herkeslere öncelikle merhabalar,eski üyelerdenim ama son zamanlarda pek giriş çıkış yapmıyordum..hikayeme gelicek olursak,bundan 4 buçuk sene önce kızım dünyaya gelince logusalık depresyonuna yakalanmış ardından da panik atakla tanışmıştım.çok zor günler aylar yıllar geçirdim 2 yıl ilaç tedavisi sonucu doktor kontrolunda ilacı bıraktım şuan 6 aylık hamileyim ,hamileliğimde panik atak yeniden hortladı,zor geçen hamileliğimin üstüne panik atak eklenince halimi siz düşünün,hamileliğin en normal sıkıntılarını bile panik yüzünden kat kat fazla yaşıyorum,kendi kendime tansiyonumu yükseltiyorum ,,başım dönüyor,iç sıkıntısı bunaltı mahfetti,son 15 gündür tavan yaptı bu duygular ..hamilelikte ilaç kullanıldığını ilk burda okudum doktoruma bir danışacağım ama eminim izin vermeyecek benden pimpirikli bir doktorum var :) sonra kendi kendime soruyorum doktor verse içermiyim diye bu kezde bebeğime zarar veririm korkusu çıldırtır beni ..nasıl başadeceğim kendimle ,bunaldım iyice..en mutlu olmam gereken zamanda halime bakıyorum da kenidimden utanıyorum..siz neler yapıyorusunuz nasıl atlatıyorsunuz.günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz..
senin ilaca başlama şikayetlerin nelerdi benim aşırı bulantı kusma ve inanılmaz vucut sıkıntısı korku vs. yaa senin dediğin gibi banada aynı etki ediyor rem---on
inşallah bende bırakırım çok teşekkür ederim cevapların için canım...
Aynen canım bende de durduğum yerde duramama, panik, sürekli kusma vs. oluyor ama panik ataktan farklı olarak ilaç kullanmazsam haftalarca sürebiliyor. Gerçi hiç bir zaman hamilelikteki kadar ağır olmamıştı. Ağır bir ilaç vermediklerinden. UMARIM sen de bırakabilirsin.
çok geçmiş olsun.Hepimiz çok zor günler geçirdik geçiriyoruz.Benim nacizane tavsiyem bunu daha önce de yaşadığını sonra tedavi olduğunu kendine anlatmaya çalış bu konuda kitaplar oku motive olmaya çalış mücadele et ama baktın olmuyor o zaman ilaç kullanırsın çünkü sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olsun..
Aynen canım bende de durduğum yerde duramama, panik, sürekli kusma vs. oluyor ama panik ataktan farklı olarak ilaç kullanmazsam haftalarca sürebiliyor. Gerçi hiç bir zaman hamilelikteki kadar ağır olmamıştı. Ağır bir ilaç vermediklerinden. UMARIM sen de bırakabilirsin.
desteğin için çok teşekkürler,sabah kalktığımdan beri bir iç sıkıntısı vardı boğulucam sandım,eşim zorla dışarı çıkardı hava aldık gezdik falan dışarıda bayılacak gibi oldum ama inat ettim kaldım eve dönmedim,eve gelince namazımı kıldım inşirah suresini okudum şuan kuş gibiyim çok şükür inşallah devam eder bu huzur..surede her sıkıntıda bir kolaylık vardır sen ALLAH tan ümidini kesme diyor sürekli bu ayetleri tekrarlıyorum..inşallah bu huzur devam eder..
dışarı çıkmak işkence gibi oluyor ama dışarı çıkıp geldikten sonra baya rahatlama oluyor insanda tabiki önce dua rabbim huzur versin iç sıkıntılarımızı alsın kuş gibi olalım inş.hepimizz . vakıa süresinide okuyabilirsin oda şifa için bir sure onunda faydasını ben çok görmüşümdür.
moon79 canım sen hamileliğinin başından beri mi kullanıyorsun... L...tral mi kullanıyordun?
Bazen çok kafama takılıyor bende en başından beri efexor kullanıyorum...
Bebeğime birşey olmasın diye Rabbime hep dua ediyorum...
Biliyorum herşey Rabbimin elinde ama insan yinede bazen kafasına takıyor..
re....ondan sonra ne kadar tedavi gördükten sonra hamile kaldın yani istedin. aynı şeyleri yaşadığımız için soruyorum ve cevapların beni çok rahatlatıyor çok tşk ederim canım . doğum yapmışdın sen demi nasıl iyimi bebişşin... darısı başıma inş... ben artık umudu kesmiştim burayla tanışdıktan sonra umudum geri geldi önce Allah sonrada ilaçların sayesinde inş.feraha kavuşup bebek düşünebilirim inş. ama önce tedavimi değiştirip düzene girmem lazım tşk herşey için :)))
desteğin için çok teşekkürler,sabah kalktığımdan beri bir iç sıkıntısı vardı boğulucam sandım,eşim zorla dışarı çıkardı hava aldık gezdik falan dışarıda bayılacak gibi oldum ama inat ettim kaldım eve dönmedim,eve gelince namazımı kıldım inşirah suresini okudum şuan kuş gibiyim çok şükür inşallah devam eder bu huzur..surede her sıkıntıda bir kolaylık vardır sen ALLAH tan ümidini kesme diyor sürekli bu ayetleri tekrarlıyorum..inşallah bu huzur devam eder..
Kızlar ben kötüyüm bugün yine.. O kadar iyiydim ki 1 haftadır.. Gelmez sanıyordum..
Deliricem fikri hep aklımda hep uyuyorum.. Dünde kötüydüm bugün fazlalaştı..
ooofff ooff.....(((
Ara ara bırakma girişimlerinin dışında 8 ayın sonunda yeni bir doktora giderek bırakabildim o ilacı. Ardından da gene 8 ay sonra ilaç içerken doktor gözetiminde hamile kaldım canım. Doktorum beni çok rahatlattı bu süreçte ve inandım ona. Ben daha yapmadım doğum 31. haftamdayım. Ama inan her şey geçiyormuş. Korkularımız, hastalıklar vs. Bu benim gerçeğim diyorum ben ve biliyorum gene ara ara beni yoklayacak. Belki biraz daha başetmeyi öğrenicem...
Kızlar ben kötüyüm bugün yine.. O kadar iyiydim ki 1 haftadır.. Gelmez sanıyordum..
ooofff ooff.....(((
ilacı bırakmadanmı hamile kaldın hamile olduğunu öğrenince mi bıraktın.
4 aylık olunca tekrarladı öylemi ve lus....al içtin . özele mi gidiyorsun devlete mii psikiyatriye.
canım hiç birşey kolay değil bende 6 senelik panik atağım.geçen sene panik atak stresten bebeğim içerde öldü(( bu sene gene hamileyim... hamileliğimi öğrendiğimde sevineceğime ben nasıl doğum yaparım diye baştan paniğe kapıldım...ilk 5 ay anlatamayacağım şeyler yaşadım panik bir taraftan bir taraftan mide bulantısı kusma resmen tuvalette zaman geçirdim..çok zayıfladım düzgün beslenemedim..allaha şükür buna rağmen bebeğimin durumu hep iyiydi...6 ayından sonra bebeğimin hareketleriniz daha da iyi hissetmeye başlayinca kendimi ona odakladim hep hareketlerini takip ederek beynimi başka yöne yönlendirdim..arada kötü olsamda şimdilerde daha iyiyim allaha şükür..her dönem bir sorun oluyor şimdilerde erken doğum riskimiz var hep yatıyoruz 33. haftayı doldurduk...ona görede sabırını veriyormuş allah o yüzden fazla bişey düşünmeyin..panik arada uğruyor gidiyor hep böyle oluyor önemli olan en kisa zamanda onu atlatip güzel şeyleri hayal edebilmek....bu arada hamileliğim boyunca sadece sakinleştirici şurup pasiflora aldım ara ara başka sakinleştirici kullanmadım...bir şekilde aşıyorsunuz sonuçta biz tedavisi olmayan bir rahatsızlıkla baş etmeyi öyle yada böyle öğrendik...herşeyi aşarız kızlar takmayın taktıkça bizi bırakmıyor....hamiş anneler yeni yılda inşallah sağ salim bebişlerimizi kucaklarız.....
ooofff ooff.....(((
melekk umarimm daha iyisindir...gidis gelislerin sanirim hormonlarla baglantili,öyle düsün ve kendini rahatlat insallahh...
minik melegin gün gün büyüyor icinde onu düsün...
sana diyorum ama sen delircem düsüncesiyle yoruluyorsun,bende heran biseyler olucakta,ölücem diye bekliyorumm,artikk kaslarim iflas etti,basim,yüzüm her yerim agriyor...halsizlik desen acayibim..ben bu cocugu nasil dogurcam bilmiyorum,hadi dogurdum diyelim sanirim kollarimda o garibi tutacak derman kalmadi
Allah yardimcimiz olsun hepimizin insallahhh....
Sağol canım çok güzel şeyler yazmışsın.. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.. Gerçekten sarstı beni hamilelik zor bir süreç bizim için inşallah bende ilerleyen zamanlarda çok çok iyi olurum sadece doğum olsa korkum belki onu aşarım ama beynim senaryo üretmekte ve korkmakta çok usta....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?