Merhaba waweren, çok geçmiş olsun.. Psikolojik olarak daha hassas olunuyor hamilelikte
ve çoğumuz daha kaygılı daha korkuluyuz genel olarak hormonlar yoruyor...
Ve bu duygu durumları artınca anksiyete panik atak yaşamakta kaçınılmaz oluyor..
Herşeyi kuruyorum örneğin kafamda bebekte birşey çıkarmı
Yok tansiyonum olurmu.. Daha saymakla bitmez..
Ama şu bir gerçekki hamileliğinde olumlu yönde iyileşenler de var
İnşallah sen onlardan olursun canım.. İlaç ne kullanıyorsun?
Benim ataklarim genelde geceleri geliyoo. Aslinda hamile kalmaktan sadece bu yuzdenn korkuyorum.paxera kullaniyorm ben 20 mg 40 di indik 20 mg a ama sanirim suan hamile olabilirim belim kasiklarim kollarim cok agiyoo akintim war uykm wa.. bilmiyorm ya..mutsuzum aslinda
Canım hamileliğin ilk üç ayı çok zorlu geçiyor.. Benim gerçekten çoook ama çoook zor geçmişti..
Hakkında hayırlısı olsun canım.. Eğer senin için hayırlıysa hamilesindir inşallah.. Değilse biraz daha beklesin..
Birde kullandığın ilaç hamilelikte kullanılıyor mu onu da araştır şimdiden..
Bizi de haberdar et durumundan...
Sana çok samimi bir şey söylüyeyim aynı doğum sonrası beni de aynı şekilde çok ama çok korktuyor... Doğumdan daha çok korkuyorum..
Sanki doğum sonrası daha zor geçicek gibi geliyor sanki psikolojik olarak çöküntüye uğrayacakmışım gibi geliyor..
Belki tam tersi olur inşallah öyle olur inşallahh((
merhaba çiftetelli ya bu benim ilk hamileliğim ben doğumdan korkuyorum...sense doğumdan sonra doğumdan sonra ne oluyor daha da mı zor oluyor sonrası...doğum yaklaştıkça beynimdenki korku büyüdü...ölecem diyorum kendi kendime...beynime söz geçiremiyorum da ama allah sabırınıda verir diye kendimi sakınleştiryorumda karmaşık duygulardayım....
kızlar neler yapıyorsunuz nasıl gidiyor hamilelikler ve yeni doğan bebekle annelik deneyimleri. bende şimdilik kendimi hamile değilmiş gibi hissediyorum karnım büyümedi midem bulanmıyor falan ya hani yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum bazen onune bileyim daha içimde annelik duygusu yok gelmedi de bu takıntılar mahvetti beni çünkü bugün gittim marketten alışveriş yaptım bir sürü geldim. annemlere gitmiştim geçen hafta kaldım biraz Allah vermiş sana şükrt diyor onunla rahatlıyorum biraz ama sonra yine aynı dertler sorunlar olmuyor işte mutlu hissediş falan. doğunca nasıl bakılacak off offff diye kara kara düşünüyorum yeminle Allah sağlık versin ama niye biz böyleyiiiizzz ya ne zaman geçecek bu takıntılar korkular
ahh bu koorkularimizz( insallah tam tersi olur da bizde hayal kirikligina ugrariz...ama inan ben diger kizimin hamileliginde bu kadar kötü olmadigim halde dogumdan sonra cökmüstümm,bide beni kansizlikta cok etkiliyor heraldee.onda dogumdan sonra baslamistii kansizlik,bunda simdiden cekiyorumm,inann öyle halsizimkii yerimdenn kalkamiyorumm,biran bi bitkinlik cöküyorr aha diyorumm ölücemm simdii,nefes darligi ve carpintiyi yazmiyorum artikk,artikkk normali nasildii unuttumm Allah yardimcimizz olacakk insallah....
Kızlar herkese selamlar. yaklaşık 3 aydır siteye giremedim. bebeğim 2,5 aylık oldu Allahın izniyle.
Hamileyken hergün günde en az 2 kez buraya girer kendimi teselli ederdim. belki bir nebze yardımcı olabilirim diye bugün fırsat buldum ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
öncelikle ilaç kullanırken hamile kaldım ve ilacı hemen bıraktım. sonrası tam bi kabustu. hamileliğin 9. haftasında paxil başladık doktor kontrolunde (10 mg). 3 ay bitene kadar 10 mg kullandım. sonra 20 mg ye geçtik. tabi bu arada yaşadıklarımı anlatmaya gerek yok heralde hepimiz aynı kabusla uğraşıyoruz. ne bebeği kabullendim ne hamile olmayı. ilaç kullanmama rağmen çok iyi hiçbir zaman olmadım. normal doğumdan korktuğum için başladım doktor doktor gezip sezeryan yapacak kişiyi bulmaya ancak bulamadım. o kadar kabuslar görmeye başladım ki her gece doğum yaparken nefesim kesilirdi rüyamda.
Gelelim sadede;
-doğumum normal oldu
-çok rahattı
-iyi ki normal olmuş
-doktor kontrolünde hala ilaç kullanıyorum
-bebeğimi emziriyorum
-En önemlisi bebeğimin sağlık problemi yok
-anlattıklarımı sanki yaşamamış gibiyim ve 2.bebeği düşünüyorum :)
Kızımı o kadar çok seviyorum ki burada kelimelerle ifade edemem. İyi ki herşeyi göze alıp Rabbimin izniyle onu dnyaya getirmişim. onun bi gülüşü için herşeyi feda ederim. NE OLUR PES ETMEYİN. ONUN O MİNİK ELLERİNİ MİNİK AYAKLARINI VE GÖZGÖZE GELİŞİNİZİ DÜŞÜNÜN.
ben vakit buldukça nete girmeye ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım çünkü hepinizi çok iyi anlıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
slm kızlar nasılsınız ?bebişler nasıl?ben bu haftalara kadar iyi idare edip gelmiştim hamileliğim boyunca bu kadar kötü olmamıştım..bir haftadır kötüyüm sürekli doğumu düşüp ataklar geçiryorum...doktorumda doğumun nasıl olacağına karar vermedi...ben sezeryan istiyorum ama normal doğuma musaitsen sezeryan yapmam demişti...ankisiyetem arttı beynim karma karışık sürekli senaryo üretmekten dinlenemiyoruz..............(((((( eşimse isyan içinde benim ataklarımdan...yakınların burda değil yurt dışında... hamileliğim boyunca yalnız mucadele ettim...ama artık gücüm kalmadı sanırım (((((((
yalniz degilsin merak etmebende senin gibiyimm,esim artik dün yat hastaneye benimde gücüm kalmadi dedi bana ( sanki isteyerek oluyor bütün bunlar....geceleri uyuyamiyorum,sürekli carpintim ve nefes darligim var hat safhada ikiside...sanki vücudumu oynatamiyorum artikk,hersey benim haricimde oluyor gibi ( bide dedigin gibi dogum ve sonrasii nasil olacakk bilmiyorumm ((
benimdee gücümm kalmadiii galibaa((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?