Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

canım geçicek üzülme bizde aynıydk aynı seylerı yasadm 3ay cektm ılac kullanamadm korktm ama şimdi iyim cok şükür sende iyilescn bebeğine ve eşine sıkı sıkı sarıl bol bol dua et

Sevim bu kelimeyi kullanmış olman bile çok önemli bu çok önemli bir gelişme. Tabiki bu demek değilki umutsuzlukların bitti olucak çünkü çok normal ama sen her umutsuzluğa kapıldığında geçecek kelimesini gerçek manasıyla kendine hatırlar lütfen. Bak ben 31 yaşındayım bundan 9yıl önce çok ağır depresyon anksiyete panik ataklar geçirdim ilaça başladım o zaman bekar ve çalışıyordum o dönem lustral ve bir süre zanax kullandım. Nerdeyse ilaçla oldumdan daha kötü oldum ama Dr bana bunun geçici old. Anlattı inatla her günüm zehir zemberek içtim yatalar gibi yatıyodum. Her gece acillerde diazem vurulduyodum bir kolumda eniştem bir kolumda ablam gece sokaklarda ağlıyodum hatta açlıktan öleceğimi düşünüyordum günlerce yemek yiyemedim çalışıyordum ara verdim. Yastığa kafamı koyar koymaz 5dk uyur sonra fırlardım kalp atışlaryla derken 3 ay böyle zorluklara mücadele ettim ama korkma hep aynı şiddetde değildi. Sonra ilaç tam etkisini göstermeye başladı işime gücüme sosyal hayatıma geri döndüm bu süreçtede nasıl başa çıkacağını öğreniyorsun. 9ay sonra Dr kontrolünde ilacı bıraktım derken aradan uzun zaman geçti evlendim hamile kaldım kabus günler geri döndü aynı senin gibi bir daha kurtulamicağımı düşündüm ama oda geçti. Şimdi 2. Ye hamileyim kabuslarım geldi bu defa bittim yandım dedim hamd olsun ilk günlere göre gayet iyiyim inşallah böyle devam eder bizde sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebeklerimize kavuşuruz. Diyeceğim oki korkma İnan geçiyor Allah'ın izniyle inşallah heleki sen daha önce hiç yaşamadığın için sudan çıkmış balığa döndün ama geçecek evine gideceksin eşinle eskisi gibi düzeninize devam edip kızınızı büyütceksiniz inşallah Rabb'imin izniyle biz hep yanındayız bizler kader arkadaşıyız. Bak bizim doğumlar yaklaştığındada sen bize sakin olun kızlar korkulacak bişey yok die destek olcaksın inşallah. Rabb'ime emanet ol canım benim dualarımdasın

Çok sevindim rahat olmana bebişine kavuşmana. Maşallah suphanallah Allah daim etsin inşallah. Darısı başımıza

sevimdeniz, yaşadığın şeye benzer birşeyi bende yaşadım,hamile değildim ilk panik atağımı izmir-antalya arası gece otobüs yolculuğunda yaşadım o güne dek ne karanlıktan ne yolculuktan ne de otobüslerden uzun yoldan şikayetim olmamıştı. bir gece bu atağı yaşadım ve korkutelindeki acilde indim dayanamayıp-oradaki herkesin yüzünde o kadar boş ve anlamsız bir ifade vardı ki anlatamam, bunu daha sonra ataklar ve takıntılar yüzünden acile gittiğimdede yaşadım..sen ölüp diriliyorsun ama etrafındakiler noluyoki ya yok birşey bunda psikolojiktir vs..deyip geçiyor. kimse tarafından anlaşılamıyorsun,ne yaşadığını anlatamyorsunda zaten.4 yıl oldu hastayım, uzun zaman ilaç kullandım, iyileştim sanıp ilacı bıraktım ve tam bir yıl sonra şiddetli biçimde yeniden yaşadım atakları...uyuyamadım uyuyamıcam yalnız kalıcam vs diye günlerce acillere taşındım...ilaç almaya başladım yeniden, ve biliyor musun ben iki hafta normal ataklarla uykusuzlukla yaşadım..ilaç anca iki hafta sonra yavaş yavaş etkisini gösterebildi...sabret dayan, dua et...biliyorum kolay değil hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz,pes etme sakın kendini bırakma...ne mutlu sana bebeğini kucağına almışsın,bu dünyaya bırakıp bırakabileceğin en güzel şey o senin;ve sana ihtiyacı var...geçecek emin ol geçecek kendini asla bırakma asla...

Tesekur ederim dua eden yardimci olmak isteyen herkese yurekten tesekkurler
Allah hepinizden razi olsun
Rabbimin izniyle kurtulacam
Kurtulacazz

Sendende Allah razı olsun canım benim herkezdende. Unutma bir anda değil zamanla ii olucaksın Allah'ın izniyle bunu söylüyorum çünkü bugünde ilaç içtim yine aynıyım diye düşünebilirsin umutsuzluğa kapılmaman için hep hatırlatıcam gücüm yettiğince. Ben her gün arıyordum Dr mu içiyorum ama ii değilim fayda etmiyo galiba diye oda bizim ilaçlarımız ağrı kesici gibi içince geçmez bazen 10 gün kişiden kişiye 1 ay belki daha kısa sürede yada daha uzun sürebilir demişti lütfen bunu unutma biliyorum çok zor ama geçiçek Allah'ın izniyle inşallah.

Daha dermansiz dertler var rabbim onlardan korusun hepimizi
Destegin icin tesekkur ederim cnm
Dogum icinse inanki endiselenme
Bende melekte burda kendimizi yirttik nasil olacak ölecez masadan kalkamicaz yok daralacaz
Hic öyle olmadi suan yasadiklarim yaninda dogum aninda ve ikigün hastanede yasadiklarim cocuk oyuncagi kaldi
Simdide ilaca yeni basladik insallah bugunlerde gececek
De kizlar yalniz benim gittigim doktor baya ünlü bir psikoterapist ve psikiyatr adanada ben normalde mersinde yasiyorum
Adama sadece xanax beni tedavi etmez gün gectikce gec kaliyoruz dedim
Okadar sakin bi tavirla seni ônce uyutalim biraz sonrasina bakacaz dedi
Xanax anksiyete giderici biliyorsunuz tedavi amacli antidepresan degil
Bide bagimlilik yapabiliyor
Doktora dedim bagimli ol nolcak demezmi bu kadar korkma herseyden diyor

Doğru demiş :))

Önce bi sakinleş bakalım. Anksiyeten bi çözülsün. Neler hissediyorsun normalde o bi anlaşılsın. Senelerce Xanax kullandım. Hamile olduğumu öğrenince bıraktım. Şu an kullanamıyorum süt verdiğim için. Gerekince bırakılıyor korkma. Biraz teslim ol. Biraz akışına bırak. 10 günde, 1 ayda bağımlı olmazsın :)

Bende emziriyorum insallah bisey olmaz doktor 4 saatte süte gecer dedi ilaci iciyorum 4 saat sonra sütü sagip döküyorum ondan sonra normal emziriyorum
Doktor senin ilacsiz sütün daha zehirli dedi
Korku stres dolu sütün hic emzirme daha ii dedi hakli aslinda

Ben de duymuştum. Sinir-stres sütü kötü edermiş. Çocuğa yaramazmış o süt. Sen son ana kadar dayandın. Hatta fazla bile dayandın. İlaç içmek istemedin. Ama napalım içmek zorundasın.Allah'a sığın. İnşallah bişey olmaz. Sütün yarar kızına.

Kizlaar nasilsiniz melek terketti buralari :)
Minik cadi biraz yaramazmis melegi rahat birakmiyormus benimkide cadilikta fena sayilmaz
Bende 3. Gündür ilaci iciyorum bunyem alismadigi icin biraz salak gibi dolaniyorum ortalikta gözüm aksama dogru ancak acılıyor
Daha sakinim neyseki asyaya annem bakiyor benim kadar ona yalniz bakmayi ögrenmeye calisiyorum

Kurduğun cümlelerden bile daha iyi olduğun anlaşılıyor. Maşallah sana. Allah daha iyi etsin. Melek'in kızı biraz gazlıymış galiba. Zor olur biraz.

Kurduğun cümlelerden bile daha iyi olduğun anlaşılıyor. Maşallah sana. Allah daha iyi etsin. Melek'in kızı biraz gazlıymış galiba. Zor olur biraz.

Sagol cnm
Cok sükür biraz daha iyiyim
Beni yiyip bitiren o endise suanda uyuyor sanki
İnsallah daha da iyi olacam
Uyuyabilmek ne büyük nimetmis Yarabbi sen bize baska dertler verme

Selam kizlar, bu ilk mesajim. Acilis bu topige kismetmis.
Ben anksiyete ve panik atak hastasiyim.
9 aydir Solian ve Zoloft kullaniyorum.
Cok sukur ilaclari kullandigimdan beri de hic atak gecirmedim, anksiyetelerim de yok.
Ama 9 aydir da adet gormuyorum.
Ayin 12sinde psikiyatri randevum var, ilacimi degistirmek istiyorum.
Hem adet goremedigim icin hem de hamile kalmak istedigim icin.
Ama hamilelikte alabilecegim panik atak ilaci var mi bilmiyorum.
Bu konuda bilgisi olan var mi?
Hamilelikte kullanabilecegim bebege zarar vermeyecek bir ilac olsa keske.

Sagol cnm
Cok sükür biraz daha iyiyim
Beni yiyip bitiren o endise suanda uyuyor sanki
İnsallah daha da iyi olacam
Uyuyabilmek ne büyük nimetmis Yarabbi sen bize baska dertler verme

Amin. Uyumaya başladın mı? Bu çok güzel bi gelişme :) Daha ne kadar sürecek diyordun. Bak azalmaya başladı bile. Çok şükür. Çok sevindim senin adına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…