Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

ben sessizliği bozayım, ben panik atak daha doğrusu kaygı problemi olan bi insandım artık herşeyden korkar olduğum an doktora gitmeye karar verdim.Çünkü ilerde hamile kalırsam çok telaşlı olacağımı ve bu şekilde yaşayamayacağımı düşündüm.Doktora gittimde yıl 2010 du trafikten uçaktan hastalıktan doktordan vb herşeyde korkuyor herşeyin en kötüsünü düşünüyordum.Ve 1 yıl doktora gittim herşey düzeldi çok iyiydim ama bana verdiği ilaç bana 18 kilo aldırmıştı.ne yapacağımı şaşırmıştım kilo alamya başladığımda doktorla konusmustum bana devam edelim alırsın ama çok olmaz demiş fakat kilo 18e kadar çıkmıştı sonuçta kontrollü bi şekilde 4 ay önce ilacı bıraktım yeme düzenimde yıllardır bi değişiklik yok kilo aldığımdada böyle idi suan hiç kilo vermedim ve öğrendim ki 7 haftalık hamileyim herşey yolunda içim çok şükür ama bu kilolalar beni mahfediyor korkutuyor ve psikiyatrisime çok kızıyorum başka bi yolu olmalıydı.ve hala doktora giderken çok telaşlanıyorum anlayacağınız aldığım kilo yanıma kaldı.....

Canım psikytrna hiç kızma bak sıkıntılarından kurtulmuşsun çok şükür..Ben de 10 kilo almıştım ama sen bebeğine süt verip onu büyütürken vereceksin o kiloları biliyorum çok kötü hissettiriyo insana kendini bu kilolar ama ruh sağlığımızın ii olması herşeyden önemli...

kızlaaarrrr selam nasılsınız keyifler nasıl 2 gündür girememiştim ama aklım hep sizlerdeydiii... ya kızlar size birşey sorucam bildiğiniz gibi ben hamileliğimin 3,5 ayından sonra ilaç kullanmaya başladım bu ataklar yüzünden... biz dün kızımla ayrıntılı ultrasona girdik kızım üzünü dönmediği için önümüzdeki hafta tekrar giricem solunum yolları için... ama kalbi beyni ciğerleri falan herşey olması gerektiği gibi gözüküyormuş... buna rağmen ilaç kullandığım için tedbir olsun diye kalp ekosu çeksek iyi olur dedi doktorum ama ayrıntılısı temiz çok şükür... gittiğim hastanedede kalp ekosu çekilmiyor başka yerlere sordum bir kalp ekosu 250 tl:KK43:(( ben 250 tl sinde değilim ama ayrıntılısı temiz bu kadar kurcalamaya gerek var mı ki birşey çıksa bile bebiş bayağı büyüdü kıyamam ki ben kızıma... sizce napim ben çektirmekten yana değilim ama bilemedimde o kadar tahlil yapıldı birşey olsa çıkardı herhalde yaaa.....

kuzum için rahatsa çektrmeyebilirsin tabi bu senin seçimin ama içim rahat olsun aklımda kalmasın Allah korusun bşy vrsa bileyim hazırlıklı olayım filan dersen çektir...

hayırlı olsun cnm hamileliğin takma kafana doğumdan sonra verirsin kilolarını yeterki psikolojin iyi olsun.

ve kızlar ikinizde sanırım ilaç alamıyorsunuz ne kadar imkanınız var bilmiorum ama psikologa gidip terapi alma şansınız varsa bu şekilde atlatabilirsiniz bu süreci.ben şahsen isterdim ama bulundugum ilde psikolog yok olsa bile bi terapi baya maliyetli olur sanırım ama bazı devlet hastanelerindede var sanırım imkanınız varsa ilaçsız terapiyle deneyin birde.

Canım benim çok teşekkürler.Ben psikiyatrise gittiğime göre çok çok daha iyiyim ama şuan ilaç kullanmıyorum bırakalı 4 ay oldu inşallah kilomu kontrol edebilirsem vermesemde en azından almaz isem çok iyi benim için.ama dediğin doğru yalnız ilaçla olmuyor benim doktor bana ödev veriyordu korkuların üstüne gitmek baya düzeltti beni ama yine de mesela bebem için kontrole gittiğimde kalbim duracaktı allah korusun klimalı hastanede şakır şakır terledim herkes bana bakıyordu acıdı millet halime kardeşim vardı şok oldu ne oluyor sana 1 sene doktora gittin düzelmedi mi hiç dedi:KK43:

kızlar bir de birşey soracağım size cuma günü ben idrar ve kan tahlili verdim herşeye bakılacakmış pazartesi çıkar dediler ama benim yarın işte olmam lazım gidemeyeceğim ve panikten de çatlayacağım gibi.size soracağım doktor bebeye ve bana baktı herşey iyi ok dedi kalbi maşallah atıyor göründü büyümesi normalmiş bende halsiz felan değilim kusmuyorumda idare ediyorum benim kan tahlilinde veya idrarda kötü bişey çıkabilir mi acaba tiroid veya kansızlık vs tehlikeli olabilecek birşey?

kızlar bir de birşey soracağım size cuma günü ben idrar ve kan tahlili verdim herşeye bakılacakmış pazartesi çıkar dediler ama benim yarın işte olmam lazım gidemeyeceğim ve panikten de çatlayacağım gibi.size soracağım doktor bebeye ve bana baktı herşey iyi ok dedi kalbi maşallah atıyor göründü büyümesi normalmiş bende halsiz felan değilim kusmuyorumda idare ediyorum benim kan tahlilinde veya idrarda kötü bişey çıkabilir mi acaba tiroid veya kansızlık vs tehlikeli olabilecek birşey?

kuzum kansızlığı takip ediolar düşük çıksa bile demir hapı veriolar idrarına da enfeksiyon varmı die bakıolar korkma çıkmaz önemli bşy rahat ol

kuzum kansızlığı takip ediolar düşük çıksa bile demir hapı veriolar idrarına da enfeksiyon varmı die bakıolar korkma çıkmaz önemli bşy rahat ol

ay süpersin ya bende diyorum bi eksik bişey olsa azda olsa hissederim diye ama hayırlısı artık :)

herkese selamlar
ilaçsız bir 10 günü geride bıraktım. bebişime bebek battaniyesi örmeye başladım. kızlar bol bol tesbih çekin. insan öyle rahatlıyoki. bol felak nas okuyun.

selam kızlar nasılsınız keyifler nasıl?? ben fena sayılmam işte.... bebeğin kalp ekosunu istedi ya doktor canım ona sıkkın ayrıntılımız temiz ama tedbir amaçlıymış :KK47: özleller acayip pahalı devlettende randevu bulamıyoruz :KK47: doktorum istersen çektirme dedi ama 1 kere söyledi ya kafama taktım... 1 deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış................

herkese selamlar
ilaçsız bir 10 günü geride bıraktım. bebişime bebek battaniyesi örmeye başladım. kızlar bol bol tesbih çekin. insan öyle rahatlıyoki. bol felak nas okuyun.

Çok sevindim darısı bırakmak isteyen herkesin başına canım..Bir de inşirah suresi... ayrıca Yasin suresi (58. Ayeti kerime) Selâmün kavlen mir rabbir rahîm. panik atak için hergün en az 100 tane çekilmeli kalbin teskin bulması için...

selam kızlar nasılsınız keyifler nasıl?? ben fena sayılmam işte.... bebeğin kalp ekosunu istedi ya doktor canım ona sıkkın ayrıntılımız temiz ama tedbir amaçlıymış :KK47: özleller acayip pahalı devlettende randevu bulamıyoruz :KK47: doktorum istersen çektirme dedi ama 1 kere söyledi ya kafama taktım... 1 deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış................

Duygucum madem randevu yok rahat ol kuzum elinizde buna dair bir verio yok sadece tedbir nasılsa.Ayrıca 1 ay sonra düzenli nst ye girmeye başlamayacakmıyız orada bebeğin kalp atışlarına bakılacak galiba değilmi bi sıkıntı olsa çıkmazmı?

Herkese merhaba, bende bir süreliğine ilaçsız idare etmeye calısanlardanım , ama bu ara hersey zor gıdıyor...esim yanımda degıl bır surelığıne , bulundugu yerde cok güvenlı degıl..annem yanıma geldı ama o da kalbının agrıdıgından bahsedıyor, ustelık tum dertlerını aktarıyor...kıme uzulcegımı sasırdım...aksamları sureklı uyanıyorum , sabaha karsı uykuya dalabılıyorum ancak...bend ebenı uzen arkadaslarımı dusunuyorum bu aralar, sankı hıc bır dert yokmus gıbı bır d ebunlara sıkılıyorum...bosver ya,, herkes kendı yoluna dıyemıyorum bır turlu...agzım soylese beynım kabul etmıyor...aslına bakarsanız aılemden bırı bıle olsa benı uzen herkesten kalbım asırı derecede sogumus durumda....etrafımda hamıle arkadaslarım var, genelde keyfını cıkartmayı becerıyorlar...ben hıc bı seyde bunu basaramadıgım gıbı bu donemde baramıyorum...cok dert yandım kusura bakmayın:KK43:

Çok sevindim darısı bırakmak isteyen herkesin başına canım..Bir de inşirah suresi... ayrıca Yasin suresi (58. Ayeti kerime) Selâmün kavlen mir rabbir rahîm. panik atak için hergün en az 100 tane çekilmeli kalbin teskin bulması için...QUOTE]

canım ya okumadığım dua kalmadı. ama olmuyo. geceleri uyuyamıyorum dalıyorum ani bir ürpetiyle kalkıyorum.mutlaka yanımda biri olcak yoksa o korkuyu bir türlü atamıyorum. sabaha karşı dalıyorum. zaten iş için 7 de kalkıyorum. uykusuz uykusuz işe geliyorum. gündüzleri sürekli huzursuzluk ve korku var. yarın psikiyatri ye gitmeyi düşünüyorum. dayanamıyorum çünkü. bebişime bir zarar gelmesinden korkuyorum. geçen hafta psikologa gittim ilacı keşke dr kontrolünde bıraksaydın dedi.

Çok sevindim darısı bırakmak isteyen herkesin başına canım..Bir de inşirah suresi... ayrıca Yasin suresi (58. Ayeti kerime) Selâmün kavlen mir rabbir rahîm. panik atak için hergün en az 100 tane çekilmeli kalbin teskin bulması için...

Duygucum madem randevu yok rahat ol kuzum elinizde buna dair bir verio yok sadece tedbir nasılsa.Ayrıca 1 ay sonra düzenli nst ye girmeye başlamayacakmıyız orada bebeğin kalp atışlarına bakılacak galiba değilmi bi sıkıntı olsa çıkmazmı?

aynen canım haklısın ama 1 deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali ayrıntılıda çok şükür birşey çıkmadı zaten... napim ya takmamaya çalışıcam Rabbime emanet bu nst ne için ben onu duymuştum ama ne olduğunu bilmiyorum...

Herkese merhaba, bende bir süreliğine ilaçsız idare etmeye calısanlardanım , ama bu ara hersey zor gıdıyor...esim yanımda degıl bır surelığıne , bulundugu yerde cok güvenlı degıl..annem yanıma geldı ama o da kalbının agrıdıgından bahsedıyor, ustelık tum dertlerını aktarıyor...kıme uzulcegımı sasırdım...aksamları sureklı uyanıyorum , sabaha karsı uykuya dalabılıyorum ancak...bend ebenı uzen arkadaslarımı dusunuyorum bu aralar, sankı hıc bır dert yokmus gıbı bır d ebunlara sıkılıyorum...bosver ya,, herkes kendı yoluna dıyemıyorum bır turlu...agzım soylese beynım kabul etmıyor...aslına bakarsanız aılemden bırı bıle olsa benı uzen herkesten kalbım asırı derecede sogumus durumda....etrafımda hamıle arkadaslarım var, genelde keyfını cıkartmayı becerıyorlar...ben hıc bı seyde bunu basaramadıgım gıbı bu donemde baramıyorum...cok dert yandım kusura bakmayın:KK43:

Canım şu cümlen varya beni özetledi : "ben hiç birşeyde bunu beceremediğim için" ;yani hiçbirşeyin tadını çıkaramadığım için....
aynen benim de arkadaşlarım her anlarının tadını çıkarıyor keyfine varıyor.Ben normalde bardağın hep boş hep dibini gören bir yapıya sahibim.Hamilelikte olumsuz yanlarımız daha da ön plana çıkıyor.Ben 5 ay çok iyiydim.Ama hastanede yaşadığım bir gerginlik bir korkuyla herşeyi terse sardım iki sene önceki ataklarım geri döndü.Depresyona girdim.Şu anda da her an kötü olacakmışım gibi kendimi dinliyorum aklıma hep kötü şeyler getiriyorum ve un ufak şeyleri bile büyütüp kafamda plan kurup uğraşıorum..Panik atakla ilgili okuduğum kitapta bunun geçici bir durum olduğuna kendinizi inandırın diyor.İnş bizler çok sağlıklı bir şekilde alıcaz bebeklerimizi elimize ama malesef kendi dünyamızı kendimize zehir ediyoruz..Ben sezeryan olucam nasip olursa ve o günü bile düşündükçe çarpıntılarım başlıyor...

Çok sevindim darısı bırakmak isteyen herkesin başına canım..Bir de inşirah suresi... ayrıca Yasin suresi (58. Ayeti kerime) Selâmün kavlen mir rabbir rahîm. panik atak için hergün en az 100 tane çekilmeli kalbin teskin bulması için...QUOTE]

canım ya okumadığım dua kalmadı. ama olmuyo. geceleri uyuyamıyorum dalıyorum ani bir ürpetiyle kalkıyorum.mutlaka yanımda biri olcak yoksa o korkuyu bir türlü atamıyorum. sabaha karşı dalıyorum. zaten iş için 7 de kalkıyorum. uykusuz uykusuz işe geliyorum. gündüzleri sürekli huzursuzluk ve korku var. yarın psikiyatri ye gitmeyi düşünüyorum. dayanamıyorum çünkü. bebişime bir zarar gelmesinden korkuyorum. geçen hafta psikologa gittim ilacı keşke dr kontrolünde bıraksaydın dedi.

Git tabi doktora bebeğine zarar vermeyecek bi ilaç sana çok iyi gelecektir bizler iyi olalımki bebeklerimize bakabilelim değilmi...

merabalar.şuan 12haftalık hamileyim.dün sağlık ocağına gittim boğazlarım şiştiği için.ilaç vermedi dr.dedimki idrarımda yanma var,o halde tıt mi deniliyor işte ona bakalım dediler,sonra idrarımda çıkan sonuca göre protein keton ve glikoz çıktı,eve geldim netten biraz araştırınca çok moralim bozuldu ağlamaya başladım,çarpıntım başladı göğsüm sıkıştı,oturduğum yerde oturamadım soğuk terler boşaldı.biranda panik atağım sanki ortaya çıktı,şuan endişeliyim.kendi kadın doğum doktoruma sıra aldım yeni gidicem.benim gibi olanınız varmı,biri bana bu konuyla ilgili bişiler yazsın yoksa panik atağıma yenik düşcem:KK43:

aynen canım haklısın ama 1 deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali ayrıntılıda çok şükür birşey çıkmadı zaten... napim ya takmamaya çalışıcam Rabbime emanet bu nst ne için ben onu duymuştum ama ne olduğunu bilmiyorum...

cnm ayrıntılıya tekrar girdinmi benim bebişde yüzünü ters dönmüştü tekrar yaptır demedi doktor acaba yüzünü dönmediği için eksik bakılan şeyler kalmışmıdırki:KK43:

merabalar.şuan 12haftalık hamileyim.dün sağlık ocağına gittim boğazlarım şiştiği için.ilaç vermedi dr.dedimki idrarımda yanma var,o halde tıt mi deniliyor işte ona bakalım dediler,sonra idrarımda çıkan sonuca göre protein keton ve glikoz çıktı,eve geldim netten biraz araştırınca çok moralim bozuldu ağlamaya başladım,çarpıntım başladı göğsüm sıkıştı,oturduğum yerde oturamadım soğuk terler boşaldı.biranda panik atağım sanki ortaya çıktı,şuan endişeliyim.kendi kadın doğum doktoruma sıra aldım yeni gidicem.benim gibi olanınız varmı,biri bana bu konuyla ilgili bişiler yazsın yoksa panik atağıma yenik düşcem:KK43:

canım sakin ol panik atağın geri dönüş için en zayıf anını yakalamış eğer üstüne gtmezsen de ilerler biliosun..Seni ele geçirmeden hemen önlem al öncelkle hamilelkte şeker idrarda problem herzaman olabilir..Bunlar küçük şeyler internetten okuyarak doktorunun sana söyemediği şyler üzernde kafa yorma ve hemen stresten kurtulmaya bak cnm..geçmiş olsun...

canım sakin ol panik atağın geri dönüş için en zayıf anını yakalamış eğer üstüne gtmezsen de ilerler biliosun..Seni ele geçirmeden hemen önlem al öncelkle hamilelkte şeker idrarda problem herzaman olabilir..Bunlar küçük şeyler internetten okuyarak doktorunun sana söyemediği şyler üzernde kafa yorma ve hemen stresten kurtulmaya bak cnm..geçmiş olsun...

merhabalar herkese, bu panik atakta sürekli meşgül olmak gerekli...gün içerisimde iste iken düşünmüyorum hiç ama aksamlar bana gelenler geliyor..insna daha cok kendisiyle bas basa kalıyor o yüzden galiba...doktorum korkularının uzerıne gıtmessen korkular derinleşir diyor...ama ben korkularımı yenmeye calısırken ödüm patlıyor...aslında şu var panik ataktan carpıntıdan kımseye bısey olmamıs bugüne kadar...bizde iyiyiz ama kafamızın içindeki sesi nedne olumlu dusuncelerle degıstıremıyoruz..sankı genlerımıze işlemiş bu karamsar düşünceler...şu sıralar bence hepimizin en cok ıhtıyacı olan sey sürekli pozitif telkin...bu hamilelikte mi olur sonrasında mı bilmiyorum ama umarum hepimiz bir gün eski cesur günlerimşze geri dönebiliriz..bu arada iyki varsınız, yalnız olmadıgımı bilmekte bir teselli..

merhabalar herkese, bu panik atakta sürekli meşgül olmak gerekli...gün içerisimde iste iken düşünmüyorum hiç ama aksamlar bana gelenler geliyor..insna daha cok kendisiyle bas basa kalıyor o yüzden galiba...doktorum korkularının uzerıne gıtmessen korkular derinleşir diyor...ama ben korkularımı yenmeye calısırken ödüm patlıyor...aslında şu var panik ataktan carpıntıdan kımseye bısey olmamıs bugüne kadar...bizde iyiyiz ama kafamızın içindeki sesi nedne olumlu dusuncelerle degıstıremıyoruz..sankı genlerımıze işlemiş bu karamsar düşünceler...şu sıralar bence hepimizin en cok ıhtıyacı olan sey sürekli pozitif telkin...bu hamilelikte mi olur sonrasında mı bilmiyorum ama umarum hepimiz bir gün eski cesur günlerimşze geri dönebiliriz..bu arada iyki varsınız, yalnız olmadıgımı bilmekte bir teselli..

Amin canım iyi dileklerine ve katılıyorum iyiki varsınız..

ewet benide yıpratan hep karamsar düşünceler çok gerçekçiyiz belkide her konuda olumsuz yönleride düşünüyoruz kafamıza takıyoruz.mesela ben şimdiden doğum ne zaman olur erken olurmu olursa hastane çok uzak yolda doğurursam doğumda kötü bişey olursa vs.....uzayıp gidiyo aslında normal bi insan sadece bebeğini kucagına alcagı günü bekler olumsuz düşüncelerle uğraşmaz ama benim aklımdan çıkmıo sadece hamilelik ve doğum için degil her konuda bu böyle hep karamsar oluyorz.ay bizim yumoşlar yandı hiç bi yere göndermeyiz onları büyüyünce aman bişey olur die.nasıl bir anne oluruz acaba evhamlı panikli:))

X