Evet ilk bebegim
Bende anlatirken anlatmasam daha iyi anlatip insanlari etkilemek istemiyorum diye düsünüyorum ama;
İlk bebek ilk psikolojik rahatsizlik
Anlam veremiyorum yasadiklarima
Benimle ayni seyleri yasayan birilerinin oldugunu bilmek ve onlarla konusmak bana umut ısıgı oluyor
Uykusuzluk beni vuran birinci sey
Uyuyabilsem duzelecem gibi geliyor
Tesekkur ederim destekleriniz icin
Ben simdi gebeyken kullandigim kaygi gidericiden geceleri dusuk dozda aliyorum yine uyuyamiyirum ama bari zirlamadan durabiliyorum biraz
Fakat kizlar özellikle bebegi olanlara soruyorum kizim gunduzleri paso uyuyor bunda ilacin etkisi nedir normalmi bebegin surekli uyumasi???
Melekcim ilaca hic araliksiz devammi edeceksin simdi cnm
Sevim'cim bebekler uyur. Uyuması -özellikle 40'ı çıkana kadar- çok normal. Bebeklerde ve çocuklarda büyüme hormonu sadece uyurken salgılanırmış. Ben bebeğimi gece saat kurup uyanarak besledim bi süre. Kuzenim dedi ki (daha sonra bi doktordan da dinledim) bebeğin açlığını tolore edebilirsin ama uykunun yerine başka şey koyamazsın. Bırak uyusun. Acıkınca kendisi uyanır. Ama tabi iki emzirme arası 4 saati geçmesin demişti. 40'ı çıkınca uyku düzeni zaten değişecektir. Ben şimdi gözüne bakıyorum uyusun diye :) Bir-iki gün içmeden durabilirsen bak bakalım bebeğinin uykusunda değişiklik oluyor mu? Kullandığın ilaç D gurubuydu sanırım. Sana tavsiyem, lohusalığının ileriki günlerinde biraz daha rahatlıycaksındır ama yine de emzirirken kullanılan ilaçlarla tedavi ol. Anlık rahatlık sağlayan ilaçlar seni tedavi etmez. Hem daha iyi hissedeceksin, hem de uyuyabileceksin :) İnşallah yarının bu günden iyi olur.
İlaç bebekte etki yapar mı yine de doktora sorup içini rahatlat...
Canim dün doktora gittik ya psikiyatra
Önunde yarim saat hüngür hüngür agladim simdi git cumaya gel belki lohusaliktandir hafifleyebilir dedi
Daha onceden oldugunu bile bile
Simdi desem ki ilac bebegi uyuturmu evet der kesin
İlac taraftari degiliz diyor manyakmidir nedir sanki ben ilac taraftariyim kendi doktoruma ulasamadim izindeymis
Neyse bi doktor ismi ögrendim bugun cok iyi dediler ona gitcem
Bide ilac kullanmaya korkuyorum hem süt icin hem bagimli olmaktan korkuyorum(
Lohusalık aynı hamilelik gibi. Dakikan dakikana uymaz. Sanki biz isteyerek mi içiyoruz? Vicdan azabı duya duya içiyoruz işte. Dediğim gibi, süte geçmeyen ilaçlar var. Bir de başta tedavi olmazsan ileride daha fazla ilaç içmek zorunda kalabilirsin. Hem tedavi olmazsan ne kendine faydan olur, ne bebeğne.
Ben boyle devam edememki zaten nereye kadar bigun bi yerde yikilir kalirim tedavi olmam sart yani
Sute gecmeyen bi ilac varmiki yani hepsi az cok geciyordur mutlaka dimi
Cok umutsuz konusup sizi belkide sinir ediyorum kizlar ama ben daha once hic antidepresan almadimda
Ne hissetcemi bilmiyorum ya
Bide baslarken soyle sersemletiyor boyle mallastiriyor yalanci mutluluk veriyor bagimlilik yapiyor falan filan bisuru sey duyuyorum sanki ilac kullanirsam baska bi ruh haline dunyaya gircem gibi geliyor sacmaliyorum sanirim
Bide siz yillardir kullaniyorsunuz tedavi olamiyormusunuz ki bu ilaclar ömür boyumu kullanilacak yani
Benim kullandığımda bebeği etkilemiycek kadar az süte geçiyor yazıyodu. Ben de inandım, Allah'a sığındım, içiyorum. Yok ben kendi adıma sinir olmuyorum. Bilmediğin birşey. Korkman, tedirgin olman çok normal. Bu tarz ilaçlar başlarken biraz sarsar, sersemletir doğrudur. Hatta daha kötüye gittiğini düşünürsün ama ortalama 15-20 günde iyi hissetmeye başlarsın Allah'ın izniyle. Başka bir ruh haline girmiyceksin. Sadece şu an bulunduğunu düşündüğün karanlıktan çıkacaksın. Üzerinden yük kalkacak. Gözündeki perde aralanacak İnşallah. Tedavi olunuyor ama tekrarlama olasılığı var. Bir olay, bir duygu, bir sinir birikimi tekrar nüksettirebiliyor. Ama etkisinin azaldığını söyleyebilirim. Sen daha başlangıçta olduğun için belki de bi süre ilaç kullanıp bırakırsın. Şunu da söylemeliyim, sakın doktorun dediğinin dışında ilacı bırakma veya azaltma. Çünkü azar azar başlanıp, azar azar bırakılıyor. Kendini iyi hissedebilirsin ama bıraktığında kötü hissedersin. Çünkü bu ilaçların vücutta etki etmesi için belli bi süre geçmesi gerekiyor. Depo ilaç dedikleri türden. Sen şimdilik sakin olmaya çalış. Kafanı dağıtacak bişeyler bulmaya çalış. Lohusa olduğunu unutma. Tekrar yazıyorum, hiç bir rahatsızlığı olmasa bile, lohusa olduğu için bunları yaşayan insanlar var. Kendine çok yükleniyorsun. Kendi yakana yapışmış, kendi kendinle kavga ediyor gibisin. Derin derin nefes al. Oksijen iyi gelir :) Kendini hırpalama. Kızına sarıl. İnşallah her şey daha güzel olacak.
Allah senden razi olsun bikmadan cevap yaziyorsun diger arkadaslarada tesk ederim yardimci olmak isteyen herkese
Evet kabullenip savasmak yerine kabullenemeyip noluyor banayla geciyor gunlerim uyumamk beni mahvediyor
Sırf estetik icin bebek emzirmeyenleri dusündükce fazla abarttigimi dusünüyorum aslinda sonucta dogdu ve cok sukur mamaylada büyüyebilir
Olmadi yarin tekrar su adini yeni duydugum doktora gitcem
Bide antidepresan ilk basladigimda uyumama yardimci olurmu yani onun icindemi iki hafta falan gerekli
Fuja tesekkur ederim beni düsündügün icin Allah razi olsun hepinizden
Bugun bi arkadasimin annesinin doktoru olan bi psikiyatra gittim kadin 10 yildir direncli pa hastasiymis doktor cok iyi dedi benim kendi doktorum japonyaya kongreye gitmis onu bekleyemedim halim kalmadi cunku
Doktora gittim neyse daha ben anlatmadan adam sunu sunu sunumu yasiyorsun deyip pat diye etken maddesi fluvoksamin olan faverini yazdi %2 sute gecer oda cok onemli degil ddi sizce baslayimmi ilaca pazartesi kendi doktorumu bekleyimmi beklesem nasil olacak bilmiyorumki kafam kazan gibi asyami kucagima alamiyorum dengemi kaybetcem diye ne dersiniz domestikus ilaclar hakkindaki tecrubelrine dayanarak soruyorum
Evet ben bu konuda kitap yazıcam en sonunda :) Bana kalsa biraz bekle derim ama beklemenin kolay olmadığını biliyorum. Faverin kullandım çok önceden. Daha önceden yazdığım gibi, ilaca başladığında kötüleşiyor gibi hissedebilirsin.Geçici bi durum ama içini rahatlatmak için doktora danış. Başlayıp başlamamak senin inisiyatifinde. Doktor başlaman gerek diyosa en az dozdan başla. Belki dozu yükseltmeye gerek bile kalmaz. Eminim uyuyup dinlenince kendini daha iyi hissedeceksin.Şifalar dilerim...
Suan bu mesaji zor yaziyorum uyusukluk ve halsizlikten bir an once care bulacak biseyler ariyorum
İlac daha kötu yaparsa deliririm gibi geliyor
Arkadaslar belki hepinizin icindeki umudu söndürüyorum belki biktiniz ama bende iyi olurum dimi
Eski fotolara bakiyorum sanki yil olmus yatak sanki yilan olmus sokuyor beni
Babam aradi senin derdinmi varda böyle yapiyon diyor
Söyleyemedigim biseymi varmis
O bile anlamiyor
Yogurt ye uyursun diyor adam saka gibi
Bana kizarak abartmami engellemeye calisiyor aklinca cok zayifsin diyor kocanida annenide benide hasta edeceksin toparlan kendine gel diyor
Bende kendimi gücsuz hissediyorum artik iyice
Kusura bakmayin sizide olumsuz etkiliyorsam
Ben boyle devam edememki zaten nereye kadar bigun bi yerde yikilir kalirim tedavi olmam sart yani
Sute gecmeyen bi ilac varmiki yani hepsi az cok geciyordur mutlaka dimi
Cok umutsuz konusup sizi belkide sinir ediyorum kizlar ama ben daha once hic antidepresan almadimda
Ne hissetcemi bilmiyorum ya
Bide baslarken soyle sersemletiyor boyle mallastiriyor yalanci mutluluk veriyor bagimlilik yapiyor falan filan bisuru sey duyuyorum sanki ilac kullanirsam baska bi ruh haline dunyaya gircem gibi geliyor sacmaliyorum sanirim
Bide siz yillardir kullaniyorsunuz tedavi olamiyormusunuz ki bu ilaclar ömür boyumu kullanilacak yani
Korkmadan uykuya dalabilmek uyuyabilmek ne büyük nimetmis Yarabbi
Vücudumdan terler bosaniyor heryerim uyusuyor aglamak istemiyorum bebegime bile bakamiyorum halsizlikten ciglik atmak istiyorum sanki ozaman bitecek hersey
Allahim isyan etmiyorum yardim diliyorum sifa istiyorum bana ve benim gibi olanlara(
Fuja tesekkur ederim beni düsündügün icin Allah razi olsun hepinizden
Bugun bi arkadasimin annesinin doktoru olan bi psikiyatra gittim kadin 10 yildir direncli pa hastasiymis doktor cok iyi dedi benim kendi doktorum japonyaya kongreye gitmis onu bekleyemedim halim kalmadi cunku
Doktora gittim neyse daha ben anlatmadan adam sunu sunu sunumu yasiyorsun deyip pat diye etken maddesi fluvoksamin olan faverini yazdi %2 sute gecer oda cok onemli degil ddi sizce baslayimmi ilaca pazartesi kendi doktorumu bekleyimmi beklesem nasil olacak bilmiyorumki kafam kazan gibi asyami kucagima alamiyorum dengemi kaybetcem diye ne dersiniz domestikus ilaclar hakkindaki tecrubelrine dayanarak soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?