Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Benim ataklarim genelde geceleri geliyoo. Aslinda hamile kalmaktan sadece bu yuzdenn korkuyorum.paxera kullaniyorm ben 20 mg 40 di indik 20 mg a ama sanirim suan hamile olabilirim belim kasiklarim kollarim cok agiyoo akintim war uykm wa.. bilmiyorm ya.. mutsuzum aslinda

Canım hamileliğin ilk üç ayı çok zorlu geçiyor.. Benim gerçekten çoook ama çoook zor geçmişti..
Hakkında hayırlısı olsun canım.. Eğer senin için hayırlıysa hamilesindir inşallah.. Değilse biraz daha beklesin..
Birde kullandığın ilaç hamilelikte kullanılıyor mu onu da araştır şimdiden..
Bizi de haberdar et durumundan...

Insallah hamile oldugumu ogrenirsem ilk isim kullandigim ilaci sormak olacak zaten. Ama insallah olurum yaa hamile cok istiyorum... zor geciyodur eminim ama napalim buda rabbmden bize kabullenmesek olmaz bazilarida atlatiyormus hamilelikte umarim biz onlardan oluruz.tamam ttlim habrrdar ederim sizi tsk ederimm

ahh bu koorkularimizz ( insallah tam tersi olur da bizde hayal kirikligina ugrariz...ama inan ben diger kizimin hamileliginde bu kadar kötü olmadigim halde dogumdan sonra cökmüstümm,bide beni kansizlikta cok etkiliyor heraldee.onda dogumdan sonra baslamistii kansizlik,bunda simdiden cekiyorumm,inann öyle halsizimkii yerimdenn kalkamiyorumm,biran bi bitkinlik cöküyorr aha diyorumm ölücemm simdii,nefes darligi ve carpintiyi yazmiyorum artikk,artikkk normali nasildii unuttumm Allah yardimcimizz olacakk insallah....

merhabalarr...bende ilk hamileligimde dogumdan korkuyordumm,ölücem,nefes alamiycam söyle böyle diye ama zaten hastanede oldugum icin bi sekilde atlattim,esimde yanimdaydi,bide ben normal yaptim,anliycagin oluyor Allahin izniylee...ama inan dogum sonrasii tam birr cöküntüydü,ataklarim tavan yapti,bildigin ölü gibiydimm,1 hafta emzirebildimm,sonra direk doktoruma ve tedaviye devam,2 hafta sagolsun esim ilgilendi benlede bebeklede,en azindan ilac biraz etkisini gösterene kadarr bakima muhtac olmustum yani (
o yüzden simdi cokk daha fazla korkuyorum,zaten emziremiycem onu zorda olsa kabullendim,direk tedaviye basliycam,cünkü simdi bir degil iki tane ve ne yazkki gurbette kimsemizz yokk (

insallahh sen benim yasadiklarimin hic birini yasamassinn...ve insallah dogumdan sonra saglikli sihhatli yawrucugunlaa ilgilenebilirsin....

kızlar neler yapıyorsunuz nasıl gidiyor hamilelikler ve yeni doğan bebekle annelik deneyimleri. bende şimdilik kendimi hamile değilmiş gibi hissediyorum karnım büyümedi midem bulanmıyor falan ya hani yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum bazen onu ne bileyim daha içimde annelik duygusu yok gelmedi de bu takıntılar mahvetti beni çünkü bugün gittim marketten alışveriş yaptım bir sürü geldim. annemlere gitmiştim geçen hafta kaldım biraz Allah vermiş sana şükrt diyor onunla rahatlıyorum biraz ama sonra yine aynı dertler sorunlar olmuyor işte mutlu hissediş falan. doğunca nasıl bakılacak off offff diye kara kara düşünüyorum yeminle Allah sağlık versin ama niye biz böyleyiiiizzz ya ne zaman geçecek bu takıntılar korkular

Canım inan buraya birgün bebeğimiz olduğu ve çok mutlu olduğumuz haberlerini vererek hayal ediyorum içimi rahatlatmaya çalışıyorum...
Annem benimde çok büyük destekçim o senin şifan olucak mucizen derdinin dermanı olucak diyor annem..
İnşallah öyle olur inşallah bizde burada sadece bebeklerimizin yaramazlıklarını yazarız..
Derdi veren Rabbim sabrını veriyor bir şekilde çıkacağız bu işin içinden..

Off canım benim ya Neden böyle herşeyi zehir ediyoruz ki kendimize üzülüyorum yazık ediyoruz..
Çok az kaldı senin doğumdan sonra ilacını da kullanırsın rahat rahat
Bunda da hamileliğinde kötü oldun doğumdan sonra çok iyi olacaksın belki tam tersi olucak..
Bak burda hamieliklerinde neler yaşamış insanlar doğurduktan sonra bitmiş herşey
Bizde öyle oluruz inşallah Tuğbacım tek dileğim bu...

Kızlar herkese selamlar. yaklaşık 3 aydır siteye giremedim. bebeğim 2,5 aylık oldu Allahın izniyle.
Hamileyken hergün günde en az 2 kez buraya girer kendimi teselli ederdim. belki bir nebze yardımcı olabilirim diye bugün fırsat buldum ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
öncelikle ilaç kullanırken hamile kaldım ve ilacı hemen bıraktım. sonrası tam bi kabustu. hamileliğin 9. haftasında paxil başladık doktor kontrolunde (10 mg). 3 ay bitene kadar 10 mg kullandım. sonra 20 mg ye geçtik. tabi bu arada yaşadıklarımı anlatmaya gerek yok heralde hepimiz aynı kabusla uğraşıyoruz. ne bebeği kabullendim ne hamile olmayı. ilaç kullanmama rağmen çok iyi hiçbir zaman olmadım. normal doğumdan korktuğum için başladım doktor doktor gezip sezeryan yapacak kişiyi bulmaya ancak bulamadım. o kadar kabuslar görmeye başladım ki her gece doğum yaparken nefesim kesilirdi rüyamda.
Gelelim sadede;
-doğumum normal oldu
-çok rahattı
-iyi ki normal olmuş
-doktor kontrolünde hala ilaç kullanıyorum
-bebeğimi emziriyorum
-En önemlisi bebeğimin sağlık problemi yok
-anlattıklarımı sanki yaşamamış gibiyim ve 2.bebeği düşünüyorum :)
Kızımı o kadar çok seviyorum ki burada kelimelerle ifade edemem. İyi ki herşeyi göze alıp Rabbimin izniyle onu dnyaya getirmişim. onun bi gülüşü için herşeyi feda ederim. NE OLUR PES ETMEYİN. ONUN O MİNİK ELLERİNİ MİNİK AYAKLARINI VE GÖZGÖZE GELİŞİNİZİ DÜŞÜNÜN.
ben vakit buldukça nete girmeye ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım çünkü hepinizi çok iyi anlıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Hatsek çok teşekkür ederim yazdıkların için inan çok insanın ve benim sizin yaşadıklarınızı duymaya ve bir nebze de olsa rahatlamaya çok ihtiyacı var
Lütfen bebişinden fırsat buldukça bizimle deneyimlerini yaşadıklarını paylaş...
Şimdi iyi olmana çok çok sevindim.. Bizde belki başka yaşayanlara umut olacağız burada inşallah...

slm kızlar nasılsınız ?bebişler nasıl?ben bu haftalara kadar iyi idare edip gelmiştim hamileliğim boyunca bu kadar kötü olmamıştım..bir haftadır kötüyüm sürekli doğumu düşüp ataklar geçiryorum...doktorumda doğumun nasıl olacağına karar vermedi...ben sezeryan istiyorum ama normal doğuma musaitsen sezeryan yapmam demişti...ankisiyetem arttı beynim karma karışık sürekli senaryo üretmekten dinlenemiyoruz..............(((((( eşimse isyan içinde benim ataklarımdan...yakınların burda değil yurt dışında... hamileliğim boyunca yalnız mucadele ettim...ama artık gücüm kalmadı sanırım(((((((

Kızlar ben hala hamile olup olmadığımı hala bilmiyorum ancak Panik ataklarım ağlamalarım arttı. ancak ben söle düşünüyorum.Anksiyete tamamiyle bir nankörlük rabbim bize bir cok sey vermiş can vermiş en başta o canı taşımak anne olmayı nasip etmiş bazı şeyleri kurmamızın bbir anlamı yok.Şükür elbette ki ediyoruz bundan süphem yok ama ALINYAZISI DEĞİŞMEZ.umuyorum ki rabbim bu zorluğu yaşadığımız için bizi farklı bir değerlendirmeye alır..Böyle düşünmeyi ve benim gibi bununla rahatlamayı becerebilen varmı?

slm kızlar.umarım biraz daha iyisinizdir.yeni arkadaşlar da hoş gelmişler.insan yalnız olmadığını görünce gerçekten rahatlıyor.keşke daha sık girebilsem de biraz da olsa yardımcı olabilsem.ama inanın zaman yetmiyor çoğu zaman.bebek ev işleri yemek derken akşam oluyor.kendimi dinleyecek zaman bulamıyorum.
yaşadığım tüm sıkıntıların büyük bir bölümü hormonlarla ilgiliymiş onu anladım doğum yapınca.o yüzden her şeyi panik atağa yüklememek lazım.şu anda da hormonların etkisi altındayım.çok gerginim mesela.ama bu da geçecek eminim.olumlu düşünmek çok önemli.biliyorum çok zor ama imkansız değil kızlar.
bakın tüm doğum yapan arkadaşlar ne kadar güzel şeyler yazmış.herkes benzer şeyler yazıyorsa demek ki sizde de aynısı olacak.sadece hayatı akışına bırakmak lazım.yaşanan tüm sıkıntılar,meleğinizi görünce bitecek emin olun.ki ben de çoğunuz gibi hamileliği ve bebeği kabullenememiştim.korktuğunuz gibi olmuyor.

ben bu aralar evde çok sıkıldım.biraz hava almaya ihtiyacım var.bu da beni biraz depresif yaptı.ama bu da geçici bir süreç.böyle düşünmeye çalışıyorum.onun dışında bebeğim çok şükür beni çok çok yoran bir bebek değil.arada gaz sancıları olunca biraz zorluyor ama olacak o kadar.annelik çok güzel ve bir o kadar da zor.ancak korktuğunuz kadar değil.allah sabrını ve gücünü fazlasıyla veriyor.hepinize kolaylıklar diliyorum....

yalniz degilsin merak etme bende senin gibiyimm,esim artik dün yat hastaneye benimde gücüm kalmadi dedi bana( sanki isteyerek oluyor bütün bunlar....geceleri uyuyamiyorum,sürekli carpintim ve nefes darligim var hat safhada ikiside...sanki vücudumu oynatamiyorum artikk,hersey benim haricimde oluyor gibi ( bide dedigin gibi dogum ve sonrasii nasil olacakk bilmiyorumm ((
benimdee gücümm kalmadiii galibaa ((

Bu mesajı kucağımda kızımla yazıyorum.Bu hafta grçek doğum haftam. :) Annelik duygusu hissedemeyenler üzülmeyin.Bunun panik atakla ilgisi yok ve herkes böyle hissedebiliyormuş.Doğum sonrasıbdan korkmayın.Doğumdan sonra ruhen hafiflemiş olacaksınız.Benim bebeğim yanımda değildi, sizin bebeğiniz yanınızda olacak.Kıymetini bilin.Uykusuz kalacaksınız doğru.Ama bu kendi evladınız için olacak.Nasıl bakıcam bebeğe diye de kafanıza takmayın.Annelik sanki dokapta kilitli bir duygu.Bebek doğunca kilidi açılıveriyor.Yaşayıp göreceksiniz ve bana hak vereceksiniz :)

Güzel arkadaşlarım.. Gücüm tükendi bittim dediğiniz yerde insan yeniden doğuyor.. Buna emin olun..
Korktuğumuz şeylerin hiç biri başımıza gelmiyor.. Ama hep gelicek sanıyoruz..
Hormonlarınız yüzünden böyle olduğunuzu unutmayın... Hamilelik hormonları bize ağır geliyor bu bir gerçek
Anksiyeteleri, panik atağı hatta depresyonu arttırıyor..
Ama bu kadar sıkıntıya değeceğine inandığımız evlatlarımızı getiricez Allahın izniyle dünyaya
Bulutların arkasında güneşin var olduğunu sakın unutmayın... Bende kendime bunu hatırlatmaya çalışıyorum hep..
Bunlar sadece bulut ve dağılıp gidecek sonra güneşi göreceğiz..
Ya birbirimizi bulmasaydık düşünsenize yalnız olduğumuzu düşünseydik ozaman daha ağır gelirdi herşey..
Ama biliyoruz ki bu kötü günleri tek başımıza geçirmiyoruz..

Kızlar hepsi normal ben dokuzay hiç annelik hissedemedim.ne anneliği ruhumun daralmasından geleceği hep kötü gördüm hala da ataklarım arttığında dünyam kararıyor ama katılıyorum hepsi pa dan değil hormonlar acaip şu an sizde şuna inanın geçecek..Bazılarınızın kuzusunu gördüğü anda geçecek bazılarınızın lohusalığı atlattığında bazılarınızında ilk ayları atlattığında ama geçecek hafifleyecek böyle kalmayacak inanın..Bir zamanlar yemek yiyemeyen kolunu oynatamayan biri olarak söylüyorum bunları.Bizler çok ağır yaşıyoruz hamileliği ben güle oynaya geçiren arkadaşlara bakar imrenir sonra niye böyleyim die kendime sinir olurdum.Doğumdan sonra ağlayarak taburcu oldum ben bu bebeğe bakamam die ( Ama şükürler olsun Allah alıştırıyor eğitiyor terbiye ediyor..Nolur umutsuz olmayın..

canım senin az kalmış doğuracaksın fazla uzulme...geçiyor herşey bugün doktora gittim bebişim bir hafta geride kalmış hepsi bu uzuntuden sanırım...eşimde korktu doktor öyle deyince...bayağı tembihledi...nstye bağlandık sancı çıktı dikkat etmezsen erkenden yatırırım dedi stress yapma falan dedi...eşimde stress yapma diye ne desem yapıyor...bugün biraz iyiyim allaha şükür...herşey bebişimize yansıyor...aslında biz güçlüyüz pa uğraşmak kolay değil ve üstüne hamilelik hormonları ve üstüne seni anlamayan insanlar bunların hepsinin üstesinden gelmek için savaşıyoruz kolay değil....aşacağız hepsini inşallah allahın izniyle...bebişlerimizi sağ salim kucağımıza bir alsak...

Kizlar bugun bir arkadas gurbette olmasak yaniniza surekli misafir gelip gitse biz gezsek dolassak boyle olmazdik dedi. ne bileyim bende esimle gurbetteyim ailem her an gelemiyor icak mesafesiyiz yinede diye sukrediyoruz asosyalmiyim ki diye soruyorum kendime yok degikim ama bulundugum yerde guvenilecek insan yok sadece :-( derdimi anlatsam aaaa hasta bu deyip bir daha gelmeyecek tipler

Selam güzel anneler anne adayları...
Nasılsınız? Umarım daha iyisinizdir.. Bende bir iyi bir kötü idare ediyorum işte..
Ama ilk zamanlar bu kadar olacağımı bile tahmin edemezdim o kadar kötüydüm..
Cumartesi günü kontrolümüz var ve cinsiyet öğrenicez.. Ellerim terliyor kalbim çarpıyor aklıma geldikçe
Umarım bebişimde iyidir.. Cinsiyeti hiç önemli değil..
Bazen hala hamile olduğuma inanamayıp kendimi başka boyutta gibi hissediyorum bir anda :)
Ne tuhaf duygular nasıl gelgitler yaşıyoruz..
Durumlarınızı yazın arada.. Öpüyorum sizleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…