Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hoşgeldin :)

Biz seninle aynı zamanlarda doğum yaptık galiba? Benim bebeğim de 6 aylık oldu. Ve evet... Huysuz, mızmız, uyumayan, memnun etmesi zor bir kız benimki de :) Bugün annemle telefonda konuşurken feryat figan içli içli bi ağlamaya başladı, annem işi bırakıp geliyordu neredeyse :)) Allah hepimize kolaylık versin...

Her zorluğun sonunda bir kolaylık olduğunu Rabb'imiz söylüyor.. İnanmamak olmaz.. Anne olmak kolay değil.. Olmamalıda.. Ama bizlerinki ekstra zor oluyor, o da Allah'ın taktiri.. İmtihan..
Destek doğurana kadardı canım yaa.. Doğumdan sonra huysuzumla uğraşmaktan vakit bulamadımki, nete giremedim.. Seninkide doğsun, anlayacaksın ne demek istediğimi.. Gece gündüz uyuyan bebek olursa, belki o zaman sık sık girersin yinede..
Evet canım, ilaca aynen devam.. Ama şu an annelik zorlukları daha ağır basıuor pa dan..
Ayy birşey kalmadı hee doğumuna.. Ben 37+6 da doğum yapmıştım.. Ne kadar yakın sana göre di mi.. Ama o bebeği ilk gördüğün an var ya.. Orada buruşuk minicik birşeyin yattığını görüyorsun ya.. Offf o duygu işte.. O duygu herşeye bedel .. Rabb'im sağlıcakla yaşatsın sizlerede inşaAllah..

Evet hemen hemen aynı zamanlardaydık.. Ne günlerdi yaa..
Şimdi veletlerle uğraşıp duruyoruz.. Öbür yaza da buradakiler bebişleriuyle uğraşacaklar, yeni gelenler merak içinde bekleyecekler..
Hayat işte.. ıGerçekten Rabb'im hepimize yardım etsin.. Sende güle güle büyüt bebeğini..

Selam kızlar doktorumdan geldim mutluyum :) Hiç gerek yoktu düşürmene bile hapı dedi ama annelik iç güdüsü işte dedi..
Emzirirken içebilirmişim süte geçme ihtimali binde bir dedi hiç birşey olmaz için rahat etsin dedi..
Ne ilaçlar kullananlar var hamilelikte asla kullanılmaması gereken ilaçları kullanmak zorunda kalıyor bazı hastalarım onların bile sapasağlam çocukları dedi..
öyle bir konuştu ki içimi çok rahatlattı.. O orda güvende merak etme dedi ve asla doğuma yakın kesme dedi..
Ve ilginç birşey söyledi şuan ne içsen bebeği olumsuz etkilemez doğumdan önce ilaç kesilmesi çok saçma dedi..
aklıma gelenler şimdilik bunlar.. Doğumdan sonra da telefonla arayacağım durumumu bildireceğim..

Çok şükür rahatlamışsındır. Sevindim senin adına.Hiç aklıma gelmedi, keşke Dideral'i de sor deseydim sana...

Gözünaydın canımmm, çok sevindim bi sorun olmadığına, inş böyle devam edersin. Dr.un çok ilgili birine benziyor anlattıklarına göre, öyle bi insanla doğumunda çok güzel geçeceğine inanıyorum inş :)

Sevindim senin adina arkadasim sen ne kullaniyordun melekcim bende dogumdan sonra bu durum devam ederse tedavi edici biseylere baslamam sart bebegide hic olmazsa 6 ay emzirmek istiyorum tabi Allahim izin verirse öncelikle

Yupiiiii canım benim ya çok çok mutlu oldum senin adına ayrıca çok şanslısın her Dr bunu söylemez sorumluluğundan kaçarlar. Doğumada çok az kaldı rahat rahat geçirirsin Allah'ın izniyle inşallah öptüm seni canımmmm benim

Sağolun kızlar inanın bende rahatladım.. Ben efexor içiyorum sevimcim ama bir sürü ilaç var emzirirken de kullanabileceğin doktorun sana en uygununu verecektir diye düşünüyorum.. İlaçlar bazı kişilere yaramıyor mesela paxil kullanan insanlar çok memnun çok var içen ama bana iyi gelmemişti kişiden kişiyede değişiyor senin için doğru olan ilacı bulmak lazım..
Fuja sağol canım herşey güzel olacak inşallah evlatlarımızı alalım kucağımıza Allahın izniyle bugünlerde geçecek..

İnşallah herşey daha güzel olur hepimiz için melekcim. Bu arada kızlar sabah kalktığımdan beri kasık ağrım aranızda yaşayan varmı ayaktayken daha çok hissediyorum.

İnşallah herşey daha güzel olur hepimiz için melekcim. Bu arada kızlar sabah kalktığımdan beri kasık ağrım aranızda yaşayan varmı ayaktayken daha çok hissediyorum.
olmaz mııı canımmm, dün akşamdan beri neler çektim, yok apandistti yok iltihaptı korkusuyla hastanede mahvoldum. Ama çok şükür bişi çıkmadı. hafif bi enfeksiyon varmış, o kadar su içmeme rağmen. nette de araştırdığıma göre bu aylardan sonra normal kabul edilen bi durummuş. aynı dertten muzdarip kızlarda sağolsunlar benim içimi rahatlattılar, sende kendini üzme canımcım. :)

Hadi gözün aydın arkadaşım, sevindim senin adına..

Ben 4- 5 aylikken tek tarafli sag kasigimda agri hissederdim o gecti suan 9. Ayin icindeyim bebegimde baya yukarda terste duruyor ona ragmen sol kasigimda özellikle uzanirken igne batiyor tarzinda agrim oluyor artik normal kabul ettigimden üstünde durmuyorum sanirim bu kasik agrilari herkesin yasadigi bisey o yüzden cok takilma arkadasim gecmis olsun

Kızlar sizinle birşey paylaşmak istiyorum anlatabilecek miyim bilmiyorum ama deneyeceğim..
Ben hayatımda ne zaman köklü bir değişiklik yaşasam bu olumlu bile olsa hastalığım tekrarlıyor şiddetli bir şekilde...
Mesela ilk evlendiğim zamanlar düğünümü iple çekerken düğün gecem başladı tekrar ve balayım ilk günlerim zehir oldu..
Mesela nufus kağıdıma bile bakamıyordum orda soyadımı değişik görünce hani hayattan kopmuş başka bir boyutta hissi varya onu yaşıyordum.. En mutlu günlerim hep bu şekilde zor geçti.. Eşim hep en büyük destekçim oldu..
Ve hamileliğim.... Hamileliğimin ilk 5 ayı zehir gibiydi.. Çok ama çok zor geçti Allah'a şükür onlarda geride kaldı..
Bugün gayet güzel bir şekilde bebeğimi hayal ediyordum yattım kapadım gözlerimi..
Vee malesef aynı hisler tekrar geri geldi.. Biran nasıl kötü oldum hayal ettim sadece..
Doktorum kötü olursam hapımı eski dozuna çıkarabileceğimi söyledi şuanda bile
Ama ben kararlıyım doğurana kadar çıkarmayacağım..
Kızlar ne tuhaf bir hastalıktır bu güzel şeyleri bile yaşayamıyorum doyasıya..

Kendi adıma çok iyi anladığımı söyleyebilirim.

Bizde (panik ataklıların çoğunda) farkına varmasak bile, kontrolü elinde tutma isteği var. Çünkü o panik anında biz zaten kontrolü kaybediyorum duygusu yaşayıp kendimizi kasıyoruz ya, bu normal hayatımıza da yansıyor. Evet isteyerek evlendin, ama çok fazla düşününce olaylara yabancılaşıyorsun. Sen bi insansın, kocan bi insan. İki yabancı aslında. Sanki olayın kökenine inmişsin gibi. Sonra da o olay aslında senin inisiyatifin dışında oluşmuş gibi hisssediyorsun. Bir de eski Türk filmlerindeki gibi, bu mutluluk uzun sürmeyecek...kesin biyerden bi terslik çıkacak diye düşünmeye başlıyorsun. Ben ilk evlendiğimde gece uyanıp é"Allah'ım İnşallah rüya değildir." diye yalvardığımı bilirim. Eşime bakardım evet yanımda. Ya buna rağmen ben rüya görüyorsam? :))

Şimdi de o doğum süreci, senin isteğin dışında oluşabilecek olaylar, doktorların hemşirelerin etrafında koşturup sana bişeyler söylemeleri-yapmaları...İşte o an yine olaylar senin inisiyatifinden çıkacak-çıkmış duygusu...Ben orda çaresiz yatarken etrafımda bişeyler olacak ve ben müdahale edemiycem duygusu...Sanırım hissettiğin bu. Kafamızı sakinleştirip biraz mantıklı düşünsek aslında herkesin yaşadıklarını yaşıyoruz. Korkma Melek'cim. Her şey güzel olacak Allah'ın izniyle...

Canım öyle güzel özetlemişsin ki.. Gerçekten yazdıklarına harfiyen katılıyorum sanırım dediğin gibi kontrol elimden gidicek yada ben kontrolden çıkıcam gibi çok tuhaf bir hissiyat.. Ama hayattan koparıyor depresyona anksiyeteye götürüyor bu durum malesef...
Birde üstüne bunları yaşama korkusu hastalığı da çağırıyor sanırım..
Sonra diyorum kendi kendime sen neler atlattın geçirdin bu da geçer çaresi var elbet.. Ama tabi birde öyle olursam bebeğime bakamazsam korkusuda var.. Aman ya şu beynimi sıfırlasam keşke arınsam şu saçma düşüncelerden..

Çok sağol canım yaşayan birilerinin olduğunu bilmek anlaşılabilmek bile çok güzel.. Bazen anlatırken kelime bulamıyorum kullanacak..

Sen de sağol... Ne var bebeğe bakamıycak? Ha tabi onun da kökenine inersek evet karşımızdaki insanın acılarını-sevinçlerini hissetmemiz mümkün değil. Ama işte annelik Allah'ın bahşettiği bi duygu. Çok acayip. Bi süre sonra bebeğin yüz ifadesinden "şimdi kusacak" "kakası gelmiş" "uykusu var" demeye başlıyorsun. Başkasının kucağında rahat mı değil mi anlıyorsun. Sen anlamak istemesen de kızın sana anlatacak hiç merak etme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…