hıc arkadsm yok ınanırmısınz olsa zaten kafam dagılır cabuk atlatırm belkı ama yok gıdıyom arkadaşm artık bakalım dok ne dıcek ılac verckmı
cok saolun arkadaslar destegınız icin insaallah bı faydası olur ya dun papatya cayı içtm faydasını gördüm rahatlattı 2fıncan içebılırmısz 17 haftalık oldu bızımkısı yavas yavas hareketlerını hıssedym sankı benm oglusum olck allah nasıp ederse eymen istıym ismini biraz güzel seylerden behsedelım sızın neyınz olock insaalh allah kucagımıza almayı nasıp eder belkıde bukadar stres yaptıgımıza degmıcek kolay gecer dogumumuz havalarda açıyo bide benm carsamba günüm var ona hazırlık temızlık yapcm daha inş her şey güzel olck
İnşallah canım hepimiz için herşey güzel olur.. Rabbim bize şifa hediye yolladı inşallah onlarla hayatımız daha da güzelleşecek.. Benimde kızım olacak adını Melis koymayı düşünüyoruz.. İsim bulmakta çok zorlandık açıkçası :)
Bu aralar gece uyku sorunum var karnım çok büyüdü gündüzleride kafam kalkmıyor bu sefer.. Bakalım şunun şurasında en fazla 2 ayım var Allahın izniyle... Zaman çok çabuk geçiyor o kötü zamanları yaşarken hiç bitmeyecek gibi geliyor ama bir bakmışsın günler akıvermiş .. Hamileliğimi öğrendiğim gün daha dün gibi..
Selam kızlar Panikli, Fuja daha iyi olacaksınız inşallah.. Bende idare edebiliyorum artık çok şükür..
Panikli eğer dayanamayacak kadar kötü olsaydın ilaca çoktan başlardın diye düşünüyorum çünkü gözü hiç birşey görmüyor insanın iyi olmaktan başka demekki dirayetlisin yada atakların dayanılmayacak boyutta değil tabi ne yaşadığını sen daha iyi bilirsin ama insan dayanamıyor benim gözüm dönmüştü resmen ozamanlar kabus gibiydi.. Allaha çok şükür ki bugünlerimi görebildim... İlacı doktor kontrolünde kullanıyorum ama ilaç için 5 doktor gezdim sonunda da profosore gittim.. Zor günlerdi ama şimdi çok şükür bu halime..
Fuja canım sen nasılsın? Biraz daha iyisindir inşallah eskiye göre.. Yazdıklarınızı elimden geldiği kadar takip ediyorum... Yaşadığım için ne zor bir durum çok iyi biliyorum..
Domestekus, seninle ne zamandır konuşamadık.. sen ve pamuk kızın da iyisinizdir inşallah..
Pamuk kız cadı kıza dönüşüyor bazen :)) Huysuzluğu yüzünden doktora gittik. Zaten her ay gitmek gerekiyomuş. Bişey çıkmadı çok şükür. Sadece biraz üst solunum yolu problemi varmış. Oysa biz bişey farketmemiştik. tekrar kontrole gittik, şurup kullanmıştık işe yaramış. Poposu az bişey kızarık. Acaba ondan mı huysuz dedim. Ya da anasına çekmiştir ne bileyim :))
İsmi güzel bulmuşsunuz. Ben de diycektim senin adına uygun olsun diye.
Burda yazıyorsunuz ya, panik geldi komşuya gittim, balkona çıktım rahatladım. Siz aslında çok bunaldığınızı düşünürken oysa ne kadar güzel kafanızı dağıtıyorsunuz. Maşallah hepinize. Ben kendime bile katlanamadım. Gittim karanlık odalarda yattım. Uyuyayım da şu gün geçsin dedim. Biraz daha iyi olabilsem... Yaşım da uygun olsa, Bi erkek bebek isterdim belki. Ama şimdi hem cesaretim yok, hem yaşım yok beklemek için. Her şeyin hayırlısı. Bu günümüze şükür. Allah aratmasın... Hepinize iyilikler dilerim...
Kizlar meraba ben ve annem cok rahatsiziz acildeyz kusma isal serum tahlil verdiler dua edin lutfen bize
arakadaslar bısey sorcm ya kafama takıldı ben hamıleyım ya gögüslerm cok hassas agrı oluyo bazen sızdede böyle oluyomu acıyo cok hamılelıkte degısıklıklere baktm normal dıyo ama genede ben sızede sormk istedm sizdede olmusmuydu böyle degışıklıkler yardımcı olurmuunuz
Merhaba herkese konu tarihi eski görünüyor ama ben yazmak istedim. İlk bebeğimi 24haftalıkken dogrmak zorunda kaldım serkulajlıydım düşük riski 2,5 ay hastanede yatış üstüste sorunlar bebeği kaybedişim kaygı bozukluğuna bağlı pa tanıştırdı beni.İlaç tedavimin ardından kendim ilaçları bırakma kararı aldım ve zorlanmadım çokşükür. şimdi yine hamileyim erken d. yaptığım için 6ay yatırdılar beni evde. öğretmenliğimi,düzenimi,kıpırkıpırlığımı geride bıraktım tabi. korkularım hat safhaya çıktı ve 25.haftamda acillik olmalarım başladı ve beklenen son ilaç kullanmaya başladım. Psktrstim çok güvenilir.önce cipralex 10mg sabah yarım risperdal 1mg akşam yarım içtim.5gün sonra bebeğime zarar vermesin diye bıraktım.10gün içinde daha kötü oldum ve tekrar başlattılar ilacı.şimdi lustral 50mglığın yarısını sabah alıyorum akşamda risperdal.ve hala atakları yaşıyorum tek farkı acillik olmuyorum çok şükür bugün 10.günüm.İlaç içip bebeğme zarar vericem diye takıyorum bu sefer kafaya.Vicdan azabıı resmen.Kadın d. lustralla devam etmenin daha ii olucağını söyledi ama risperdali biraz daha kullanıcam galiba.Tek isteğim düzelip ilaçsız idare edebilmek.
Hoşgeldin.
Konu eski ama güncel. Ben de panik ataklıyım ve ilaç içerek 32. haftada doğum yaptım. Hamileliğinin en başından bu yana ilaç içerek sağlıklı doğum yapan arkadaşlar var. Risperdal'i önceden -hamilelikten çok önce- ben de kullandım ama fena etti beni. Bıraktım. Sana verilen ilaçlar (Cipralex ve Lustral) konuyu incelersen göreceksin, hamileerin genelde kullandığı ilaçlar. Mesajlarımda genelde yazıyorum, normalde etki eden doz hamileyken işe yaramayabiliyor veya etkisi az olabiliyor. Bu da aklında bulunsun. Sağlıklı bir hamilelik dilerim.
saol canm ya ben her şey soruyorm ama kusura bakmayın napıym kendı kendımı yıyecegıme rahatlıyorum pekı sız panık atak la beraber neler yaşıyosunz sadece carpıntımı bılmym kişiden kişiye farkedıyo ama ben cok takıntılıym ya bişeye takıyom aklımdan cıkmıyo allah hepımızn yardımcısı olsun ya ilac kullananlarada yasamayan bılemez bu hastalıgı bıkac gundr ıyıym ama arada carpıntm tutuyo ben papatya cayı içym hergun bıtane
Canım ben şimdi lustralla risperdal alıyorum ama ayaklarımda çekilmeler oluyor gece çok zorlanıyorum.bu risperdalin yan etkisi olabilir mi sende ne yapmıştı yanetki olarak.32 haftada doğum yapmanın sebebi neydi ilaçlardan mı yoksa?Allahım bi kavuştursa sağlıkla ne isterim başka.
Merhaba herkese konu tarihi eski görünüyor ama ben yazmak istedim. İlk bebeğimi 24haftalıkken dogrmak zorunda kaldım serkulajlıydım düşük riski 2,5 ay hastanede yatış üstüste sorunlar bebeği kaybedişim kaygı bozukluğuna bağlı pa tanıştırdı beni.İlaç tedavimin ardından kendim ilaçları bırakma kararı aldım ve zorlanmadım çokşükür. şimdi yine hamileyim erken d. yaptığım için 6ay yatırdılar beni evde. öğretmenliğimi,düzenimi,kıpırkıpırlığımı geride bıraktım tabi. korkularım hat safhaya çıktı ve 25.haftamda acillik olmalarım başladı ve beklenen son ilaç kullanmaya başladım. Psktrstim çok güvenilir.önce cipralex 10mg sabah yarım risperdal 1mg akşam yarım içtim.5gün sonra bebeğime zarar vermesin diye bıraktım.10gün içinde daha kötü oldum ve tekrar başlattılar ilacı.şimdi lustral 50mglığın yarısını sabah alıyorum akşamda risperdal.ve hala atakları yaşıyorum tek farkı acillik olmuyorum çok şükür bugün 10.günüm.İlaç içip bebeğme zarar vericem diye takıyorum bu sefer kafaya.Vicdan azabıı resmen.Kadın d. lustralla devam etmenin daha ii olucağını söyledi ama risperdali biraz daha kullanıcam galiba.Tek isteğim düzelip ilaçsız idare edebilmek.
Geçmiş olsun weda bende 28. haftamdayım ve 8. haftadan beri Efexor 75mg kullanıyorum.. Lustralle devam etmeye çalışırsan sadece aslında senin içinde daha iyi olur.. lustral kullanıp sağlıklı doğum yapan arkadaşım var.. Şuan kızı 3 yaşında cıvıl cıvıl sağlıklı bir kız... Şöyle düşün bundan önce erken doğumun ilaç kullandığın için olmadı şimdide ilaç kullanarak bebeğin zarar görmeyecek.. Biliyorum insanın içi sızlıyor.. Her gün içerken dua edip içiyorum Allah'ım ona zarar vermesin diyorum.. Ama Allah onu sana sağlıklı nasip edecekse o dünyaya geliyor... Yalnız değilsin ve bu grupta çok şükür hiç kötü örnek yok.. bir sürü arkadaşımız ilacını kullandı ve kucağına aldı evlatlarını... Mecbur olmasak tabiki kullanmazdık.. Ama elden birşey gelmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?