Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Günaydin arkadaslar sali gunu kontrolumuz var ve artik dogum tarihimiz netlesecek insallh
Doktor 38+2 dedi ama ben 38+0 da olmasini isticem bi sorun yoksa tabi
Size bisey sormak istiyorum doguma 10 gunumuz kaldi tahminen daha once yazmistim pasikiyatrm ilaci kesmek zorundasin demisti
Ama ben ilac almayinca uyumak bi yana sabaha kadar kafada kurmaktan deli oluyorum ameliyat anini düsünüp düsünüp daraliyorum karnimi kesecekler bi bebek cikacak gibi tuhaf birsürü düsünce uyumak imkansiz zaten uyumadikca kuruyorum kurdukca uyumayip agliyorum
Su son 10 gunde pasiflora kullansam pek etki etmez bana da yinede belki bi nebze fayda eder bebege zarari olurmu acaba????

Sevimcim bak bir haftan kalmış lütfen içme artık zor ama çok az kaldı papatya çayı falan içsen pasiflora bitkisel bildiğim kadarıyla bende içiyordum ama doğuma yakın değildi. Ama Dr sor belki buna izin verebilir sen şu an bu ilaçsız yapamam düşüncesiylede daha çok panikliyosun. Ben çok kötü old zamanlarda akşam acile gidip serum taktırıyorum oradaki Dr da durumumu biliyo vitamin birde avil diye sakinleştirici gibi rahatlatıcı ve yan etkisi uyku olan bir ilaç katıyo seruma İnan çok faydalı çok uzunda kalmıyorsun küçük serum acillerde öyle takılıyor yarım saatte bitiyo hatta ilk zamanlar serum dan sonra Leyla gibi olup uyumaya başlayınca sordum nasıl kadın doğumcuma sen müdahale etme onlar işini bilirler demişti. Lütfen bu dediğimi dene çok rahatlicaksın ben bazen kötü olunca gidiyorum bak şu an en çok ihtiyacın olan şey bu

Her iki doktoruma da inanki 100 kez dedim ben uyuyamiyorum diye idare et birazcik evet uyumamayi idare edebilirim belki ama uyuyamadikca kafamda kurduklarim beni iyice delirtiyor
Okadar soyledim hic senin bahsettigin gibi bisey oldugundan bahsetmediler
Bi sorayim danisayim doktoruma uyumak icin yapilabilecek bisey varmi diye senin bahsettigin seyi canim
İnanki ilac almayi elbette istemiyorum ama gece olup herkes uyuyunca bende uyusmalar aglamalar daha kötu olacam endişesi ne bileyim ya gebelikte cikinca iyice panik oluyorum anlam veremedigim icin
Bebege zarar veriyormuyum ben ne bicim anneym ben bu cocuga hazir degilmisim gibi binlerce sey dönüyor kafamda
İlaci birakmanin yarattigi etkiler psikolojik olarak bide ilac sizinkiler gibi degil bagimlilik yapan bisey bukadar kisa sürede bagimli olmamisimdir heralde ama oda pskolojik sanirsam
Ayy daha ne sayayim daha herseyi idare edebiliyorumda dedigim gibi basimi yastiga koyunca kalbimi kaplayan o bogucu his beni mahvediyor
Sabir ya sabir Allahim daha beterinden korusun
Kadin dogumcumda sen kendini kurtar bebek oyle herseyden hemen etkilenmez diyor
Afedersiniz iki ucu bilmem neyli degnek derler ya aynen oyle ilaci icsem bebek zarar gorüyor icmeyince ben

Sen çok ii bir annesin bu yaşadıkların o kadar zor şeylerki o an sen sen olmaktan çıkıyorsun kendine gelince gerçek sen old. Pişmanlıklar kendini suçluyorsun ne kadar iyi bir annesinki bunları düşünüp üzülüyorsun. Zannetmiyorum bağımlılık yaptığını bende kaygı giderici bir ilaç kullanıyordum antidepresanla birlikte antidepresan etki etmeye başlayınca onu içmedim yine kaygılarım korkularım paniklerim oluyo tabi ilk günlerdeki kadar şiddetli değil inşallah doğumdan sonra tedavi amaçlı ilaca başlayınca seninde ihtiyacın kalmicak Rabbim hepimizi kurtarsın bu hastalıktan bebeklerimizde sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Melek'cim nasılsın bugün? Evet rüyadasın. Allah sana anne olmayı nasip etti ve sen çok yakın bir zamanda bebeğini kucağına alacaksın İnşallah. Hep sürecek mutlu bir rüya bu. Yüzünü göremediğin bebeğini göreceksin, kucaklayacaksın, sıcaklığını hissedeceksin. Hem bebeğinin doğumuna mutlu olacaksın, hem de bu sayede sıkıntıların çok aza inecek. Tabii ki bebeğini çok güzel bi şekilde büyüteceksin. Seni korkutan şeyler, aslında daha önce yaşamadığın için bilmediğin şeyler. Bunun için korkuyorsun. İnşallah saklık ve sükunetle hamileliğinin son günlerini geçirir ve doğum yaparsın...

Şu evlilik konusunda bi ben herşeyin tersini yaşadım galiba? :)) Nikaha kadar çok panikledim, doktordan (o zaman başka bi doktora gidiyordum) ekstra bi ilaç istedim. Her şey güzel olacak ilaca ihtiyacın yok demişti. Sonra ben nikah günü sanırsınız kutu kutu ilaç içmişim gibi 32 diş meydanda dolanıyordum. Aksine eşim tutuktu (Aslında o hep öyle :) ) Dışardan görenler bile "kız ne kadar mutlu, ama çocuk çok tedirgin" demişler. Sadece nikahtan sonra takı takma zamanı biraz sıkıldım, bir de evde millet toplanınca. Ailemden ayrı kalma korkumsa "bana ihtiyaçları olursa yanlarında olamam" gibi bişeydi. Kendimi ne kadar önemsiyorsam artık :)) Nüfus kağıdımı ve evlilik cüzdanımı annemlere gösteriyodum. Evlendim beeeeenn diye :)) Hafif salak bi durumum varmış. Yazınca daha iyii anladım :)))))

Domestekus daha iyiyim canım iyi olmak için uğraşıyorum çok şükür bugünüme akşamüstü doktor randuavumuz var bakalım doğum için gün verecek mi merak ediyorum.. Artık o kadar zorlanıyorum ki hareket ederken zaten uykular haram.. Sevimin dediği gibi heran aklımda doğum onunla şuan aynı düşünceleri paylaşıyoruz..

Sevimcim banada psikiyatrim dedi ki şuan ne içersen iç bebeği kötü etkilemez koca bebek oldu dedi..
Yani minumum düzeyde az içmeye gayret et Allah bilir ama bence herşey güzel olacak evladında gelecektir sağsağlim.
Seni çok iyi anlıyorum şuanda.. Bugünleri hayırlısıyla atlatıcaz inşallah..

Ben hastanede calisiyordum canim birara tibbi sekreterlik mezunuyum suanda o hastanede dogum yapacagim insallh
Ben orda calisirken 1,5 sene faln oldu ayrilali bi hemsire hamileydi sonra bigun ruh ve sinir hastaliklari hastanesine kaldirildigini duyduk kadin hep damaryolu acik geziyordu kateterle megersem onunda psikolojik sorunlari varmis ve kendine ameliyatheneden falan aldigi kullanilmasi yasaak yesil kirmizi receteli ilaclari enjekte ediyormus ustelik direk damaryolundan 2 gun durmadi ruh sagligi hastanesinde ben hasta degilim diyerek cikmis tabi istende ayrildi bitür madde bagimlisi yani kadin zaten ameliyathaneden ilac alirken yakalanmis yani biz öyle duymustuk sonra doktorlar bebek kesin sorunlu olur demislerdi o kadin dogum yapmis facede kizinin resimlerini gordum dunya tatlisi sapasaglam bi kiz cocugu masallah
Biz bukadar düsünürken insallah diyorum Rabbim bizimkileride korur insallah Allahim meleklerimiz etkilenmez

Senin dedigin gibi melekcim ilaci degil ama pasiflorayi yatarken alirim az miktarda olmazsa disimi sıkacam artik
Sende sabret arkadasim yakin zamanda sende bende bebislere kavusacaz insallah bu arada insirah suresini biliyorum canim kuran okumayi biliyorum yani birsuru dua okuyorum sanada ve tum arkadaslarada dua ediyorum

Kızlar doktorumuzdan geldik 3 kilo olmuş benim kızım maşallah..
26-27 haziran gibi alıcakmış..
Bende sordum sevimcim senin gibi ben çok korkuyorum ya çok heyecanlanırsam dedim
O da dedi uyuturuz dedi narkoz değilde başka birşey veriyorlarmış uyku yapıyormuş anlamıyormuşsun..
Aynı senin doktorun söylediklerini söyledi.. Tabi önce epidural yapıcaklar..
Bana fena heyecan bastı bugün doktordan bir an önce çıkmak istedim..
Bizden haberler bu kadar..

Maşallah kızınıza.. İnşallah sağ salim gelir.
Ben panik atak hastasıyım. Aslında şöyle 6 ay tedavi gördüm. Paxil ile. Geçtiğimiz eylülde düğündümden önce bırakmıştım ilacı. Uzun bir süre atak geçirmedim. 2 ay önce filan tekrar başladı. O zamandan beri 3 kez geçirdim. Ama sürekli gögsümde bir baskı yani anksiyete hali. 3 hafta önce de hamile olduğumu öğrendim. O günden beri çok korkuyorum. Şimdiden doğum korkusu başladı. Panik atak konusunda en iyi melek yardımcı olur yazmıştı bir arkadaş. Sanırım o sizsiniz.

Nasıl geçti hamilelik döneminiz? Bebeğinin hareketlerini hissedince alışırsın hamileliğe diyorlar. Siz de nasıl oldu? Tekrar psikiyatriye gitmek de istemiyorum :S Kafamı başka hiç bir şeye veremiyorum hamilelik sürecini ve doğumu düşünmekten..

Maaşallah Melek'cim. Kızın geliyor demek :)

Doğum anını bırak, ben doğum için hastaneye nasıl gidicem diyordum. bana uyutucu bişiler verseniz, ben hastaneyi hiç görmesem diyordum. Bak gör Allah sana bi sükunet nasip edecek. Hiç bir şey korktuğun gibi olmayacak İnşallah. Sonra bir bakmışsın, sen de burda doğuma hazırlananlara yardım ediyorsun....

Ay masallah Allahim esirgesin prensesi benim kizim ne kadar oldu acaba sali gunude benim randevum var
Sedatif yani sakinlestirici yapiyorlar canim tam baygin olmuyorsun ama uykulu hatirlamiyorsunda
Bakalim hayirlisi olsun hakkimizda Rabbim bi karara baglamistir insallh mutlu haberler verecez birbirimize o an bebekleri düsünmekten belkide panik yapamicaz domestikusun dedigi gibi:)

domesticus, sevimdeniz bir önceki sayfada ben de derdimi paylaşmıştım. Belki siz bir şey söylersiniz Yeni olunca kim panik atak hastası onu da bilmediğim için Melek'e sormuştum..

domesticus, sevimdeniz bir önceki sayfada ben de derdimi paylaşmıştım. Belki siz bir şey söylersiniz Yeni olunca kim panik atak hastası onu da bilmediğim için Melek'e sormuştum..

Bizar merhaba ben daha 17 yaşındaydım ilk yakalandığımda ve ilaca başladığımda şimdi 28 yaşındayım.. Benim hamilelik korkumda vardı.. Ama gerçekten hormonlarda çok kötü etkiliyor insanı çok zor geçti ilk 5 ayım 20. haftadan sonra biraz rahatlamaya başladım ilaç kullandığım halde.. Tabi hamile olduğun için az dozda kullanıyorsun çok yüksek dozda vermiyor doktor... 18. haftalar hormonlarda biraz yavaşlıyor endişelerin azda olsa azalıyor.. Çok çoook zor günlerdi gerçekten.. Şimdi 36 haftam bitti bugünleri göreceğime asla inanmazdım.. Ama sabır dua eşim ve annemin desteği bugünleri çok çok şükür görebildim.. Ben yaptıysam herkes yapar diyorum o kadarki kötüydüm canım.. Sabret ve burada bizlerle paylaş aklına gelen herşeyi.. Rabbim yardımcın olsun.. Sana da evladına da sağlık versin canım..

Aynı bende öyleydim içimde yabancı bir madde var diye ağlıyordum kendimi ölümcül bir hastalığa yakalanmış gibi hissediyordum.. Aldırmayı bile düşünüyordum.. Bebek hareket edince korkacağımı sanıyordum ama korkmadım aksine hareketlenince mutlu oldum sonra dualarımda onun içinde hep dua ettim ona birşey olacak diye korkmaya başladım.. Allah o duyguyu içine öyle bir veriyor ki canım sen bile şaşırıyorsun.. Bende sürekli anksiyete halindeydim.. Ben yaptıysam sende yaparsın ve atlatırsın buna yürekten inan..

Çok teşekkür ederim Melek cevabın için. İnsan gerçekten rahatlıyor kendisi gibi olan insanları dinleyince. Eşim ben korktukça biraz sinirleniyor. Benimle mutlu değil misin? Sıkılmak neden, korkular neden diyor. Anlayamıyor benim içimdekileri. Hele annem yanımdayken daha kötü oluyorum. Panik yaşayınca o daha kötü olur, annem daha çok üzülür diye daha fena oluyorum. Sürekli dualar araştırıyorum. Dua en büyük ilacımız zaten..
Epidural normal doğum mu olacaksın sen?
Daha şimdiden tüm dün bunu araştırıyorum :S Sezeryandan daha da beter korkuyorum işin tuhaf tarafı..

Daha öncede yazmistim canim benim gecmisimde psikiyatrik hic bir rahatsizlik hikayesi yok ben gebeligin 28. Haftasinda bir gece aniden gelen pa nöbetiyle yakalandim ama asil teshisim kaygi bozuklugu oyuzden sana cevap veremedim ama hissettiklerimiz suan icin benzer korkular dogum korkusu gereksiz endise hali yerli yersiz aglamalar ve en en zoru uykusuzluk
Ama bak melek atlatti Allahin izniyle 20 gunu kaldi sende atlatirsin geriye dônuk sayfalari biraz okumaya calis canim rahatlarsin benzer seyleri yasayan cok insan var cunku
Rabbim sanada saglik versin insallh

Ben de bir iki şey yazmak isterim. Hamile kaldığımı öğrenene kadar Paxil kullandım. Birdenbire bırakmak yıkıcı oldu benim için. Tavsiyem, ilaç kullanmasanız bile psikiyatrla görüş. Üstesinden gelicem diye çok kasma. Çünkü şu an sadece panik atak veya anksiyete değil, hamilelik belirtileri de gösteriyorsun ve bu belirtilerin ayrımına varamayabilirsin. Burdaki çoğu hamile, dayanabildiği kadar dayandı ilaç kullanmamak için. bazıları başarılı oldu ama bazıları da ilaç ve psikoterapiyle hamilelik geçirdi. İnşallah sen de güzel bir hamilelik geçirirsin...

Burda herkes panik ataklı, herkes anksiyeteli :))

Eşini de psikiyatra götür. Neler yaşadığını o da bilsin ve mümkünse trip yapmasın :) Annen, yanında en rahat olacağın kişi. Napalım sen isteyerek mi atak geçiriyorsun? Anlat, sen atak geçirirken korkmasın. Rahat ol. Atak geçirmiycem diye kendini sıkarsan daha yoğun yaşarsın. Ben bebeği strese sokmuşum ilaç içemedim, bunaldım vs... Sen rahat ol ki bebeğin de rahat olsun.

Kafana takılan bişey olursa 7/24 yaz buraya. Muhakkak cevap veren biri olur. Kimler neler yaşadı da, bebeklerini kucaklarına aldı... Sen de bi bakmışsın, hamileliğin sonuna gelmişsin...

Allah razı olsun arkadaşlar, çok teşekkür ederim. Eşim mi psikiyatrist mi çok zor Çok kötü durumda değilim şu an. Biraz daha beklicem doktora gitmek için. Paxili bırakalı da çok oldu benim. Hepimiz biliyoruz ki en iyi ilaç kendi beynimizde. Hastalığın tedavisi haplarda değil.. Ah bi de kabullenebilsek bunu.

sevimdeniz senin ki daha farklı bir durummuş arkadaşım. Rabbim inşallah hamilelik sonrası hatta öncesi kurtarır seni. Ne güzel öncesinde de yokmuş ki.

domestikus o kadar haklısın ki yazdıklarında. Ne kadar çok atak geçircem düşüncesine dalarsan o kadar çok geçiriyorsun zaten. Böyle lanet, beynimizin oluşturduğu bir şey bu. İnşallah melek gibi biz de son haftalarımıza çabucak huzurla varırız.
Bu arada ben bu ara en çok 'Rabbi yessir vela tüassir rabbi temmim bil hayr' okuyorum. Çok faydası oluyor.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…