- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
aynen öyle canım benimmm, o insanlarda o kadar pervasız kiii inatla yaşamazlar böyle şeyleri :))Yok zaten herkese anlatılmaz.. Biz hala psikiyatrilere deli doktoru olarak bakıldığı bir zamandayız hala daha.. Hele ki yaşamayan insanın söyleyeceği şeyler klasiktir.. '' Herşey senin elinde'' , ''Kendi kendine yapıyorsun bunları'' , ''Sana rahatmı batıyor''... bu böyle uzar gider.. Ancak başlarına geldiğinde anlarlar.. Başkalarının ne dediği ne düşündüğü umrumda değil.. Yeterki iyi olalım.. :)
kesinliklee katılıyorummmm :)Yaşam koçu desen herkes "aaooowwww çağdaşşş" falan...psikiyatr dedin mi rahat batıyo oluyo işte. Tamam bundan sonra psikiyatr yerine yaşam koçu diyoruz
Doğumun yanı sıra bir de şu var bizde, eskiler nasıl doğuruyodu, onlar hiç mi sıkılmıyodu, ne kadar takıntılısın, sen zaten hep bunalıyosun vs.. bu nedir arkadaş ya.. Keyfimizden yaşıyo değiliz heralde..melek valla süper özetlemişsin hep aynı laflar bide ilk doğum yapacak olan senmisin nazlısın diyenler var ama ben diyorum Allah onlara bile hiiç yaşatmasın bunu çünkü gerçekten cok zor
bu arada doğumla ilgili kesin sezaryenmi düşünüyorsun cnm
Hoş geldin kader arkadaşım hepimiz aynı benzer şeyleri yaşıyoruz. Yazılarımızın geçmiş sayfalarına bir bakarsan herkezin ne kabus günler yaşadığını anlarsın. Tabiki daha zorlarıda vardır hayatta Allah korusun herkezi hepimizi. Ne kadarlık hamilesin ilaç kullanıyomusun.
kızlar selammm.. Benimde aynı sizler gibi sol elim kolum devamlı uyuşuyo ve agrıyo. başım dönüyo gibi hissediyorum, kalbim sıkışıyo, nefes alamıyorum,daralıyorum, bişey olcak gibi korkuyorum, sersem gibi oluyorum. Hastaneye gitme ihtiyacı hissediyorum ve devamlı beni rahatlatabilcek şeyler arayışına giriyorum. Evde tek kalmaktan korkuyorum, bu sırada kalp krizi, beyin kanaması gibi düşünceler beni yiyip bitiriyor, ağlamak istiyorum ve sürekli içimi acıtan şeyler düşünüyorum istemeden. Dr.a qeçen sene qittim ama anksiyete tanısı kondu. Sanırım anlattıklarınıza göre panikte yaşıyorum. Bir de şuan hamileyim, Allah'a şükür bi şekilde atagın yogun geçmesini atlatıyorum ama bu sefer de neredeyse 1 hafta bunalımla birlikte atagın bazı belirtilerini yasıyorumAllah hepimizin yardımcısı olsun., hayırlı ve sağlıklı doğumlar, sağlıklı bebişler nasib etsin inşallah. İnsanın yalnız olmadıgını bilmesi çok güzel...
Selam kızlar nasılsınız? Ya ben 2 gündür tuhaf takıntılar düşünceler içerisindeyim.. Belki de her hamile yaşıyordur bilmiyorum.. Sürekli ya bebeğime birşey olursa doğunca.. Ya bana birşey olursa.. Ya panik atak geçirirsem doğum esnasında diye sürekli düşünüyorum epidural sezeryan yapıcam yani öyle istiyorum.. Sizde de olmuşmuydu böyle düşünceler.. Korkularım iyice tavan yaptı.. Tekrar kötü olmaktan çok korkuyorum..
Selam kızlar nasılsınız? Ya ben 2 gündür tuhaf takıntılar düşünceler içerisindeyim.. Belki de her hamile yaşıyordur bilmiyorum.. Sürekli ya bebeğime birşey olursa doğunca.. Ya bana birşey olursa.. Ya panik atak geçirirsem doğum esnasında diye sürekli düşünüyorum epidural sezeryan yapıcam yani öyle istiyorum.. Sizde de olmuşmuydu böyle düşünceler.. Korkularım iyice tavan yaptı.. Tekrar kötü olmaktan çok korkuyorum..
Melek'cim, bebek eve gelince sürekli uyuyordu haliyle. Emzirmek için zor zahmet uyandırabiliyorduk. (Şimdi de uyusun diye gözünün içine bakıyorum gerçi :) ) Bi gece beşiğinde uyuyor. Ben de yattığım yerde onu izliyorum. Hiç hareket etmiyo. Nefesi de duyulmuyo. O kadar küçük ki! Kalktım, çocuğu dürtmeye başladım. Meğer eşim de çocuğu gözetliyormuş. O da kalktı beni görünce. Biz iki koca dana, minicik çocuğu dürtüp, uyandırıp, sesini duyana kadar başında bekledik. Ve bu olay çoğu kez tekrar etti :))
Düşüncelerin çok çok normal. İnsan diyorki -kaba tabirle- karnımda ekmek elden su gölden yaşıyor nasıl olsa. Doğunca ya süt vermeyi unutursam? Ya altını değiştirmeyi unutursam? Ya hasta olursa?? Anne olmanın normal düşünceleri panik atakla katlanıyor ve böyle kafa kurcalıyor işte...
Evet canım haklısın... Artık sona geldim kendimden çok o iyi sağlıklı doğacak mı birşey olursa nasıl dayanırım diye düşünmeye başladım.. Allah dayanamayacağımız acılar vermesin evlatlarımıza sağlık versin inşallah.. Bir iki kere KK'da okudum işte doğunca bebeğini kaybedenler falan neden okuyorsam sanki.. Onlarda tabi kafamda sürekli... Annelik zormuş canım yaa..
iyi olmaya çalışıyorum melekçim bendede doğum korkusu haliyle herkes gibi var bide ben sırt üstü hiç yatamıyorum hemen daralıyor nefesim
salı günkü kontrolümde doktora ben sırtüstü yatamıyorum nefesim kesiliyor panikleyip kalkıyorum ameliyatta epidural olacak öyle nasıl yatacam daralır kalkmak isterim deyince doktor bana dediki
ben daha önce gastroskopi yaptırmıştım aynı hastanede bide oranın eski personeliyim ben, gastroskopi mideye hortum atıp kamerayla içine bakıyorlar ya ondanda o zaman korkuyordum ama yarı baygın halde yaptılar ben söylenenleri yapıyormuşum fakat çıktığımda hiçbişey hatırlamadan 3 saate yakın uyumuştum
işte doktorum seni yıne aynışekilde sakinleşticiyle hafif sersemleticem ondan daha kolay olacak sezaryen göreceksin sen rahat ol hiçkorkma deyince biraz sakinleştim zaten anestezi uzmanı devamlı başımızda olacak anında müdahale eder herseye
biz kendimizi süpermen sanıyoruz heralde ya bayılmazsam ya acı hissedersem ya bilmem ne ilacı alınca yatar uyuruz heralde:)
çok düşünme sende (diyene bak) :) artık diyorumben 9nisanda bu rahatsızlığa yakalandım 50gün öyle yada böyle geçti şu 20 günde gececek inşallah ve bebeklere kavuşunca endişelerimiz hafifleyecek onlarla uğraşmaktan kaygılarımız azalacak inşallah:)
bu arada bi aksilik olmazsa doktor bana 20 haziran dedi sezaryen için yani 38+2 de cnm
Okuma onları okuma. Git kitap oku :)) Şimdiden söyleyeyim, doğum yapınca da fırsatın olursa yaz olur mu?
Aaay canımm az kalmış hadi bakalım bana gün vermiyor doktorum sanırım panik yapmayayım diye.. Birde sen diyorsun ya sırt üstü yatınca nefes alamıyorum diye aynen bende öyleyim yatamıyorum. Ama birde şöyle birşey var.. Bebeği epidurali vurduktan sonra çok çabuk çıkarıyorlar nefes alamamanın sebebi bebeğin baskı yapması zaten bebek içinde sırt üstü yatacağın süre çok kısa belki 5-10 dk. geçecek inşallah canım ya.. Sayılı günler kaldı... Bir sağlıkla doğsunlarda arkası gelecektir inşallah..
selam :)
bu yazdığın şeylerin hepsini bende yaşıoyorum ...En sevmediğim şey diğer insanlara bağımlı olmaktır ama malasef bu lanet rahatsızlık yüzünden tüm yakın arkadaşlarımın yazlık tatil planlarını biliyorum ki olurda bişi olursa hangisi burda die ...Ama şu bir gerçek hala daha belkide onbininci panik atağımı geçiriyorum ama hala öldürmediğine inanamadım :) herseferinde bu sefer bişey olacak die yaşıyorum aslında ne kadar komik değilmi .. geçenlerde psikoloğum benim nefessiz kalıyorum boğulucak gibi oluyorum dememe karşılık şu örneği verdi sen istesen bile kendi kendini nefessiz bırakarak boğamazsın dedi aslında doğru .. bu panik atak geçirikende geçerli aslında boğulamayız .. yani bu tıbben imkansiz sadece biz öyle hissediyoruz ... o anda aklına bu gelse belki inanaılmaz rahatlarsın ... ağlama isteğine gelince oda bende var ama bu panikten dolayı yaşadığımız kısıtlanmalardan mı yoksa gebeliğin hormonal değişiminden mi hala çözebilmiş değilim ama seni o kadar iyi anlıyorumki .. o hep içinde olan mutsuzluk .. tedirginlik .. ağlamak isteği .. eskiden zevk aldığın şeylerin külfet gibi gelmesi ... ben bu duygularım yoğunlaştığında diyorumki bu panik atak bana bir günde geldi .. geldiği gibide bir günde gidebilir ...ayrıca bu durum geri dönüşümlü yuzde yuz .. o yüzden aslında çoıkta değer vermemek lazım şu panik atağa .. o esanada vucudunda olan bir enerji hemde vucudunun yaptığı gayet normal bir enerji doğal bir tepki .. hapşırmak gibi yada konuşmak gibi doğal .. oda korku halinin doğal tepkisi .. o yüden senin vucuduna zarar veremez sana kalp krizi yada beyin kanaması geçirtemez yani bu tıbben mümkün değil .... bunu sürekli hatırlat kendine ... vede geçirdikten sonra yaptımız en büyük yanliş .. sorgulamak..... neden oldu ? neden ben ? bak şimdi yine olursa ? buna izin vermemek için elinden geleni yap .. panik atak düşünülmeyi hak etmiyor .. gelsin ve gitsin ... ben bu şekilde üstesinden gelebiliyorum ... haa tam iyimiyim hayır .. ama 10 yıldır kullandığım 30 mg lık paxili kullanmıyorum ... vede inan çok farkım yok ilaç alıyorda olsaydım bilyorumki doğum anından şu anda korktuğum kadar korkacaktım ... zaten doğumdan tek biz değil her kadın korkuyor.....
Benim eşim de kafami karistirip duruyor normal olsun normal olsun senin sagligin icin deyip duruyor icim tam temizlenmezmis sezaryende bende bugun dedim kafami kariştirma ben normali bekleyemem ya panik yaparsam bebegi zora sokarsam bide normal dogumdada kesi yapiyorlar beni en cok korkutan o orasi kesilecegine karnim kesilsin diyorum offff ne zor ismis arkadaş millet ücer beşer nasil doguruyormuş
Benim eşim de kafami karistirip duruyor normal olsun normal olsun senin sagligin icin deyip duruyor icim tam temizlenmezmis sezaryende bende bugun dedim kafami kariştirma ben normali bekleyemem ya panik yaparsam bebegi zora sokarsam bide normal dogumdada kesi yapiyorlar beni en cok korkutan o orasi kesilecegine karnim kesilsin diyorum offff ne zor ismis arkadaş millet ücer beşer nasil doguruyormuş
Ooo melek.. MaşaAllah sen ne zaman 35 haftalık oldun yaa..
Daha dün gibi bu topiğe ilk geldiğin sıralarda, daha dayanamıyorum, aldıracağım bu bebeği, kesin kararlıyım demiştin.. Hatırladın mı? O duygunun yerini ne aldı şimdi? İşte doğum yapınca da hamilelikte yaşadığın hiçbirşey, hatırlamıyor olacaksın.. Çünkü yeni bir hayat başlayacak.. O hayata adapte olmak için uğraşırken, beynin vakit bulamayacak eskilerle uğraşmaya..
Hadi bakalım hayırlısı hepiniz için..
Geçen sene bu zamanlar 3 aylık hamileydim bende.. Hastanelerde serumlarla yaşıyordum.. Ama şimdi öyle yoğun bir koşturmaca içindeyim ki, bu topiğe bile uğrayamaz oldum..
Umarım sizlerin bebekleri, benimki gibi aşırı huysuz olmaz.. Huysuz, uykusuz, ağlak..
Ama nasıl sevimli.....
Hepinizi öpüyorum, Rabb'im kolaylıklar versin hepinize, şu mübarek cuma vakitleri hürmetine inşaAllah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?