygu rabbim muhafaza etsin imtihanı çok ağır..Bencede şu an ne olmuş hastaneye gideceksem 4 iğne yiyeceksem diorum ama işte o gün gelsin o an bakalım bu kadar metanetli olabilcekmiyim biliyorsun panik atağın dehşetini o an hissettiklerimizi...

selam canım ben sabahları kötü oluorum şimdi daha iyiyim senin neyin var?

cnm midem tuhaf halsizlik bitkinlik iç sıkıntısı var.birde ailemi özlüyorum yalnızım burda hamilelikte yalnızlık çok koyuyo bi eşim var oda bazen anlamıo duygularımı depresyondayım sanırım:KK43:
birde beni üzen insanları takıntı yapıp duruyorum eşiimin ailesinden olsun arkadaşlarımdan olsun.takıntımda arttı sanki hamileliktenmi Acaba anlamadım gitti.off bunaldım biletimi alıp gidicem istanbula ailemin yanına sonunda eşim de beni arasın dursun:)

cnm midem tuhaf halsizlik bitkinlik iç sıkıntısı var.birde ailemi özlüyorum yalnızım burda hamilelikte yalnızlık çok koyuyo bi eşim var oda bazen anlamıo duygularımı depresyondayım sanırım:KK43:
birde beni üzen insanları takıntı yapıp duruyorum eşiimin ailesinden olsun arkadaşlarımdan olsun.takıntımda arttı sanki hamileliktenmi Acaba anlamadım gitti.off bunaldım biletimi alıp gidicem istanbula ailemin yanına sonunda eşim de beni arasın dursun:)bide doğum korkuusu tabii

birde beni üzen insanları takıntı yapıp duruyorum eşiimin ailesinden olsun arkadaşlarımdan olsun.takıntımda arttı sanki hamileliktenmi Acaba anlamadım gitti.off bunaldım biletimi alıp gidicem istanbula ailemin yanına sonunda eşim de beni arasın dursun:)bide doğum korkuusu tabii

sen nerdesin? ben de eşimden ayrıyım 1 aydır :KK43: annemlerin yanına geldim
Aslında sana iyi gelir biraz kaçabilsen ailenin yanına..Hepimizin eşleri bazen sonuna kadar yanımızda hissettiremio kendilerini.Biz de malum aşırı duygusalız gerçekten zor bi dönem ...
Benimde takıntılarım çok arttı eskidem ammmaaannnnn deyip geçtiğim insanları şimdi gecelerce düşünebiliyorum çok enteresan şeyleri sorun haline getirebiliyorum ama geçicidir herhalde diye düşünüyorum hamilelikte var olan bir takım hastalıklar sıkıntılar artım eğilimi gösterirmiş...

Doğum korkusu bende de var sezeryan düşünüyordum şimdi başbakan atar yaptı haziranda yasaklanabilirmiş sezeryan buyrun şimdi de bunu taktım kafaya ben bu ataklarla nasıl normal doğururum...

selamlar

yazıyı okuyunca çok kısa süre önceki hallerim geldi aklıma gerçi yazının geçmişini okumadım ama uykusuzluk sabırsızlık tedirginlik korku tüm bunları fazlasıyla yaşadım. hamilelikle başlayan anksiyetem ağlama nöbetlerim uykusuz geceler dakikaları saymalar... sonuçta 5. ayda ilaca başlama ve doğum öncesi bırakma sürecim oldu. doktor ilacı çok düşük dozajda verdi ve en azından bebeğimi sevmeye başladım ve daha mutlu oldum vs. yani resmen hayatımda tıkanan bir anı açtı. şimdi kızım 40 günlük ve sağlıklı bense hala nasıl o günler geçti inanamıyorum sanki zaman durmuştu ve bebeğimi hiç göremeyecektim. of ya anlatınca ne kötüymüşüm diyorum. hala da o günlerin gölgeleri var etrafımda ama en azından biliyorum geçiyor ve ilaçsız geçirmek gibi bir takıntıya hiç gerek yok. şu anda iyiyim yani mümkün olduğunca sonuçta bir insanın sorumluluğunu almak zor evde oturup eski hayatını özlemek zor ama ne demişler sabır acıdır meyvesi tatlıdır.

sağlıklı günler...

selamlar

yazıyı okuyunca çok kısa süre önceki hallerim geldi aklıma gerçi yazının geçmişini okumadım ama uykusuzluk sabırsızlık tedirginlik korku tüm bunları fazlasıyla yaşadım. hamilelikle başlayan anksiyetem ağlama nöbetlerim uykusuz geceler dakikaları saymalar... sonuçta 5. ayda ilaca başlama ve doğum öncesi bırakma sürecim oldu. doktor ilacı çok düşük dozajda verdi ve en azından bebeğimi sevmeye başladım ve daha mutlu oldum vs. yani resmen hayatımda tıkanan bir anı açtı. şimdi kızım 40 günlük ve sağlıklı bense hala nasıl o günler geçti inanamıyorum sanki zaman durmuştu ve bebeğimi hiç göremeyecektim. of ya anlatınca ne kötüymüşüm diyorum. hala da o günlerin gölgeleri var etrafımda ama en azından biliyorum geçiyor ve ilaçsız geçirmek gibi bir takıntıya hiç gerek yok. şu anda iyiyim yani mümkün olduğunca sonuçta bir insanın sorumluluğunu almak zor evde oturup eski hayatını özlemek zor ama ne demişler sabır acıdır meyvesi tatlıdır.

sağlıklı günler...

Darısı başımıza canım inş sağlıkla alırız bebeklrimizi kucağımıza...

selamlar

sağlıklı günler...

canım tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederiz... böyle şeyleri duymak bir nebzede olsa içime su serpiyo yalnız olmadığımı atlatılabileceğini görüyorum... umarım bebişinde sende çok iyisindir görüşmek üzere..........

selam kızlar nasılsınız içim yine çok sıkkın bugün.

tatlım ya geçicek sık dişini ne zaman kötü birşey oldu ki bu aptal illet yüzünden sen orda mı geçiriceksin yazı oralar hepten sıcak olur ama sen bilirsin tabii kendini nerde iyi hissediyosan orda kal... bu arada eşlerimizin bizi tam anlamıyla anlamasını beklememeliyiz çünkü bu illeti yaşamayan bilmez!!!!

X